Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek bardzo dobrze jak na cyca bo jest powyżej 75centyla. Kurcze ale jest tak ze zje zje odbije mu sie i daje mu dalej i najcześciej przy drugim odbiciu ulewa jakby nadmiar. Lekarka nam powiedziała ze jak tak ładnie przybiera znaczy ze łakomy jest i zjada za duzo i potem sie tego pozbywa nadmiaru.

A co do ulewania od kilku dni mamy tak ze po 1-2 h Tymkowi sie ulewa ale przezroczysta woda dziwnie nie serek ani nic tylko jakby woda, u niego ulewanie to czesto kwestia tego ze on non stop nogi do gory i brzuch tak reaguje hehe na te wygibasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:38

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo masz racje wzrok mowil co innego i jest inaczej ! Aaaa ja naprawdę zwarjuje !

Doris ja poproszę [email protected]

• olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko KOzgo co za horror, oby to nas nigdy nie spotkało no a na naszą słuzbę zdrowia to w ogóle szkoda słów.
    Doris mój mail [email protected] oczywiście że chcę poczytać;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris zaprosiliśmy Cie to jak zaakceptujesz wyślę Ci maila na priv:)

Miriam co z tymi małymi szogunami się dzieje mój pospal 20 min i szaleje na macie odpukać puki co nie płacze. Wodze ze cos próbuje sie przekręcić ale nie umie i strasznie sie wkurza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:42

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wiem o czym mówisz, u nas też nózki wciąż pracują, rowerek non stop;)
    dzis rano:
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:36

Karina1989, Lissa lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja kolejny dzień śpi od 22-7 i od 8-10. Cud jakiś? Zobaczymy czy 12-14 tez się powtórzy :)

Kozgo, jak lekarz tak mówi to pewnie tak jest.

Ok, wysyłam zaproszenia. Na razie tylko 3 posty. Nie wiedziałam, że to takie czasochłonne.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:01

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nie wiem o co im chodzi jakaś masakra :/ cieszy sie cieszy a nagle taki płacz ze szok taki nie utulony nic jej nie pasi zawsze dała sie uspokoić na rękach czy przy cycu a teraz nie jeszcze gorzedo szału dostaje ....
    Czarek znów jedzie do Anglii :/ chociaż prosiłam zeby odpuści :/ ale ten swoje :/ powiedział ze to ostatni kurs i po powrocie jedziemy na wakacje mam cos poszukać tylko jak jak ona ma takie fazy normalnie mnie bije i wrzeszczy jak openyana :/ juz zastanawiam sie czy to nie ten wyjazd do krasnika sie do tego przyczynił :/ juz sama nie wiem a może znów by pojechać do teściowej może łatwiej było by mi z kimś ja ogarnąć nie samej :? Nie wiem sama

v4z22q.jpg

O matko trojacxki
    Z jednej strony fajnie z drugiej współczuje jak trojka bedzie miała taki humor jak Zojka to tylko w łeb sobie strzelić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:18

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy Bebilon i tak miesięcznie wydajemy 200 - 250 zł. Niestety promocji na 1 jest bardzo mało za to na 2, 3 pojawiają się nawet często.
    Z resztą później coraz mniej mleka się daje, a wchodzą kaszki, zupki.
    Na początku Emilka oprócz mojego mleka piła Bebiko, takie dawali jej w szpitalu (jest tansze), ale to mleko strasznie mi śmierdziało. Zmieniłam jej też bo myślałam, ze jej wysypka na twarzy to po tym mleku.

Wczoraj podałam Emilce pierwszy raz brokułka. Śmierdzi niesamowicie, ale wcinała ładnie. Koral, czy twoi chłopcy też wciagają jedzenie z łyżeczki jakby ssali z butelki? Na razie u nas technika jedzenia wygląda tak, że muszę jej przytrzymywac łyżeczkę przy ustach, a ona sobie wciąga, przy czym mruczy sobie pod noskiem. Bardzo się denerwuje, jak nie leci cały czas i szybciutko muszę jej dawac kolejna łyżeczkę.
    Mam wrażenie, że z Emilka to taki nerwusek. Musi mieć wszystko natychmiast.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej pozycji karmicie maluchy?

Miriam a wakacje to gdzies w Polsce chcecie?

Trojaczki i to jednojajowe wow

Olala ale Oliwier jest duzy w sensie długi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:24

Bea_tina, Karina1989, olala81, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis widze ze Tymek domaga się czesciej cyca wiec to moze jednak ten skok.
    Koral super ze chłopcy tacy chętni do jedzenia a jak ich karmisz to w stolikach czy lezaczkach bo na leżąco to chyba nie bardzo mozna ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dopiero przeczytałam :)
    Kaja jak tam Marcel pp szczepieniu ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral nie mam tu w pl nikogo oprócz babci Heli i siostry wiec teściowa to najgłębsza obcja bo babcia jest chora na raka moi rodzice sa po rozwodzie z ojcem nie utrzymuje kontaktu a mama moja mieszka w Szwajcarii siostra młoda brak podejścia do dzieci a wręcz sie ich boi ;) wiec jedyna pomoc to niestety teściowa i jej złote rady wiec nie wiem co lepsze wykończyć sie samej w domu czy przy okazi wykończyć teściowa

Kozgo ja na leżąco prawie zawsze czasem zdarzy sie na siedząco sle to tylko po basenie ;) a no i zdarzyło mi sie podrodze w samochodzie nachylilam sie nad fotelikiem bo paszczyla niemiłosiernie a byliśmy na obwodnicy i nie było sie gdzie zatrzymać

Wakacje teraz w pl bo Zojek nie ma dowodu ani paszportu gdzieś dalej planujemy na wrzesien ;)
    A masz jakieś ciekawe propozycje :) ja myśle o górach Czarek o Mazurach

• Martusska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryzys minal pokarm wrócił...ale mialam noc bez pobudki po mm :).. takze sie piersi zregenerowały prze noc :)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bardziej chodziło mi o karmienie juz stałymi pokarmami :)

My tez chcieliśmy gdzies we wrześniu zagranice ale jak Tynek dalej bedzie taki marudny to odpuścimy bo męczymy sie tylko w 3 i kupa kasy pojdzie:/

Chyba gory teraz najlepiej bo nad morzem tłum Mazury drogie i komarów duzo.

Kurde nasze karmienie w ciagu ostatnich dni to masakra jakie on robi wygibasy po 10 minutach płacze z cycem płacze bez i nie wiadomo o co chodzi gada z cycem w buzi a jak zmienię cycka to to samo a mleko mam bo jak nacisne to leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:39

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki
    u nas nocka standard. Trzy karmienia plus zasmoczkowanie. Wy tu myslicie o przejściu na mm a ja wlasnie wczoraj mężowi mowilam,ze ciesze sie,ze na początku przetrwalam kryzys karmienia. Bylam juz bluzka rozpaczy a karmienie nie sprawislo mi radosci. Teraz ciesze sie ze to przetrwalam. Oczywiscie minusem w tym jest to, ze jestem "uwiazana". Franek je co 2 godziny. Tak myślę ze po 6 miesiącu juz będzie inaczej, bo i herbatkę czy obiadek będzie mozna podać wiec nie będę musiała z piersią byc obok.;)

trojaczki? nie umiem sobie nawet tego wyobrazic,trzymam kciuki

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Dziewczyny na mm ile wam schodzi kasy na mieszanke miesiecznie?

mleka schodzi nam mniej więcej 2,5/3 pudełka na tydzień, jedno pudełko Bebika 1 15,99...miesięcznie wydajemy w przedziale jakoś 160 - 200zł...jakoś nie liczyłam dokładnie...pora zacząć...

mój meil: [email protected] ;) Chętnie poczytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:46

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gada z cycem w buzi. To musi byc genialne. Tymek wymiata, slodki bobas;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska - super, że kryzys minął :)

Mi dziś syn prezent zrobił i obudził się tylko o 4:40 na jedzenie, a potem dopiero o 9 :D

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ