Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka też przespala praktycznie caly dzień. Była u teściów, a ja pojechałam na zakupy. Jak wróciłam do nich to cały czas spała. Obudziła się na godzinkę. Myślałam, że będzie problem z zaśnięciem teraz, ale o dziwo bez problemów mogłam ja odłożyć do łóżeczka. Tak pogoda zapewne.
-
U nas akurat z zasypianiem nigdy nie ma problemow odpukać chociaz tylr po kapieli przytulam Tynka z 5-10 minut i zasypia sam w lozeczku ale za to nadrabia w dzien. Dzis miałam wrażenie ze czesciej niz zwykle cyca chce i tak duzo jadł ze puste sie robiły jak nigdy wogole dzis miękkie bardzo.
Dla relaksu zrobiłam sobie kapiel maseczkę na twarz i ksiazka a teraz serial z mężem i spac -
nick nieaktualny
-
skoro wszystkie nasze dzieciaczki tak podobnie się zachowują to widocznie to normalne pewnie ten skok, który o zgrozo może trwać nawet kilka tygodni. a ja głupia dałam kluc dziecko żeby wyniki zrobić bo ryczy non stop. z jednej strony to troszkę tak samolubnie pocieszające, że nie tylko mój tak się zachowuje.
-
nick nieaktualnyOla w kupie siła
Ale no ja na ogół mam jeczace dziecko wiec za jakie me grzechy ona z belzebuva w istnego szatana sie zmieniła ja opadam juz z siły a Zoja nadal jeczala spać nie chce wstała dzis po 8 chwile i w sumie spała 2h i spać chyba nie ma dzis zamiaru -
Dziewczyny u nas zeszły tydzień wyglądał tak samo, marudzenie, płacz, problem z zaśnięciem itd. Stawiam na skok bo w tym odpukać jest dużo łatwiej, a widać jakie zrobił postępy. Stachu jest przenoszony ponad tydzień więc szaleje książkowo wcześniej. Teraz czekam na kolejny 'rzut'. Miriam nie masz z kim zostawić Zojki chociaż na godzinę? Przy takim wyciu to mega ulga, jak się chociaż chwilkę odpocznie. To był pierwszy raz kiedy zostawiłam Stasia jak płakał, ale po raz pierwszy nie mógł się uspokoić nawet u mnie na rękach.
Też podobnie jak Martuska byłam straszną marudą, podobno płakałam prawie rok. Ja to zrzucam na nietolerancję laktozyale kto wie, może rzeczywiście to taki charakter.
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ewelina rok? O Panie. Za to ostatnio pocieszyła mnie jakas Pani no mowi ze po 6 miesiacu to juz napewno problemy brzuszkowe znikną hehe ciagle tylko te magiczne miesiące haha
My dzis pobudka 3.20 na smoczek od 4.30 do 5.15 jedzenie myslalam ze zasnę na fotelu z nim i o 6.30 pobudka i lekko nieprzytomna jestem i mój marudek śmiejecie i zaraz płacze wariat. Dobrze ze chociaz upału nie ma jedno z głowy. -
Witam się. Super się spało po deszczu. Co za ulga! U nas tez marudnie, zwłaszcza późnym popołudniem.
Zoska mnie rozczula. Coraz większy kontakt jest z nią. Zaczęłyśmy się bawić w prrrrr ustami. Najpierw ja a potem ona mnie przedrzeźnia :)Ulubiona zabawka to okrągła grzechotka. Jeste chętna do zabawy zawsze i wszedzie. Moje dziecko to anioł jeśli chodzi o spanie. Kapiel o 9, zasypia o 10 i budzi się o 7. Nie wiem czym sobie zasłuzyłam
Dzięki Koral za przepis.
Dziewczyny na mm ile wam schodzi kasy na mieszanke miesiecznie? -
Tez myślę powoli o Bebilonie. Podobno ma dobry skład. Na razie kupiłam saszetkę i będę testować. Też nie znoszę odciągać a chce mieć jakieś mleko awaryjne na razie a po 6 miesiącu będę powoli odstawiać i muszę się przygotować na wydatki, bo do k roku ścisłe oszczędzanie.
-
Tak, Kozgo. Jakoś powoli czuje się gotowa. Może dlatego, że bardzo często karmie. Tak co 1-2h. Trudno się gdzieś wyrwać. Poza tym chce już męża w karmienie wdrażać.
Poza tym Zośka już mnie czasem gryzie a jak się pojawią zęby...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:01
-
nick nieaktualny
-
U mnie to na razie idzie ok półtora paczki na miesiąc, bo mam jako właśnie awaryjne jak idę do pracy albo mam problemy z pokarmem. Ja kupowałam bebiko comfort do tej pory ok 25 za paczkę ale teraz kupiłam po raz pierwszy zwykłe bebiko. zobaczymy jak będzie, kosztuje 16 zł. Po tym Hippie na początku po którym tryskał fontannami mleka i płakał zawsze ok pół godziny po podaniu, stwierdziłam, że będę kupował najstarsze mleko, które sprawdza się sie od x lat a nie te nowe super mleka.
Noc dziś super jak w końcu zasnął po 21 tak pobudka dopiero 3.30 i 7. pobawił się 2 godzinki i znowu zasnął przy karmieniu:) -
Kurczę roczna córeczka mojej koleżanki wpadła w popiół po ogniskami poparzyla rączkę jechali z Kielc do Warszawy bo tam nie pozwolili zostać mamie z dzieckiem a Lena nie chciała puścić mamy trafili do bielanskidho gdzie na żywca zrywali jej poparzoną skore a ma prośby o przeciwbólowy powiedzieli ze dzievko i tak bedzie krzyczalo i tak horror, oczywiście nie mogli sie wbić w żyłę i po 10 próbach i męczenia dziecka odpuścilismy po czym pani dzis przyszła z kroplowka bo zapomniała ze nie na wnenflonu dodatkowo na chirurgii jest chłopiec z zapaleniem oskrzeli który zaraził mała wiec teraz dodatkowo ma 39 i antybiotyk na który dostała uczulenie wiwat Polska służba zdrowia!!!
-
Blog na razie raczkuje. Założyłam, ze to będzie prywatny blog, niedostępny z wyszukiwarki, wiec jak która chce dostęp to maila poproszę
Kozgo, u nas ulewanie jest wtedy jak jest problem z brzuchem a z przejedzenia nigdy. Może, weź na probe jakieś mm na ulewanie i zobacz co będzie. A jak Tymek przybiera?