X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Miriam przepraszam ! Wiesz co byłam pewna ze nie wolno ! Tutaj na Cyprze kolezanka Polka chciala ochrzcic w Polskim kociele dziecko ale sama i za nic w swiecie nie zgodzili sie bez obecnosci ojca a oni akurat milei wtedy mega kryzys i on sie nie pojawil i tak zalatwił ją i małego że chrzest sie nie odbył .
    dziwne bo ten ksiadz to przeciez tez był Polak :-(
    No nic w takim razie jeszcze raz sorry :-|

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa no to musze sie Wam pochwalic! Wchodze do sypialni a tam maly lezy na brzuszku we snie sie przekrecil z pleckow na brzuszek hahahahahha , szkoda bo pewnie jutro rano nic nie bedzie pamietal ze zdobyl nowa umiejetnosc lol :-D

Bea_tina, walabia, Kaja, Miriam lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Rayan!!!!

Tymek jest as. Caly jego komentarz tej sytuacji. ;)Jestem jakas zmeczona ostatnio. Najchetniej bym poszla spac ale wstać z sofy mi sie nie chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:14

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny,
    tylko on sie nie obudzil , we snie to zrobil i tak juz zostal . Teraz widze ze cos pod nosem marudzi chyba bede musiala mu pomoc wrocic do pozycji bocznej :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa nic nie mów o ksiedzu jaki wstyd mi zrobił ksiadz w Cannes po ślubie bo przyjechaliśmy na wakacje i poszliśmy na Polską mszę ,ktora była ostatnia w Maju przed wakacjami !!!! A dodam , że ten ksiadz doprowadził do zmiany 2 mlodszych księży bo doszło do niego , ze w Cannes na mszy Polskiej jest dużo ludzi i zniszczył wszystko , a nam taki wstyd zrobił , że szok poszliśmy do komunii , a ten stary jej na nie udzielił bo jak to on powiedział żyjemy w Grzechu ja oczywiście mu nawtykalam i na sam koniec powiedziałam mu , że od kiedy małżeństwo jest Grzechem i wyszłam z kościoła hmmm mąż mnie z niego wyciągnął i teraz jak byliśmy z Marcelen on też był , ale juz do Komunii nie poszliśmy i wyszliśmy wczesniej .....wiem , że nas Szukał , ale mam focha na niego juz 2 lata i znim nie gadam !!!

Jak ta twoja koleżanka na Cyprze takiego Kleche spotkała to sie nie dziwię tutaj z chrztem nie ma problemu bo każde dziecko ochrzcza czy to z matka czy tylko z ojcem bo we Francji taka rozwiazlosc , ze szok sami ateisci , a kościoły puste !

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej skrobiecie, a ja nie nadążam, bo mój drogi syn przechodzi właśnie skok, o którym wy już dawno zapomniałyście...Wył cały dzień spać nie mógł, już zwątpiłam we wszystko..tej wyje, starsza też swoje dowala i ma humory, idzie oszaleć...

Ale za to mały w końcu całkiem świadomie zaczął wyciągać rączki i chwytać zabawki!! Przedtem mu się zdarzało, ale sporadycznie, teraz jestem już pewna, że robi to świadomie, ćwiczył tę umiejętność dłuuugo!!

koral - po dzisiejszym i wczorajszym dniu to po prostu nie zostaje mi nic, tylko składać Ci pokłony, że tak dobrze sobie radzisz z trójką dzieci!!!

Miriam - Ależ siostrzyczka :/ Zamiast Ci pomóc to dokłada roboty :/ Nie dziwię się, że się wkur*iasz...Poważna rozmowa i mocne ultimatum chyba tylko zostaje...A co do Chrzcin, to nie wiem jak to jest za bardzo...zgłaszałam chęć chrztu sama w kancelarii, ale potem oboje podpisywaliśmy w księgach...a tak poważnie, to ciekawa jestem, jak by wytłumaczyli twoją nieobecność :P Jesteście małżeństwem w końcu i dziwne by było, gdybyś się nie pojawiła ;)

Lissa - U mnie zarówno Julia jak i mały mają w peselu tę nieszczęsną dwójkę..

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - jeden gest a wyraża tysiąc słów :P Podsumował sytuację akuratnie ;)

olala - fajnie, że chrzciny udane :D Zdjęcia super:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:32

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    z tego co wiem to jedno z rodziców musi być(zgłaszający), a to już czyjeś sumienie czy drugie wie czy nie:P ale dopytam jeszcze dokładnie.

Ewelina, jak przygotowania do chrztu, to już w niedziel! Ja zaczynam świrować, bo wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę, a Łukaszo jeszcze chory, mam nadzieję, że się wszystko "wyklaruje".
    Spoko, jakoś na luzie do tego podeszłam. Ubranko dziś wyprałam, kupiłam też butki w sklepie chińskim za 12 zł, wydaje mi się, że nie ma różnicy pomiędzy nimi, a tymi z H&M. Jutro potwierdzimy w restauracji liczbę gości, zamówimy tort, w środę wieczorem nauki i w zasadzie pozostaje czekać do niedzieli. Udało się Tobie upolować rampers czy kupiłaś coś innego?
    Gdybyście miały potrzebę nabycia bielizny wyszczuplającej to polecam to:
    http://allegro.pl/wysokie-majtki-wyszczuplajace-wloski-gorset-r-l-i4464560930.html
    Rewelacja, kupiłam dosyć obcisłą sukienkę, a te gatki naprawdę ukrywają to i owo :D.

Bea_tina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 21 do 7 ?!?!?! Synu, czemu nie umiesz tego przeczytać? Wziąłbyś może przykład z koleżanki...Mam już dość pobudek co 2,5 - 3 godziny!!! Jedyny raz mu się zdarzyło, że spał od 00:00 do 6:00...i to było jeszcze w czerwcu, w szpitalu :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie robię zamówienie na "sto powodów doszycia, kurczę wyszło mi ponad 250 zł ale dużo rzeczy małmu zamówiłam, m.in. wkładkę do wózka i ochrniacze na pasy, i podusię motyl, bo wydaje mi się że bez tej wkładki dla niemowlaka w foteliku to małemu głowa lata jak śpi, i kocyk z podusią na zimę minky i kostkę sensoryczną i dostanę w gratisie tulaczek i apaszkę;

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryan gratulacje, mój się jeszcze na brzuszek nie odwrócił, odwrotnie tak ale na brzuch nie.

Lissa lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Rayan powtórz to za dnia :)

Ola mi się wydaje ze duzo trudniej jest z brzucha na plecy niz z plecow na brzuch.

A tak w ogole to dzien dobry mamuśki od dzis podobno koniec upałów to maluchy i my troche od nich odpoczniemy :)

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral bidaku :( mój standardowo o 1 i 3.30 na smoka o 5 cyc o 6 trEba go było na brzuch przekręcić i tak dospal do 7 i teraz padł.
    Wszystkiego dobrego dla chłopców kurczę ale teb czas leci. Co do siadania nam pediatra powiedziała ze dziecko samo siada z najcześciej jak juz raczkuje a nie takiego podciagania i ze najcześciej jest to miedzy 7 a 10 miesiącem zycia. Pmy sie śmiejemy ze Tymek przez te ciagle napinanie brzucha prez gazy to ma takie silne mięśnie brzucha hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:13

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, wszystkiego dobrego dla chłopaków! Za chwilę będzie 6 mcy, a potem już z górki do roczku :-) . Planujesz wrócić do pracy?
    Stachu dziś gadał o 5, a zawsze śpi spokojnie do 7. Ale pokimaliśmy do 8, a teraz próbuje znowu zasnąć, bo go wymęczyłam śpiewaniem i całusami :D. Wczoraj byliśmy na chwilę u teściów przy okazji spacerku i tak go wyeksploatowali, że padł jak tylko wyjechaliśmy wózkiem z klatki. Dziś mamy szczepienie, i tak odwleczone w czasie ze względu na urlop lekarki. Oby przeszło bezboleśnie, jak poprzednie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:23

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - wszystkiego najlepszego dla chłopców!!! Współczuję bardzo nocki...
    Mateusz też nic a nic nie ciągnie się do siadu i też się tym bądź co bądź martwię, jak tak czytam, że wszystkie dzieciaczki to robią...no ale też zdaję sobie sprawę, że z jego obniżonym napięciem i dużą główką, to się naczekam na to :(

WYSPAŁAM SIĘ!!! Normalnie uwierzyć nie mogę!! nadal pobudki było 2:30 i 6...ale zamiast wstać o 7:30, dospał do 8:40, zjadł mleko i dalej śpi!!! A ja wyspana już wstałam...normalnie godzina dłużej spania zrobiła kolosalną różnicę ;)

Ewelina - powodzenia na szczepieniu :) Oby obyło się bez bólu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:25

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, wszystkiego najlepszego dla chlopkow!

Ja juz nie marudze, bo nocemamy (odpukac) super.

Kozgo, mi sie wydaje, ze z plecow na brzuszek jednak trudniej. Mnie samej byłoby trudniej.

My juzjestesmy po pierwszej marcheweczke z rana :) mała zaskoczona ale cos tam zasysala językiem i dolna warga. Ćwierć kieliszka dosłownie. Teraz sie zastanawiam co dalej.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, na razie patrzę jak jej smakuje. Szybko straciła zainteresowanie. Owinnam dawać kilka razy na dzien czy lepiej raz a dobrze?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z tym co mowila moja Pani doktor rodzic decyduje kiedy i co dziecko zje a dzieckp decyduje ile tego zje wie chyba kak kuz nie bedzie chciała to lepiej jej nie zniechęcać i spróbować pozniej tak minusie wydaje ale ja nie w tym doświadczenia jeszxze :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Kozgo. Potraktuje ten miesiąc jako przystawke :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie!
    Franciszek sprawił mi dziś niespodziankę i spał od 19:00 do 7:00 z karmieniem o 22:00 i 4:30. Mogłoby tak zostać ;)
    Jutro ostatni dzień pracy a w czwartek jedziemy na 3 dni do teściów na działkę. Oczywiście to przeżywam, ale mam nadzieję, że Frankowi się nie udzieli...
    Koral. Chłopcy na pewno kiedyś zaczną przesypiać noce. A oni śpią w jednym pokoju?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:58

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ