WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris czyli mieliście konflikt serologiczny? Ja miałam transfuzję jak byłam mała przez ten konflikt bo po pierwszym porodzie mojej mamie nie dali zastrzyku bo sie skończyły i kazali jej czekac 5 lat ona czekała 6,5 a i tak miałam.

Miriam chwal sie zaraz gdzie jedziecie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a u nas też był konflikt serologiczny ale po pierwszym poronieniu dostałam zastrzyk i nie kazali czekać , znaczy tak standardowo 3 mies. po zabiegu ( i tak niecałe 3 mies. później byłam w ciąży).

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha teraz doczytałam uważniej, że Twojej mamie NIE DALI zastrzyku ciekawe dlaczego .

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było 33 lata temu powiedzieli a szpitalu ze zabrakło i juz hehe kochany NFZ :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a może chcesz do mnie na wieś? Serio pytam. Możemy sobie razem posiedzieć parę dni. Zresztą - zapraszam Was wszystkie. Są chętne?

Olala, masz rację, patrzę na świat przyjaznym okiem, zawsze zakładam, że będzie dobrze. Ale temperament mam, nie powiem... Ale do dziecka zawsze z uśmiechem.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo to gazy widzę będzie nasza działka buuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Gratuluję urlopu my smigamy 1 sierpnia i już mi plan zajęć koleżanki organizują ,a i mieszkanie mam czyste nie będę musiała sprzątać jupiiiiii wiec ostatni tydzień i juz dziś pakowanko !!!

Miriam gdzie smigacie!?

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze tez jesteśmy tak rozrzucone po Polsce, sielanka u Makczy na wsi... To dopiero by byl czad :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek cudenko;) tak slodko spi, aż trudno uwierzyć,ze moze marudzic;) Walania, nic Ci sie nie poprzestawialo:) prawidlowe odczucia hehe :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mogłybyśmy być bliżej siebie już sobie wyobrażam wszystkie dzieciaczki w jednym miejscu czaad:)

Walabia Franuś cudo biedny się męczy oby szybko przeszło. Co do pracy nie dziwie Ci się ja sobie nie wyobrażam pracy od kwietnia, a co dopiero teraz ale u mnie też inaczej bo nie lubię swojej pracy i liczę, że uda mi się jeszcze zaliczyć rok wychowawczego bo jak pomyśle o 8h w pracy plus dojazdy to przecież cały dzień nie będę Tymka widziała masakra

U nas po poranku nienajlepszy na razie z gazami spokój po porannej drzemce było 1,5h zabawy na macie i teraz śpimy sobie znowu więc może nie będzie tak źle z tym mlekiem.

Kaja lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spadam do rodziców pod miasto dzisiaj nie da się tu wytrzymać mam 32 stopnie w domu uroki mieszkania na 4 piętrze:)
    szkoda tylko że u nich też trawnik na pełnym słońcu, no ale w domu jest chłodniej. miłego dnia nie wiem czy tam złapię neta nie zawsze się udaje;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało się. Zosia była bardzo dzielna. Raz tylko zapłakała i tyle. Za to w drodze powrotnej koncert. Zdolna mamusia zapomniała smoczka i butelki z wodą.

Makcza, aleś mnie zaskoczyła ta propozycja :) Dziekuje, ale najpierw to trzeba sie spotkać na spacerek a potem kto wie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:11

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna Zosia:)

A u nas Tymek jak mu się poda jego stopę to łapie raczkami i przewraca sie na bok hehe:)

Teraz jest próba sił czyli nic mi nie jest ale chce byc na raczkach wiec bede sie darł a na raczkach usmiech od ucha do ucha szantażysta.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral brawooo dla Antka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    pędzę się pochwalić, że Antuś zaliczył dziś pierwszą w życiu samodzielną przewrotkę z pleców na brzuszek :D

BRAWOOOOOOOOOO

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo czy uzywalas może czopki viburcol !?!? Bo zastanawiam sie czy zaaplikowac małemu z braku kupy ?!?a gazy idą czy poczekac jak myslisz to czopki heompatyczne czy jakos tak sie pisze ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris Zosia pokazała ,ze jest ilna kobitka i jie da się!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja czopki vibrucol sa uspokajające najcześciej daje sie wtedy kiedy maluch zabkuja albo bardzo jest niespokojny wieczorami i nie moze zasnąć. Na brak kupy to pół glicerynowego ale my dajemy dopiero jak nie ma kupy po 7 dniach. Do tej pory 2 razy użyliśmy podobno nie mozna za czesto bo rozleniwiaja jelita i potem dziecko ma problem zeby samemu zrobic kupe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 15:11

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce sobie wyobrażać co by było gdybym zapomniała smoczka :D chociaż może przesadzam i wcale by tak źle nie było :D ale fakt jest taki, że smoczek Franek niestety bardzo lubi... ;/ wiem, że będzie problem z odzwyczajeniem. A właśnie, kiedy macie zamiar odzwyczajać maluchy od smoczków?

Koral Gratulacje dla Antosia :)

Franciszek mam wrażenie chce się obrócić wokół własnej osi, ale zatrzymuje się na brzuchu, bo nie wie co zrobić z ręką pod brzuchem, wkurzając się, że dalej nie może się obrócić :) :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Antoś :)
    Walabia, ten wózek to Ci ukradnę :P Dawaj adres :)
    Miriam, zazdroszczę wakacji. My czekamy do września, jeszcze tyle czasu a ja już mam dość siedzenia na bloku...
    Tusia, mój Franky też kocha smoczek. To już jest taki mały ssak i bez smoczka ciężko mu zasnąć, musiałby cyckać moją pierś chyba. Podobno pierwszy dobry moment na odsmoczkowanie to 4 miesiąc, bo zmniejsza się potrzeba ssania. Jednak jakoś nie widzę, żeby teraz nam się to udało....

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ