Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka też przespala praktycznie caly dzień. Była u teściów, a ja pojechałam na zakupy. Jak wróciłam do nich to cały czas spała. Obudziła się na godzinkę. Myślałam, że będzie problem z zaśnięciem teraz, ale o dziwo bez problemów mogłam ja odłożyć do łóżeczka. Tak pogoda zapewne.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat z zasypianiem nigdy nie ma problemow odpukać chociaz tylr po kapieli przytulam Tynka z 5-10 minut i zasypia sam w lozeczku ale za to nadrabia w dzien. Dzis miałam wrażenie ze czesciej niz zwykle cyca chce i tak duzo jadł ze puste sie robiły jak nigdy wogole dzis miękkie bardzo.

Dla relaksu zrobiłam sobie kapiel maseczkę na twarz i ksiazka a teraz serial z mężem i spac :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u nas to samo śmiechy a nagle ryk niewiadomo dla czego i nic nie pasi :/
    Nie mam juz siły dzis do niej

• walabia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja dziś karmiłam Franka co 1,5h a czasem nawet co godzinę! Problem ząbkowania wrócił, może to dlatego? A może po prostu chce mu się więcej jeść?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro wszystkie nasze dzieciaczki tak podobnie się zachowują to widocznie to normalne pewnie ten skok, który o zgrozo może trwać nawet kilka tygodni. a ja głupia dałam kluc dziecko żeby wyniki zrobić bo ryczy non stop. z jednej strony to troszkę tak samolubnie pocieszające, że nie tylko mój tak się zachowuje.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola w kupie siła ;)

Ale no ja na ogół mam jeczace dziecko wiec za jakie me grzechy ona z belzebuva w istnego szatana sie zmieniła ja opadam juz z siły a Zoja nadal jeczala spać nie chce wstała dzis po 8 chwile i w sumie spała 2h i spać chyba nie ma dzis zamiaru

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas zeszły tydzień wyglądał tak samo, marudzenie, płacz, problem z zaśnięciem itd. Stawiam na skok bo w tym odpukać jest dużo łatwiej, a widać jakie zrobił postępy. Stachu jest przenoszony ponad tydzień więc szaleje książkowo wcześniej. Teraz czekam na kolejny 'rzut'. Miriam nie masz z kim zostawić Zojki chociaż na godzinę? Przy takim wyciu to mega ulga, jak się chociaż chwilkę odpocznie. To był pierwszy raz kiedy zostawiłam Stasia jak płakał, ale po raz pierwszy nie mógł się uspokoić nawet u mnie na rękach.
    Też podobnie jak Martuska byłam straszną marudą, podobno płakałam prawie rok. Ja to zrzucam na nietolerancję laktozy :-D ale kto wie, może rzeczywiście to taki charakter.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina rok? O Panie. Za to ostatnio pocieszyła mnie jakas Pani no mowi ze po 6 miesiacu to juz napewno problemy brzuszkowe znikną hehe ciagle tylko te magiczne miesiące haha

My dzis pobudka 3.20 na smoczek od 4.30 do 5.15 jedzenie myslalam ze zasnę na fotelu z nim i o 6.30 pobudka i lekko nieprzytomna jestem i mój marudek śmiejecie i zaraz płacze wariat. Dobrze ze chociaz upału nie ma jedno z głowy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Super się spało po deszczu. Co za ulga! U nas tez marudnie, zwłaszcza późnym popołudniem.

Zoska mnie rozczula. Coraz większy kontakt jest z nią. Zaczęłyśmy się bawić w prrrrr ustami. Najpierw ja a potem ona mnie przedrzeźnia :)Ulubiona zabawka to okrągła grzechotka. Jeste chętna do zabawy zawsze i wszedzie. Moje dziecko to anioł jeśli chodzi o spanie. Kapiel o 9, zasypia o 10 i budzi się o 7. Nie wiem czym sobie zasłuzyłam ;)

Dzięki Koral za przepis.

Dziewczyny na mm ile wam schodzi kasy na mieszanke miesiecznie?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę powoli o Bebilonie. Podobno ma dobry skład. Na razie kupiłam saszetkę i będę testować. Też nie znoszę odciągać a chce mieć jakieś mleko awaryjne na razie a po 6 miesiącu będę powoli odstawiać i muszę się przygotować na wydatki, bo do k roku ścisłe oszczędzanie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas tez pod wieczór robi się gorzej nie wiem czy to nadmiar emocji czy co ale po kapieli od razu zasypia. Doris a ty planujecie od 6 miesiaca mm jak pamietam?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmobilizowałaś mnie Doris bo już od paru tygodni się zbieram do tych obliczeń. Many refundowany Nutramigen za ok. 17zł puszka, teraz jedna starcza na 3 dni bo Stachu się rozkręcił:-) Czyli tak 150-170 zł na mc.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Kozgo. Jakoś powoli czuje się gotowa. Może dlatego, że bardzo często karmie. Tak co 1-2h. Trudno się gdzieś wyrwać. Poza tym chce już męża w karmienie wdrażać.

Poza tym Zośka już mnie czasem gryzie a jak się pojawią zęby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:01

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2iv0byq.jpg
    Obiecuje być dzis grzeczna ;)
    Ewelina niestety nie mam komu zostawić

Kurde kupa kasy udzie na mleko :/

olala81, walabia lubią tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to na razie idzie ok półtora paczki na miesiąc, bo mam jako właśnie awaryjne jak idę do pracy albo mam problemy z pokarmem. Ja kupowałam bebiko comfort do tej pory ok 25 za paczkę ale teraz kupiłam po raz pierwszy zwykłe bebiko. zobaczymy jak będzie, kosztuje 16 zł. Po tym Hippie na początku po którym tryskał fontannami mleka i płakał zawsze ok pół godziny po podaniu, stwierdziłam, że będę kupował najstarsze mleko, które sprawdza się sie od x lat a nie te nowe super mleka.
    Noc dziś super jak w końcu zasnął po 21 tak pobudka dopiero 3.30 i 7. pobawił się 2 godzinki i znowu zasnął przy karmieniu:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Zojki wzrok mowi co innego.

Doris to często Zosia faktycznie je. Tymek je 6 razy dziennie od 5 do 20 moze jakby czesciej dostawał to by mniej narudzil ale z drugiej strony ulewa wiec chyba głodny nie jest.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a jak Twój blog? Podasz nam linka?

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier też je bardzo często, czasem co 1,5 czasem co 2 godziny i też juz mocno przygryza...

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę roczna córeczka mojej koleżanki wpadła w popiół po ogniskami poparzyla rączkę jechali z Kielc do Warszawy bo tam nie pozwolili zostać mamie z dzieckiem a Lena nie chciała puścić mamy trafili do bielanskidho gdzie na żywca zrywali jej poparzoną skore a ma prośby o przeciwbólowy powiedzieli ze dzievko i tak bedzie krzyczalo i tak horror, oczywiście nie mogli sie wbić w żyłę i po 10 próbach i męczenia dziecka odpuścilismy po czym pani dzis przyszła z kroplowka bo zapomniała ze nie na wnenflonu dodatkowo na chirurgii jest chłopiec z zapaleniem oskrzeli który zaraził mała wiec teraz dodatkowo ma 39 i antybiotyk na który dostała uczulenie wiwat Polska służba zdrowia!!!

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blog na razie raczkuje. Założyłam, ze to będzie prywatny blog, niedostępny z wyszukiwarki, wiec jak która chce dostęp to maila poproszę ;)

Kozgo, u nas ulewanie jest wtedy jak jest problem z brzuchem a z przejedzenia nigdy. Może, weź na probe jakieś mm na ulewanie i zobacz co będzie. A jak Tymek przybiera?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ