Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Miriam przepraszam ! Wiesz co byłam pewna ze nie wolno ! Tutaj na Cyprze kolezanka Polka chciala ochrzcic w Polskim kociele dziecko ale sama i za nic w swiecie nie zgodzili sie bez obecnosci ojca a oni akurat milei wtedy mega kryzys i on sie nie pojawil i tak zalatwił ją i małego że chrzest sie nie odbył .
    dziwne bo ten ksiadz to przeciez tez był Polak :-(
    No nic w takim razie jeszcze raz sorry :-|

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa no to musze sie Wam pochwalic! Wchodze do sypialni a tam maly lezy na brzuszku we snie sie przekrecil z pleckow na brzuszek hahahahahha , szkoda bo pewnie jutro rano nic nie bedzie pamietal ze zdobyl nowa umiejetnosc lol :-D

Bea_tina, walabia, Kaja, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Rayan!!!!

Tymek jest as. Caly jego komentarz tej sytuacji. ;)Jestem jakas zmeczona ostatnio. Najchetniej bym poszla spac ale wstać z sofy mi sie nie chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:14

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny,
    tylko on sie nie obudzil , we snie to zrobil i tak juz zostal . Teraz widze ze cos pod nosem marudzi chyba bede musiala mu pomoc wrocic do pozycji bocznej :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa nic nie mów o ksiedzu jaki wstyd mi zrobił ksiadz w Cannes po ślubie bo przyjechaliśmy na wakacje i poszliśmy na Polską mszę ,ktora była ostatnia w Maju przed wakacjami !!!! A dodam , że ten ksiadz doprowadził do zmiany 2 mlodszych księży bo doszło do niego , ze w Cannes na mszy Polskiej jest dużo ludzi i zniszczył wszystko , a nam taki wstyd zrobił , że szok poszliśmy do komunii , a ten stary jej na nie udzielił bo jak to on powiedział żyjemy w Grzechu ja oczywiście mu nawtykalam i na sam koniec powiedziałam mu , że od kiedy małżeństwo jest Grzechem i wyszłam z kościoła hmmm mąż mnie z niego wyciągnął i teraz jak byliśmy z Marcelen on też był , ale juz do Komunii nie poszliśmy i wyszliśmy wczesniej .....wiem , że nas Szukał , ale mam focha na niego juz 2 lata i znim nie gadam !!!

Jak ta twoja koleżanka na Cyprze takiego Kleche spotkała to sie nie dziwię tutaj z chrztem nie ma problemu bo każde dziecko ochrzcza czy to z matka czy tylko z ojcem bo we Francji taka rozwiazlosc , ze szok sami ateisci , a kościoły puste !

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej skrobiecie, a ja nie nadążam, bo mój drogi syn przechodzi właśnie skok, o którym wy już dawno zapomniałyście...Wył cały dzień spać nie mógł, już zwątpiłam we wszystko..tej wyje, starsza też swoje dowala i ma humory, idzie oszaleć...

Ale za to mały w końcu całkiem świadomie zaczął wyciągać rączki i chwytać zabawki!! Przedtem mu się zdarzało, ale sporadycznie, teraz jestem już pewna, że robi to świadomie, ćwiczył tę umiejętność dłuuugo!!

koral - po dzisiejszym i wczorajszym dniu to po prostu nie zostaje mi nic, tylko składać Ci pokłony, że tak dobrze sobie radzisz z trójką dzieci!!!

Miriam - Ależ siostrzyczka :/ Zamiast Ci pomóc to dokłada roboty :/ Nie dziwię się, że się wkur*iasz...Poważna rozmowa i mocne ultimatum chyba tylko zostaje...A co do Chrzcin, to nie wiem jak to jest za bardzo...zgłaszałam chęć chrztu sama w kancelarii, ale potem oboje podpisywaliśmy w księgach...a tak poważnie, to ciekawa jestem, jak by wytłumaczyli twoją nieobecność :P Jesteście małżeństwem w końcu i dziwne by było, gdybyś się nie pojawiła ;)

Lissa - U mnie zarówno Julia jak i mały mają w peselu tę nieszczęsną dwójkę..

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - jeden gest a wyraża tysiąc słów :P Podsumował sytuację akuratnie ;)

olala - fajnie, że chrzciny udane :D Zdjęcia super:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:32

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    z tego co wiem to jedno z rodziców musi być(zgłaszający), a to już czyjeś sumienie czy drugie wie czy nie:P ale dopytam jeszcze dokładnie.

Ewelina, jak przygotowania do chrztu, to już w niedziel! Ja zaczynam świrować, bo wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę, a Łukaszo jeszcze chory, mam nadzieję, że się wszystko "wyklaruje".
    Spoko, jakoś na luzie do tego podeszłam. Ubranko dziś wyprałam, kupiłam też butki w sklepie chińskim za 12 zł, wydaje mi się, że nie ma różnicy pomiędzy nimi, a tymi z H&M. Jutro potwierdzimy w restauracji liczbę gości, zamówimy tort, w środę wieczorem nauki i w zasadzie pozostaje czekać do niedzieli. Udało się Tobie upolować rampers czy kupiłaś coś innego?
    Gdybyście miały potrzebę nabycia bielizny wyszczuplającej to polecam to:
    http://allegro.pl/wysokie-majtki-wyszczuplajace-wloski-gorset-r-l-i4464560930.html
    Rewelacja, kupiłam dosyć obcisłą sukienkę, a te gatki naprawdę ukrywają to i owo :D.

Bea_tina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 21 do 7 ?!?!?! Synu, czemu nie umiesz tego przeczytać? Wziąłbyś może przykład z koleżanki...Mam już dość pobudek co 2,5 - 3 godziny!!! Jedyny raz mu się zdarzyło, że spał od 00:00 do 6:00...i to było jeszcze w czerwcu, w szpitalu :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie robię zamówienie na "sto powodów doszycia, kurczę wyszło mi ponad 250 zł ale dużo rzeczy małmu zamówiłam, m.in. wkładkę do wózka i ochrniacze na pasy, i podusię motyl, bo wydaje mi się że bez tej wkładki dla niemowlaka w foteliku to małemu głowa lata jak śpi, i kocyk z podusią na zimę minky i kostkę sensoryczną i dostanę w gratisie tulaczek i apaszkę;

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryan gratulacje, mój się jeszcze na brzuszek nie odwrócił, odwrotnie tak ale na brzuch nie.

Lissa lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Rayan powtórz to za dnia :)

Ola mi się wydaje ze duzo trudniej jest z brzucha na plecy niz z plecow na brzuch.

A tak w ogole to dzien dobry mamuśki od dzis podobno koniec upałów to maluchy i my troche od nich odpoczniemy :)

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral bidaku :( mój standardowo o 1 i 3.30 na smoka o 5 cyc o 6 trEba go było na brzuch przekręcić i tak dospal do 7 i teraz padł.
    Wszystkiego dobrego dla chłopców kurczę ale teb czas leci. Co do siadania nam pediatra powiedziała ze dziecko samo siada z najcześciej jak juz raczkuje a nie takiego podciagania i ze najcześciej jest to miedzy 7 a 10 miesiącem zycia. Pmy sie śmiejemy ze Tymek przez te ciagle napinanie brzucha prez gazy to ma takie silne mięśnie brzucha hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:13

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, wszystkiego dobrego dla chłopaków! Za chwilę będzie 6 mcy, a potem już z górki do roczku :-) . Planujesz wrócić do pracy?
    Stachu dziś gadał o 5, a zawsze śpi spokojnie do 7. Ale pokimaliśmy do 8, a teraz próbuje znowu zasnąć, bo go wymęczyłam śpiewaniem i całusami :D. Wczoraj byliśmy na chwilę u teściów przy okazji spacerku i tak go wyeksploatowali, że padł jak tylko wyjechaliśmy wózkiem z klatki. Dziś mamy szczepienie, i tak odwleczone w czasie ze względu na urlop lekarki. Oby przeszło bezboleśnie, jak poprzednie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:23

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - wszystkiego najlepszego dla chłopców!!! Współczuję bardzo nocki...
    Mateusz też nic a nic nie ciągnie się do siadu i też się tym bądź co bądź martwię, jak tak czytam, że wszystkie dzieciaczki to robią...no ale też zdaję sobie sprawę, że z jego obniżonym napięciem i dużą główką, to się naczekam na to :(

WYSPAŁAM SIĘ!!! Normalnie uwierzyć nie mogę!! nadal pobudki było 2:30 i 6...ale zamiast wstać o 7:30, dospał do 8:40, zjadł mleko i dalej śpi!!! A ja wyspana już wstałam...normalnie godzina dłużej spania zrobiła kolosalną różnicę ;)

Ewelina - powodzenia na szczepieniu :) Oby obyło się bez bólu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:25

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, wszystkiego najlepszego dla chlopkow!

Ja juz nie marudze, bo nocemamy (odpukac) super.

Kozgo, mi sie wydaje, ze z plecow na brzuszek jednak trudniej. Mnie samej byłoby trudniej.

My juzjestesmy po pierwszej marcheweczke z rana :) mała zaskoczona ale cos tam zasysala językiem i dolna warga. Ćwierć kieliszka dosłownie. Teraz sie zastanawiam co dalej.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, na razie patrzę jak jej smakuje. Szybko straciła zainteresowanie. Owinnam dawać kilka razy na dzien czy lepiej raz a dobrze?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z tym co mowila moja Pani doktor rodzic decyduje kiedy i co dziecko zje a dzieckp decyduje ile tego zje wie chyba kak kuz nie bedzie chciała to lepiej jej nie zniechęcać i spróbować pozniej tak minusie wydaje ale ja nie w tym doświadczenia jeszxze :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Kozgo. Potraktuje ten miesiąc jako przystawke :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie!
    Franciszek sprawił mi dziś niespodziankę i spał od 19:00 do 7:00 z karmieniem o 22:00 i 4:30. Mogłoby tak zostać ;)
    Jutro ostatni dzień pracy a w czwartek jedziemy na 3 dni do teściów na działkę. Oczywiście to przeżywam, ale mam nadzieję, że Frankowi się nie udzieli...
    Koral. Chłopcy na pewno kiedyś zaczną przesypiać noce. A oni śpią w jednym pokoju?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:58

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ