X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwy sa od 2 do 3 godzin a przez ostatnie kilka dni to ciagle by chciał być przy piersi, to 140 ml było z obu piersi i to po kilku godzinach nie karmienia więc to znaczy ze powinnam mu dawać za każdym razem obie? moze jedna juz mu nie wystarcza, mam trochę dołka bo nie wiem czy on nie gloduje skoro mam tak mało. moze ten płacz przez ostatnie dni to po prostu głód, ale to takie zamknięte koło, boję się że jak zacznę częściej podawac mm to w piersi będzie coraz mniej zamaist coraz więcej spróbuje kilka dni go karmić tyle ile będzie chciał popracuję znów z laktatorem będę pić femalitiker 2 razy dziennie i zobaczę. jak nic się nie zmieni to trudno trzeba będzie przejść na mm.

01582n0ast4hm7dp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Magdalena, Olo piękny, myślałam, że to dziewczynka! Śliczny jak z obrazka.
    to fakt zawsze słyszę od ludzi jak śliczna dziewczynka a ja mówię że to Aleksander :) to chyba te oczy ;)

Makcza lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam tulam mocno !!!!

Doris Buzki dla Zosi ona taka dzielna 4 miechy jupi :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, mam tak samo z mlekiem. Czuję mrowienie w obu piersiach jak Franek pije, z drugiej nie używanej zawsze leci równocześnie. Sęk w tym, że przy laktatorze ten "korek" się nie odkręca i mleko nie leci. Z Frankiem czekam na ten moment może 30 sekund a przy laktatorze wiele wiele minut i nic. Myślisz, że za krótko czekam? Próbowałam teraz coś odciągnąć i po wielu minutach mam 10 ml!!! A potrzebuję jeszcze 140ml na jutro, żeby zostawić mężowi. No nic, najwyzej znów przyjedzie do pracy, dobrze, że mamy w miarę blisko :| Najgorsze jest to, że czuję, że mam mleko w tej piersi :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze zapomniałam Wam napisać,że Franek ma specjalne taśmy na brzuchu, które wspomagają pracę mięśni brzucha. Jak go rozbierałam do kąpieli, to sobie o nich przypomniałam :) Co tydzień będzie miał zakładane na rehabilitacji, mamy je zdejmować po 4 dniach. Jak wzmocnią się mu mięśnie brzucha, to odciąży ramiona i nogi, ma pomóc na to napięcie nieszczęsne nasze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 23:21

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a spróbuj obkładać obkładać ciepłym ręcznikiem albo ciepły prysznic i od razu ściągać ja też muszę troche poczekać ale w końcu leci, tylko nie zawsze dużo, ale teraz przed chwilą udało mi się ściągnąć 100 ml a mały jadł 2 godziny wcześniej. no ale 150 z jednego ściągania to mi się nie uda chyba nigdy.

magdalena lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Aphrodita u nas tez pierwsze słowo to gej tym bardziej śmiesznie ze mój mąż jest w pracy jedynym hetero i się śmiejemy ze Tymek opowiada o kolegach tatusia :)
    Kozgo, a co robi Twój mąż, jeśli to nie tajemnica? No bo muzykiem nie jest :P a u nas na uczelni to też chłopcy w większości byli homo... nawet jeden powiedział mi kiedyś, że ma ze mną wiele wspólnego. Na moje pytanie co takiego powiedział: "też podoba mi się Twój narzeczony" Obleśnie to było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 23:17

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Walabia a spróbuj obkładać obkładać ciepłym ręcznikiem albo ciepły prysznic i od razu ściągać ja też muszę troche poczekać ale w końcu leci, tylko nie zawsze dużo, ale teraz przed chwilą udało mi się ściągnąć 100 ml a mały jadł 2 godziny wcześniej. no ale 150 z jednego ściągania to mi się nie uda chyba nigdy.
    Ile czekasz na to mleko? WIęcej niż 5 minut? Biegnę pod prysznic. ZObaczymy co zdziałam po nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 23:17

ot1z8e0.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - ale historia. Współczuję Ci bardzo stresu. Już po wszystkim, choć z pewnością trudno Ci będzie zapomnieć o tym wydarzeniu.
    Życzenia słodkiego życia dla Zosi, a także (spóźnione) dla Antosia i Kubusia oraz wszystkich pozostałych dzieciaczków, którym życzeń nie składałam.
    U nas dziś 3 rocznica ślubu ;)
    A oto mój mały rozrabiaka - uprzedzam, że zdjęcie słabej jakości

2v0ibeu.jpg

walabia, olala81, Lissa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha mam 100 ml mleczka dla Franeczka :D Dzieki dziewczyny za motywację. Siedziałam z tym laktatorem i siedziałam, nic nie leciało i nagle uprzytomniłam sobie, że zawsze jedna pierś załącza drugą. WIęc przystawiłam laktator do tej "pustej" a z pełnej od razu zaczęło lecieć! Dziwny system, ale ważne, że działa!
    DObrej nocy!

olala81, magdalena, Bea_tina lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral mi pediatra też kazała powoli wprowadzac gluten. Też się zdziwiłam, że tak szybko. Mamy po 1-2 łyżeczki kaszy manny 2 razy w tyg, a potem zwiekszac ilość dni. Teraz jest chyba nowa szkoła wprowadzania glutenu. Tzn im wczesniej się zacznie malutkimi dawkami to mniejsze prawdopodobienstwo alergii.

Jeśli chodzi o ściąganie mleka laktatorem to powiem tak.
    Emilkę głównie karmiłam moim mlekiem z butelki także doswiadczenie w ściaganiu lakatorem ma duże. Gdy już brakowało mi pokarmu bardzo walczyłam o każda kroplę. Zauważyłam, że jeśli ściąga się na zmianę kilka razy to ściągnie się dużo więcej.
    Na takiej zasadzie: 3 min prawa, 3 min lewa, 5 min prawa, 5 min lewa, 7 min prawa i 7 minut lewa. Laktator nigdy nie ściągnie tyle co dziecko, ale ta metoda naprawde działa.

magdalena, walabia, skrzatek85 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tez w szpitalu i szkole rodzenia polecali metodę 3-5-7 moze warto spróbować.
    Walabia pracuje w branży modowej hehe tam o hetero tez trudno ale tekst Twojego kolegi mnie rozbawił haha dobre. Dzis o 9 ide na pobranie krwi nie wiem jak dam rade bez jedzenia heh :/ słabo mi na sama myśl.

Musze się przyznać ze wczoraj zaszalalam i zjadlam frytki i az sie boje co bedzie dzisiaj ale miałam taka ochote ze nie mogłam sie powstrzymac heh to lakomstwo.

Co do tego wprowadzania pokarmów to zwariować mozna kazdy pediatra mowi co innego powinny byc jakies odgórne wytyczne bo mozna oszaleć.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis królowie nocy:) Tymek wstał o 5 na cyca i o 6.30 marudził wzielam go do siebie i spaliśmy do 8!!! Maz sie śmiał ze akurat jak on idzie rano do pracy to Tynek spi haha złośliwość losu a teraz pędem się ogarniamy bo jadę na pobranie krwi a tylko do 10 pobierają, babcia ma podjechać zeby zając się Tynkien przez chwile :)

No obudził się radosny, Koral te frytki były wlasnie z mdonalds ale mam nadzieje ze bedzie ok :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia super, że się udało. ja tez tak na zmianę robię może nie konkretnie 3-5-7 ale właśnie na zmianę po kilka razy.
    u nas dziś karmienia o 1,5 i 7. i teraz znów. ale mam głodomorka.
    Ja się też próbuje wybrać do lekarza po skierowanie na bad krwi ale jakoś mi tam ciągle nie po drodze.

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czwartkowo! Jestem z siebie dumna gdyż w końcu udało mi się założyć Zosiowego bloga :) Tak szybko rośnie, że za nią nie nadążam i chce ten rozwój jakoś udokumentować :) Teraz czeka mnie przegląd forum 4 miesiące wstecz żeby niczego nie pominąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 09:51

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Makcza, mam tak samo z mlekiem. Czuję mrowienie w obu piersiach jak Franek pije, z drugiej nie używanej zawsze leci równocześnie. Sęk w tym, że przy laktatorze ten "korek" się nie odkręca i mleko nie leci. Z Frankiem czekam na ten moment może 30 sekund a przy laktatorze wiele wiele minut i nic. Myślisz, że za krótko czekam? Próbowałam teraz coś odciągnąć i po wielu minutach mam 10 ml!!! A potrzebuję jeszcze 140ml na jutro, żeby zostawić mężowi. No nic, najwyzej znów przyjedzie do pracy, dobrze, że mamy w miarę blisko :| Najgorsze jest to, że czuję, że mam mleko w tej piersi :(
    walabia chyba w gre wchodzi stres ja kiedys tak mialam cycki pelne a ja nie moglzm sciagnac myslisz juz ze idziesz do pracy a dziecko nie ma mleka tak mi sie wydaje.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam chyba pecha co się okazało ze w przychodni cos sie stało i nieczynna do konca tygodnia a ja z siuskami w torebce heh jakos ciagle cos no ale nic skoro juz sie tak ogarnelismy to pojechaliśmy na zoliborz do mojej babci.

Doris super czekamy na linka do bloga.

Miriam jak sie czujesz dzis?

Ja mam w planach kupic album i zacząć wywoływać zdjecia Tymka bo na telefonie mam och milion a jednak fajnie miec wybrane w jednym miejscu:)

Makcza zazdroszczę pomysłu z zapisywaniem dat osiągnięć chyba tez zacznę bo potem nic sie nie pamięta, chociaz u nas nie na nigdy tak wyraźnej nowej umiejętności i ciezko data określić w sumie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia pisałaś, że we wrześniu oboje wracacie do pracy, mogę spytać jak to logistycznie będzie u was wyglądało? tzn opiekunka czy żłobek i rozumiem że wtedy przechodzicie na mm? Czy wracasz na jakiś niepełny wymiar godzin?
    U nas w mieście nawet nie ma żadnego żłobka więc idąc do pracy na pełen etat musiałabym zatrudnić opiekunkę, co pochłonęłoby większą część wypłaty.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Zosiu 100 lat i zdrówka:)

Kira idzie jak burza, gratulacje a jak ona to wszystko przechodzi? tyle umiejętności na raz? Nie jest niespokojna, płaczliwa?

Tak, zdecydowanie widzę różnicę w zachowaniu. Powiedziałabym, że jest jakby przewrażliwiona i często chce być na rączkach. Teraz się stopniowo wyciszy, zapomni niektórych umiejętności, a niektóre będzie doskonalić. Przynajmniej tak było przy pierwszym skoku.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie widac tak wyraznie skoków moze to tez dlatego ze brzuch dokuczał i nie było wiadomo czy to skok czy brzuch.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ