Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
co do spania to mój mały cyborg od godziny 7 2 razy zasypiał juz przy piersi i nagle jak tylko odkładałam oczy jak 5 zł i zero spania, teraz mieliśmy podejście nr 3, wstałam z łózka i na razie juz 3 min oczy są zamknięte. Mam nadzieję, ze pośpi chociaż pół godziny. U nas tez nie ma dłuższych drzemek, zazwyczaj ok 20 min. chyba ze jestem u teściów tam na podwórzu w przyjemnym cieniu pośpi czasem godzinkę, półtora. Zwłaszcza ze jak zaczyna otwierać oczy wcześnie to teściowa zaraz za wózek i jeździ aż mały znów przyśnie;)
-
U nas tez smoczek poszedł w ruch. Ostatnio ja trochę rozpuściłam, bo myślałam, że zęby idą a teraz zasypia tylko przy cycku i jeszcze jak się wierci to na brzuch a jak to nie pomaga to cycek potem brzuch i jeszcze smoczek na chwile żeby mocniej zasnęła. Potem go wyciągam i widzę jak mała ssie własne wargi
-
Przyznajcie jakiego trzeba miec pecha zostałam dzis z jedna Pielucha oczywiście zmieniłam i stwierdziłam ze zaraz pójdę kupic a tu burza no ale nic mysle dobrze ze Tymek wczoraj kupe zrobił bo robi co kilka dni i co i za 10 min giga kupa naszczescie znalazłam jedna pieluche za przewijakiem haha
Niesmiala, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a u nas już 20 min drzemki:) chciałam odkurzac ale chyba jedna poczekam aż się obudzi.
Eh gdzie te czaasy jak na początku mały spał mąż w tym czasie odkurzal a ja rozbijałam mięso na kotlety a teraz muszę mu okno zamykać jak śpi bo dzieciaki grają w kosza i krzyczą i to go wybudza.
-
To u nas nic małego nie budzi ale to chyba uroki kawalerki ze nie da sie byc cicho.
Wyszlismy na dwór oby burza nas nie złapała Tymek zachwycony ogląda wszystko nie płacze wreszcie słońca bie ma to dach zdjęty ale widze ze zaraz zasnie bo juz oczy ledwo ledwo sie otwierają.
Mój to ogólnie mało sie smieje do zabawek albo robi dziubek i mega skupienie i nawala w nie i chwyta albo gorzkie żale hehe jedyne to jak ma dobry humor i na brzuchi jest to sie smieje do zabawek. -
Za to Franek smieje sie caly czas praktycznie. Wystarczy,ze cos sie do niego mówi i juz banan.
a te proby smiania sie w glos sa rewelacyjne
walabia,moze jakas fajna gra wstepna na rozluźnienie. Ale dobra dosyc juz tych zlotych rad;). Sama musisz wiedzieć najlepiej kiedy będzie TEN czas.
-
Tusia, masz rację, ale rozluźnienie przychodzi w GŁOWIE a ja mam jakąś blokadę.
Super, że Franek taki śmieszek. Ja jak mówię do mojego, to też się śmieje, ale sama na sam z zabawkami jest ponury raczej.
My zaraz idziemy do neurologa po zaświadczenie o tym napięciu - nasza pediatra chce mieć podkładkę, żeby Franek mógł mieć darmowe szczepionki. Nie lubię takiego proszenia...ale trudno, trzeba to trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:26
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
walabia wrote:Tusia, masz rację, ale rozluźnienie przychodzi w GŁOWIE a ja mam jakąś blokadę.
Super, że Franek taki śmieszek. Ja jak mówię do mojego, to też się śmieje, ale sama na sam z zabawkami jest ponury raczej.
My zaraz idziemy do neurologa po zaświadczenie o tym napięciu - nasza pediatra chce mieć podkładkę, żeby Franek mógł mieć darmowe szczepionki. Nie lubię takiego proszenia...ale trudno, trzeba to trzeba.
Walabia o jakie darmowe szczepionki chodzi ??? bo moja też ma napięcie ale nie wiem nic o tych darmowych szczepieniach -
poratujcie mnie dziewczyny , Julka opróżnia mi po dwie piersi a po po poł godz siedzenia przy cycu zaczyna się denerwować i w płacz..a z cyców już nie leci .. kupić jej mleko i ją dokarmić ?? juz nie wiem co robić mam mętlik... dzisiaj juz 4 razy karmiona .. nie nadążam z produkcją a ona szybko opróżni i chce jeszcze....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurde to tylko mnie nic nie bolalo i nie musialam używać żelu? W ogóle ja mam wrażenie,ze okres juz dwa razy mialam czy to mozliwe w ogóle... ? Moze jakas inna jestem ;)ciekawe czy teraz będzie jakieś plamienie,bo dwa razy juz plamilam. A mówią ze laktacja to antykoncepcja. Nigdy w to nie wierzylam.
-
nick nieaktualnyTusia laktacja to nie antykoncepcja znam mamy w ciazy ktore nadal karmią swoje dzieci
a pózniej karmią tandemy starsze i młodsze
Oj marzy mi sie taki tandem
Co do @ to chyba sprawa indywidualna koleżanka z pracy karmiła 2,5 roku i tyle okresu nie miała a druga karmiła rok a okres po 3 miesiącach od porodu juz miała
U mnie póki co cisza