X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój ogólnie sie wkurza bo nie wie jak w jedna i w druga zrobic obrot ewidentnie jedna ręka mu ciagle przeszkadza haha. Kurczę spi mały w samej pieluszce a głowa i tak mega spocona masakra z ta pogoda :/

Dzis przyszły puzzle kupiłam 6 w rozmiarze 60x60 bo łatwiej mi schować niz duzo małych zrobimy pozniej próbę :)

Tymek smoczek to do zaśnięcia w sumie używa tylko chyba nie ma co odzwyczaja przed zebami teraz.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Kaja czopki vibrucol sa uspokajające najcześciej daje sie wtedy kiedy maluch zabkuja albo bardzo jest niespokojny wieczorami i nie moze zasnąć. Na brak kupy to pół glicerynowego ale my dajemy dopiero jak nie ma kupy po 7 dniach. Do tej pory 2 razy użyliśmy podobno nie mozna za czesto bo rozleniwiaja jelita i potem dziecko ma problem zeby samemu zrobic kupe.

Widzisz moja kuzynka wtedy je zle podaje bo ja o glicerynie jej mówiłam , a ona podaje viburcol , ale nie będę jej sie wcinala....dziekuje za potwierdzenie moich myśli !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, gratulacje dla Antoniego!!!
    My szykujemy się na przyjazd gości - jak sądzicie, czy wypada proponować spanie na antresoli ciężarnej kobiecie? Sama nie wiem które łóżko ścielić :/ Ja nie miałam oporów żeby w ciąży wchodzić po drabinie, ale wiem że są osoby, które nie podejmują się takich ekstremalnych wyczynów.
    U nas dziś troszkę lepszy dzień. Nadal jednak mamy mało uśmiechów, bardziej takie marudzenie. No,ale dobrze, że to nie ciągły ryk ;)
    Co do smoczka, to nasz Franuś też uzależniony, ale nieźle sobie radzi jak mu wypadnie- po prostu zastępuje swoimi palcami. Więc gdybyśmy zapomnieli smoka, to chłopak da radę;)
    Kupiłam właśnie Frankowi zestaw piłek sensorycznych,
    http://merlin.pl/Ludi-Zestaw-trzech-pileczek-sensorycznych_Ludi/browse/product/206,1417073.html

miałyście do czynienia z nimi? Na ostatnich zajęciach na basenie robilismy nimi masaż stóp i tak mi się spodobało...

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo jeszcze nie podałam ani razu czopka zawsze jak onim wspomnę młody sie zkasztani :-) czyli czekam do 7 dni ....dziekuje !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Miriam - Zojka to ma chyba Twoje oczy ;) Super ciemne się wydają
    U niej to rożnie raz zielone raz ciemno brązowe raz szare :/ kiedy dostaną swojego koloru to nie wiem :(

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - gratulacje dla Antusia :D Zdolniacha :D

Zazdroszczę wakacji...eh...

my po wizycie u chirurga...gdzie przy okazji zrobiono mu znów usg głowy...jak na razie mamy się cieszyć, wydaje się być w porządku, ciśnienie śródczaszkowe ok, wodogłowia nadal nie ma...według lekarza z małym jest ok, a kwestia dużej głowy pewnie okaże się sprawą genetyczną i ktoś gdzieś kiedyś w mojej lub męża rodzinie miał to samo, no ale oczywiście wszystko do dalszej obserwacji, nie ma zmiłuj...Zapytałam też o wodniaczki na jąderkach, bo pediatra kazała też o tym wspomnieć, ale nie kazano nic z tym robić, wodniaczek jest mały i nie będziemy przy nim manipulować...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral gratulacje dla Antka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina to dobrze ze jest porządku tak sie cieszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia fajne te piłeczki :) ja ostanie zajęcia basenowe spędziłam w domu po wypadku :/ nie miałam przyjemności poznać ich :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy o tu na 3 noclegi bo Czarek do pracy w poniedziałek i uznał ze z gór prosto do Warszawy to za długa trasa i będziemy robić postuj w krasniku z soboty na niedziele :/ wrrr http://www.podtatrami.com.pl/index.php/o-regionie/zaplanuj-wycieczk

Makcza ja z chęcią bym wpadła ale daleko chyba z Warszawy :( i Zojka Kire mogłaby na zła drogę wyjca sprowadzić ;)

Makcza lubi tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś używa już pampersów 4 bo mnie się wydaje że w 3 małej już nie wygodnie.

tusia a ty chyba kiedyś wspominałaś że używasz pieluch z biedronki, jesteś z nich zadowolona?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis cały dzień na dworze z Zojka i siostra siostra chyba za tydzień sie do nas przeprowadzi biedna rozstała sie z chłopakiem po 5 latach 2 miesiace temu i ma depresje pracy nie może ogarnąć wiec zaproponowałam jej zeby do nas przyjechała może tam cos znajdzie studiuje w Lublinie psychologię sle zaocznie wiec luz ;) ucieszyła sie ze nie bedzie musiała mama jej utrzymywać bo może sie jej uda cos Warszawie znaleźć ;)

• Lissa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, siostra mlodsza czy starsza? i fajnie z tymi wakacjami, ja tez sie swoich u rodzicow na wsi doczekac nie moge :-) i to az 6 tygodni jupi :-)))

Co do pampersow to ja juz 4 zakladam, mam jeszcze 1/2 paczki nannys 3 zakladam na dzien bo sa dosc duze ale w nocy to tylko pampersy . Nannys so ok ale sa jakies takie twarde nie lubie ich , dostalam wiec maly nosi ale tylko wciagu dnia .
    Walabia wozek piekny :-)

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba skończymy teraz 3 i tez 4 zaczniemy powoli chociaz mam wrażenie ze Tymek teraz sie wysmuklil mocno i długi sie zrobił i brzuszek jakby mniejszy trzeba było zmianę śpiochów zrobic.

Po mleku nie ma dramatu wiec chyba nie jest na nie uczulony jesXze zobaczymy jaka kupa bedzie.

Miriam to i Tobie i siostrze dobrze zrobi nie będziecie same :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy teraz biedronkowe Dady 3...są w sumie ok, może nie aż tak chłonne jak pampersy, ale ogólnie są według mnie ok...nic gorszego niż rossmanowe babydream raczej nie spotkam, bo tamte było totalną porażką...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa młodsza ma 21 lat nie pracuje bo a krasniku pracy nie ma była tylko na starzu w groszku ale sklep padł i po robocie pracowała 3 miesiace tylko a tak to mama jej pieniądze ze szwajcari wysyła sle ona tak nie chce

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powiem Wam masakra pierwszy raz mój Tymek nie moze zasnąć wieczorem nie wiem czy to upał ale juz 40 minut sie meczy biedny :( jak juz raz zasnal to kakies psy zaczęły pod blokiem sie gryźć masakra.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, tak używam dady z biedronki i nie mogę na nie nic złego powiedzieć, ja jestem zadowolona. CZasem kupa przeleci ale Franek robi kupy-woda :D więc zapewne pampersy by też tego nie przyjęły.

Kozgo, Franek też się wybudza, to na bank temperatura , jak tylko położyłam go na boczek i zaczęłam leciutko dmuchać po główce to zaraz zasnął...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś gratulacje:)
    Miriam fajnie z ta siostrą, jeśli mąż nie ma nic przeciwko mieszkaniu wspólnie to się fajnie dla Ciebie składa nie będziesz taka samotna:)
    wow mówicie o 4 a my dopiero konczymy pierwszą paczkę 3:)
    Oliwier już śpi mega wymęczony dzisiaj, byliśmy u moich rodziców, odwiedziliśmy moją babcie i ciocie mieszkające w okolicy więc dzień pełen wrażeń:)
    Wypróbowałam dzis spacerówkę, jako że Oli ma uczulenie na gondolę postanowiłam spróbować. Mam x landera i rozkłada się praktycznie do leżenia i się zastanawiam czy już mu zostawić tą spacerówkę no wytrzymał w niej bez płaczu całą drogę do cioci ( niedaleko ale w gondoli juz by wył). sama nie wiem. ale dzisiaj się śmiał w głos tak długo i mocno ale oczywiscie jak mama poleciała po telefon żeby nagrać to przestał i pełna powaga:) jak tel. nie było w zasięgu znowu śmiech, ależ mam złośliwe dziecko;)

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia te kulki są super, jak kiedyś pracowałam w Domu Pomocy Społecznej z dziećmi, to masowaliśmy im cale ciałka w Sali Doświadczania Świata.
    Oli dzis też miał terapie sensorycznę;) dptykałam jego stópkami i rączkami trawy, piasku, choinek lisci i czego tylko się dało, bardzo mu sie podobało, chociaz początkowo bał się złapać sam niektóre rzeczy, był bardzo ostrożny.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ