X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Nam nic nie jest naszczesie mam nr męża tej kobiety będę dzwonić wieczorem
    Jechałam z Zojka a tu nagle rower wyskoczył z za krzaków z przodu przedemna uciekli na bok ale ja nie miałam gdzie bo tir jechał po drugiej stronie tyle ile mogłam uciekłam o Boże jestem cała rosyelepans niby było to przed 8 a ja nadal sie trzęsę
    cholera miriam dobrze ze wam nic nie jest!!!! boze drogi co za babsztyl :(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    olala, a ile ściągasz na porcję dla Oliwiera? Bo ja wczoraj zostawiłam 150 ml na jedno karmienie i Franek wciągnął to w kilka minut. Skąd ja mam taką nadwyżkę mleka uzbierać, to sama nie wiem. Czytałam o tym, że żeby zwiększyć laktację, to trzeba godzinę po karmieniu zasiąść do odciągania pokarmu - ale z której piersi?!? Z tej "zużytej"? No bo jeśli z tej drugiej, to nie będzie nic na następne karmienie, prawda? :|
    dziewczyny ja tak robie i dziala tez sie obawialam, ze nie starczy na nastepne karmie ie ale tak nie jest tym bardziej ze laktatorem tak sie nie wyciagnie jak dziecko :-)
    powodzenia!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maz mowil jak mu odpowiadałam ze ten maz Cie przeprosił ze fajnie ze nikt nie ma do siebie pretensji a tu prosze. Durna baba ciekawe co by zrobiła jakby z przodu było dziecko ehh nagle zmienia wersje masakra. Miriam nie ma zadnego prawa które zmieściłoy Was do zwrotu pieniędzy chyba tylko mogliby wytoczyć Wam sprawę o odszkodowanie ale to musieliby Ci udowodnić winę itd i to latami by soe ciągnęło ewidentnie chca wykorzystać Twoje dobre serce ale poradzić sie prawnika nie zaszkodzi.

A jakby się przewróciła i nogę złamała to kto by jej oddał wypadki się zdarzają i juz. My np wakacje bedziemy kupiwać ba kilka dni przed no wiadomo co bedzie we wrześniu czy Tymek bedzie zdrowy itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 17:12

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    https://m.youtube.com/watch?v=pUQ7tPF5Dns

dzieki kochana tak mi Cie szkoda a Ty jeszcze masz glowe do linkow.....

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak pisza dziewczyny uwazam, ze chca cie wykorzystac :( najpierw przeprosiny a teraz ktos ich glupio namowil do zmiany frontu masakra ty tez jestes poszkodowana i mozesz chciec zadoscuczynienia za stres o dziecko, siebie i laktacje na dodatek! musieliby zalozyc sprawe zeby ktos cos placil.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam czasu pisać, aż mam wyrzuty sumienia, że nie wypełniam swoich obowiązków! Wiem, że to głupota, ale tak się czuję :)

Miriam, bardzo mi przykro, koszmarna sytuacja. A jeśli chodzi o wakacje - ewidentnie chcą Cię naciągnąć.

Olala, Walabia, ja też miałam kłopoty z mlekiem, a teraz jest tak, że piersi wcale nie są napełnione, tylko mleko leci po kilku chwilach od kiedy dziecko zacznie ssać. Odkręca kurek z mlekiem - w obu piersiach na raz, czuję wtedy mrowienie. Za każdym razem. Natomiast laktator nie pobudza tak wypływu mleka i też czasem nie jestem w stanie ściągnąć ani kropelki. Wtedy trzeba poczekać i w końcu poleci. Może u was podobnie?

Nam mija właśnie skok. Osiągnięcia są nieprawdopodobne. Patrzyłyśmy na to z obiema babciami i aż nas zatykało, bo codziennie coś nowego. Moje notatki z ostatnich dni:

10 lipca składa łapki razem

12 lipca chwyta butelkę oraz pierś - jakby sobie przytrzymywała

13 lipca przewraca się na plecy z brzucha przez prawe ramię (do tej pory przez lewe)
    zaczyna chwytać zabawki

14 lipca robi "mostek"
    nowa głoska "U" - "gu", "ku" itd

15 lipca przewraca się na brzuch z pleców - łapka lewa zostaje pod brzuchem
    zdwaja sylaby - brzmi to jak mama, tata, ale niewyraźnie, niedokładnie

16 lipca przewraca się z plecków na brzuch już bez łapki
    kiedy płacze, lecą łezki...
    trzyma grzechotkę włożoną do rączki i wkłada do buzi, trzyma misia

Ja przez ostatnie dni miałam dwie babcie do jednego dziecka, dziwne jest to, że jak jestem sama z Kirą w domu, to cały czas marzę o godzinie, dwóch tylko dla siebie, bo chciałabym zrobić to i tamto i jeszcze to. A kiedy mam pomoc, to włóczę się z konta w kąt i nie wiem, co ze sobą zrobić. Więc idę do nich, i tak se siedzimy we trzy i zachwycamy dzieckiem, jak się pięknie bawi, jak pięknie gada, jak pięknie robi kupę itd :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, Olo piękny, myślałam, że to dziewczynka! Śliczny jak z obrazka.

magdalena lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam poza tym jezeli jest jej wina to oni maja obowiązek pokryć koszty naprawy samochodu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, mam identycznie z piersiami. Zośka to pulpet więc się nie przejmuje. Laktatora nawet nie typami żeby się nie martwić. Kira bardzo szybko się rozwija. U nas jeszcze nie ma przewrotek a mamy miesiąc do przodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 17:59

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to pięknie się rozwija Kira mój Tymek to połowy z tych rzeczy jeszcze nie robi ale mysle ze wszystko przyjdzie z czasem :)

Doris wszystkieho dobrego dla Zosi z okazji 4 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:06

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu sto lat!!

A u nas mały update - moje dziecko się turla! Dobrze, że zrobiłam jej posłanie na podłodze (w łóżku już nie ma miejsca), bo zrobiła plecy - brzuch - plecy i zatrzymała się na brzuchu na parkiecie. W szybkim tempie. Przeraża mnie to dziecko. I cały czas muszę na nią patrzeć i chwalić, bo inaczej bek. No i śmieje się i gada do swojego oidbicia, kiedy podchodzę z nią do lustra. Mam nadzieję, że to koniec skoku. Teraz przez najbliższe tygodnie będzie doskonalić nowe umiejętności, tak jak to było ostatnim razem, ale już spokojnie.

Doris, Kirunia jest szczupła i długa, łatwo jej się prtzewracać. No i Zosia też się przed terminem urodziła przecież.

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, rozmawiałam z moim mężęm o Tobie. On zajmuje się ubezpieczeniami. Powiedział, że jeżeli policja stwierdziła, że to tej kobiety wina to Ty możeszj ją spokojnie pozwać do sądu z powództwa cywilnego o zwrot kosztów naparwy samochodu a nawet o narażenie na stres małego dziecka a także inne rzeczy jakie sobie wymyślisz (w miarę rozsądku) i masz sprawę wygraną.

Makcza to ja nie wiedziałam, że zmieniłaś imię dla sowoej córeczki. Nie dam rady nadrobić zaległości. Widzę, że Kiria robi bardzo duże postępy.

Moja Emilka uwilebia gaworzyć jak ma smoczek od butelki w buzi. Jak już jej się nie chce jeść to gada i gada. Śmiejemy się z mężem, że jej pierwsze słowo to "geeeej".

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam współczuję przeżyć dzisiejszego dnia oby szybko auto naprawili ,a babka chyba dobrze i oby !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ta kobieta nie ma prawa rządać od Ciebie zwrotu kosztów wycieczki jeśli to była jej wina.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita dziękuje <3
    Jestem dzis kolebkiem nerwów siedze i wyje jak głupia. :( caly czas mam przed oczami jak uderzam w ta kobietę masakra jakaś :( Zojka zasnęła przy piersi miałam zamiar zasnąć z nia ale nie moge usnąć... Wkoło mam tylko ten obraz przed oczami

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita u nas tez pierwsze słowo to gej tym bardziej śmiesznie ze mój mąż jest w pracy jedynym hetero i się śmiejemy ze Tymek opowiada o kolegach tatusia :)

Miriam kochana to straszne przeżycie bardzo Ci współczuje :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaa gratulacje dla Kiruni :) świetnie i szybko się rozwija. Zdolniacha z niej. Jakież musiało być jej zaskoczenie, jak co chwilę orientowała się, że może coś nowego zrobić :) Do tego taka widownia to już w ogóle :)

Miriam, przytulam. Będzie dobrze. Teraz Zoja jest najważniejsza i Twoja laktacja. Babie nic strasznego nie jest więc spokojnie.

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszego dla Zośki i jej mamusi :) no dobra dla tatusia też :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 21:15

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miesiące zdobyte! Narzekalam, ze Zośka nie robi przewrotek i co? Patrzę się a ta pupa do góry, na bok i hyc juz na plecach leży :) do tego przepelzla pól łóżka. Bardzo wzmocńily jej się nogi. Duma mnie rozpiera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 21:44

Tusia89, olala81, Kaja, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu 100 lat i zdrówka:)
    Miriam nie myśl juz o tym wiem, że to pewnie straszne przeżycie było i widok nie zniknie tak od razu sprzed oczu ale przytul Zojkę i prześpij stresa.
    Kira idzie jak burza, gratulacje a jak ona to wszystko przechodzi? tyle umiejętności na raz? Nie jest niespokojna, płaczliwa?
    Zostawiłam małemu 150 ml mojego mleka i wypił wszystko na raz i to bardzo szybko a po wszystkim musiał dotać smoczek, bo płakał, chciał jeszcze. jak wróciłam to odciąnęłam żeby wiedziec ile mu daję, z obu piersi ściągnęłam 140ml to i tak było dużo i znów wypił wszystko, naprawdę nie wiem czy on nie dostaje za mało. mąż ważył małego u teściów i wyszło że przybrał 200 gram przez 3 tygodnie. Czy ja go głodzę?

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ