Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przeczytam artykułu, wasze reakcje mi wystarczą. Zrobiłam się niesamowicie przewrażliwiona na punkcie krzywdy dziejącej się dzieciom. Nie jestem osobą, która lubi karmić się sensacją, nie znoszę programów z gatunku dziennikarstwa śledczo-obyczajowego typu "uwaga", ale teraz nie wolno przy mnie wspomnieć o niczym przykrym. Np. jak była sprawa dziecka, które zmarło w aucie - przełączałam wiadomości, przewijałam nawet Wasze posty na ten temat.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, doskonale Cię rozumiem. Mi też się coś w mózgu przełączyło. Wczoraj popłakałam się w domu, jak opowiadałam mężowi rozmowę synka z tatą zasłyszaną w pociągu. Chłopiec pytał tylko "dlaczego nie mogę widzieć się z Tobą częściej?" i moment wystarczył, żeby zobaczyć na twarzy tego 8 latka takie wielkie nieszczęście... Cieszmy się, że nasze dzieci mają obydwoje rodziców, którzy nie muszą się 'wymieniać' dzieckiem na weekend. Koszmar.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to my ja to zawsze płacze na takich programach ale mój maz ostatnio ryczal jak bóbr jak oglądaliśmy program o 23 tygodniowych wczesniakach tak to chyba jest ze jak sie ma swoje to zupełnie sie zmienia pogląd na krzywdę innych dzieci.

Karina super ze wyniki ok:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, Twój mąż musiał coś pewnie powiedzieć, że myślicie o kolejnym dziecku. Musiał...., nie? :) A co jej odpisałaś?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz, zaraz, a gdzie to zdjęcia z ceremonii chrzcin? Bo żadnego nie widziałam!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Walabia, Twój mąż musiał coś pewnie powiedzieć, że myślicie o kolejnym dziecku. Musiał...., nie? :) A co jej odpisałaś?
    Mąż nic nie mówił! Serio!
    Odpisałam, że nosidła używać nie możemy (bioderka), więc na razie pomocy nie potrzebuję ;D I zapytałam o ten niezwykły sposób na rozszerzanie diety :)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, pierwszy raz odkąd mieszka u nas Franciszek położyłam się spać w ciągu dnia. Niezwykłe uczucie. Całe życie myślałam, że nigdy nie uda mi się zasnąć w dzień, a tu proszę jaka niespodzianka :) To chyba ta praca w hotelu mnie wykańcza, no bo raczej nie Franciszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 16:56

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzę właśnie w poczekalni u dentysty i strasznie się boje, nie byłam psychicznie przygotowana, tata zadzwonił, że jest chory i mam jechać za niego. W dodatku jestem w mieście gdzie nigdy nie byłam i ledwie trafiłam ale nie mam pojęcia jak stąd wyjechać.
    Karina kiedy Ci się skończą te wszystkie badania biedna Ty ale ważne ze kolejne dobre wyniki:-)
    Wy już o rodzeństwie piszecie a do mnie chwilami nadal nie dociera że naprawdę jestem mamą.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to ja czesto śpie z Tymkiem w dzien czasem mam milion rzeczy do zrobienia ale chęć drzemki z Tymkiem wygrywa. My dzis od 14.30 w parku spacerujemy w cieniu i jak zawieje wiaterek to nawet jest znośnie. Tymek soboe spi a ja żałuje ze nie wzielam książki od Walabii ciagle sie do niej zabieram ale wieczorami brak mi siły.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    siedzę właśnie w poczekalni u dentysty i strasznie się boje, nie byłam psychicznie przygotowana, tata zadzwonił, że jest chory i mam jechać za niego.
    OLALA, zazdroszczę Ci, bo ja KOCHAM CHODZIĆ DO DENTYSTY!!!!!!!!!!!!!!

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    OLALA, zazdroszczę Ci, bo ja KOCHAM CHODZIĆ DO DENTYSTY!!!!!!!!!!!!!!

Boże drogi, Walabia, ty mnie co dzień czymś zadziwiasz!!!! ( pozytywnie :) ) Jesteś jedyna w swoim rodzaju :)

Olala - końca kochana nie widać, jeśli chodzi o badania :( Co chwila coś nowego, dziś np. dołożyli nam chirurga dziecięcego, choć wcześniej o tym mowy nie było :/ To całe czekanie i łażenie po lekarzach mnie dobija mówiąc szczerze i pod tym względem psychicznie jestem już głęboko w dole :( No ale staram się trzymać i cieszyć choć tym, że wyniki wychodzą ok :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Karina, uchwyć się tych pozytywnych stron całej sytuacji, to bardzo ważne!
    No kocham dentystę i zawsze współczuję, że muszą w takie dziwne miejsca ludziom zaglądać. Tak samo zawsze lubiłam wizyty u ginekologa - wolałam zawsze być w swojej skórze a nie na miejscu lekarza ;)

Karina1989 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz bardzo fajne podejście :) Jakoś nigdy w ten sposób o tym nie myślałam :) Chyba czas zacząć ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubię dentystę. Samą wizytę oraz poczucie, że jestem zdrowa i zadbana. Dziewczyny, pozostając w wątku medycznym - po porodzie miałam straszne zaparcia i gazy, pewnie jak większość kobiet. Ale minęły już ponad 2 miesiące, dietę mam zdrowa i lekką, a problem pozostał. Zaparcia nawet minęły, ale. .. bąki mnie nie opuszczają. .. Pomocy!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha Makcza witaj w klubie:) Ja to generalnie ignoruję i tłumaczę sobie, że ktoś musi Franciszkowi w puszczaniu bąków towarzyszyć, wtedy przynajmniej nie wiadomo przez kogo śmierdzi ;)

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja tez nie porównuje jedni robia cos wczesniej a cos pozniej i to norma każde dzieckonjest indywidualista. My jakas słaba noc mieliśmy i od rana Tymek strasznie marudny heh juz nie wiem jak mu z tym brzuchem pomoc:(

Kaja a Marcel znowu chce pic mleko? Czy dalej sie buntuje?

Walabia wy juz po bioderkach czy to jutro?

Kochana wczoraj wypijal po 40ml nutramigi wiec:tel:do pediarty i mu mówię co i jak kazał zmienić mleko na bebilon ha bo on juz wysypany nie jest wiec moze:organizm dostał to:co chciał tak lekarz mówi wiec od wieczora Bebilon ha ,ja osobiscie jestem Załamana tym zmianą mleka bo dziś brzuszek boli i kupy brak ,ale wypija po 70-100ml juz nie wiem co robic z mym synkiem z tym mlekiem

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadlabym i wyla jak dzika masakra normalnie sil mi juz brak

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    ha ha ha Makcza witaj w klubie:) Ja to generalnie ignoruję i tłumaczę sobie, że ktoś musi Franciszkowi w puszczaniu bąków towarzyszyć, wtedy przynajmniej nie wiadomo przez kogo śmierdzi ;)

No mój dzis cały dzień sadzi baki , a brak efektu :-/ buuuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, kupa może być co 10 dni.

Kaja lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to czesto bardzo boli żołądek i gazy tez mecza a w sumie nic wzdymajacego nie jen heh

Dentysty tez się mega boje :(nawet jak mam znieczulenie wbijam paznokcie w reke na wszelki wypadek heh

Kaja bardzo Ci współczuje u nas tez brzuch boli mimo ze gazy wychodza non stop.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ