Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój ogólnie sie wkurza bo nie wie jak w jedna i w druga zrobic obrot ewidentnie jedna ręka mu ciagle przeszkadza haha. Kurczę spi mały w samej pieluszce a głowa i tak mega spocona masakra z ta pogoda :/

Dzis przyszły puzzle kupiłam 6 w rozmiarze 60x60 bo łatwiej mi schować niz duzo małych zrobimy pozniej próbę :)

Tymek smoczek to do zaśnięcia w sumie używa tylko chyba nie ma co odzwyczaja przed zebami teraz.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Kaja czopki vibrucol sa uspokajające najcześciej daje sie wtedy kiedy maluch zabkuja albo bardzo jest niespokojny wieczorami i nie moze zasnąć. Na brak kupy to pół glicerynowego ale my dajemy dopiero jak nie ma kupy po 7 dniach. Do tej pory 2 razy użyliśmy podobno nie mozna za czesto bo rozleniwiaja jelita i potem dziecko ma problem zeby samemu zrobic kupe.

Widzisz moja kuzynka wtedy je zle podaje bo ja o glicerynie jej mówiłam , a ona podaje viburcol , ale nie będę jej sie wcinala....dziekuje za potwierdzenie moich myśli !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, gratulacje dla Antoniego!!!
    My szykujemy się na przyjazd gości - jak sądzicie, czy wypada proponować spanie na antresoli ciężarnej kobiecie? Sama nie wiem które łóżko ścielić :/ Ja nie miałam oporów żeby w ciąży wchodzić po drabinie, ale wiem że są osoby, które nie podejmują się takich ekstremalnych wyczynów.
    U nas dziś troszkę lepszy dzień. Nadal jednak mamy mało uśmiechów, bardziej takie marudzenie. No,ale dobrze, że to nie ciągły ryk ;)
    Co do smoczka, to nasz Franuś też uzależniony, ale nieźle sobie radzi jak mu wypadnie- po prostu zastępuje swoimi palcami. Więc gdybyśmy zapomnieli smoka, to chłopak da radę;)
    Kupiłam właśnie Frankowi zestaw piłek sensorycznych,
    http://merlin.pl/Ludi-Zestaw-trzech-pileczek-sensorycznych_Ludi/browse/product/206,1417073.html

miałyście do czynienia z nimi? Na ostatnich zajęciach na basenie robilismy nimi masaż stóp i tak mi się spodobało...

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo jeszcze nie podałam ani razu czopka zawsze jak onim wspomnę młody sie zkasztani :-) czyli czekam do 7 dni ....dziekuje !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Miriam - Zojka to ma chyba Twoje oczy ;) Super ciemne się wydają
    U niej to rożnie raz zielone raz ciemno brązowe raz szare :/ kiedy dostaną swojego koloru to nie wiem :(

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - gratulacje dla Antusia :D Zdolniacha :D

Zazdroszczę wakacji...eh...

my po wizycie u chirurga...gdzie przy okazji zrobiono mu znów usg głowy...jak na razie mamy się cieszyć, wydaje się być w porządku, ciśnienie śródczaszkowe ok, wodogłowia nadal nie ma...według lekarza z małym jest ok, a kwestia dużej głowy pewnie okaże się sprawą genetyczną i ktoś gdzieś kiedyś w mojej lub męża rodzinie miał to samo, no ale oczywiście wszystko do dalszej obserwacji, nie ma zmiłuj...Zapytałam też o wodniaczki na jąderkach, bo pediatra kazała też o tym wspomnieć, ale nie kazano nic z tym robić, wodniaczek jest mały i nie będziemy przy nim manipulować...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral gratulacje dla Antka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina to dobrze ze jest porządku tak sie cieszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia fajne te piłeczki :) ja ostanie zajęcia basenowe spędziłam w domu po wypadku :/ nie miałam przyjemności poznać ich :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy o tu na 3 noclegi bo Czarek do pracy w poniedziałek i uznał ze z gór prosto do Warszawy to za długa trasa i będziemy robić postuj w krasniku z soboty na niedziele :/ wrrr http://www.podtatrami.com.pl/index.php/o-regionie/zaplanuj-wycieczk

Makcza ja z chęcią bym wpadła ale daleko chyba z Warszawy :( i Zojka Kire mogłaby na zła drogę wyjca sprowadzić ;)

Makcza lubi tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś używa już pampersów 4 bo mnie się wydaje że w 3 małej już nie wygodnie.

tusia a ty chyba kiedyś wspominałaś że używasz pieluch z biedronki, jesteś z nich zadowolona?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis cały dzień na dworze z Zojka i siostra siostra chyba za tydzień sie do nas przeprowadzi biedna rozstała sie z chłopakiem po 5 latach 2 miesiace temu i ma depresje pracy nie może ogarnąć wiec zaproponowałam jej zeby do nas przyjechała może tam cos znajdzie studiuje w Lublinie psychologię sle zaocznie wiec luz ;) ucieszyła sie ze nie bedzie musiała mama jej utrzymywać bo może sie jej uda cos Warszawie znaleźć ;)

• Lissa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, siostra mlodsza czy starsza? i fajnie z tymi wakacjami, ja tez sie swoich u rodzicow na wsi doczekac nie moge :-) i to az 6 tygodni jupi :-)))

Co do pampersow to ja juz 4 zakladam, mam jeszcze 1/2 paczki nannys 3 zakladam na dzien bo sa dosc duze ale w nocy to tylko pampersy . Nannys so ok ale sa jakies takie twarde nie lubie ich , dostalam wiec maly nosi ale tylko wciagu dnia .
    Walabia wozek piekny :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba skończymy teraz 3 i tez 4 zaczniemy powoli chociaz mam wrażenie ze Tymek teraz sie wysmuklil mocno i długi sie zrobił i brzuszek jakby mniejszy trzeba było zmianę śpiochów zrobic.

Po mleku nie ma dramatu wiec chyba nie jest na nie uczulony jesXze zobaczymy jaka kupa bedzie.

Miriam to i Tobie i siostrze dobrze zrobi nie będziecie same :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy teraz biedronkowe Dady 3...są w sumie ok, może nie aż tak chłonne jak pampersy, ale ogólnie są według mnie ok...nic gorszego niż rossmanowe babydream raczej nie spotkam, bo tamte było totalną porażką...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa młodsza ma 21 lat nie pracuje bo a krasniku pracy nie ma była tylko na starzu w groszku ale sklep padł i po robocie pracowała 3 miesiace tylko a tak to mama jej pieniądze ze szwajcari wysyła sle ona tak nie chce

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powiem Wam masakra pierwszy raz mój Tymek nie moze zasnąć wieczorem nie wiem czy to upał ale juz 40 minut sie meczy biedny :( jak juz raz zasnal to kakies psy zaczęły pod blokiem sie gryźć masakra.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, tak używam dady z biedronki i nie mogę na nie nic złego powiedzieć, ja jestem zadowolona. CZasem kupa przeleci ale Franek robi kupy-woda :D więc zapewne pampersy by też tego nie przyjęły.

Kozgo, Franek też się wybudza, to na bank temperatura , jak tylko położyłam go na boczek i zaczęłam leciutko dmuchać po główce to zaraz zasnął...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś gratulacje:)
    Miriam fajnie z ta siostrą, jeśli mąż nie ma nic przeciwko mieszkaniu wspólnie to się fajnie dla Ciebie składa nie będziesz taka samotna:)
    wow mówicie o 4 a my dopiero konczymy pierwszą paczkę 3:)
    Oliwier już śpi mega wymęczony dzisiaj, byliśmy u moich rodziców, odwiedziliśmy moją babcie i ciocie mieszkające w okolicy więc dzień pełen wrażeń:)
    Wypróbowałam dzis spacerówkę, jako że Oli ma uczulenie na gondolę postanowiłam spróbować. Mam x landera i rozkłada się praktycznie do leżenia i się zastanawiam czy już mu zostawić tą spacerówkę no wytrzymał w niej bez płaczu całą drogę do cioci ( niedaleko ale w gondoli juz by wył). sama nie wiem. ale dzisiaj się śmiał w głos tak długo i mocno ale oczywiscie jak mama poleciała po telefon żeby nagrać to przestał i pełna powaga:) jak tel. nie było w zasięgu znowu śmiech, ależ mam złośliwe dziecko;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia te kulki są super, jak kiedyś pracowałam w Domu Pomocy Społecznej z dziećmi, to masowaliśmy im cale ciałka w Sali Doświadczania Świata.
    Oli dzis też miał terapie sensorycznę;) dptykałam jego stópkami i rączkami trawy, piasku, choinek lisci i czego tylko się dało, bardzo mu sie podobało, chociaz początkowo bał się złapać sam niektóre rzeczy, był bardzo ostrożny.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ