Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My u teściowej i wcale upału nie ma puki co. Tymek zrobił wielka kupe w samochodzie po pachy i zasnal i był straszny płacz jak go wyciągnęłam z samochodu i rozebralismy i pod prysznic. My juz dzis wieczorem wracamy juz do domku wzięliśmy nawet mały basenik ale puki co nie ma upału.
Walabia ciesze się ze Franuś ma lepszy humoreksuper smoczek
jaki letni kolorek:)
Olala ja jak piekę to sadzam Tymka w huśtawkę i mu opowiadam co robie krok po kroku czasem słucha czasem zasypia, a czasem drze się hehe
Zjadlam dzis z krzaka troche czerwonych porzeczek alle pycha m nadzieje ze nic mu nie bedzie po nich.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 12:05
-
Kozgo my też "razem pieczemy", leży w leżaczku postawionym na blacie, zeby wszystko mógł widzieć i tak sobie gadamy, ale w końcu on robi się śpiący a przecieć mój królewicz w dzień za nic nie uśnie sam choćby oczy już były mega czerwone ze zmęczenia to muszę wziąć na ręce bo inaczej będzie ryczał pół dnia a i tak ze spania nic nie będzie. Próbuje codziennie, kładę go do łóżeczka albo na leżaczek, jestem obok ale nic z tego. Nie wiem dlaczego tak jest bo wieczorem sam zasypia w łóżeczku.
udało mi się zrobić tort i zacząć kolejne ciasto, niestety do śmietany zamiast cukru waniliowego wsypałam proszek do pieczenia:( i czekam na dostawę śmietany. Tak to jest jak się człowiek spieszy.
U nas jest 31 stopni,, więc nie wychodzę, może pod wieczór, chociaż wieczorem wczoraj o 21 było 26 stopni. -
u nas ten płacz to też nie cały czas, tylko jak za długo tą rączką tam gmera to płacze, mąż jeszcze wczoraj zakupił taki specyfik na ząbkowanie camilia pani mówiła że jest bardzo dobry bo działa i przeciwbólowo i przeciwgorączkowo i jest specjalnie na ząbkowanie w postaci płynnej. ale narazie jeszcze nie testowałam bo kupił wieczorem a dzisiaj jak narazie nie jest żle bo mała jakaś senna.
-
A ja wlasnie z teściowa robimy gruzińskie pierożki z miesem wieprzowo-indyczym:) potem zjem z 3 pierogi z jagodami
i zrobiłam sobie słoik z ogórkami kwaszonymi:)
Ah Walabia dziekuje:)
Olala Tymek do tej pory tez ma problemy zeby usnąć sam w dzien ale ostatnio jedna drzemke ma taka ze sie bawi w lozeczku i sam zasypia wiec moze tak bedzie coraz czesciej. -
OOOoo własnie Franciszka odwiedził dziadek z prezentem, podobnym do tego:
http://allegro.pl/kolo-kolko-bezpieczne-do-plywania-70-cm-bestway-i4378430473.html
ale ma jeszcze takie siedzisko w środku, w które wkłada się nóżki dziecka. No to będzie zabawa na całego w czwartek
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Walabia, ja obstawiam też Agatę
Smoczek super, dużo większy jest ten 3-6 miesięcy Lovi od tego poprzedniego????
Magdalena, ja mam taką http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-magiczna-3w1-projektor-lampka-i4169303470.html
Franio ją uwielbia, z pół godziny może się w nią wpatrywać bez ruchu czasami. Jest bardzo ładna wizualnie i muzyczka też jest ok.magdalena lubi tę wiadomość
-
ja mam fisher price rain forest ale gdybym miała jeszcze raz wybierać to bym wybrała tą:
http://allegro.pl/fisher-price-c0108-karuzela-z-misiami-i-projektore-i4365932095.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 20:20
magdalena lubi tę wiadomość
-
lusia22 wrote:koala jak ci wyszło obciązenie glukozą po porodzie?
Niestety wstyd się przyznać ale jedną jedyną rzecz jaką zaniedbałam to właśnie test obciążenia glukozą po porodzie, tylko dlatego że u nas na wsi nie wykonują tych badań, a nie chciało mi się jechać do miasta.
A jak u Ciebie lusia ???
My dziś mamy jeden z bardziej niespokojnych dni, coś Agatkę pobolewa brzuszek, nie wiem czy to możliwe ale wczoraj zjadłam dosłownie 5 czereśni, czyżby one dały jej popalić?? dodam że Mała toleruje bardzo dużo - czekolada, truskawki, pomidory, smażone i grillowane potrawy itd., a tu takie coś. No cóż zaraz wypiję herbatkę Bocianek, powinna pomóc jak zwykle.
U nas pogoda dosyć wietrzna i co chwilę straszy nas burzą, dlatego też dzisiejszy spacerek miałyśmy w okolicach domku, żeby mieć szybko gdzie uciec przed deszczem -
My mamy fisher price rybki i Tymek uwielbia wieczorem patrzec na rybki i gadac z nimi ma tez ulubiona melodie i mimo ze jest ich 5 on lubi tylko jedna hehe.
My mamy za sobą kolejny udany dzien troszke tam brzuszek doskwierał ale to krótka chwile naszczescie. Oby tak dalej:)
Miriam widziałam ze kupiłaś balon i jak reakcja Zojki? My jutro sie chyba wybierzemy:) w koncu to nasze okolice;) -
A u nas dziś marudne popołudnie. Jak się objawia ból od zabkowania, bo już naprawdę nie wiem co robić. Nie mogę jej w żaden sposób uśpić. Ciagle się wzbudza i zawodzi. Przed chwila włożyła dwa kciuki do buzi, jeden po lewej, jeden po prawej. Modlę się żeby jutro była spokojna, bo mamy chrzest.
-
Nieśmiala, smoczek 3-6 nie jest o wiele 'dłuższy', a grubszy, na większe podniebienie. Mój Franek od razu go zaakceptował
Dziś mieliśmy cudny dzień, pełen radości i spokoju, teraz też już Franeczek zasnął po kąpieli, więc mam nadzieję, że noc też zapowiada się spokojna!
Kozgo, super, że u CIebie też lepiej!!! Ciągle mam w pamięci Tymka-przylepkę
koral, fajnie, że link się przydał; jak coś wpadnie mi jeszcze kiedyś w oko dla Twoich przystojniaków, to na pewno dam znać. Lubię buszować na allegro
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Powiem Wam smze triche odpoczęłam dzis na dworku poczytałam ksiazke. Jedzonko teściowa zrobiła troche jej pomogłem, Tymkiem sie zajmowała i mały duzo pospal na dworze normalnie luksusy:)
Walabia super ze Franciszek dzis taki spokojny i zadowolonyoj tak Tymek to przylepka całym sobą się przytula
ale dzis nawet teściowa buła przerażona ze on tak sie rwie do siadania ale jak go powstrzymać?