Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski witam w klubie trzymania dziecka na rekach i matko jaki człowiek stary ,a głupi Boże awantura bo smoczek za małą dziurką w butli i sie wkurzał ,że niechce leciec i nie jadl zmiana smoczka i butla czysta az 140 ml matko jaka ja glupia
doris85, Tusia89 lubią tę wiadomość
-
Tusia . na noszenie przodem do świata chyba za mały niej jest...mi nawet fizjoterapeutka kazała małego tak nosić, by próbować wyeliminować to jego odginanie głowy do tyłu...
Kaja - Oj tak już jest, że człowiek dopiero z czasem dochodzi do pewnych rzeczy...czasem najprostsze rozwiązania przychodzą na myśl na samym końcuNie ma się co biczować za to, bo w sumie skąd miałaś wiedzieć? Ważne, że mały w końcu zaczął jeść i się nie denerwuje
Widzę, że dzieciaczki ogólnie marudne...Mateusz też marudzi...i to od poniedziałku...ma problemy z zasypianiem, praktycznie od tego szczepienia chce usypiać tylko w wózku, dosłownie kilka razy się zdarzyło, że zasnął sam w łóżeczkuNo i więcej domaga się na ręce, zasnąć mu ciężko, co rusz się budzi, ogólnie maruda jak nigdy...szczerze mówiąc to dopiero teraz odczuwam, co to jest mieć absorbujące dziecko...
-
nick nieaktualnyNadrobilam
Na początek sto lat dla Tymka
Ola na początek chciałam napisać Ci ze laktator nie służy do mierzenia ilości pokarmudziecko zawsze wyssie wiecej niz tobie uda sie odciągnąć
to po pierwsze po drugie dokarmiajac mm niestety zaburza sie laktacje bo piersi dostają sygnał ze nie potrzebują zwiększać produkcji a to niestety najszybsza droga do zakończenia przygody z kp
myśle ze powinnas skontaktować sie z doradca laktacyjnyn jezeli sie martwisz miałam podobny problem jak ty z Zojka tez mało przybierala pustki w laktatorze doradca duzo mi pomógł sporo cennych informacji dostałam
Walabia gorące gorące pozdrowienia od babci Heli dla Ciebie męża i Franciszka babcia mówi ze bardzo sie cieszy ze tak młodzi ludzie sa a prawdzie i życzy duzo dobrego i zdrowia dla mamyresztę dziewczyn z forum rownież pozdrawia lecz do Walabi ma słabość
Kaja kurde ale przeboje z tym mlekiem
Kozgo cudny Tymek na pikniku moje spacery z Zojka tak wlasnie wyglądają bo paszczy w wózku wiec sie kocykujeny tyle ze z cycem na wierzchu
Koral juz pisze co u nas
Wczoraj pojechałam do babci Heli babcia zakochana w Zojce wydyrdala ja na wszystkie możliwe sposoby śpiewała tańczyła a Zojka nawet jej do cyca sie zaczeka dobierać przez bluzkęach wróciły wspomnienia z dzieciństwa i piosenki ktore mi śpiewają śpiewała Zojce a mi łezka sie w oku kręciła tak sie cieszę ze mogła ja poznać
okazało sie ze babcia jednak nie ma przezutu na nerkę uff.... Kamień z serca
spędziłam tam cały dzień wylezalysmy sie w ogródku na kocyku i w hamaku trochę odpoczęłam gdy babcia zajmowała sie Zojka a ta była w siódmym niebie
na noc wróciłam do teściów szybka kapiel moja i Zojki i padlysmy spać
Dzis wstalysmy po 8 siedziałam z teściowa rano do 10 o 10 odwiozlam teścia do pracy Zojke zostawiłam z uwaga uwaga z teściowa i polecialam do koleżanki do salonu na brwi.co za szaleństwo miałam robić paznokcie albo z włosami cos ale uznałam ze to za długo na pierwsze wyjście i wyregulowala mi tylko brwi
wróciłam i poszłam z teściowa na spacer z Zojanta i wreszcie uwierzyła mi ze Zoja czuje nienawiść do wózka cała drogę wyla mi serce pekalo ale ta twierdziła ze ona zrobi tak ze przestanie po 15 min nie wytrzymałam i wzięłam ja na ręce doszliśmy do teścia do pracy chwile z nim podiedzualtsnt i do domu zjadlam zupke i zapakowalam sie w samochód i pojechałam z Zojka do koleżanki i jej synka starszego i miesiąc od Zojki
plywalysny w basenie w ogródku zjadlam warzywka z grila i wypilam 4 karmi ! Czyste szaleństwo !!! Przyjechała jeszcze koleżanka z Londynu ktora ma 3 dni starsza corke od Zoi tak siedziałam tam i poprostu nie mogłam uwierzyć ze sa tak spokojne dzieci tulko moj szalaput taki wymagający ... Ale kocham moja mała szarancze
wróciłam przed 19 do teściow czekała jeszcze babcia Czarka na nas pozbawiła sie z Zojka trochę
Wiec jest dobrzemiałyśmy trochę problem z zaśnięciem bo sie równo co 4 min wybudzala ale zasnęła
Kurde trochę psychicznie udało mi sie odpocząć i nie myślałam o wypadku chociaż trochę boje sie jezdzic jeszcze tu w krasniku ludxie i rowerzyści chodzą po mieście jak święte krowya ja tym dużym autem nie bardzo umiem jezdzic bo to duże kombi.
a ja przyzwyczajona do mojej małej kaczuszki
Jutro pewnie cały dzień z teściowa wiec postanowiłam ze jutro plecy i ręce moje odpoczywają bo psychika trochę odpoczęła. -
nick nieaktualny
-
Kaja najważniejsze ze doszłas do tego co jest nie tak kurczę wcale to nie kest takie proste ja po sobie widze ze kazdy płacz zealalalam na brzuszek a jak widac to jednak nie on.
Ja marze zeby juz było 20 stopni chociaz podobno sierpien ma byc jeszcze cieplejszy inna byc ponad 30 masakra.
Miriam dobrze ze sie wyluzowalas i odpoczywasz sobie niech rece dzis odpoczywają
My po ciężkiej nocy Tynek budził sie co godzinę wprawdzie dostawał smoka i szedł dalej spac ale to stawanie i rozbudzenie masakra
Olala jak tam karmienie? U nas tez Tymek od 4 dni ma wzmożone ulewanie i wydaje mi sie ze za duzi zjada no ale mu nie zabieram cyca bo jak to robie to histeria heh.
Dzis do teściowej jadę moze troche odpoczne -
Wyobraźcie sobie, że nawet moje dziecko było wczoraj wieczorem marudne, więc to wina upałów jak nic. Choć też trochę moja wina, bo nie powinnam z nią pewnie w ogóle wychodzić w taką temp, a pojechaliśmy autem do Ikei, i to w samo południe, bo tak nam zeszło od rana na niczym.
W Ikei Dziobak bardzo zadowolony, a ja się nie zawiodłam - nie tyle jest miejsce do karmienia, co cały pokoik dla matki z ddzieckiem - z przewijakiem i fotelem do karmienia. Dziobak dostał robaczki i kotki-grzechotki, a my trochę drobiazgów. Oczywiście przekroczlismy budżet, bo założyliśmy obiad + 50 zł, ale to się nigdy nie udaje... -
Makcza to prawda ikea jest super przystosowana dla mamus z maluszkami
no ja staram sie nie wychodzic przed 16 z domu jak sa upały wczoraj wyszlismy ale to dlatego ze pojechaliśmy do parku na spacer.
A dzis jedziemy poza miasto nadmuchamy basenik i troche pomoczymy Tymka. -
Makcza- super sobie odpoczywaja:)
Kozgo - milego odpoczynku:)
Ja tez sie witam po kiepskiej nocce...maly budzil sie co godzine doslownie wiec cos te upaly chyba tak daja do wiwatu skoro to marudzenie takie masowe zjawisko...zaraz wyganiam chlopa z malym na godzine na spacer a ja moze dojde z soba do ładu... -
Ha, dopiero zauważyłam tę otwartą pieluchę
Twój mężuś widzę ćwiczy to samo, co ja w nocy...
dziś już taka padnięta byłam, że przysnęło mi się w trakcie karmienia...budzę się, a tu butelka między nami, tylko do połowy opróżniona, a małego buźka w mleku...
-
u nas dziś karmienie co 2,3 godziny. dostawał tylko pierś i wydaje mi się, ze w nocy mu to zupełnie wystarcza. teraz dostał butle, bo nadal ranem ssie częściej i czuje ze mam puste piersi.
Koral ja jeszcze wczoraj dawała mu z butelki ściągnięte albo mm wiec dostawał jednym ciągiem ale dziś juz zacznę tak jak mówicie, pierś i ewentualnie mm jak potrzeba.
Miriam ja to wszystko wiem o tej laktacji ale jak Ci dziecko głoduje to po prostu się podajesz. od początku mam problemy z tym pokarmem a to nagle zanika a to za mało wiec zaczynam myśleć że będzie jak będzie juz i tak wytrzymałam 3i pól miesiąca. oczywiście będę robić bo się da żeby jeszcze dostawał moje mleko ale jeśli jest potrzeba do karmienie to trudno
ciekawa jestem jak marudzą Wasze dzieciaczki bo mój men tygodnia płacze ono stop jakby mu się jakaś straszna krzywda działa. to jest przeraźliwy kkrzyk.a brzuch miękki, pierdki normalnie idą nie wiem o co chodzi.całymi dniami in noszę, całą jestem obolała a najgorzej że często nawet to noszenie i przytulanki nie pomagają. sąsiedzi przyślą w końcu Mops.wózek to tez tragedia.co się dzieje z naszymi skarbami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 10:18
-
Olala u nas od dwóch dni tak samo Tynek leży leży i nagle prerazliwy krzyk i ogólnie marudzi duzo nawet na rękach a brzuch miękki, zeby nie idą wiec albo wszystkich nas dotyka ten skok miedzy 14 a 19 tygodniem albo to przez pogodę. A my dzis przyjechaliśmy pod Warszawę a tu ulewy i 23 stopnie a my z basenem haha ale dobrze triche odpoczniemy od tego upału.
Makcza super kojce haha mistrz:) -
Moja Emilka też wczoraj pomarudziła wieczorem. Widać,ze swędza ją dziąsła. Wpycha rączki do buzi i paluszkami mizia sobie dziąsełka.
Za to noc przespała całą. Zdziwiłam się bo od 21 spała do 6 rano. A my zawsze ją karmilismy jeszcze o 24 na śpiocha.
-
Olala, pisałam Ci to wczoraj, ale widzę, że mi się post nie wrzucił - przez te 3 i pół miesiąca dałaś synkowi bardzo dużo zdrowia, karmiąc go piersią. Te początkowe miesiące są najważniejsze! Dobrze, że sama tak na to spojrzałaś. Miriam kiedyś pisała o przeżyciach Chiang Mai, jak poprawiło się ich życie, kiedy przeszły z córką na mm - warto zajrzeć do jej pamiętnika.
Jeśli chodzi o marudzeine, to ja nie jestem chyba punktem odniesienia, bo oprócz pobytu w szpitalu, kedy moje dziecko płakało z głodu i jednorazowego pzypadku bólu brzuszka, nie zdarzło się ani razu, żebym nie mogła jej uspokoić. Zwykle wystarcza wzięcie na ręce, w skrajnych przypadkach trzeba dać cyca, mimo że nie jest głodna - na ogół gdy śpiąca w ciągu dnia, wtedy zasypia.olala81 lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:Witam powiem wam ze jazda bez trzymanki z tym mlekiem i najlepsze jest to że ja jestem winna tego wszystkiego bo nie karmie cycem zdanie mojej mamy bo ona nas 4 wychowala i pokarm miala i mam dola
Kaja, Kozgo karmi wyłącznie piersą, a Tymuś miał kłopoty z brzuszkiem przez ponad 3 miesiące. rażliwy układ pokarmowy i tyle!