Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
My też mamy problem z główką ( wiadomy) no ale my musimy jak najwięcej się starać, by trzymał tę główkę prosto, a nie w bok...podkładamy już po obu stronach zwinięte pieluchy, kładę go ogólnie tam, gdzie mu wygodnie trzymać główkę prosto, wiadomo, że w nocy ciężko dopilnować, choć zawsze mu coś podkładam właśnie na boki, uciążliwe to jak cholera, ale co poradzić...
Miriam - Zojka widzę razem z mężem po Twojej stronie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:19
-
nick nieaktualnyOla tak po mojej stronę ze jak teściowa wyszła do ortopedy to istny sajgon mi zrobiła ale postanowiłam sie nie dać i to był dobry krok darla sie 3 min obczaila ze mnie to nie rusza tylko leże obok to powoli powoli doszła do siebie co chwile wznawiajac wrzask na chwile teraz zasypia przy cycku a ja biorę sie sa czytanie jeszcze raz książki bobas lubi wybor
-
Olala, pewnie masz rację z tym wzrostem, przecież nasze dzieci nie robią nam na złość i nie wstają w nocy na jedzenie tylko po to, żebyśmy chodziły nie wyspane
Doris, przypomnij mi dlaczego chcesz Zosię odstawić od piersi, jakoś mi to umknęło. Też myślę o wprowadzeniu mm na przemian z moim pokarmem od września, bo nie wiem czy uda mi się odciągać pokarm na cały dzień jak będę szła do pracy. Lepiej mieć jakąś alternatywę. 22 sierpnia mamy szczepienie, to zapytam pediatry co nam poleca.
Lissa, jakie masz cudeńko!!!
A jeszcze chciałam Wam napisać, że pytaliśmy dziś rehabilitantkę o zabawki odpowiednie dla wieku Franka- powiedziała nam, że Franek potrzebuje rodziców a nie zabawek na razie i zabawki interaktywne to w większości przypadków porażka, bo tylko drażnią dziecko, bo jest za małe, żeby to ogarnąć. WIęc:
małe zabawki, które można chwycić- TAK
jak najczęstsze leżenie na macie - TAK
jak najczęstsza możliwość rozglądania się - TAK
dużo, dużo rozmów - TAK TAK TAK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:48
doris85, aphrodita, Miriam lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Ja planuje odstawić po 6 mies. Na razie testuje czego chce moja Ziabka.
Lisa, nas podobnie. Chyba zacznę odwrotnie kłaść w łóżeczko na noc, bo zawsze leży twarzą w stronę środka pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:39
-
Dziewczyny mysle o kupieniu czegos na podłogę jak mały kiedyć zechce sie przekręcac bo koc na podłodze wydaje ni sie za twardy i boje sie zeby sie nie uderzył głowa i myslalam o takich poankowych puzlach co o tym myślicie i czy macie jakies patenty wiadomo teraz jest na lozku ale kak zacznie sie obracać boje sie zeby nie spadł.
-
olala ja poszłam w klasykę i Franio był na biało ubrany.Nie chciałam, żądnych much, krawatów i koszul. Chciałam jakieś ładne ubranko bawełniane żeby było mu wygodne. Wyobraź sobie, że mnóstwo sklepów obleciałam i nic nie dostałam. ale w necie znalazłam to o co mi chodziło. Bawełniany komplecik,(cienki materiał), body z krótkim, spodenki i bluza. Byłam mega zadowolona, bo jak było ciepło to bluzę ściągnęłam i był w samych bodziakach. Dokupiłam też buciki, które tam proponują. Tylko nie wiem czy chcesz żeby Oliwier był ubrany na biało, bo komplecik był biały. Podeślę ci link możesz sobie zobaczyć. Niżej można powiększyć zdjęcia.
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Bawelniany-komplet-do-Chrztu-MY-DREAM/1123 -
Kozgo mój na kocu złożony na 4 na to mata edukacyjna i jest ok , cały czas jest na podłodze . Jest już dość spory i boje sie go zostawiać na łóżku jak śpi a mnie nie ma w pokoju taki malec nigdy nie wiadomo kiedy przekręci sie kilkakrotnie
co do tych puzzli to właśnie ostatnio w jumbo je widziałam takie duże kwadraty myślałam o nich jak mały już ewidentne zacznie sie przekręcić to kupie na bank
co do tej główki to właśnie sie zastanawiam jak to jest czy wraz ze wzrostem główki to sie wyrówna ja mam synka i on tego raczej włosami nie schowa
-
A my dziś byliśmy na USG bioderek i wszystko ok. Franek pierwszy raz jechał autobusem
Po USG odwiedziliśmy sklep dziecięcy
polowałam na taką książeczkę szeleszczącą co mozna do wózka, łóżeczka albo na matę przyczepić... no i upolowałam... ale cena miażdżąca... 32zł... no ale kupiłam, nie mogłam się powstrzymać... i znalazłam podobny rogalik jak Lissa miała. Pewnie nie jest to, to samo ale zobaczymy może też się sprawdzi.
Oto nasze łupy
walabia, Miriam lubią tę wiadomość
-
My Emilkę, w łóżeczku na noc, kładziemy na bokach. Podpieramy jej plecki poduszka, żeby się nie przekręciła. Boje się ja położyć na plecach tym bardziej jeśli niedawno zjadła. Ma stwierdzony refluks.
Co do puzzli to właśnie tez chce takie kupić. Na razie matę kładziemy na grubym kocu złożonym na pół, ale te puzzle wydają mi się bardziej praktyczne. Ostatnio u sasiadów widziałam, że mają takie położone na balkonie i dzieciaki bawią się na nich. No i jeszcze jeden plus jest taki, że zawsze można je wykorzystać do ćwiczeń zamiast karimaty. -
Spokojnie główka wróci do normy tylko trzeba zmieniac strony itd.
Tusia ja taka książeczkę ostatnio w rossmanie kupiłam za 17zl ma lusterko, szeleszczące strony i piszczałkw żaden wypas ale zobaczyłam i stwoerdziłam czemu nie.
Co do puzzli to myslalam o takich
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-duza-mata-pojazdy-cyfry-kwadraty-i4421421271.html
120 na 120 to juz sporo do zabawy a łatwiej schować 4 puzzle niz miec duzo tych małych.
Tynek sie obidził po 2h w słabym humorze bo głodny a tu 20 min po syropie trzeba czekacKaja lubi tę wiadomość
-
Kozgo, super te puzzle. Też mam tę książeczkę z rossmana, na razie się suszy po praniu, więc jeszcze nie używaliśmy.
Przedstawiam Wam Hieronima - Królika, którego uszyła moja przyjaciółka dla Frania. Pochodzenie: stara spódnica
Karina1989, Kaja, Tusia89, olala81 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Puzzle super i pewnie by się sprawdziły
My mamy kołderkę do zabawy na podłodze , którą jeszcze w ciąży kupiłam małemu w Lidlu, super się sprawdza, dość gruba, choć mięciutka, bez obaw można się bawić, matę też na nią kładę...
walabia - królik przedniSuper prezent dla Frania
Mały też dziś maruda, tylko na rączki chciał, ale jak przyszedł mąż, to jakimś cudem poleżał z nim na łóżku, małż zabawiał go grzechotką i co? Mój mały brzdąc pierwszy raz zaśmiał się na głos!!Chichrał się tak dobrą chwilę, normalnie cudowny dźwięk
walabia, olala81 lubią tę wiadomość