Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia89 wrote:Dziś obserwowałam Franciszka jak leży w łóżeczku sobie sam... coś pięknego. Śmiał się do sufitu, ścian, coś tam czasem pogadał sobie, no i nie był smutny. Zawsze uważałam, że jak zostawię go samego w łóżeczku to będzie mu smutno i będzie płakał. (wiem,że to głupie ale tak jakoś sobie ubzdurałam) Dziś okazało się, że wcale tak nie jest a moje głupie fanaberie są bezpodstawne. Będę to chyba praktykować częściej
a wszystko to stało się przez przypadek, bo już zasypiał i go położyłam do łóżeczka, jednak odechciało mu się spać i dzięki temu mogłam się przekonać, że zostawinie dziecka samemu sobie też jest ok. Niby wiedziałam, że jest ok ale podświadomie się przed tym wzbraniałam:)
Tusia, tak trzymaj! Im szybciej Franek nauczy się sam organizować sobie zajęcia, tym lepiej
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
A my wyszlismy na spacer odpukać od ostatniego karmienia nie było histerii tylko mata i hustawka w wozku tylko chwile poplakal ale w metrze był grzeczny moze zaraz zasnie. Tymek tez coraz ładniej chwyta
i umie soe zając sobą tylko ostatnio taka masakra a zaczęło sie od 3 wieczorów gdzie strasznie marudził i płakał i przerodziło to sie w dni ale wiem ze zaraz sie skonczy
O juz spi:)
Walabia Franek cudny -
Może doświadczona mama mi pomorze. Daję Emilce warzywka i zupki. Potrafi czasami zjeść prawie cały słoiczek (ten mały). Wydaję się, że sobie poje. Ale po chwili robi się niespokojna. Szukam przyczyny. W koncu dam jej mleko i co............. okazuje się, ze strzał w dziesiatkę. Dziwne dla mnie, że po takiej ilości warzyw zaraz jest glodna. W ogóle to wprowadzanie pokarmów stałych to dla mnie czarna magia. Nie wiem teraz czy dobrze ja odżywiam. Czy pije wystarczająco dużo mleka. Rano zaraz po wstaniu zje 150 ml, potem ok. 9 je różnie. Zdarza się, że tylko 70 ml. Koło 12-13 daję jej warzywka. A kolo 15 znowu mleko 150 ml. I tu już zaczyna się jazda bo czasami zje wszystko a czasami potrafi jeść godzinę i tylko 70ml. Tak samo kolo 18. Zdarza się, że jedno karmienie ją ominie przez to wszystko. Koło 23- 24 na śpiocha znowu jej dajemy jeść to zje ładnie 150 ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 15:47
-
Tak daję jej wodę lub herbatkę rumiankową. W przyszlym tygodniu będę jej też rozcieńczone soczki dawać. Kurczę, myslałam, że jak zje cały taki słoiczek to już mleka się nie daje. Na samym pocatku jak zjadala kilka łyżeczek marchewki to dawałam jej mleko.
Dzięki Koral za poradę. -
a my właśnie się obudzilismy. źródłami z nim na godzinę padłam po prostu.teraz jestem nieprzytomna ja nigdy w dzień nie śpię. a mały już wisi na piersi. załamka ja dziś nawet nie mam kiedy iść do ubikacji nie mówiąc o zrobieniu czegokolwiek w domu. Tak źle jeszcze nie było.
-
A mój syn ideał grzeczny w wozku smieje sie zjadł cyca i znowu spi normalnie inne dziecko hehe.
Mi sie wydaje ze dziecko po jedzeniu chce cyca zeby popić jedzonko.
Olala jak tak wczoraj miałam bidulko oby jutro było lepiej:)
Wpis Monalisy czytałam ostatnio wielki szacunek dla niej i dobre ze juz sa wszyscy razem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:10
olala81 lubi tę wiadomość
-
eh bylismy u Teściowej,w drodze powrotnej Franek zasnął, i teraz śpi a powinien być kąpany... ciekawe kiedy się obudzi... nawet jeśli się obudzi to pewnie na cyca i spać dalej bo to już jego godzina. Chyba dziś kąpanie odpuścimy. Dorze, że załamanie pogody było to się nie spocił
nie lubię, nie kąpać małego... źle się z tym czuje potem hehe
-
To jeszcze nic, my ostatnio dostaliśmy 500! za przejeżdżanie na żółtym! Odwołujemy sie.
Kurcze, ale zirytowana jestem. Jak ja mam odstawić Zośke od piersi jak ona butelki i mm nie toleruje. Przed chwila próbowałam z tym bebilonem a ona tak sie na mnie wydarła jakbym ją co najmniej otruc chciała... -
Koral a to szuje nieznosze takiego zachowania bo rozuniem zeby komuś krzywda sie działa ale tak bez przesady, oby jutro obeszlo się bez mandatu chyba nie mozna dostać 2 razu za to samo oby tez trawę odpuścili zawsze mozesz powiedziec ze masz blizniaki i bardzo płakały chciałaś odstawić ich do domu i poprawić moja siostra wiecznie sie ciąża albo dziecko od mandatów wymigiwala na wyjaśnieniach.
-
A my po basenie. Było suuuuper!
Dziś zważyłam Franciszka i okazało się, że w miesiąc przytył ponad kilogram, ważymy teraz 7kg! Pucki już mu się nawet robią, temu naszemu poecieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 23:14
Tusia89, olala81, Kaja, Lissa, Karina1989 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
jak on słodko wygląda w tym foteliku :)no właśnie chciałam napisać, że ale ma pulaski
a zdjęcia basenowe to już brak słów. Obowiązkowo osobny album basenowy
Walabia, a woda na basenie jest chlorowana???
ulala Koral, ale mama ma MIŁYCH sąsiadów. Co za ludzie. Mam nadzieję, że zakończy się tylko na tej 100zł a jak nie to walcz, wykorzystaj wszystkie możliwe argumenty.
A Franko jednak wykąpanyi teraz sobie śpi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:37
walabia lubi tę wiadomość