Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia mój ogólnie sie wkurza bo nie wie jak w jedna i w druga zrobic obrot ewidentnie jedna ręka mu ciagle przeszkadza haha. Kurczę spi mały w samej pieluszce a głowa i tak mega spocona masakra z ta pogoda
Dzis przyszły puzzle kupiłam 6 w rozmiarze 60x60 bo łatwiej mi schować niz duzo małych zrobimy pozniej próbę
Tymek smoczek to do zaśnięcia w sumie używa tylko chyba nie ma co odzwyczaja przed zebami teraz. -
kozgo wrote:Kaja czopki vibrucol sa uspokajające najcześciej daje sie wtedy kiedy maluch zabkuja albo bardzo jest niespokojny wieczorami i nie moze zasnąć. Na brak kupy to pół glicerynowego ale my dajemy dopiero jak nie ma kupy po 7 dniach. Do tej pory 2 razy użyliśmy podobno nie mozna za czesto bo rozleniwiaja jelita i potem dziecko ma problem zeby samemu zrobic kupe.
Widzisz moja kuzynka wtedy je zle podaje bo ja o glicerynie jej mówiłam , a ona podaje viburcol , ale nie będę jej sie wcinala....dziekuje za potwierdzenie moich myśli !! -
Koral, gratulacje dla Antoniego!!!
My szykujemy się na przyjazd gości - jak sądzicie, czy wypada proponować spanie na antresoli ciężarnej kobiecie? Sama nie wiem które łóżko ścielićJa nie miałam oporów żeby w ciąży wchodzić po drabinie, ale wiem że są osoby, które nie podejmują się takich ekstremalnych wyczynów.
U nas dziś troszkę lepszy dzień. Nadal jednak mamy mało uśmiechów, bardziej takie marudzenie. No,ale dobrze, że to nie ciągły ryk
Co do smoczka, to nasz Franuś też uzależniony, ale nieźle sobie radzi jak mu wypadnie- po prostu zastępuje swoimi palcami. Więc gdybyśmy zapomnieli smoka, to chłopak da radę
Kupiłam właśnie Frankowi zestaw piłek sensorycznych,
http://merlin.pl/Ludi-Zestaw-trzech-pileczek-sensorycznych_Ludi/browse/product/206,1417073.html
miałyście do czynienia z nimi? Na ostatnich zajęciach na basenie robilismy nimi masaż stóp i tak mi się spodobało...
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualny
-
koral - gratulacje dla Antusia
Zdolniacha
Zazdroszczę wakacji...eh...
my po wizycie u chirurga...gdzie przy okazji zrobiono mu znów usg głowy...jak na razie mamy się cieszyć, wydaje się być w porządku, ciśnienie śródczaszkowe ok, wodogłowia nadal nie ma...według lekarza z małym jest ok, a kwestia dużej głowy pewnie okaże się sprawą genetyczną i ktoś gdzieś kiedyś w mojej lub męża rodzinie miał to samo, no ale oczywiście wszystko do dalszej obserwacji, nie ma zmiłuj...Zapytałam też o wodniaczki na jąderkach, bo pediatra kazała też o tym wspomnieć, ale nie kazano nic z tym robić, wodniaczek jest mały i nie będziemy przy nim manipulować... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA my jedziemy o tu na 3 noclegi bo Czarek do pracy w poniedziałek i uznał ze z gór prosto do Warszawy to za długa trasa i będziemy robić postuj w krasniku z soboty na niedziele
wrrr http://www.podtatrami.com.pl/index.php/o-regionie/zaplanuj-wycieczk
Makcza ja z chęcią bym wpadła ale daleko chyba z Warszawyi Zojka Kire mogłaby na zła drogę wyjca sprowadzić
Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dzis cały dzień na dworze z Zojka i siostra siostra chyba za tydzień sie do nas przeprowadzi biedna rozstała sie z chłopakiem po 5 latach 2 miesiace temu i ma depresje pracy nie może ogarnąć wiec zaproponowałam jej zeby do nas przyjechała może tam cos znajdzie studiuje w Lublinie psychologię sle zaocznie wiec luz
ucieszyła sie ze nie bedzie musiała mama jej utrzymywać bo może sie jej uda cos Warszawie znaleźć
-
Miriam, siostra mlodsza czy starsza? i fajnie z tymi wakacjami, ja tez sie swoich u rodzicow na wsi doczekac nie moge
i to az 6 tygodni jupi
))
Co do pampersow to ja juz 4 zakladam, mam jeszcze 1/2 paczki nannys 3 zakladam na dzien bo sa dosc duze ale w nocy to tylko pampersy . Nannys so ok ale sa jakies takie twarde nie lubie ich , dostalam wiec maly nosi ale tylko wciagu dnia .
Walabia wozek piekny
Miriam lubi tę wiadomość
-
My chyba skończymy teraz 3 i tez 4 zaczniemy powoli chociaz mam wrażenie ze Tymek teraz sie wysmuklil mocno i długi sie zrobił i brzuszek jakby mniejszy trzeba było zmianę śpiochów zrobic.
Po mleku nie ma dramatu wiec chyba nie jest na nie uczulony jesXze zobaczymy jaka kupa bedzie.
Miriam to i Tobie i siostrze dobrze zrobi nie będziecie sameMiriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lusia, tak używam dady z biedronki i nie mogę na nie nic złego powiedzieć, ja jestem zadowolona. CZasem kupa przeleci ale Franek robi kupy-woda
więc zapewne pampersy by też tego nie przyjęły.
Kozgo, Franek też się wybudza, to na bank temperatura , jak tylko położyłam go na boczek i zaczęłam leciutko dmuchać po główce to zaraz zasnął... -
Antoś gratulacje:)
Miriam fajnie z ta siostrą, jeśli mąż nie ma nic przeciwko mieszkaniu wspólnie to się fajnie dla Ciebie składa nie będziesz taka samotna:)
wow mówicie o 4 a my dopiero konczymy pierwszą paczkę 3:)
Oliwier już śpi mega wymęczony dzisiaj, byliśmy u moich rodziców, odwiedziliśmy moją babcie i ciocie mieszkające w okolicy więc dzień pełen wrażeń
Wypróbowałam dzis spacerówkę, jako że Oli ma uczulenie na gondolę postanowiłam spróbować. Mam x landera i rozkłada się praktycznie do leżenia i się zastanawiam czy już mu zostawić tą spacerówkę no wytrzymał w niej bez płaczu całą drogę do cioci ( niedaleko ale w gondoli juz by wył). sama nie wiem. ale dzisiaj się śmiał w głos tak długo i mocno ale oczywiscie jak mama poleciała po telefon żeby nagrać to przestał i pełna powaga:) jak tel. nie było w zasięgu znowu śmiech, ależ mam złośliwe dziecko;)Miriam lubi tę wiadomość
-
Walabia te kulki są super, jak kiedyś pracowałam w Domu Pomocy Społecznej z dziećmi, to masowaliśmy im cale ciałka w Sali Doświadczania Świata.
Oli dzis też miał terapie sensorycznędptykałam jego stópkami i rączkami trawy, piasku, choinek lisci i czego tylko się dało, bardzo mu sie podobało, chociaz początkowo bał się złapać sam niektóre rzeczy, był bardzo ostrożny.