Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie miałam pisać, ze Franka zrobił się Pucolek ;)

Czy wasze dzieci tez łapia butelkę i się nią bawią zamiast jeść? Zośka przysuwa i odsuwa na lewo i na prawo. Rekami mi przeszkadza i nie moge wsunąc smoczka do dzioba. Językiem międli.Strach pomysleć co by to dziecko jadło jakby mamy zabrakło

walabia lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, przytyło nam się ostatnio :D
    Tusia, woda jest ozonowana na naszym basenie. Dziś mieliśmy ostatnie zajęcia z instruktorem :( więc w sierpniu będziemy chodzili sami, ale na szczęscie od wrzesnia znów ruszają regularne zajęcia. Franek naprawdę polubił basen, gdyby było inaczej nie ciągalibyśmy go pewnie na te zajęcia, tylko darowalibyśmy sobie...

Doris, oczywiście zabawa przy jedzeniu to już standard. Jedznie trwa dwa razy dłużej niż za czasów, kiedy nasze dzieci otwierały dziobki i grzecznie ciamkały do końca butelki.

A, Tusia, my kąpiemy Franka nawet jak wracamy o niestandardowej porze. Wczoraj mu zafundowaliśmy kąpiel o 21:30, ale natychmiast po niej usnął. Myślę, że kąpiel to taki dobry element nocnego wyciszania się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:45

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh objął na złość jak chcemy wyjsc to udało mi sie odciagnac raptem 20ml:/ oby Tymek nie zrobił psikusa i sie nie obudził.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Heh objął na złość jak chcemy wyjsc to udało mi sie odciagnac raptem 20ml:/ oby Tymek nie zrobił psikusa i sie nie obudził.
    Kozgo, ja zawsze jak MUSZĘ zostawić mleko, to mam takie numery. Dlatego teraz codziennie na luzie odciągam o północy mleko i mam zdecydowanie więcej. Udanej randki z mężem!

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia.... nie rób mi tego :) oczywiście żartuję :) wklejaj fotki basenowe bo są cudowne :) cholernie Wam zazdroszczę basenu :) pytałam o wodę bo na naszym basenie (jedynym w Gnieźnie) jest chlorowana, dlatego jakoś sie wzbraniam tam pójść... poza tym nie mam zaufania do naszego basenu... mimo, iż mój tata tam pracuje i sam go dezynfekuje na nockach :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAA no tak Kozgo, udanej randki :) Tymek na bank będzie grzecznie spał.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, z tego co się orientuję chlorowana woda jest zdecydowanie bardziej pozbawiona syfu od ozonowanej. Za to zdecydowanie bardziej wysusza skórę. TO chyba jedyna różnica. Ja tam bym się wybrała na Waszym miejscu :)

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja znów słyszałam, że dla małych dzieci jest lepsza ozonowana... eh jeszcze setny raz zerknę na Wasze zdjęcia z basenu i pewnie się zdecyduje hehe.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf zjadła 80ml z butli i dobiła jeszcze trochę z piersi. Może nie bedzie tak źle. Teraz się okaże jak bebilon toleruje. Prędko jej znowu mm nie dam. Jakoś mi z tym dziwnie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak będę robić, bo nie chciałam odciagac jesli ma się zmarnować. Kiedy najlepiej odciągać?

Ja na razie stopuje za zakupami ciuchowymi, bo nakupowałam na 68 a tu już ciasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:56

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj koral współczuję mandatu;( ja też mam nadal czyste konto ( prawko od 12 lat ale jeżdżę tak więcej od 4), w ciąży 2 razy się wywinęłam raz w straży miejskiej i raz policji.
    He he i tez zaraz ściągam mleczko bo jutro po południu do pracy, ciekawe jak Tymuś czy sie obudzi babci i jak Kozgo się bawi czy myśli o nim wciąż.
    Walabia ja tez patrząc na Wasze zdjęcia coraz bardziej intensywni myśle o basenie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Mamusie,jestem z lipcówek i mam pytanie;
    czy któraś z Mam używała po porodzie pasa poporodowego i mogłaby coś polecić.
    wiem,ze są rożne opinie a propo noszenia tego, a wybór jest ogromny...
    bede wdzieczna za informacje.
    pozdrawiam

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, ja zaszalałam w endo.pl bo są duże zniżki i obkupiłam Franciszka na przyszłe lato ;)
    Olala, jestem pewna,że Kozgo myśli o synusiu :)
    Doris, najlepiej odciągać w czasie najdłuższych przerw między karmieniami. Ja odciągam o północy, bo w ciągu dnia to karmię co 1-2h i nie bardzo jest z czego uszczknąć.
    Dziewczyny, na basen czym prędzej póki mamy lato!!!! Potem będzie cyrk z tym ubieraniem, suszeniem i uważaniem na przeziębienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 23:15

Tusia89, Miriam, Kaja, olala81, Karina1989 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Uf zjadła 80ml z butli i dobiła jeszcze trochę z piersi. Może nie bedzie tak źle. Teraz się okaże jak bebilon toleruje. Prędko jej znowu mm nie dam. Jakoś mi z tym dziwnie.

No mój odziwo zjadł mm 100ml , a jest tylko na mm ehhh jamchce juz mu obiadki i inne dziwne cuda podawac buuu przez mm mam depresję !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc i spokojnej nocy wyspijta sie mamuśki

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ma racje na basen raz raz !!!

My z Zojka byliśmy na ozowanych ale i raz na chlorowanym i było ok :)
    Chlorowanym jest mniej bakteri tak jak napisała Walabia ale niby ozowany bardziej polecają dla dzieci
    Powiem tak nam tzn Zojce nic po chlorowanym basenie nie było ;)

Koral współczuje mandatu nie dziwie Ci sie ze jestes wku... Co do sąsiadów my mamy takich na osiedlu co dzwonią ale policja mandatów nie może naszczesvie wystawiać bo to droga wewnętrzna ba terenie osiedla zamkniętego uf...

Dorsi mleko możesz mrozic w małych porcjach to sie nie zmarnuje ;) ja zamrażam codziennie ok 60-90ml wiecej nie odciagam tylko rano po jedzonku Zojki ;) zamrażam po 60ml w pojemniku czasem po 30 jak mam wiecej bo kupiłam pojemniki takie małe tommiego maja 60 ml i mało miejsca zajmują :!

Jesteśmy u teściow oczywiście teściowa na dzień dobry ciśnienie mi podniosła słowami ze Zoja była przez 3 dni marudna bo chciała do babci bo matka sie nie nadaje do wychowywania dziecka nosz kurwa! Myślałam ze wybuchnie zaraz awantura ! Ale Czarek staną po mojej stronie i powiedział ze zakaz dyrdania dziecka bo poNiej Zoja ma traume i ze to przez nia hehe o skoku nic nie wspomniał ale miała minę haha az mi sie śmiać chciało ;) droga oczywiście była jakaś masakra wcale nie spała juz nawet karmiłam ja nachylona nad fotelikiem bo cały czas darla papuasa ostatnie 20 km jechała na kolanach bo wrzeszczala jak by ja do wrzątku ktos wsadzal niczym jej sie nie dało uspokoić nawet 30 min postuj nic nie dał :/ wiem ze to nie odpowiedzialne ale staliśmy w szczerym polu i co tu było zdobić jak sie tak zanosiła ze az tchu jej brakowało ... Oby jej do wtorku przeszło !

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo daj znać jak randka. :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, współczuję. Życzę, żeby Zoja czym prędzej opanowała emocje :)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze muszę nadrobić:)

Walabia kurcze widać, że Franek lubi basen i jak ładnie przybrał na wadzę:) bardzo mi się podoba jego czapka:) nam kurcze z basenem nie idzie a to zarezerwowane a to awarie ehh

Doris mój to się cycem bawi śmieje się do niego albo krzyczy na niego albo gada z nim w buzi cuda wyrabia hehe coraz więcej rzeczy go rozprasza.

Miriam no to niezłe przeboje z Zojką kurcze bidulka, a ja dziś się spotkałam z moją siostrą i ten też nagle anioł i ona do mnie ale wymyślasz i przesadzasz aniołka masz hehe robi z matki wariatkę.

Randka super chociaż dziwnie było we dwoje hehe w samochodzie kilka razy miałam odruch sprawdzenia jak Tymek w foteliku hehe byliśmy coś zjeść i w kinie na bardzo fajnym filmie z piękną muzyką Zacznijmy od nowa się nazywa, Właśnie wróciliśmy mąż odwiózł moją mamę a Tymek od 21 nawet pozycji nie zmienił moja mama się śmiała, że chodziła sprawdzić czy się nie odkrył, a on ciągle w bezruchu hahah

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam ze nie wyobrażam sobie zostawić Tymka na dluzej jeszxze dla mnie za wczesnie jak czytam czasem ze dziewczyny takie maluchy dają na weekend do dziadków albo na kilka dni to nie wiem jak one to tobią ja cały czas myslalam o nim i pisałam do mamy czy jest ok hehe jestem dziwna

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ