X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przeczytam artykułu, wasze reakcje mi wystarczą. Zrobiłam się niesamowicie przewrażliwiona na punkcie krzywdy dziejącej się dzieciom. Nie jestem osobą, która lubi karmić się sensacją, nie znoszę programów z gatunku dziennikarstwa śledczo-obyczajowego typu "uwaga", ale teraz nie wolno przy mnie wspomnieć o niczym przykrym. Np. jak była sprawa dziecka, które zmarło w aucie - przełączałam wiadomości, przewijałam nawet Wasze posty na ten temat.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, doskonale Cię rozumiem. Mi też się coś w mózgu przełączyło. Wczoraj popłakałam się w domu, jak opowiadałam mężowi rozmowę synka z tatą zasłyszaną w pociągu. Chłopiec pytał tylko "dlaczego nie mogę widzieć się z Tobą częściej?" i moment wystarczył, żeby zobaczyć na twarzy tego 8 latka takie wielkie nieszczęście... Cieszmy się, że nasze dzieci mają obydwoje rodziców, którzy nie muszą się 'wymieniać' dzieckiem na weekend. Koszmar.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to my ja to zawsze płacze na takich programach ale mój maz ostatnio ryczal jak bóbr jak oglądaliśmy program o 23 tygodniowych wczesniakach tak to chyba jest ze jak sie ma swoje to zupełnie sie zmienia pogląd na krzywdę innych dzieci.

Karina super ze wyniki ok:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, Twój mąż musiał coś pewnie powiedzieć, że myślicie o kolejnym dziecku. Musiał...., nie? :) A co jej odpisałaś?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz, zaraz, a gdzie to zdjęcia z ceremonii chrzcin? Bo żadnego nie widziałam!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Walabia, Twój mąż musiał coś pewnie powiedzieć, że myślicie o kolejnym dziecku. Musiał...., nie? :) A co jej odpisałaś?
    Mąż nic nie mówił! Serio!
    Odpisałam, że nosidła używać nie możemy (bioderka), więc na razie pomocy nie potrzebuję ;D I zapytałam o ten niezwykły sposób na rozszerzanie diety :)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, pierwszy raz odkąd mieszka u nas Franciszek położyłam się spać w ciągu dnia. Niezwykłe uczucie. Całe życie myślałam, że nigdy nie uda mi się zasnąć w dzień, a tu proszę jaka niespodzianka :) To chyba ta praca w hotelu mnie wykańcza, no bo raczej nie Franciszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 16:56

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzę właśnie w poczekalni u dentysty i strasznie się boje, nie byłam psychicznie przygotowana, tata zadzwonił, że jest chory i mam jechać za niego. W dodatku jestem w mieście gdzie nigdy nie byłam i ledwie trafiłam ale nie mam pojęcia jak stąd wyjechać.
    Karina kiedy Ci się skończą te wszystkie badania biedna Ty ale ważne ze kolejne dobre wyniki:-)
    Wy już o rodzeństwie piszecie a do mnie chwilami nadal nie dociera że naprawdę jestem mamą.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to ja czesto śpie z Tymkiem w dzien czasem mam milion rzeczy do zrobienia ale chęć drzemki z Tymkiem wygrywa. My dzis od 14.30 w parku spacerujemy w cieniu i jak zawieje wiaterek to nawet jest znośnie. Tymek soboe spi a ja żałuje ze nie wzielam książki od Walabii ciagle sie do niej zabieram ale wieczorami brak mi siły.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    siedzę właśnie w poczekalni u dentysty i strasznie się boje, nie byłam psychicznie przygotowana, tata zadzwonił, że jest chory i mam jechać za niego.
    OLALA, zazdroszczę Ci, bo ja KOCHAM CHODZIĆ DO DENTYSTY!!!!!!!!!!!!!!

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    OLALA, zazdroszczę Ci, bo ja KOCHAM CHODZIĆ DO DENTYSTY!!!!!!!!!!!!!!

Boże drogi, Walabia, ty mnie co dzień czymś zadziwiasz!!!! ( pozytywnie :) ) Jesteś jedyna w swoim rodzaju :)

Olala - końca kochana nie widać, jeśli chodzi o badania :( Co chwila coś nowego, dziś np. dołożyli nam chirurga dziecięcego, choć wcześniej o tym mowy nie było :/ To całe czekanie i łażenie po lekarzach mnie dobija mówiąc szczerze i pod tym względem psychicznie jestem już głęboko w dole :( No ale staram się trzymać i cieszyć choć tym, że wyniki wychodzą ok :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Karina, uchwyć się tych pozytywnych stron całej sytuacji, to bardzo ważne!
    No kocham dentystę i zawsze współczuję, że muszą w takie dziwne miejsca ludziom zaglądać. Tak samo zawsze lubiłam wizyty u ginekologa - wolałam zawsze być w swojej skórze a nie na miejscu lekarza ;)

Karina1989 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz bardzo fajne podejście :) Jakoś nigdy w ten sposób o tym nie myślałam :) Chyba czas zacząć ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubię dentystę. Samą wizytę oraz poczucie, że jestem zdrowa i zadbana. Dziewczyny, pozostając w wątku medycznym - po porodzie miałam straszne zaparcia i gazy, pewnie jak większość kobiet. Ale minęły już ponad 2 miesiące, dietę mam zdrowa i lekką, a problem pozostał. Zaparcia nawet minęły, ale. .. bąki mnie nie opuszczają. .. Pomocy!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha Makcza witaj w klubie:) Ja to generalnie ignoruję i tłumaczę sobie, że ktoś musi Franciszkowi w puszczaniu bąków towarzyszyć, wtedy przynajmniej nie wiadomo przez kogo śmierdzi ;)

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja tez nie porównuje jedni robia cos wczesniej a cos pozniej i to norma każde dzieckonjest indywidualista. My jakas słaba noc mieliśmy i od rana Tymek strasznie marudny heh juz nie wiem jak mu z tym brzuchem pomoc:(

Kaja a Marcel znowu chce pic mleko? Czy dalej sie buntuje?

Walabia wy juz po bioderkach czy to jutro?

Kochana wczoraj wypijal po 40ml nutramigi wiec:tel:do pediarty i mu mówię co i jak kazał zmienić mleko na bebilon ha bo on juz wysypany nie jest wiec moze:organizm dostał to:co chciał tak lekarz mówi wiec od wieczora Bebilon ha ,ja osobiscie jestem Załamana tym zmianą mleka bo dziś brzuszek boli i kupy brak ,ale wypija po 70-100ml juz nie wiem co robic z mym synkiem z tym mlekiem

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadlabym i wyla jak dzika masakra normalnie sil mi juz brak

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    ha ha ha Makcza witaj w klubie:) Ja to generalnie ignoruję i tłumaczę sobie, że ktoś musi Franciszkowi w puszczaniu bąków towarzyszyć, wtedy przynajmniej nie wiadomo przez kogo śmierdzi ;)

No mój dzis cały dzień sadzi baki , a brak efektu :-/ buuuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, kupa może być co 10 dni.

Kaja lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to czesto bardzo boli żołądek i gazy tez mecza a w sumie nic wzdymajacego nie jen heh

Dentysty tez się mega boje :(nawet jak mam znieczulenie wbijam paznokcie w reke na wszelki wypadek heh

Kaja bardzo Ci współczuje u nas tez brzuch boli mimo ze gazy wychodza non stop.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ