Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
To znaczy, że jak dziecko jest tyłem do ciebie to nie podtrzymujesz za pupę tylko za uda, a tyłek spada lekko w dół.
My za bardzo Emilkę pionizujemy. Ona ma problem z podnoszeniem głowy do góry jak ją ciągniemy za rączki. Podnosi wtedy pupę tak jakby chciała od razu wstać a nie siedzieć. A tak jak ją trzymamy na rękach to ładnie trzyma główkę. Jak ja nosiliśmy na rekach tyłem do nas to też tak podnosiła głowę do przodu jakby chciała siedzieć. Pani doktor powiedziała, że wszystko jest ok i nie ma co się śpieszyć z wizyta u rehabilitanta, że możemy poczekać i pójść na nfz. Pokazała nam parę ćwiczeń i jak mamy nosić Emilkę.
-
kozgo wrote:Walabia super on gada jak ptaszynka taka
to mój zupełnie inaczej i najcześciej do człowiekow jakos do zabawek, lamp czy sufitow nie chce
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
aphrodita w takim razie ja tez źle noszę.. od dziś to zmieniam i robię kubełek:). Z tą głową to u Frania też bardzo leci do tyłu, jak podciągne go za rączki, jak lezy...ale chyba jeszcze ma czas... z tego co czytałam w pierwszy rok życia dziecka...
-
Koral super mają chłopaki. Powiem Ci, że teraz masz naprawdę ciężko, ale później będziesz miała lepiej. Chłopaki zajmą się sobą, a Ty będziesz miała więcej czasu dla siebie. Mój mąż ma o rok starszego brata i są prawie jak bliźniaki tzn tacy zżyci, zawsze razem się bawili, zajmowali się sobą, a teściowa miała wtedy chwilę dla siebie.
-
Koral, super chłopaki!
Walabia, Franek będzie miał wysoki głos i chyba jest na etapie brzuchomowstwa
Poza tym zmartwilam sie dziś. Zosia ma obniżone wyniki morfologii. 3,7 czerwonych krwinekpołożna mnie zirytowala, nie mogła sie nadziwić, ze nie rozszerzam jeszcze diety. Przy anemii to juz w ogóle MUSZĘ podawać inne rzeczy a soczki to w ogóle powinnam była dawać od 2 miesiąca (#%@&€!!!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:50
-
doris, pytam o to, bo jak wykryto u mnie anemię, to lekarz mi powiedział, że gdybym nie brała żelaza to niedługo Franek miałby niedobory. Robiłaś sobie badania po porodzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:34
olala81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Doris to wagowo jak zawsze tak samo u naszych maluchow
Koral chłopaki mega sie zaczepiają super:)
Aphrodita jaka ona jest słodka
U nas dzis nawet spokojnie bez ataków histerii nawet sporo lezenia wiec nie jest złe
Doris co do żelaza to uważaj podając na zeby Zosi siostra podawała i potem jak wychodziły mięczaki to z ciemnym nalotemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 17:17
doris85 lubi tę wiadomość
-
Walabia, ale mnie rozbawias
aż sie zaczęłam śmiać a mąż sie pyta czy to cos o facetach
To nie jest silna anemii, tylko lekko obniżony wynik. Martwi mnie za to senność Zosi. Ona większość czasu ziewa i trze oczy. Tak mniej wiecej pól h po karmieniu czy spania. A potem następuje godzina płaczuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 17:54