Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko Miriam przepraszam ! Wiesz co byłam pewna ze nie wolno ! Tutaj na Cyprze kolezanka Polka chciala ochrzcic w Polskim kociele dziecko ale sama i za nic w swiecie nie zgodzili sie bez obecnosci ojca a oni akurat milei wtedy mega kryzys i on sie nie pojawil i tak zalatwił ją i małego że chrzest sie nie odbył .
dziwne bo ten ksiadz to przeciez tez był Polak
No nic w takim razie jeszcze raz sorry -
aaaaaaa no to musze sie Wam pochwalic! Wchodze do sypialni a tam maly lezy na brzuszku we snie sie przekrecil z pleckow na brzuszek hahahahahha , szkoda bo pewnie jutro rano nic nie bedzie pamietal ze zdobyl nowa umiejetnosc lol
Bea_tina, walabia, Kaja, Miriam lubią tę wiadomość
-
Lisa nic nie mów o ksiedzu jaki wstyd mi zrobił ksiadz w Cannes po ślubie bo przyjechaliśmy na wakacje i poszliśmy na Polską mszę ,ktora była ostatnia w Maju przed wakacjami !!!! A dodam , że ten ksiadz doprowadził do zmiany 2 mlodszych księży bo doszło do niego , ze w Cannes na mszy Polskiej jest dużo ludzi i zniszczył wszystko , a nam taki wstyd zrobił , że szok poszliśmy do komunii , a ten stary jej na nie udzielił bo jak to on powiedział żyjemy w Grzechu ja oczywiście mu nawtykalam i na sam koniec powiedziałam mu , że od kiedy małżeństwo jest Grzechem i wyszłam z kościoła hmmm mąż mnie z niego wyciągnął i teraz jak byliśmy z Marcelen on też był , ale juz do Komunii nie poszliśmy i wyszliśmy wczesniej .....wiem , że nas Szukał , ale mam focha na niego juz 2 lata i znim nie gadam !!!
Jak ta twoja koleżanka na Cyprze takiego Kleche spotkała to sie nie dziwię tutaj z chrztem nie ma problemu bo każde dziecko ochrzcza czy to z matka czy tylko z ojcem bo we Francji taka rozwiazlosc , ze szok sami ateisci , a kościoły puste ! -
jej skrobiecie, a ja nie nadążam, bo mój drogi syn przechodzi właśnie skok, o którym wy już dawno zapomniałyście...Wył cały dzień spać nie mógł, już zwątpiłam we wszystko..tej wyje, starsza też swoje dowala i ma humory, idzie oszaleć...
Ale za to mały w końcu całkiem świadomie zaczął wyciągać rączki i chwytać zabawki!! Przedtem mu się zdarzało, ale sporadycznie, teraz jestem już pewna, że robi to świadomie, ćwiczył tę umiejętność dłuuugo!!
koral - po dzisiejszym i wczorajszym dniu to po prostu nie zostaje mi nic, tylko składać Ci pokłony, że tak dobrze sobie radzisz z trójką dzieci!!!
Miriam - Ależ siostrzyczka Zamiast Ci pomóc to dokłada roboty Nie dziwię się, że się wkur*iasz...Poważna rozmowa i mocne ultimatum chyba tylko zostaje...A co do Chrzcin, to nie wiem jak to jest za bardzo...zgłaszałam chęć chrztu sama w kancelarii, ale potem oboje podpisywaliśmy w księgach...a tak poważnie, to ciekawa jestem, jak by wytłumaczyli twoją nieobecność Jesteście małżeństwem w końcu i dziwne by było, gdybyś się nie pojawiła
Lissa - U mnie zarówno Julia jak i mały mają w peselu tę nieszczęsną dwójkę.. -
Bea_tina wrote:z tego co wiem to jedno z rodziców musi być(zgłaszający), a to już czyjeś sumienie czy drugie wie czy nie:P ale dopytam jeszcze dokładnie.
Ewelina, jak przygotowania do chrztu, to już w niedziel! Ja zaczynam świrować, bo wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę, a Łukaszo jeszcze chory, mam nadzieję, że się wszystko "wyklaruje".
Gdybyście miały potrzebę nabycia bielizny wyszczuplającej to polecam to:
http://allegro.pl/wysokie-majtki-wyszczuplajace-wloski-gorset-r-l-i4464560930.html
Rewelacja, kupiłam dosyć obcisłą sukienkę, a te gatki naprawdę ukrywają to i owo .Bea_tina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Własnie robię zamówienie na "sto powodów doszycia, kurczę wyszło mi ponad 250 zł ale dużo rzeczy małmu zamówiłam, m.in. wkładkę do wózka i ochrniacze na pasy, i podusię motyl, bo wydaje mi się że bez tej wkładki dla niemowlaka w foteliku to małemu głowa lata jak śpi, i kocyk z podusią na zimę minky i kostkę sensoryczną i dostanę w gratisie tulaczek i apaszkę;
-
Oby Rayan powtórz to za dnia
Ola mi się wydaje ze duzo trudniej jest z brzucha na plecy niz z plecow na brzuch.
A tak w ogole to dzien dobry mamuśki od dzis podobno koniec upałów to maluchy i my troche od nich odpoczniemyLissa lubi tę wiadomość
-
Koral bidaku mój standardowo o 1 i 3.30 na smoka o 5 cyc o 6 trEba go było na brzuch przekręcić i tak dospal do 7 i teraz padł.
Wszystkiego dobrego dla chłopców kurczę ale teb czas leci. Co do siadania nam pediatra powiedziała ze dziecko samo siada z najcześciej jak juz raczkuje a nie takiego podciagania i ze najcześciej jest to miedzy 7 a 10 miesiącem zycia. Pmy sie śmiejemy ze Tymek przez te ciagle napinanie brzucha prez gazy to ma takie silne mięśnie brzucha heheWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:13
-
Koral, wszystkiego dobrego dla chłopaków! Za chwilę będzie 6 mcy, a potem już z górki do roczku . Planujesz wrócić do pracy?
Stachu dziś gadał o 5, a zawsze śpi spokojnie do 7. Ale pokimaliśmy do 8, a teraz próbuje znowu zasnąć, bo go wymęczyłam śpiewaniem i całusami . Wczoraj byliśmy na chwilę u teściów przy okazji spacerku i tak go wyeksploatowali, że padł jak tylko wyjechaliśmy wózkiem z klatki. Dziś mamy szczepienie, i tak odwleczone w czasie ze względu na urlop lekarki. Oby przeszło bezboleśnie, jak poprzednie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:23
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
koral - wszystkiego najlepszego dla chłopców!!! Współczuję bardzo nocki...
Mateusz też nic a nic nie ciągnie się do siadu i też się tym bądź co bądź martwię, jak tak czytam, że wszystkie dzieciaczki to robią...no ale też zdaję sobie sprawę, że z jego obniżonym napięciem i dużą główką, to się naczekam na to
WYSPAŁAM SIĘ!!! Normalnie uwierzyć nie mogę!! nadal pobudki było 2:30 i 6...ale zamiast wstać o 7:30, dospał do 8:40, zjadł mleko i dalej śpi!!! A ja wyspana już wstałam...normalnie godzina dłużej spania zrobiła kolosalną różnicę
Ewelina - powodzenia na szczepieniu Oby obyło się bez bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:25
-
Koral, wszystkiego najlepszego dla chlopkow!
Ja juz nie marudze, bo nocemamy (odpukac) super.
Kozgo, mi sie wydaje, ze z plecow na brzuszek jednak trudniej. Mnie samej byłoby trudniej.
My juzjestesmy po pierwszej marcheweczke z rana mała zaskoczona ale cos tam zasysala językiem i dolna warga. Ćwierć kieliszka dosłownie. Teraz sie zastanawiam co dalej. -
Zgodnie z tym co mowila moja Pani doktor rodzic decyduje kiedy i co dziecko zje a dzieckp decyduje ile tego zje wie chyba kak kuz nie bedzie chciała to lepiej jej nie zniechęcać i spróbować pozniej tak minusie wydaje ale ja nie w tym doświadczenia jeszxze
-
WItajcie!
Franciszek sprawił mi dziś niespodziankę i spał od 19:00 do 7:00 z karmieniem o 22:00 i 4:30. Mogłoby tak zostać
Jutro ostatni dzień pracy a w czwartek jedziemy na 3 dni do teściów na działkę. Oczywiście to przeżywam, ale mam nadzieję, że Frankowi się nie udzieli...
Koral. Chłopcy na pewno kiedyś zaczną przesypiać noce. A oni śpią w jednym pokoju?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:58
https://www.maluchy.pl/li-73157.png