X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka przeszłas swoje

Walabia ja tez kocham :)
    Zoja mówi dobranoc vfdxeh.jpg
    Ja cos spać po nocach niw moge

olala81, natalinka, Lissa, Tusia89 lubią tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuję inspiracji, nie mam pomysłu na prezent dla chrześniaka na urodziny ( 4 latka), ma za kilka dni. Najśmieszniejsze jest to, ze mój ukochany chrześniak urodził się dokładnie w moje urodziny;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka taki spokojny aniołeczek, aż trudno uwierzyć, ze tak potrafi dać w kośc;)
    a rzęski piękne nie dość, że długie to jeszcze gęste.

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja od małego uczy sie stwarzać pozory :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ola 4 latka hmm nie wiem może hulajnoge teraz znów jest na to szał u mnie na osiedlu śmigają :) albo rowerek biegowy ale nie wiem czy 4 latek to nie za duży na ten roqerek

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko, nadrobiłam ale za trzecim podejściem.
    Kozgo - gadałam z bratową mojej przyszłej bratowej (:D) i u nich skaza białkowa zaczęła się właśnie od takich przebojów jak u Tymka, ciągle płacz, a właściwie wycie synka i nic nie pomagało. 'Na szczęście' wysypało go pod koniec 2 mca i było jasne że to jakaś alergia. Ta bratowa radzi, żebyś zrobiła Tymkowi badania na krew utajoną w kale, bo jeśli jest, to przynajmniej będziesz wiedziała, że dieta ma sens. Pytałaś o Debridat - dajemy po 2,5 ml 3 razy na dobę, poprawa była w zasadzie od razu a taka widoczna to po kilku dniach, ale wprowadziliśmy też wtedy to mleko bez laktozy na noc, więc nie do końca wiem, co pomogło. Bardzo mi przykro że tak się męczycie, bo wiem co to znaczy. Jeśli to przez nabiał to pół biedy, bo przynajmniej będzie można wyeliminować przyczynę.
    Miriam, nie ogarniam o co chodzi Twojej teściowej, kobieta jest naprawdę wyjątkowa! Dobrze, że pojechała i pewnie szybko nie wróci.
    Okala napis z mi na priv swój adres, też mam parę saszetek Femaltikera i już ich nie wypiję niestety, bez sensu żeby się kurzyły w szafce.
    Wszystkie zdjęcia są super, naprawdę udały nam się maluchy, co jeden to ładniejszy. Nieśmiała i Tuska, zazdroszczę Wam, że Franki są do Was podobni, Tysio to bardziej do męża, a czasem robi nawet miny jak moja teściowa! Proszę go wtedy, żeby przestał :D

Makcza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ewelina ale sie uśmiałam z tego ze go prosisz zeby przestał :D hehe ja bym pewnie do Zojki powiedziała stanowczo "rządam abyś przestała to mnie nie śmieszy "

• Makcza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka cudne rzęski!

Natalinko, to się nacierpiałaś! Czytałam i oczy mi się coraz szerzej otwierały. .. Gdzie rodziłaś? Co to za szpital, w którym rodzące całą noc są bez pomocy! Włos się jeży na głowie.

Nie zrozumiałam tego przepalania pokarmu - o co chodzi?

I oficjalnie Cię witam na naszym forum jako legalną kwietniową mamusię! :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bardzo dziękuję, dziewczyny jesteście niesamowite. Nie wiem jak się wysyła na priv chba muszę Ci najpierw wysłać zaproszenie, więc wysłałam;)
    Miriam hulajnoga i rowerek biegowy były w zeszłym roku;) Teraz dzieci mają wszystko i naprawdę ciężko się robi prezenty, na dzień dziecka dostał ciastolinę i barzdo mu sie podobała, ale teraz nie mam pomysłu.

01582n0ast4hm7dp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za powitanie :) Rodziłam w Rzeszowie. Wg mojego lekarza to był i tak jeden z bardziej panikujących (!) zespołów. Miałam ochotę zapytać jak wygląda ten "niepanikujący". Czy to taki, który zaczyna coś robić kiedy dziecko umiera? Gdyby było ok, to szef położnictwa nie chodziłby przy mojej cc po sali operacyjnej ze złożonymi do modlitwy rękoma, podczas gdy zawsze o tej porze podbijał ktg na salach przed obchodem. Moja cc musiała ruszyć oddziałem, bo mąż stał przed salą już wtedy, a mój lekarz biegł, bo akurat się pojawił w szpitalu.
    Przepalić można pokarm bromokryptyną - tylko, że wiele kobiet po niej czuje się jak w pierwszych tyg, ciąży :/ Ja już miałam guza w przysadce mózgowej i miałam przepisany ten lek. Nie zamierzam do tego wracać. Chętnie bym pobudziła laktacje zrobiła, ale boję się, że jak to zrobię, to horror z gorączką wróci, a ja wtedy tracę kontakt z rzeczywistością. Nie wiem co zrobić - mały ma zielone kupy, męczy się, płacze, w brzuszku mu bulgocze jak na mega biegunkę, a ja nie umiem mu pomóc :( Po moim mleku chociaż wypróżnianie było ok .

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala - chętnie bym pomogła, ale mam siostrzenicę w wieku 4 lat,a na tym etapie jeszcze lalki :) Najlepsza byłaby gra lub zabawka rozwijająca wyobraźnię, bo gadżet gadżetem i zaraz znudzi. To zależy też od budżetu, jaki chcesz przeznaczyć

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się uśmiałam. Ja widzę podobieństwo Tysia do Ciebie. Choć faktycznie Franki to skóra zdjęta zTusi i Niesmiałej. No i Zojka podobna do Miriam.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nasi chrześniacy zawsze dostają zabawki edukacyjne albo jakas książka, puzzle itd. nawet jak dostają zwykła zabawkę to do tego coś "mądrego" bo ja tez nie lubie zabawek bez funkcji rozwijających czy edukacyjnych. a budżet to od 50 d0 100 zł oczywiście lepiej przy tej dolnej granicy, bo ostatnio trochę krucho.
    A co do mleka o może musiałabyś zmienić? Jak ja musiałam małego dokarmiać to najpierw dawałam hipp bio combiotic bo niby takie dobre a mały ulewał po nim fontannami i płakał po każdym jedzeniu, później zmieniłam na bebiko komfort na kolki i zaparcia, nadal dostaje jak ide do pracy albo mam takie dni jak dzis bez pokarmu i jest po nim dużo lepiej.

01582n0ast4hm7dp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku podawaliśmy Bebiko, później Bebiko Comfort i teraz Bebilon Comfort. Rzeczywiście na pierwszych dwóch też ulewał, a czasem baardzo wymiotował jak zjadł więcej. Pytałam już pediatrę, ale wg niej Bebilon jest ok i trzeba to dalej ciągnąć. Pewnie się do niej udam, bo serce mi pęka jak mały płacze, a ja nie umiem mu pomóc. Espumisan tylko pogarsza sprawę. Delicol nie pomógł, Debridat pomaga średnio. Masowanie, leżenie na brzuszku itd. nie przynoszą efektów.
    Olala - a może na Allegro okazje w zakładce Dziecko bądź na tych zakupach grupowych coś Ci wpadnie w oko? Ja się tym inspirowałam jeśli chodzi o prezenty dla siostrzenicy.

olala81 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza miło mi słyszeć ze Zojka podobna do mnie :) ahhh miód na uszy a raczej oczy bo raczej mówią ze do Czarka :P nie licząc babci Heli :D qxqdsl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 00:35

Kaja, Tusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6i5rae.jpg
    A u nas wlasnie koniec spania czas na zabawę bo zrobiła
    kupę po pachy i trzeba było sie umyć i przebrać :D mam nadzieje ze zaraz znów pójdzie spać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 00:31

Kaja, walabia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam ze juz w sumie tu prawie rok wszystkie piszemy to może wymienimy sie fb oczywiście jeżeli macie fb i macie ochotę ;) oto link do mojego. ;) https://m.facebook.com/miriam.michalska

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie juz śpią i tylko nie ja. :(

• kozgo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja nie śpie :) bo wlasnie jedlismy

O rany człowiek się zdrzemnie 2h a tu tyle nowości :)

Natalinka pisz śmiało i bądź z nami teoretycznie ja powinnam być na marcowkach ze swoim terminem porodu ale od początku byłam kwietniowką i zrzylam sie z Wami bardzo;)

Natalimka jestes bardzo dzielna kurczę jak czytam jak się niektóre z was musiały namęczyć to serce się kraje ale jak widac dla takich cudów warto. Jedno mnie zastanawia zobaczcie jakie jest alarm o to zeby ratować ciąże tych kobiet których dzieci sa nieuleczalnie chore typu bez czaszki itd a tak czesto się ryzykuje zycie maluchów(przez głupie podejście lekarzy) przy zdrowych i donoszonych ciążach.

Olala a moze lego wsród chłopców w naszej rodzinie to cały czas numer 1.

Ewelina kurczę u nas jakby po kupach i wysypkach nic nie wskazuje na mleko no ale nic zobaczymy. Najwyżej oddam kupe prywatnie i niech sprawdza a puki co bede próbowała we wtorek dostać się na usg brzuszka na NFZ. Mój maz stwierdzil dzis ze dla niego to jest skok rozwojowy bo nawet jak Tymka bolał brzuch to nawet na rękach nie pomagało i sam spał w dzien a od wczoraj jak nie on spał tylko na rękach a odkładany sie budził no nic zobaczyny rano.

Miriam widze ze Zojka raczej nie gotowa do spania hehe Ty sie ciesz ze ona do teściowej nie podobna hehe kiedyś pracowałam z dziewczyna która mowila ze jak urodziła to dziecko było identyczne jak teściowa ktorej nienawidziła i miała straszna depresje poporodowa i problem zeby malucha zaakceptować.

Dobra ide spac wracam pewnie za jakies 3h:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 01:32

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kozgo nie jestem sama :) jak Tymek lepiej. ?

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ