Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ok dopiero przeczytałam :)
    Kaja jak tam Marcel pp szczepieniu ?

A dobrze spał całą noc tylko o 6 rano była zielona kupa i ryk bo brzuszek boli :-/
    Wiec dzis w 3 miesiąc wkroczylismy z płaczem :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo haha dobra jestem :D myślałam ze pytasz o cyckowe karmienie ;).

Tez wydaje mi sie ze najlepsza opcja to góry ale Czarek myśli o jakiejś wodzie zeby mozna było sie rozłożyć polezec Zojce Basen napompowalc ale morze odpada tyle ludu teraz tam ze szok :/ cos mówi o Giżycku tam jego dyrektor ma dom i taniej by wynajął byliśmy juz tam wiec średnio mi sie to widzi ogólne ja w pl bardziej lubie góry ;)
    Myślałam jeszcze o solinie i woda i takie górki małe hihi :)

Co do wakacji we wrześniu to raczej bliżej października bo chrzciny 28 chyba jakoś tak planują Zojce wiec pewnie po bo to duzo załatwiania myślałam o Grecji jestem zakochana w Zakynthos ;) Czarek jeszcze cos o Hiszpani wspominał jego brat mówi zeby do nich do Madrytu polecieć ale z miasta do miasta średnio nam sie to widzi a zreszta co to za odpoczynek :/ cos we trójkę chcemy a nie z jego bratem żona i 2 dxieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matczello sto lat chłopie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja po niespełniające 3 h ryku zasnęła przy cycu ciekawe na jak długo

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja Emilkę karmię na bujaczku. A jak jestem u mojej mamy czy teściowej to po prostu podkładam wyżej poduszki i na kanapie. Niedlugo zaopatrzymy się w krzeselko, ale na razie dajemy radę w taki sposób. Tylko trzeba uważać bo dziecko macha rączkami, wpycha do buzi i zaraz wszystko może byc brudne.

Koral, dzisiaj mam zamiar jej dać kaszkę mleczno-ryżową z malinami. Zobaczymy jak będzie jadła. Wczoraj dałam jej troszkę kleiku ryżowego. Nie chciała pic mleka, a wychodziłyśmy i na spróbowanie dodałam do tego kleiku. Troszkę zjadła. Nie chciałam jej dawac dużo bo po marchewcę robi kupki - "plastelinki" a kleik ryżowy podobno też lubi zatwardzać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    chłopcy próbowali NAN ale jakoś im nie podeszło, bebilon jedzą bez problemu, polecam na przyszłość te opakowania 1200g bo dużo taniej wychodzą

Eh my już wypróbowanych Nan, Nutramigem , Bebilon i nadal źle kiedy to sie skończy :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Zoja po niespełniające 3 h ryku zasnęła przy cycu ciekawe na jak długo

Dziekujemy

A co Zojce ???zęby ?!?!brzuszek?!?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja liczyłam ze problemy z brzuch skończą soe wraz z 3 miesiącem potem ze wraz z 4 a teraz mysle ze juz nigdy heh.

Wszystkiego dobrego dla Marcela i oby było coraz lepiej z brzuszkiem.

Miriam współczuje ale ten mój tez dzis wariuje i krzyczy na cycusia strasznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:56

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam my uciekamy na urlop za 2 tyg i niestety na 2 tyg chyba ze my zostajemy a mąż wraca może tam mi jakis pediatra pkmoze z mlekiem ehhhh kurczaki malowane

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie mam pojęcia o co jej chodzi juz 3 dzień taki :/ zeby nie bo nic nie widać zreszta pediatra powiedziała ze jej daleko do zębów mi późno tez wyszły bo ok 6 -8 miesiąca Czarka mama nie pamięta kiedy jemu brzuszek tez nie bo mięciutkie kupy ładne to chyba skok bo przechodzi sama siebie normalnie zawsze była jeczaca ale dało ja sie uspokoić a teraz nic nie pomaga :/ wiec albo skok albo ma traume po wyjeździe do teściowej hahahahahahahhaa

Kaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo krzyki na cycka Zoja tez ma przy pierwszym skoku rzucala sie przy cycku jak ryba bez wody teraz wrzeszczy :/

Kaja gdzie sie wybieracie na urlop. ?

• Martusska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam nad morzem i nie byłam w miejscowości bardzo znanej gdzie tłumy ludzi .. a do miasta mieliśmy 3 km. mielismy wynajęty domek blisko morza i od rana dzieciaki na dworze, basenik rozłożony był, cisza spokój, pełen relaks.. mazur nie lubie bo te komary to pożreć chcą ..a w górach tak szczerze mówiąc to nie ma co robić z malutkim dzieckiem.. bo góry to raczej chodzenie po górach bądź wycieczki. Jak bylan w zeszłym roku jeszcze bez najmłodszej to nudno troche było ani się wykąpać ani nigdzie poleżeć.. ale każdy jedzie gdzie chce ;) takie jest moje zdanie ;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego nad morze jeżdzę czerwiec lub wrzesień bo lubie jak jest pusto ale da sie znaleźć miejscowości nad morzem nie oblegane przez tłumy wiec moze warto poszukać.

Mieiam mynprzrz kolki Tymka noe wiemy co to skok bo jak był to zealilismy go na brzuch ale teraz widze ze to chyba to np zawsze na cycu był max 10 min a teraz po 40 potrafi i chyba sie zmęczył tym ssaniem po padł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:12

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mamy 3 wesela w Cannes i w okolicy do zaliczenia więc my z Marczello pewnie do wrzesnia zostaniemy tam i na szczepienie wrócimy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo moja przyjaciolka mnje pocieszyla ze z brzuszkiem Jeremiasza walczyla do 6 miesiaca to sie zalamalam

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcello 100 lat:)
    Kozgo Tymuś jest po prostu uroczy:)
    Oli własnie leży na maci ei wrzeszcy, je co godzinę dziś a ja juz nie mam siły go nosić, z resztą na rękach też krzyczy, więc siedzę koło niego i juz i tak nic nie działa.
    Ja to bym też wolała w góry Bieszczady są idealne, właśnie Solina, poza tym malucha można wrzucić do nosidełka i iść na jakiś krótszy szlak.

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalal dzieki

Miriam czy ja wiem urlop hmmm dla Marczello może i tak ,a dla nas hehehe licze ze może tam pediatra pomoże z mlekiem jak tutaj nje da rady

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja sto latek dla Marcelka ;):)

zależy kto co lubi , jedni wolą morze jedni góry a inni mazury :)

chyba wszystkie te dzieciaczki tutaj takie marudne i ciągle by ssać chciały ..
    Julka tez jak mnie straci z oka to ryk , troche ją moja starsza córka zagaduje i macha zabawki przed oczami to mam chwilke spokoju ale nie mogę na zbyt długo zostawić je obie bo jej Emilce może coś głupiego do główki wpaść :)

Kaja lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam nad naszym morzem Smołdziński Las. Wprawdzie 0,5h na piechotę na plaże, ale plaża pusta, piękna przyroda, blisko do Słowińskiego Parku.

A Solinę odradzam. Strasznie dużo turystów. Trzeba czekać przed knajpami na wolny stolik. No chyba, że ktoś chce się zaszyć w górach.

Kaja sto lat dla Marcelka :) Zazdraszczam Lazurowego Wybrzeża. Byłam raz i tęsknie niemożebnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:19

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urlopu mnie jest wszystko jedno gdzie i jak byle slonce było!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ