Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by się zgadzało. My już mamy 19 tydzień i jest lepiej. A te niby zeby i płacze u teściowej to był ten szczyt. Uff

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam od porodu liczysz po prostu tygodnie ja liczę od środy do środy no i niby sie mowi ze jak przed terminem porod to skok pozniej a jak po terminie to wczesniej o ta ilośc tygodni.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze maluchy łapią juz swoje stopy?

Walabia ostatnio jak cos Tymek walczył z cycem to odciagnelusmy i zjadł nawet 60ml bez problemu chociaz liczę ze obejdzie sie bez podawania butli ppd nasza nieobecność i ma sie nie bedzie stresowala tylko nie wiem kiedy i z ktorej piersi najlepiej. Przy ostatnim karmieniu o 20 jak karmie lewa to odciagnac z prawej czy lewej i z jakiej karmic rano?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:32

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak Zoja z 4 kwietnia to by wychodziło ze 17 tydz tak czy inaczej bo termin miałam na 1 kwietnia czyli kulminacja. ! Aaa wywioze ja do teściowej ! Niech ona sie pomeczy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja juz jakis czas sie nimi bawi z tydzień temu zapanowała sobie jedna do buzi ale to przypadek bo nie powtórzyła juz tego :D
    Czarek to zauważył i mnie zawołał "zobacz zobacz potrafisz tak?!" Pózniej zastanawiał sie czy jemu by sie to udało :D czubek

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - zdaje się, że Zojka jutro skończy 16 tygodni o ile dobrze obliczyłam ;) Tak więc u Was skok może trwać już na całego...

Dziś Mateusz pierwszy raz od dawna urządził awanturę na spacerze...:/ W szoku byłam, bo od miesiąca w wózku zawsze cisza, a dziś takie coś...Jeszcze po południu jedziemy na kontrolne USG główki...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja karmię i odciągam na przemian. Ostatnie karmienie nocne na śpiocha jak mam z lewej piersi, to godzinę później odciągam mleko z prawej. Jak Franek się potem budzi na jedzenie, to karmię znów z lewej. U mnie jakoś się sprawdza codziennie ten system (zbieram regularnie mleko i zamrażam)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • aphrodita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wywiozłam Emilkę do teściowej, a ta spała cały dzień.
    Dzisiaj też śpi ładnie. Także u nas może już po skoku. Wypada licząc od urodzenia 19 tydzień. Tylko, że Emilka urodziła się o miesiąc za wcześnie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja wyliczylam 17 haha i sie cieszylam ze juz blisko końca a tu 16 :(

Wabia Zojka i Franciszek z jednego wieku prawie ;) i termin podobny jak u was ze skokiem ?

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynek spał 2h ale obudził sie z płaczem znowu i do cyca zeby ten cyc mu jeszcze pomagał kurczę musze wyjsc na dwór a z tym darciuchem to mi sie odechciewa spaceru bez kitu. Serce mi się kraje jak on tak bidulek płacze dla niego tez to ciężki czas tyle zmian ale u nas w sumie było gorzej od czwartku piątku zeszłego to moze do konca tygodnia bedzie złe a potem juz lepiej troche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:52

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, u nas na razie spokojnie, ale męczą go dziąsła. Wyjątkowo od dwóch dni potrafi przespać bez przerwy 2 godziny! Teraz już śpi 2,5h a ja całe mieszkanie sprzątnęłam, no nie pamiętam takich czasów! Do tej pory jego drzemki to max 45min.
    Może skok jeszcze przed nami?!?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala masz juz wyniki Oliwiera?

Tymek possał cyca 20 min i znów spi mi na rękach co to sie dzieje i za chwile cycka znowu ssie głodomorek mój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:09

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wysiadam nie mam wyników co nie dam rady nigdzie wyjść mały śpi po 5 minut i to jak leżę koło niego i za chwilę znów chce pierś. teść mi odbierze ale będę wiedziała dopiero wieczorem, podejrzewam, ze wszystko będzie ok i ze to ten skok.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia oby was mina ten skok bo zwariować mozna czytałam kiedys ze niektóre dzieci wlasnie przesypiaja skoki i ja sie pytam dlaczego Zoja tak nie ma !!!!!!!????

Ola u nas to samo spanie po 5 min i do cyca i tak juz 40 min

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym cos zjadła kurczę taki mi w brzuchu burczy ale pewnie jak odłoże małego to sie wściekły obudzi kurde wolałam karmienie w 10 minut a nie 45 hehe dobrze ze mam fotel wygodny hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dzieje :) dzieciaki skaczą w rozwoju jak nie wiem :D Wszyscy w równym czasie :D bo pewnie to najdłuższy skok. U nas Franek bez większych zmian, choć może troszeczkę szybciej nudzi się zabawą, jednak nie mogę powiedzieć, że jest marudny. Zazwyczaj marudny staje się pod wieczór, już trwa to kilka dni. Czasem nawet płacze wieczorem po kąpieli... a tak to na spokojnie raczej.NO i jeszcze jedna zmiana, śpi po pół godziny a wcześniej potrafił dłużej...

Dziś obserwowałam Franciszka jak leży w łóżeczku sobie sam... coś pięknego. Śmiał się do sufitu, ścian, coś tam czasem pogadał sobie, no i nie był smutny. Zawsze uważałam, że jak zostawię go samego w łóżeczku to będzie mu smutno i będzie płakał. (wiem,że to głupie ale tak jakoś sobie ubzdurałam) Dziś okazało się, że wcale tak nie jest a moje głupie fanaberie są bezpodstawne. Będę to chyba praktykować częściej :) a wszystko to stało się przez przypadek, bo już zasypiał i go położyłam do łóżeczka, jednak odechciało mu się spać i dzięki temu mogłam się przekonać, że zostawinie dziecka samemu sobie też jest ok. Niby wiedziałam, że jest ok ale podświadomie się przed tym wzbraniałam:)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Olala to mój tez tyle na długość ale wydaje mi sie mniejszy od Oliwiera moze przez to ze tlusciutki jest hehe

Kilka tygodni o Panie to grubo. My wczoraj 19 tygodni skończyliśmy a ten skok jest chyba pomiędzy 14 a 19, a najgorsza kulminacja w 17 tyg to patrząc ze jestesmy 2 tyg do tylu to jestesmy w punkcie kulminacyjnym wiec mozliwe ze jeszcze 2tyg oby krócej.

Czyli wszystko przed nami az strach sie bac :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel najlepszego :)

Kaja lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , ale bym sie położyła spać matko jak mimbrakuje snu !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - był czas ( kurcze jeszcze jakieś dwa tygodnie temu, kiedy mały sam sobie zasypiał wieczorem w łóżeczku, nie musiałam go usypiać ani siedzieć, po prostu kładłam go, wychodziłam i po chwili już cisza, spał...tak samo potrafił się właśnie sam bawić...a ja głupia czułam jakieś głupie wyrzuty sumienia, że może za mało czasu z nim spędzam, że za mało go przytulam, bo na ręce za bardzo nie wołał i chyba kopnęło mnie to w tyłek, bo od szczepienia skończyło się...zasypia w wózku lub na dużym łóżku ( i wtedy muszę z nim chwilę poleżeć), w ciągu dnia też zbyt długo sam nie poleży, trzeba go zabawiać i ogólnie nagle stał się dużo bardziej absorbujący...jak nie śpi, to już nie wiele zrobię :P Więc ciesz się, że Franio polubił swoje towarzystwo :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ