X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Walabia, ale mnie rozbawias :) aż sie zaczęłam śmiać a mąż sie pyta czy to cos o facetach ;)

Ja tylko zacytowałam Kozgo :D

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miały byc mleczaki hehe no my id 18 mamy dzika histerie nawet Nosidło nie pomogło :( zaraz syrop cycus i do spabia bo królewicz ledwo na oczy widzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:45

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiągamy nowe szczyty. Dziś pierwszy raz usypialam Zosie w wózku. Każdego dnia myśle ze gorzej być nie moze. A jednak... A jutro przyjeżdża tesciowa...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej wreszcie nadrobiłam dzisiejszy dzień. Aphrodita Emilka jest cudowna, Franciszek oczywiście przesłodki, fajnie "wciągał pępek" po spaniu no a Bliźniaki koral - mega cudowne zdjęcia aż się człowiek zastanawia że wcale nie byłoby tak źle, takie rozczulające jak oni tak się zaczepiają.
    ja dziś wypucowałam dom u rodziców, bagatela jakieś 180 m , i jeszcze zaprawiłam fasolkę szparagową, mały będzie zimą wcinał;) jutro ostatnie zakupy poprzewożenie i ustawienie stołów i krzeseł od okolicznych cioć;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli też nam daje popalić, śmiejemy sie że od niedzieli jak ksiądz wypędzi z niego diabła to wreszcie skończą się histerie;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka też widzę mały pucolek :) śliczna dziewczynka :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, pozazdrościłam Ci filmiku z rozgadanym Franciszkiem i też postanowiłam nagrać Frania, w jego ulubionej pozycji, czyli : lubię patrzeć w tył na firanę :D

https://www.youtube.com/watch?v=_b_x9GQCd8o&feature=youtu.be

Kaja, aphrodita, walabia lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie atrakcje czekają nas za jakiś czas....... Aż strach się bać co im wpadnie do głowy. koral bliźniaki też są:
    http://www.livebiz.ro/video/vedeti-acest-bebelus-acum-pregatiti-va-sufleteste-pentru-ceea-ce-urmeaza-sa-faca-wow/

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Emilki za komplementy.

Tusia, Emilka ma niezłe fafule i drugą brodę, ale grubaskiem jeszcze nie jest :) Waży już 6500 g, a startowała z 2650 g.

Olala81, no to niezła zabawa nas czeka niedługo. Ja będę musiała sprawić sobie 2 bramki. Na schody i do kuchni. Boję się tych moich schodów, bo są mało bezpieczne dla dzieci. Jak je wybierałam kierowałam się wyglądem, miały być nowoczesne, a w ogóle nie pomyślałam o dzieciach. Do kuchni muszę mieć bramkę bo mam kota i nie chcę żeby Emilka wyjadała kocie żarcie z miski. No i wiadomo jak to dzieci lubią grzebać w szafkach.
    Moja koleżanka opowiadała kiedyś, jak to jej synek przyniósł swojemu tatusiowi majtki babci (teściowej tatusia). Wyciągnął je z szuflady. Mąż koleżanki wziął te majtki i odniósł na miejsce. Dobrze, że go teściowa nie widziała jak grzebie w jej majtkach:)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita, fajne bramki są w IKEA, też sobie kupię taką, bo w kuchni nie mamy drzwi.
    Tusia, a skarżyłaś się, że Franek nie gada! Oczywiście, że gada! Słyszałam to jego słodkie ghh ghh wiele razy więc proszę nie opowiadać takich historii, że jest milczkiem. :D
    Oj, zmykam, bo jutro znów 5:30 pobudka i do pracy :|

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka noc Tymek sie wierci i poplakuje od 24 co 15 min, pół h sie wybudza juz nawet przestałam wracać do lozka bo sie nie opłaca i siedzę na kanapie obok niego i ledwo juz na oczy widze :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3:30 udało sie Tymka spacufikowac u nas w lozku na brzuchu o 5.30 pobudka na cyca i o 7 obudził sie ze strasznym płaczem udało sie go ululac i wstał 8.40 z wielkim uśmiechem a ja lece po zakupy bo dzis jeszcze gości mamy.

Walabia jak oglądam filmik Franciszka po przebudzeniu to jaki on spokojny i delikatny mój szogun jak tylko sie obudzi to macha wszystkimi kończynami na boki smieje sie jak szalony i gada gada gada wtedy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 09:03

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Kozgo współczuję. Mam nadzieję, że teraz smacznie śpisz i odsypiasz noc.
    U nas spokojnie. Emilka zasnęła po 21 i spała do 7. Rano jak już się wierciła wygoniłam męża do dziecka. A dzisiaj córę do mojej mamy na cały dzień podrzucamy. Na spokojnie zrobimy zakupy, ogarniemy dom i jeszcze na działkę podjedziemy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - łączę się z Tobą w bólu...tyś się męczyła do 3:30...a Mateusz o tej samej godzinie uznał, że już spać nie będzie :/ Wyspał się :/ przysnął na półtorej godziny dopiero o 6:30 :/

Nie wiem, czy mu dziąsła nie zaczynają dokuczać, bo pcha wszystko do buzi, nawet chwyta moją rękę i na siłę ją wkłada i gryzie tymi dziąsełkami jak najęty, jakby chciał sobie ulżyć, gryzak też, co wcześniej się nie zdarzało, a widzę, że te dziąsła jakby trochę napuchnięte były..albo mi się zdaje...

Nie no, mam nadzieję, że to jeszcze nie zęby...chcę się jeszcze chwilę napatrzeć na bezzębnego bobaska ;) Ogólnie, to nie potrafię sobie nawet wyobrazić, jak on będzie wyglądał z ząbkami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 09:48

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek odsypia my zakupy i przygotowania bo o 12 goście. Niestety taka noc ma własne życzenie no sie najadlam smażonego wczoraj i ewidentnie widac było ze bolał go brzuch i baki męczyły eh to moje lakomstwo:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia on sie rozgadal z dnia na dzien,normalnie zadziwial mnie,dzis dalej gada i gada;)

u nas nocka zawalona. Jak Franek zrobil mega kupe o 5 to potem juz sen szarpany. Ale ciesze sie bo nie bylo kupy dwa dni.

Lissa halo halo ;)

milego dnia Mamuski

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 ostatnie noce też słabe. pobudka przed 1:00 -ale nie wiem dlaczego. Ani brzuch, ani głód (bo przecież o 23:00 zawsze je na śpiocha), no ale smoczek nie załatwia u nas sprawy, więc znów trzeba dać pierś do ciumkania i wtedy zasypia. Potem pobudka o 4:00, a potem to już nic nie pamiętam, ale zdążyłam całe szczęście się ogarnąć do pracy. ALe nie mam co narzekać, bo kocham Franciszka mocno mocno mocno! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 11:53

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas ewidentnie to był brzuch po smażonym bo od tej drugiej pobudki o 8.30 Tymek w dobrym nastroju.

Koral to córcia dała Ci szkole to teraz z blizniakami juz jestes zaprawiona w boju :) miłego dnia u znajomych:)

Tusia super ze Framek tak się rozgadał:)

Walabia bidaku Ty jeszcze do roboty:/ ale po pracy wracasz do swoich facetów :)

Karina a widac cos w buzi na dziaslach ? U nas pediatra powiedziała ze noe ma śladu ząbkowania puki co nawet grama ale mi tam sie nie spieszy oby jak najpóźniej było:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe masz racje Walabia,nie ma co narzekac
    jak Franek dzis o 5 zrobil wielka kupe, a potem jeszcze dwie,po dwóch dniach abstynencji, to z mężem zaraz otrzeźwiliśmy i szczesliwi jakby jakieś święto. Maz tylko skomentował to tak,ze nawet cala moc moze nie spac, byle Franka bąki i kupa nie męczyła hehe a swoja droga,podziwiam Cię z ta praca,ze o 5 wstajesz. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 13:47

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, Ty też wstałaś o 5:00 ;)

ot1z8e0.png

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ