Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo,mam to samo. Wydaje mi sie,ze ja tylko wiem jak uspokoić malego,bo wiem jak go trzymac itp. W ogóle nie lubię jak nie ma go gdzieś blisko mnie... Żeby bylo zabawnie,wcześniej tak nie mialam.

koral oby sie udalo z tym mandatem.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ciesze sie,ze juz jesteśmy po chrzcinach,denerwowałam sie bardziej niż na swoim slubie. W sumie na swoim slubie sie w ogóle nie denerwowałam hehe

doris85, Kaja lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, weź bliźniaki na komendę!!! :D

U nas noc pod znakiem karmienia co dwie godziny!!! Ja nie wiem czy w ogóle potrafię ogarnąc karmienie na żądanie. Nie wiem kiedy jest żądanie a kiedy marudzenie :(

Lissa lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się stresowalam. Teraz chyba tak będzie przy każdej ważnej uroczystości dziecka ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia u nas działa tak jak w nocy marudzi dostaje smoczek jak zassie i usnie znaczy ze tylko potrzebę miał ponownego uspokojenia sie i zaśnięcia jak wypłynęła i dalej marudzi to go karmie zanim to wprowadziłam Tynek budził się o 24 potem o 3 a teraz potrafi wogole do 5 sie nie budzic albo cAsem o 3 na smoczek.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy rozróżniam to tak,ze jak zaczyna marudzić,to daje smoka. Jeśli jest glodny,to po 5min zaczyna znów sie wiercić i nie zasypia. Wtedy daje mu cyca, je i ladnie zasypia.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dokladnie tak jak kozgo, nie zauwazylam postu;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tak samo robię, ale wcześniej miał przerwę w nocy do 6h więc nie wiem skad ta potrzeba jedzenia co 2h.
    My wróciliśmy z rehabilitacji, 45 minut ciężkich ćwiczeń, Franciszek był na prawdę dzielny!

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Miriam, my to chyba takie stereotypowe mamuski zazdrosne jesteśmy. Jak mi ciśnienie skakalo jak teściowa się zachwycala, ze dziecko ja uwielbia, brrrrrrrrr
    Doris dokładnie ja to dostaje białej gorączki normalnie :D
    Ale Zoja dzis juz pokazała co potrafi :D u babci na rękach hahaha

Karina1989 lubi tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Zoja dzis juz pokazała co potrafi :D u babci na rękach hahaha

Miriam, jesteś niemożliwa ;)

Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Oo taak. Jakby chciały sobie zawlaszczyc twoje macierzyństwo. Ja to nie wyobrażam sobie rządzić się cudzym dzieckiem. Póki się mnie o wszystko pyta to ok, ale jak zaczyna się samowola to wkurw na maksa. Czuje się wtedy jakby mnie chciano odsunąć od dziecka, przerwać wież nas łącząca. To chyba takie pierwotne.
    Mam tak samo widzę ze jest nas wiecej hehe to dobrze :D

Może jestem nie normalna ale czekam na lek separacyjny i juz rączki zacieram by do teściowej przyjechać HahahahHhahahHhHahahH

doris85, Karina1989 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Miriam wes tesciowej daj cos na srakute bedzie wc siedziała cały wsz pobyt buahahhaha a Zojka śpi pewnie bo niechce znia gadac heheheh ;-)
    Kaja świetny pomysł ;)

Kaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze przed chrzcinami maja być chyba 28 września ale cieżko mi sobie to wyobrazic bo Zoja nawet pod kościołem wyje w tamta niedziele teściowa chciała ja zabrac bo "bo to tak nie może być zeby dziecko było bezboznikoem jak mama" ale jej sie nie udało bo co ja wsadzila do wózka zeby wyjść to była histeria ;) jestem okropna bo śmiałam sie pod nosem ze dziecko jednak ma uczulenie na wozek i kościół tak jak mówiłam :D

szczessciara lubi tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:

Lissa co tam u Was?

A ja was dziewczynki podczytuje cały czas .
    Franio cudowny na tym basenie az chce sie patrzec,
    kozgo, fajnie ze rankda udana, takie wyjscia sa potrzebne , ja na swoja rocznice jednak zdecydowalam sie tylko na kolacje w restauracji. zreszta za kazdym razem jak zostawialam malego na godzinke u tesciow to sie smiali ze witam go jakbym conajmniej miesiac go nie widziala :-)

matko jak tak czytam ze ju zwam stopki dzieciaki lapia to matko boska moj moze sie z Tymkiem zakumplowac bo to drugi ksiazę :D mysli ze na wszystko ma czas albo samo przyjdzie heheheh

generalnie nie moge sie nadziwic jaki z niego spioch , i w ogole jaki on jest grzeczny noooo ja nie wiem po kim to mam nadzieje ze ta sielanka nie minie . Zostawilam teraz chlopakow w domu maz spal i ten tez jeszcze drzemal jak wyszlam , wracam maz spi a ten lezy kolo niego i sie bawi moja koszulka tak jakby czekal az tatus sie obudzi albo ja wroce oczywiscie jak mnie zobaczyl to wielki banan na twarzy i pisk :-)

chwile sie z nim pobawilam a ten znowu spi :D

Miriam :D Ty jestes agentka nr 1 na forum :D najwazniejsze ze czarek stjae po Twojej stronie .
    ale wszytskie mamy podobnie ja tez jestem zazdrosna o malego , czasami ciesze sie pod nosem jak maly zacznie ryczec u tescia albo tesciowej a u mnie sie tylko uspokaja :D

tusia zdjecie w avatarku przekochane :-* tylko go zacałować

no i moj maly spioch on na kazdym zdjeciu wyglada inaczej .

fb02cc1fe77ffbe2med.jpg

Kaja, Miriam, walabia, Karina1989, Tusia89 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rayan słodko śpi ahhh mój zasnął na boczku ,aby główka mu sie prostowala nie mówiłam wam przez glupiego dr z braku witaminy d główka mu sie znieksztalcila az sie poryczalam ,a uwazalam aby klasc raz na jedyn raz na drugim boczku macie jakies sposoby aby szybko mu wróciła w ładny kształt ehhh traume mam przez to az snimmi sie ta główka ze zle rosnie masakra jakas !!! :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja , mam podobny problem z głowka jest tak jakby z tylu troszke bardziej wylezana jaby po prawej stronie czesciej lezal . W ciagu dnia kalde mu caly czas glowke na lewa strone staram sie to kontrolowa niestety w nocy ciezka sprawa a na boku to mi spac nie chce :-(

atdci09k18tcna0b.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas dziś odrobinę lepszy dzień, jest płacz ale są dłuższe chwile ze wspaniałym głośnym śmiechem, uwielbiam to nigdy nie się nie znudzi słuchać jak się tak chichra. korzystając ze mąż ma wolne pojechałam załatwić catering na chrzciny bo my mamy za 2 tyg. kurcze ile kasy pójdzie na to szok.najgorsze że nie mogę nic do ubrania dla małego znaleźć u nas są aż 2 sklepy z ubrankami dla dzieci i jest ciężko jak juz cos jest to raczej na jesień jakieś grube wszystko babka chciała mieć dziś wcisnąć komplet ze sweterkiem grubym przecież za 2 tyg może juz być zimno mówi. i jeszcze była koszula z długim rękawem ładnie by mi się pocił biedak
    Walabia ja myślę że skoro on ma teraz fazę intensywnego wzrostu może przecież widać trochę po nim to może dlatego potrzebuje więcej jeść nawet w nocy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego w lozeczku kładę raz w jedna raz w druga bo zawsze odwraca sie do szczebelkow no i na znane na boku spi chociaz ostatnio polubił znowu na plecach spac.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz tu kilka fotek, tak to wyglada :( mi tez to spedza sen z powiek ehhh

a398a967b0eb8926med.jpg\

86b151e1081585admed.jpg

47113641a1fcf2acmed.jpg

a41a534d45caf2ecmed.jpg

atdci09k18tcna0b.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryan ślicznie wygląda śpioszek jeden. właśnie leżę z małym i on zasnął a ja muszę się zbierać do pracy. pewnie jak wstanę to się obudzi. robię błędy bo z telefonu piszę nieraz dopiero po czasie widzę jakie głupie wyrazy mi wpisuje tel. bo ja nie widzę na nim połowy tekstu.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ