X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, po jak długiej aktywności Wasze maluchy w ciągu dnia idą spać??? moj Franio to krótkie chyba ma te aktywności, tak godzina,półtorej i 30 min do godziny drzemka i znów godzina, półtorej zabawy i spać na 30/40min. Raz w ciągu dnia wytrzymuje dwie godziny na zabawie i raz robi sobie dłuższą drzemkę tak 1,5 godziny

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z zasypianiem? Stachu ostatnio zasypia ze stopą w jednej dłoni i zmiętoloną pieluchą w drugiej :D Czasami padam ze śmiechu przy tych jego wygibasach i usypianie zaczynamy od początku. Noce mamy praktycznie przespane, dostaje butlę o 23 i śpi do 6, 6:30, rzadko budzi się po 3, ale wtedy dostaje smoka i już.
    Podobnie jak Doris chciałabym, żeby misiek był "obrotny" i dawał sobie radę - jak mój mąż. Ja jestem za bardzo obowiązkowa, przejmuję się, a niewiele z tego w tych czasach korzyści. Jeśli chodzi o zawód, to wybrałam dla niego lekarza, najlepiej jakiegoś wybitnego mikrochirurga itd. :D. Mąż obstawia, że zostanie księdzem, bo urodził się w Wielki Czwartek i w kościele zawsze śpi jak aniołek.
    Miriam, wrzuć kiedyś fotkę męża, bo dla mnie też Zojka to Twoja kopia :)
    Walabia, piękny ten wózek! Franek będzie miał luksusową sypialnię.
    Tusia, u nas podobnie z tymi drzemkami. Stachu zjada "śniadanie" ok. 7-7:30, pofika niecałą godzinkę i idzie znowu spać, czasami nawet do 10 albo i dłużej i to jego najdłuższa drzemka. Potem to tak jak u Ciebie, godzinkę się pobawi i posypia, nie pamiętam, żeby wytrzymał w aktywności 2h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:24

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no to dobrze bo myślałam, że Franko już powinien dłużej aktywny być :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam moja teściowa mieszka w okolicy wiec jak tam bede w sierpniu to może mnie z Zojka odwiedzicie i nasze płaczki poleza razem:)

Tymek smoczek ma tylko do zaśnięcia i to 5-10 min i wypluwa no i w momentach stresujących czyli jak duzo ludzi jest.
    A dzis tez takie akrobacjie w lozeczku były co podeszłam to leżał inaczej haha. Ale do tej pory zasypiał na boczku z tetra a teraz kombinuje hehe

Wlasnie sie obudziliśmy i ten sie wyciąga i przeciąga we wszystkie strony swiata hehe :) musimy isc na spacer bo nie wiem jak ale nagle została mi jedna Pielucha ups hehe

Co do obrotów u nas dalej brak na boki owszem ale na brzuch czy plecy nie bardzo za to pięść cała w buzi i proboje z nia gadac haha stop jeszcze nie łapie za to smieje sie głośno coraz czesciej:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dbur94.jpg proszę :) o to Cezar :)
    Co do zasypiania to zasypia przy cycku tylko i wyłącznie a i w samochodzie ;) czasem zdarzy sie ze na rękach ale to bardzoooo zadko a w dzień ile aktywności ? Praktycznie cały czas w dzień drzemki to sa dwie max po 20 min i tylko jak leże koło niej dłużej to w samochodzie tylko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a gdzie mieszka dokładnie ;) chętnie odwiedzę niech tylko mi prawko oddadzą bo dzis mija 7 dniem a z polici nie dzwonili a na tej karteczce mogłam jezdzic tulko 7 dni :(
    Co do obrotów Zoja tex sie tylko na boki obraca eh miała 3-4 dni intensywnych obrotów z brzuszka na plecy i koniec

• kozgo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tam do Czarka nie podobna ona to cała Ty.

Co do aktywnosci Tymek ok 1-1,5h sie bawi po jedzeniu potm z pół godziny do godziny drzemki i godzina aktywnosci znowu raz ok 12-13 ma drzemke 1,5-2h

Miriam w Zalesiu, to moze zadzwon do nich sama wiesz jaki oni potrafią miec burdel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:30

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Tusia, mój mąż dostał z każdego przedmiotu na maturze (na egz.ustnych i pisemnych) 6.

Walabia, to jeszcze nic. Ja miałam średnią z matury 6.0, w ogóle do niej nie podchodząc :) Ni zdawałam słownie ani jednego egzaminu maturalnego :) A jak? Otóż miałam 2 olimpiady i certyfikat z angielskiego - te przedmioty wybrałam na maturze i byłam zwolniona ze zdawania :D

Miriam, walabia, olala81 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to może Zojka płacze i marudzi ze zmęczenia? Stasiu jak nie pośpi to jest nie do życia, jęczy najpierw, a potem wrzeszczy na całego.
    Popieram Kozgo, zdecydowanie bardziej jest podobna do Ciebie!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pogratulować Makcza :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, Kirunia prawie w ogóle nie śpi w ciągu dnia. Ma drzemki 15 minutowe, tak do pół godz., głównie przy cycu, a jak chcę ją przełożyć, to się budzi. Czasem ją usypiam bujaniem w foteliku, jak widzę, że jest bardzo zmęczona, ale też niechęntie, bo ciężko ją potem przełożyć do łóżeczka, a nie lubię jak śpi taka pokrzywiona. Niby fotelik ergonomiczny, ale... Noc przesypia całą od 9 wieczorem do 7 rano. Zasypia sama po kąpieli i karmieniu. Budzi się raz ok. 4 i karmię ją na śpiocha - bez płakania, bez wybudzania - słyszę, że się budzi, biorę do łóżka, dostawiam, ona je i obie zasypiamy. Do rana zostaje z nami. O 7 śniadanie, ok. 2 godz. aktywności i drzemka. Potem czasem nie śpi już do wieczora. Teraz właśnie ma tę drzemkę po śniadaniu - już półtorej godziny, a ja nie wiem, co ze sobą zrobić :) Rzadko śpi tak długo. Za to bez problemu bawi się sama godzinę, dwie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to bardzo blisko :) kozgo :)
    Aj dziękuje dziewczyny całe szczęście ze jest podobna do mnie jupiii każdy mówi nam ze do Czarka i tak trochę przykro mi było ;)

No może faktycznie powinnam zadzwonić ...

Ewelina tez nad tym myślałam ze ona jeczy ze zmęczenia ale jak ja uśpić jak ona nie chce zasnąć .... A jak zaśnie to na 5 min wcześniej wozilam ja samochodem po wioskach to spała nawet po 2h ale jak wracaliśmy to i tak jeczy buła była wiec to chyba taki charakter ;) moja mama mówi ze miała ze mną to samo ze wystarczyło ze zniknęła mi z oczu i był wrzask ze nic nie mogła zrobic tylko nosić na rękach a jak juz mnie położyła to gadać trzeba było do mnie jedyne co nas różni z Zojka to to ze ja cyca nie ciagnelam bo miałam krwawe biegunki i byłam na sztucznym mleku

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, teraz widze, że Zojka do Ciebie podobna :)

Zosia ma tak ok 1,5-2h aktywności a potem 1-2h spania

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Tylko pogratulować Makcza :)

Wiesz, po 10 latach to już nie ma czego, prehistoria. Napisałam to raczej jako ciekawostkę - koleżanki mnie znienawidziły, bo oczywiście przyszłam do szkoły w dniu pisemnego polskiego :) Doris ma rację, jeśli chodzi o to, kto sobie lepiej radzi w życiu. Ja jestem inteligentniejsza od mojego męża, ale to on ma prestiżowy zawód i odnosi sukcesy zawodowe, jest pracowity, zaradny i wszyscy go lubią. A ja jestem raczej dupą wołową :) Zmarnowałam mnóstwo talentów, a on swój jeden rozwinął i wykorzystał. Mam nadzieję, że moja córka będzie taka, jak on. Zresztą wszystko na to wskazuje.

Miriam, znajomi mają rację. Zojka bardzo podobna do Czarka - zwłaszcza oczy. Ale z Ciebie też ma dużo.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, super, że Kira potrafi sama się bawić tak długo... Franek tez czasem poleży sam ale długo to nie trwa, a może ja mu nie daję się pobawić dłużej samemu... zawsze mam wrażenie, że już mu się nudzi bo popiskuje...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza przygasilas moj entuzjazm :(

Widzę ze nie jestem sama Kirunia rownież dzielnie potrxymuje trend nie spania w dzień ;) uf :)

Ale nie powiem zazdroszczę czasem dziewczynom ze ich maluchy śpią w dzień po 2 h mozna cos w tym czAsie zrobic

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, może i było 10 lat temu, ale nikt Ci tego nie odbierze przez całe życie i jest się czym pochwalić, dlatego gratulacje po 10 latach też są aktualne, tak mi się wydaję :D

A mi się wydaję, że u mnie mój mąż jest inteligentniejszy (choć ja nie uważam się za głupią :D żeby była jasność :D)ale za to ja pracuję w wymarzonym zawodzie. Jednak tak jak Koral, mimo wszystko wolę, żeby Franek inteligencję odziedziczył po tacie :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dobrze jakby optymizm i wygląd miał po mnie a inteligencje i zaradność po ojcu :) i zeby nie miał po nas lenistwa bo niestety to nasza wada hehe jak to moja mama mowi zdolni ale leniwi hehe
    Ooo powoli włącza sie mój marudek ale dzis bez baczkow wiec to chyba jednak nie od brzucha

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, w Zalesiu Górnym miałam pierwsza pracę :D

A ja chciałabym, żeby Franek był sobą. Żebym pamiętała, że jest ODRĘBNĄ osobą i żebym potrafiła to szanować.

U nas pobudka na jedzenie była o 4:00, ale Franciszek został oddelegowany do swojego łożeczka później, bo zrobił się jakiś duży i niewygodnie nam we trójkę. Mamy małe łóżko :( 140x200, marnie widzę spanie z Frankiem.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my też nie mamy takich długich drzemek w ciągu dnia. Najczęściej to 30-40 minut, też tak po mniej więcej 2 h aktywności.
    Za to nocki są ok. Spanie od ok.20 do nad ranem, cycek i dalej spanie do ok.8

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ