Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy problem z główką ( wiadomy) no ale my musimy jak najwięcej się starać, by trzymał tę główkę prosto, a nie w bok...podkładamy już po obu stronach zwinięte pieluchy, kładę go ogólnie tam, gdzie mu wygodnie trzymać główkę prosto, wiadomo, że w nocy ciężko dopilnować, choć zawsze mu coś podkładam właśnie na boki, uciążliwe to jak cholera, ale co poradzić...

Miriam - Zojka widzę razem z mężem po Twojej stronie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:19

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Oliwier nie lubi na boku, tylko na plecach i tez się boje że będzie miał spłaszczona głowę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tak po mojej stronę ze jak teściowa wyszła do ortopedy to istny sajgon mi zrobiła ale postanowiłam sie nie dać i to był dobry krok darla sie 3 min obczaila ze mnie to nie rusza tylko leże obok to powoli powoli doszła do siebie co chwile wznawiajac wrzask na chwile teraz zasypia przy cycku a ja biorę sie sa czytanie jeszcze raz książki bobas lubi wybor ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek dzis w lepszym humorze oczywiście marudzi ale juz nie tak duzo jak przez ostatnie dni.

Ryanek cudny spioch. Co do głowy nie martwcie sie duzo dzieci tak ma ważne zeby zmieniac strony, kłaść na brzuszku itd.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, pewnie masz rację z tym wzrostem, przecież nasze dzieci nie robią nam na złość i nie wstają w nocy na jedzenie tylko po to, żebyśmy chodziły nie wyspane ;)
    Doris, przypomnij mi dlaczego chcesz Zosię odstawić od piersi, jakoś mi to umknęło. Też myślę o wprowadzeniu mm na przemian z moim pokarmem od września, bo nie wiem czy uda mi się odciągać pokarm na cały dzień jak będę szła do pracy. Lepiej mieć jakąś alternatywę. 22 sierpnia mamy szczepienie, to zapytam pediatry co nam poleca.
    Lissa, jakie masz cudeńko!!! :D

A jeszcze chciałam Wam napisać, że pytaliśmy dziś rehabilitantkę o zabawki odpowiednie dla wieku Franka- powiedziała nam, że Franek potrzebuje rodziców a nie zabawek na razie i zabawki interaktywne to w większości przypadków porażka, bo tylko drażnią dziecko, bo jest za małe, żeby to ogarnąć. WIęc:
    małe zabawki, które można chwycić- TAK
    jak najczęstsze leżenie na macie - TAK
    jak najczęstsza możliwość rozglądania się - TAK
    dużo, dużo rozmów - TAK TAK TAK

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:48

doris85, aphrodita, Miriam lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje odstawić po 6 mies. Na razie testuje czego chce moja Ziabka.

Lisa, nas podobnie. Chyba zacznę odwrotnie kłaść w łóżeczko na noc, bo zawsze leży twarzą w stronę środka pokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mysle o kupieniu czegos na podłogę jak mały kiedyć zechce sie przekręcac bo koc na podłodze wydaje ni sie za twardy i boje sie zeby sie nie uderzył głowa i myslalam o takich poankowych puzlach co o tym myślicie i czy macie jakies patenty wiadomo teraz jest na lozku ale kak zacznie sie obracać boje sie zeby nie spadł.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek jak np leży na brzuch to zawsze ma glowe na lewo i nie ma innej opcji heh.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala ja poszłam w klasykę i Franio był na biało ubrany.Nie chciałam, żądnych much, krawatów i koszul. Chciałam jakieś ładne ubranko bawełniane żeby było mu wygodne. Wyobraź sobie, że mnóstwo sklepów obleciałam i nic nie dostałam. ale w necie znalazłam to o co mi chodziło. Bawełniany komplecik,(cienki materiał), body z krótkim, spodenki i bluza. Byłam mega zadowolona, bo jak było ciepło to bluzę ściągnęłam i był w samych bodziakach. Dokupiłam też buciki, które tam proponują. Tylko nie wiem czy chcesz żeby Oliwier był ubrany na biało, bo komplecik był biały. Podeślę ci link możesz sobie zobaczyć. Niżej można powiększyć zdjęcia.

http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Bawelniany-komplet-do-Chrztu-MY-DREAM/1123

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka dla swoich córek ma te piankowe puzzle. Sprawdzają się im. Jak się zabrudza to normalnie w wannie je myje :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mój na kocu złożony na 4 na to mata edukacyjna i jest ok , cały czas jest na podłodze . Jest już dość spory i boje sie go zostawiać na łóżku jak śpi a mnie nie ma w pokoju taki malec nigdy nie wiadomo kiedy przekręci sie kilkakrotnie :-) co do tych puzzli to właśnie ostatnio w jumbo je widziałam takie duże kwadraty myślałam o nich jak mały już ewidentne zacznie sie przekręcić to kupie na bank :-) co do tej główki to właśnie sie zastanawiam jak to jest czy wraz ze wzrostem główki to sie wyrówna ja mam synka i on tego raczej włosami nie schowa :-(

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy na USG bioderek i wszystko ok. Franek pierwszy raz jechał autobusem :) Po USG odwiedziliśmy sklep dziecięcy :) polowałam na taką książeczkę szeleszczącą co mozna do wózka, łóżeczka albo na matę przyczepić... no i upolowałam... ale cena miażdżąca... 32zł... no ale kupiłam, nie mogłam się powstrzymać... i znalazłam podobny rogalik jak Lissa miała. Pewnie nie jest to, to samo ale zobaczymy może też się sprawdzi.
    Oto nasze łupy :)

30c2fpg.jpg

walabia, Miriam lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Emilkę, w łóżeczku na noc, kładziemy na bokach. Podpieramy jej plecki poduszka, żeby się nie przekręciła. Boje się ja położyć na plecach tym bardziej jeśli niedawno zjadła. Ma stwierdzony refluks.

Co do puzzli to właśnie tez chce takie kupić. Na razie matę kładziemy na grubym kocu złożonym na pół, ale te puzzle wydają mi się bardziej praktyczne. Ostatnio u sasiadów widziałam, że mają takie położone na balkonie i dzieciaki bawią się na nich. No i jeszcze jeden plus jest taki, że zawsze można je wykorzystać do ćwiczeń zamiast karimaty.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie marudnych brzdąców. Już nie miałam siły zabawiać Franciszka, mąż właśnie wyszedł z nim na spacer... uff.. ;)

ot1z8e0.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Masz tu kilka fotek, tak to wyglada :( mi tez to spedza sen z powiek ehhh

a398a967b0eb8926med.jpg\

86b151e1081585admed.jpg

47113641a1fcf2acmed.jpg

a41a534d45caf2ecmed.jpg

To jest tak samo umnie :-/ juz lekko odbiła

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie główka wróci do normy tylko trzeba zmieniac strony itd.

Tusia ja taka książeczkę ostatnio w rossmanie kupiłam za 17zl ma lusterko, szeleszczące strony i piszczałkw żaden wypas ale zobaczyłam i stwoerdziłam czemu nie.

Co do puzzli to myslalam o takich
    http://allegro.pl/puzzle-piankowe-duza-mata-pojazdy-cyfry-kwadraty-i4421421271.html

120 na 120 to juz sporo do zabawy a łatwiej schować 4 puzzle niz miec duzo tych małych.

Tynek sie obidził po 2h w słabym humorze bo głodny a tu 20 min po syropie trzeba czekac :/

Kaja lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, super te puzzle. Też mam tę książeczkę z rossmana, na razie się suszy po praniu, więc jeszcze nie używaliśmy.

Przedstawiam Wam Hieronima - Królika, którego uszyła moja przyjaciółka dla Frania. Pochodzenie: stara spódnica ;)

1zac78.jpg

Karina1989, Kaja, Tusia89, olala81 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudo wow takie zabawki sa najpiękniejsze i taki chłopięcy jest :) czaaad :)
    Idealnie pasuje do Framciszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 19:14

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puzzle super i pewnie by się sprawdziły :) My mamy kołderkę do zabawy na podłodze , którą jeszcze w ciąży kupiłam małemu w Lidlu, super się sprawdza, dość gruba, choć mięciutka, bez obaw można się bawić, matę też na nią kładę...

walabia - królik przedni :D Super prezent dla Frania :)

Mały też dziś maruda, tylko na rączki chciał, ale jak przyszedł mąż, to jakimś cudem poleżał z nim na łóżku, małż zabawiał go grzechotką i co? Mój mały brzdąc pierwszy raz zaśmiał się na głos!! :D Chichrał się tak dobrą chwilę, normalnie cudowny dźwięk :D

walabia, olala81 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mamy skok!!! :)

ot1z8e0.png

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ