X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek,sto lat,rośnij zdrowo ;)
    no Walabia, nareszcie, juz myslalam,ze zaginęłaś w akcji. ;)
    A co tam u Frania II?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 4 miesięczniak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:51

Bea_tina, olala81, Kaja, magdalena, Tusia89, doris85, aga8787, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo, a daj dla porównania pierwsze zdjęcie z królikiem, bo z tego co pamiętam, to chyba byli "równi", ale Tymuś rośnie!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosnie Tymon szybciej niż jego królik heheheh :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ma dziś nerwa na macie leżeć nie chce zostawilam go aby sie pojawił i w ryk nic dzis zrobic nie moge tylko znim , a nie wspomne o jedzenium masakra na wcisk 100ml koszmar jakiś az boje je sie iść na szczepienie i na wazenie masakra jakas

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz jak mu daje ciągle po 150 mojego albo mm to on ciągle ulewa, ostatnio jadł 0 10.40 150 ml mojego no i teraz za Waszą rada przystawiłam do piersi i w pogotowiu miałam mm. ale zaraz po piersi gdzie na pewno nie było dużo bo o 12 ściągnęłam oszałamiające 60 ml wzięłam go do odbicia i zaraz ulał, więc nie dałam mu juz nic więcej. może teraz z kolei za dużo tak od razu.już nic nie wiem.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa co za upał... najchętniej bym siedziała cały dzień pod prysznicem... Tak myślałam, żeby wykąpać Frania w ciągu dnia... myślicie, że to dobry pomysł czy nie???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak pisałyście o wzroście dzieciaczków. Nasz przy urodzeniu miał 53 cm, mierzony w ośrodku w połowie czerwca tyle samo, ale to przy wyciągniętej nodze, nie po krzywiznach. Dziś mierzyliśmy go. Przy wyciągniętej nodze 63 cm, po krzywiznach 72-73 cm. W ostatnim tyg. strasznie wystrzelił ze wzrostem. Każdy to widzi. Czy u Was też to jest aż tak widoczne?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinko u mnie widac po rogalu nz ktorym karmie :-) nikt. i gi nie mierzyl

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przychodzą do nas znajomi i mój mąż robi placek :) zawsze ja go robiłam ale dziś to on rządzi w kuchni :) jestem ciekawa jego wypieków.

Jeśli chodzi o wzrost to Franek od urodzenia stopniowo rośnie co parę cm. Nie ma jakiś wielkich skoków... pewnie to różnie jest.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh powiem Wan ze ostatnio podróże z Tymkiem sa ciezkie w wozku nie chce no chyba ze spi ale jak sie tylko obudzi to ryk nawet poduszkę mu dałam zeby lepiej widział i zabawki ma i wszystko i nic nie pomaga to samo w foteliku samochodowym zdjelam ta wkładkę ma zabawki mamy lusterko mówimy śpiewamy i nic :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - najlepszego dla Tymka :) Oby kolejne dni w jego życiu wypełniał tak szeroki uśmiech na twarzy ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny, parę dni mnie nie było a tu się tyle dzieje. Nie można robić takich zaległości bo potem naprawdę ciężko doczytać i być na bieżąco ;)
    Kozgo buziaki dla czteromiesieczniaka :*
    Miriam, mam nadzieję że po tym wypadku dochodzisz do siebie. Ja tez kiedys bylam
    w podobnej sytuacji, 2 tygodnie po tym hak odebrałam prawko i do dzisiaj mam taki uraz że nie jeżdżę :( Makcza, pięknie rozwija się Kirunia. Ty to masz takie typowo podrecznikowo-aniolkowe dziecko wg klasyfikacji z Jezyka niemowląt :)
    Tusia, udanej imprezki!!! Ja chyba nie doczekam nigdy dnia w którym moj Łukasz zrobi placek. Szacun dla męża :)
    My zrobiliśmy sobie weekendowy wypad do Wrocławia i ten upał trochę nas dobija. Zamiast wyjechać poza miasto to wpakowalismy sie do jeszcze większego :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to chyba mamy dzis skok mój syn tylko na rękach chce byc jak nigdy cyca ssie długo a potem ulewa ulewa i ulewa i marudzi cały dzien okrutnie :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie znów ;) Matko nie dam rady nadrobić wszystkiego co nie coś czytałam nad morzem ale nie dałaM rady wszystkiego ..wczasy były super na 10 dni tylko 2 dni padało.. Julcia dobrze wszystko zniosła..ale problem mamy z tym nieszczęsnym ulewaniem.. w sumie to są wręcz wymioty...niestety nie mam na to żadnego sposobu.. teściowa mówi kisiel dawać.. ale ja tam nie preferuje dawać kislu niespełna 4 miesięcznemu dziecku.. i narazie czekamy do wizyty. Mała bardzo źle znosi upały marudzi a do tego pcha wszystko do buzi.. dentonox pomaga nam ale po 2 godzinach znów ten płacz..masakra już ma chrype ..od tego płaczu.. wcale nie chce mi spać :(

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka super ze urlop się udał :) my tez juz mamy dosyc upałów.

Nieśmiała to żeście sobie wyprawę w ten upał zrobili hehe

Tusia mysle ze śmiało mozna go wykapac w ciagu dnia minimalna temperatura to taka jak na basenie czyli 32 stopnie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a my dziś powtórka z wczoraj... nie wiem czy to skok, czy upały, czy niedojadanie, czy to, że mąż chce go usypiać... nie mam pojęcia. Znów przy usypianiu się rozpłakał. Dopiero u mnie się uspokoił i jak dałam mu drugą pierś... ale w ciągu dnia starcza mu z jednej zawsze... więc nie wiem czy ta drugą pierś ssie żeby się uspokoić, czy nie dojadł z pierwszej... może skok to jest albo zmęczenie temperaturą... eh teraz już ładnie śpi... kompletnie nie jestem przyzwyczajona do takiego płaczu... a to nie jest dobre...

Kozgo tak się zastanawiam, może Tymek ma już dość lezenia w wózku głębokim i chce oglądać świat, bo to jest dla niego atrakcyjne:) a jak wyciągniesz go na ręce z wózka to się uspokaja??? Franek uwielbia jak go noszę przodem do ludzi... ale zastanawiam się czy nie za wczesnie na takie noszenie, no ale on inaczej nie chce, czasem jeszcze lubi jak na ramię go przerzucę. I to wyrywanie się do siadania... eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 20:06

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja to wiem ze on by siedział to jest pozycja w ktorek zawsze sie uspokaja w pionie na rękach albo jak siedzi ale jak jeżdzę z nim sana na spacer to nie ma opcji żebym z nim szła a wozek pchała biodrem ah ten mój terrorysta u mnie dzis przy cycu długo siedzi a potem ulewa i wydaje mi sie ze chce ciumkac sobie ale leci mleko to pije i zjada za duzo od 3 dni wieczory sa straszne a dzis cały dzien ale to chyba nie brzuch bo miękki rurke jak włożyliśmy to żadne gazy nie wyszły wiec to chyba musi byc skok.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa czyli Tymek dokładnie wie co chce osiągnąć hehe :D no właśnie teraz czytałam o skok, 14-19tyg - okres marudzenia może trwac aż do 6 tygodni... nie jest to fajna perspektywa. Ciekawe czy jutro po kąpieli, przy zasypianiu Franko tez da koncert. Te upały nie pomagają, bo zaraz się biedak poci przy płaczu... a najbardziej mnie rozwala jak już zaśnie po takiej akcji i przez sen uśmieszki wali :) ręce opadają :) eh te nasze skarby kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 20:43

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas marudzi od 14 a tu juz 18...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ