X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris czyli mieliście konflikt serologiczny? Ja miałam transfuzję jak byłam mała przez ten konflikt bo po pierwszym porodzie mojej mamie nie dali zastrzyku bo sie skończyły i kazali jej czekac 5 lat ona czekała 6,5 a i tak miałam.

Miriam chwal sie zaraz gdzie jedziecie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a u nas też był konflikt serologiczny ale po pierwszym poronieniu dostałam zastrzyk i nie kazali czekać , znaczy tak standardowo 3 mies. po zabiegu ( i tak niecałe 3 mies. później byłam w ciąży).

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha teraz doczytałam uważniej, że Twojej mamie NIE DALI zastrzyku ciekawe dlaczego .

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było 33 lata temu powiedzieli a szpitalu ze zabrakło i juz hehe kochany NFZ :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a może chcesz do mnie na wieś? Serio pytam. Możemy sobie razem posiedzieć parę dni. Zresztą - zapraszam Was wszystkie. Są chętne?

Olala, masz rację, patrzę na świat przyjaznym okiem, zawsze zakładam, że będzie dobrze. Ale temperament mam, nie powiem... Ale do dziecka zawsze z uśmiechem.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo to gazy widzę będzie nasza działka buuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Gratuluję urlopu my smigamy 1 sierpnia i już mi plan zajęć koleżanki organizują ,a i mieszkanie mam czyste nie będę musiała sprzątać jupiiiiii wiec ostatni tydzień i juz dziś pakowanko !!!

Miriam gdzie smigacie!?

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze tez jesteśmy tak rozrzucone po Polsce, sielanka u Makczy na wsi... To dopiero by byl czad :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek cudenko;) tak slodko spi, aż trudno uwierzyć,ze moze marudzic;) Walania, nic Ci sie nie poprzestawialo:) prawidlowe odczucia hehe :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mogłybyśmy być bliżej siebie już sobie wyobrażam wszystkie dzieciaczki w jednym miejscu czaad:)

Walabia Franuś cudo biedny się męczy oby szybko przeszło. Co do pracy nie dziwie Ci się ja sobie nie wyobrażam pracy od kwietnia, a co dopiero teraz ale u mnie też inaczej bo nie lubię swojej pracy i liczę, że uda mi się jeszcze zaliczyć rok wychowawczego bo jak pomyśle o 8h w pracy plus dojazdy to przecież cały dzień nie będę Tymka widziała masakra

U nas po poranku nienajlepszy na razie z gazami spokój po porannej drzemce było 1,5h zabawy na macie i teraz śpimy sobie znowu więc może nie będzie tak źle z tym mlekiem.

Kaja lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spadam do rodziców pod miasto dzisiaj nie da się tu wytrzymać mam 32 stopnie w domu uroki mieszkania na 4 piętrze:)
    szkoda tylko że u nich też trawnik na pełnym słońcu, no ale w domu jest chłodniej. miłego dnia nie wiem czy tam złapię neta nie zawsze się udaje;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało się. Zosia była bardzo dzielna. Raz tylko zapłakała i tyle. Za to w drodze powrotnej koncert. Zdolna mamusia zapomniała smoczka i butelki z wodą.

Makcza, aleś mnie zaskoczyła ta propozycja :) Dziekuje, ale najpierw to trzeba sie spotkać na spacerek a potem kto wie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:11

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna Zosia:)

A u nas Tymek jak mu się poda jego stopę to łapie raczkami i przewraca sie na bok hehe:)

Teraz jest próba sił czyli nic mi nie jest ale chce byc na raczkach wiec bede sie darł a na raczkach usmiech od ucha do ucha szantażysta.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral brawooo dla Antka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    pędzę się pochwalić, że Antuś zaliczył dziś pierwszą w życiu samodzielną przewrotkę z pleców na brzuszek :D

BRAWOOOOOOOOOO

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo czy uzywalas może czopki viburcol !?!? Bo zastanawiam sie czy zaaplikowac małemu z braku kupy ?!?a gazy idą czy poczekac jak myslisz to czopki heompatyczne czy jakos tak sie pisze ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris Zosia pokazała ,ze jest ilna kobitka i jie da się!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja czopki vibrucol sa uspokajające najcześciej daje sie wtedy kiedy maluch zabkuja albo bardzo jest niespokojny wieczorami i nie moze zasnąć. Na brak kupy to pół glicerynowego ale my dajemy dopiero jak nie ma kupy po 7 dniach. Do tej pory 2 razy użyliśmy podobno nie mozna za czesto bo rozleniwiaja jelita i potem dziecko ma problem zeby samemu zrobic kupe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 15:11

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce sobie wyobrażać co by było gdybym zapomniała smoczka :D chociaż może przesadzam i wcale by tak źle nie było :D ale fakt jest taki, że smoczek Franek niestety bardzo lubi... ;/ wiem, że będzie problem z odzwyczajeniem. A właśnie, kiedy macie zamiar odzwyczajać maluchy od smoczków?

Koral Gratulacje dla Antosia :)

Franciszek mam wrażenie chce się obrócić wokół własnej osi, ale zatrzymuje się na brzuchu, bo nie wie co zrobić z ręką pod brzuchem, wkurzając się, że dalej nie może się obrócić :) :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Antoś :)
    Walabia, ten wózek to Ci ukradnę :P Dawaj adres :)
    Miriam, zazdroszczę wakacji. My czekamy do września, jeszcze tyle czasu a ja już mam dość siedzenia na bloku...
    Tusia, mój Franky też kocha smoczek. To już jest taki mały ssak i bez smoczka ciężko mu zasnąć, musiałby cyckać moją pierś chyba. Podobno pierwszy dobry moment na odsmoczkowanie to 4 miesiąc, bo zmniejsza się potrzeba ssania. Jednak jakoś nie widzę, żeby teraz nam się to udało....

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ