Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozgo piękny uśmiech Tymka na brzuszku:)
U nas już chyba piaty dzień płaczu, nie wiem o co chodzi. Wszyscy mi mówią, że chyba mu moje mleko po prostu przestaje wystarczać i mam mu dawać mm. Dałam dziś 2 razy bo już nie mam siły. Może rzeczywiście mu nie wystarcza dziś go mierzyłam i ma 67 cm czyli od 26 czerwca urósł już 3 cm a przybrał tylko 200 gram. Chyba naprawdę muszę go zacząć dokarmiać. -
No wiem ze zwalnia, ale wzrost u niego nie zwalnia i tym sie martwię trochę, u nas lekarz to ostateczność niestety nie mamy fajnych lekarzy i każda mama jest przewrażliwiona i z "byle gównem lata" ale juz tak myślałam że jak przez weekend się nie zmieni to pójdę , chociaz tam to od razu mi powiedzą żebym dawała mm bo od pozątku mi kazali go dokarmiać mm bo jest za chudy ale sprawdzałam to i rozmawiałam z położnymi i pielęgniarkami z noworodków i powiedziały żebym nie dała sę zwariować i że nie przybiera za mało ( to było jak miał miesiąc). pójdę w poniedziałek zobaczymy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 21:54
-
Olala wydaje mi się ze nasze pulpeciki teraz wlasnie beda się wyciagaly w gore ale Ty wiesz najlepiej co dla Oliwiera jest dobre i czego potrzebuje pamiętaj ze dokarmianie mm to żadna tragedia a ważne ze maluch bedzie najedzony I spokojny. Wstyd się przyznac ale ja nie mam wagi I Tymek wazony jest tylko na wizytach i teraz dopiero 7 sierpnia idziemy.
Olala a sprawdzalas siatki centylowe dla karmiacych piersia? No te dostępne wszędzie to dla mm
http://dziecisawazne.pl/polskie-siatki-centylowe-sa-opracowane-dla-dzieci-karmionych-sztucznie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 22:05
-
Kaja, możesz policzyć sobie, ile synek przybiera - ale raczej wg lekarskiej wagi, nie domowej. Moja waży teraz tylko 5,5 kg, w poniedziałek kończy 3 miesiące. Ważona jest co 2, 3 tygodnie - zawsze wychodzi mi 15, 16 g dziennie - jest to dolna granica normy, ale regularność wskazuje na to, że po prostu tak ma. Robi tez kilka kupek dziennie, wiec chyba, cudownym zrządzeniem losu, ma szybką przemianę materii. Dodam, że urodziła się z wagą 4300 i 58 cm. Teraz nie wiem, ile ma wzrostu, jakieś 64 mi wychodzi.
-
AAAAAAAAAA ja już nic nie sprawdzam, po prostu pójdę do lekarza, mi wychodzi, że on wagowo jest poniżej wszelkich norm, Koral dzięki za rady, do poniedziałku spróbuje jak mówisz ale chyba dam mu to mm 2 razy dziennie bo już naprawdę się boję że go głodzę.
Dobra już nie myślę bo oszaleje do poniedziałku. mój też robi kupki kilka razy dziennie a nawet w nocy;) -
Tusia, faktycznie, pamiętam wpis Twojego męża! Bardzo sympatyczne to było.
Olala, Koral ma rację, sprawdź, ile Oli zjada, najważniejsze, żeby nie był głodny. Przez 3 miesiące karmiony był tylko piersią, dostał już od Ciebie bardzo dużo zdrowia! Te pierwsze miesiące są najważniejsze. Karmienie łączone będzie teraz ok - jeśli zajdzie taka potrzeba. -
Często w sumie macie wizyty my mamy co 6 tygodni wiec teraz bedzie 3 wizyta dopiero.
Walabia jak tam Twoje osłabienie lepiej juz?
Miriam dołączam się do pytania Koral.
Koral trzymam kciuki za dobra noc oby Kubus obudził sie dopiero o 5:)
A u nas leje uwielbiam zasypiac przy deszczu. -
Koral, tym podwojenie wagi urodzeniowej to chyba tez nie zawsze się zgodzi. Do noszone dzieci ważą czasem poniżej 3 kg, np 2800, a moja miała 4300. To jedno dziecko ważyłoby 5600, a drugie 8600. To się musi jakoś wyrównać - duże dzieci rosną wolniej, a mniejsze szybciej. Jak np Tymek Kozgo
-
Tusia89 wrote:Kurde KAja... można się załamać, 5 mleko??? eh... a może przyczyna nie leży w mleku??? żeby aż 5 nie tolerował??? masakra
Jedyne mleko ,które pił to do 6 puszki to nutramigan i koniec zaczął pluc ,wyciągać język i na koniec wypijal po 40 mli a reszta wduszona na siłę -
Tusia89 wrote:Też uwielbiam zasypiać jak pada
Olala za to Franek jest po tej drugiej granicy siatki. Ja tam nie sprawdzam już też... nic się nie denerwuj kochana
To chyba każdy co na deszcz sennie i az miło sie spi ehhh -
olala - eh doskonale cię rozumiem...też mam chudzinę, choć odkąd jest na mm wziął się za siebie... był na 15 centylu, teraz jest między 25 a 50...choć w porównaniu do wzrostu nadal ma lekką niedowagę...Może rzeczywiście przez dzień spróbuj dawać mu samo odciągnięte mleko i sprawdzisz ile tego masz i czy mały się najada? Nie denerwuj się kochana, niektóre typy tak po prostu mają, z córcią też wiecznie słuchałam, że za mało przybiera, a przyszło co do czego, to pannica jak zaczęła nadrabiać, to teraz trzydzieści kilo waży
Choć i wysoka jest ( 134cm), więc nie widać też tak tej wagi...Oli też nadrobi, zobaczysz