X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Frania:)

Miriam jak tam siostra? I jak sprawa chrzcin?

Tusia89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale sie nasmialam. Siedze u mojej mamy(mieszka dwa domy dalej) i nagle slysze,ze zaczyna padać. No to ja nogi za pas, i biegnę do domu, bo pranie Franka wisi na sznurku. Dobiegam do domu, a tam maz wychodzi z parasolem i spokojnie mówi do mnie:"juz zdjąłem" i tak romantycznie razem pod parasolem wróciliśmy do mojej mamy i Frania. Ale sie naśmiałam,cala mokra hehe ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziaki;);););) sliczne chlopaki;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, buziaczki dla pięciomiesięcznych przystojniaków :) Dla mnie jeden z drugim są jak odbicie w lusterku. Superowi :)
    My dzisiaj po szczepieniu. Pani doktor nie spodobała się Frankowi i przywitał ją rykiem nie z tej ziemi :D wiedział chyba co go czeka potem. Przy wkłuciu też płacz, ale szybko się uspokoił. A waga to 6920g, czyli mniej więcej tak jak myślałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 16:50

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - też się zastanawiałam jak rezygnowałam z cycka, czy nie pójść po coś na zanik pokarmu, ale jakoś samo zanikło...też po całej nocy i dniu ściągałam wtedy ok. 100ml, jak przestałam ściągać, a się nazbierało i zaczęły mi dokuczać to upuszczałam tylko odrobinę, by poczuć ulgę i praktycznie kilka dni i było po wszystkim...Możesz wypić szałwię, z tego co wiem, to zmniejsza laktację...

A chłopcy cudni :D ...i identyczni...prawie, bo na tym zdjęciu ten z prawej ma w wyrazie twarzy coś z łobuza ;) Kurcze, ja zawsze miałam problem z rozróżnianiem bliźniąt i się ciągle zastanawiałam, jak inni to robią :P

Jestem wykończona...małemu dopiero teraz się przysnęło :/ Przez cały dzień spał może z 20 minut...a tak to marudzenie, płacz...tylko na rękach go nosić, bo tak to go chyba coś w plecy parzy :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral pij szalwie ona wstrzymuje laktacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo siostra póki co sprząta po sobie a chrzciny hm awantura trwa!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia co do wlosow to możesz ale czy jest sens dodatkowo je osłabiać ? Mi np wychodzą garściami mino ze farbowakan może max 2-3 razy w życiu
    A ogórki zycze smacznego :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie bliźniaki koral są różni. Mają inne spojrzenia i Antoś wydaje się być łagodniejszą wersją Kuby. Może się mylę.

Karina, a jak położysz Mateuszka na brzuchu to też tak marudzi?

koral, gratulacje za 5 miesięcy karmienia swoim mlekiem. Zasługujesz na dwa medale :D

Tusia, ale romantyczny powrót pod parasolem :) A swoją drogą zazdroszczę Ci, że masz tak blisko rodziców... marzenie.

Miriam, super, że siostra po sobie sprząta. Pochwal ją za postępy - ode mnie :D

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś, Kubuś Wszystkiego najlepszego.jesteście śliczni.
    Oliwierowi strasznie dokuczają dziąsła, cały dzień szuka pomocy nich wszystkim czym się da nawet moja ręką, wgryza się normalnie nimi i ryczy co wtedy bolą. Nawet przez sen jęczy i popłakuje. Biedny nie wiem jak mu pomóc.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, śliczny avtarek
    Próbowałaś smarowac dentinoxem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:08

olala81 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak smaruję ale to przynosi ulgę na kilka minut a można używać tylko 2 razy dziennie, więc robię to jak już naprawdę mocno płacze:(
    A to co on wyprawia teraz z moimi sutkami to po prostu koszmar, po każdym karmieniu chce mi się wyć z bólu, właśnie zasypiał przy piersi i nawet nie mogę się na boku położyć tak boli.
    jutro mamy szczepienie zobaczymy ile waży i ile urósł.fajnie jakby reakcja była taka jak wcześniej czyli więcej snu, przespałby też te okropne dziąsła trochę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsadź może sophie do lodówki :D nic innego nie przychodzi mi do głowy.

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to przypomnę Wam Franciszka :D

zdjęcie z cyklu: mama szybko, dłużej nie wytrzymam :)

24pmghu.jpg

a tutaj na swojej nowej macie :) strzał w dychę, poprzedniej maty, nie można było nazwać matą edukacyjną, nie dziwie się, że w ogóle nie interesowała Franka ;D (w tle babcia hehe)

2h71aw5.jpg

olala81, walabia, Miriam, aphrodita, Karina1989, Lissa lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny "pucuś" :)
    Ostatnio dostałam pajaca w takie krowy od kogoś ale długi rękaw:)
    Oli też lubi tą matę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura, witaj Franku znów na forum! Jesteś cudny :*

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czwartek kupujemy pampersy 4! zobaczymy jakie będą , bo te 3 jakieś maławe sie robią i coraz częściej coś bokiem ucieka;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie kupiłam 4, ale są duuuże. Jeszcze nie testowaliśmy, mimo, że Franek waży 7300

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, a to będzie pierwszy raz na śpiocha? Bo ja jak zaczynałam, to Franek za nic nie chciał paszczy otworzyć. Udało mi się za trzecim podejściem. No to równo o 23:00 wyciągamy nasze pisklaki z łóżeczek i karmimy! Czekam na relacje!

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko wstalo dzis o 6 spalo w dzien 20 min i nie chce spać nadal oczy przeciera a zasnąć nie chce ! Juz mi sie pomysły skończyły plecy bolą od noszenia a Zoja wyglada tak w ubranku gender od prababci Heli 2uq1376.jpg

walabia, doris85, olala81, aphrodita, Karina1989 lubią tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ