X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    ja też mam blisko pracę (w pół godziny jestem w domu) i tata Franka będzie się nim zajmował,ale nie będę jeździła na karmienie, tylko będę zostawiała swój pokarm w butelce. Gdyby były stałe godziny karmienia, byłoby zdecydowanie łatwiej zorganizować sobie życie :/

Jesteś Super Mamuśka i dasz radę spokojnie koleżanka mi mówiła kilka dni i wpadniecie w rytm wszystkiego !!!!Ja tam wiem , że będzie dobrze :-) i będziecie zadowoleni cała wasza trójka !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogólne to Dzień dobry :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do spania mamy pajaca , ale tak przezroczysty , że widać każdy pieprzyk i faldke , a o papersie nie wspomnę wszystko widać wiec chyba grubo ubrany nie jest , a moja mama go kompala i ubierala się pyta po co mu to bo wygląda jakby na golasa leżał :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciocie ;) mama ma dzis świetny humor a wy 11rdkih.jpg

Kaja, walabia, Niesmiala, Tusia89, olala81, Bea_tina, Lissa, Karina1989 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo o włosach nie wspominaj Łysa będę jak nic garści pełno nie wspomnę jak Marcel złapie wszędzie moje włosy fuj przed urlopem scinam krótko bo i tak spiete mam caly czas :-/ a mój tylko krzyczy że wszędzie moje włosy a latam z odkurzaczem jak szalona

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka jest Boska ,a my po jedzeniu i młody gada i sie smieje ,a kupy brak juz 3 dzien :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Walabia my od początku Tymka karmimy co 3h i u nas działa system jedzenie, aktywność, spanie. Nawet na wieczór jest jedzenie, potem kapiel i spac raz próbowaliśmy odwrotnie i u nas nie działa bo Tymek nie jest nauczony zasypiania przy cycu. Od paru dni godziny sa raczej stałe 4.30, 7.30, 10.30, 13.30, 16.30 i 19.30 o 20 kapiel i 20.30 spi. Po każdym jedzeniu zabawa godzina półtorej, a pozniej drzemka od pół h do 2h i albo potem zabawa albo od razu karmienie w zależności ile spi. Taki schemat pozwala nam na podawanie syropu 20 min przed jedzeniem :) oczywiście trafiają nam sie rozjazdy np w upały jak pic mu sie chce.

Kozgo, a o której histeria? :) A tak serio to zazdroszczę rytmu. Tylko jak udało się to osiągnąć w sytuacji, kiedy Tymuś godzinami płakał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:48

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza histeria najcześciej jest po aktywnosci i przed spaniem a ogólnie najcześciej wieczorem czyli ok 17-18. Nie wien jak nam się udało moze dlatego ze pediatra zabroniła dawac piers na zadanie bo mowila ze brzuch jego delikatny i ze jak ciagle najedzony bedzie to noe bedzie miał kiedy brzuch odpoczac i faktycznie widziałam ze im czesciej cyc tym jeszcze gorzej było. Jak był skok to praktycznie drzemek nie było a jak były to co 15 min.

Kurczę chyba test mleka słabo wypadł bo w nocy bardzo męczyły Tymka gazy i rano tez :( zobaczymy jak bedzie dalej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zazwyczaj dzien wygląda tak: karmienie co dwie godziny, potem aktywność 1h,1,5 i spanie 30min do godziny i tak w kolo :)Nic nie ustawialam,Franek sam sobie to ustawil;)i zauważam, ze wydluza sobie czas aktywności.

Walabia,myslalam,ze sie cieszysz bo kiedyś pisalas,ze z checia wrócisz do pracy. Czy cos źle pamietam? Hehe

co do wlosow,tez mialam poruszyć ten temat. U mnie masakra. Mimo, ze biore witaminy. To juz przesadzone, ze musze ściąć,kwestia pójścia do fryzjera. Ścinam ale tak zebym chociaz malego kucyka mogla sobie zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:47

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje kupione juchu! Jutro ruszamy jestem szczęśliwa !!

Bea_tina, Bea_tina, Kaja, Niesmiala lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

kiedy wy macie czas tyle pisać, ciężko się was nadrabia ale dałam rade.

znacie może jakiś sposób na katar bo obie z małą mamy, na szczęscie u niej już troche lepiej ale u mnie masakra, leje się jak z kranu do tego gardło pobolewa.

u mnie z włosami też tragedia aż boje się czesać, wypadają garściami mimo że i tak już je skracałam a teraz musze chyba iść całkiem krócej ściąć.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To,ze sie obetnie wlosy, nie znaczy,ze sie je wzmocni u nie będą wypadać. Po prostu jak są krótsze wlosy to latwiej je poskromić i nie leca takie dlugie kudly.

Miriam, w takim razie milego wypoczynku.:)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Walabia,myslalam,ze sie cieszysz bo kiedyś pisalas,ze z checia wrócisz do pracy. Czy cos źle pamietam? Hehe
    tak było. Ale coś mi się w głowie przestawiło i nie chcę do pracy:/

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - Zojka to ma chyba Twoje oczy ;) Super ciemne się wydają

Miriam lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez lecą włosy! Są wszędzie. Po porodzie mi się mega poprawiły. Czułam się jak w reklamie l'oreala :) Teraz masakra, chodzę i zbieram. Nie ścinam, obiecałam sobie, że będę mamuśką z długimi włosami :)

Teraz Zośka śpi. O 8.30 karmiłam. Pospi jeszcze, mam nadzieje z godzinke i idziemy na pobranie krwi. Trzymajcie kciuki, żeby plan wypalił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:21

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o moich włosach juz pisałam, jak w zegarku 3 mies. po porodzie ( też cc) zaczęły lecieć garściami. Mąż mi je skrócił o połowę bo miałam baaaardzo długie i były wszędzie ale dalej już nie skracam w końcu przestana wypadać.
    U nas raczej stałego rytmy dnia brak, jedyna w miarę stała pozycja to kąpiel ok19.30, po niej jedzenie i spać. zdarzają się wyjątki jak wczoraj np ale raczej jest to codziennie tak samo.
    No i zazwyczaj ok 10 jest pierwsza drzemka od wstania, tak teraz też mały śpi więc jest śniadanko, kawka i forum:)
    MIriam super, a gdzie jedziecie?
    Makcza a to, że Kira jest taka wesolutka, to jakoś mi się wydaje, że Ty masz na nią taki wpływ, tak czuję, że Ty też raczej z tych spokojnych ( w stosunku do dziecka) i optymistycznie nastawionych do świata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:29

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a czemu pobranie krwi?

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala a jak Wasze wyniki bo gdzies przegapilam chyba w koncu?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wszystko w porządku, po prostu mały miał tygodniową histerię i już;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, to kontrolnie z uwagi na niezgodność grup krwi mojej i męża.

Miriam, a gdzie jedziecie? Och jakbym chciała się wyrwac z miasta! Byle nie do teściowej...

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ