X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Frania:)

Miriam jak tam siostra? I jak sprawa chrzcin?

Tusia89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale sie nasmialam. Siedze u mojej mamy(mieszka dwa domy dalej) i nagle slysze,ze zaczyna padać. No to ja nogi za pas, i biegnę do domu, bo pranie Franka wisi na sznurku. Dobiegam do domu, a tam maz wychodzi z parasolem i spokojnie mówi do mnie:"juz zdjąłem" i tak romantycznie razem pod parasolem wróciliśmy do mojej mamy i Frania. Ale sie naśmiałam,cala mokra hehe ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziaki;);););) sliczne chlopaki;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, buziaczki dla pięciomiesięcznych przystojniaków :) Dla mnie jeden z drugim są jak odbicie w lusterku. Superowi :)
    My dzisiaj po szczepieniu. Pani doktor nie spodobała się Frankowi i przywitał ją rykiem nie z tej ziemi :D wiedział chyba co go czeka potem. Przy wkłuciu też płacz, ale szybko się uspokoił. A waga to 6920g, czyli mniej więcej tak jak myślałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 16:50

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - też się zastanawiałam jak rezygnowałam z cycka, czy nie pójść po coś na zanik pokarmu, ale jakoś samo zanikło...też po całej nocy i dniu ściągałam wtedy ok. 100ml, jak przestałam ściągać, a się nazbierało i zaczęły mi dokuczać to upuszczałam tylko odrobinę, by poczuć ulgę i praktycznie kilka dni i było po wszystkim...Możesz wypić szałwię, z tego co wiem, to zmniejsza laktację...

A chłopcy cudni :D ...i identyczni...prawie, bo na tym zdjęciu ten z prawej ma w wyrazie twarzy coś z łobuza ;) Kurcze, ja zawsze miałam problem z rozróżnianiem bliźniąt i się ciągle zastanawiałam, jak inni to robią :P

Jestem wykończona...małemu dopiero teraz się przysnęło :/ Przez cały dzień spał może z 20 minut...a tak to marudzenie, płacz...tylko na rękach go nosić, bo tak to go chyba coś w plecy parzy :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral pij szalwie ona wstrzymuje laktacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo siostra póki co sprząta po sobie a chrzciny hm awantura trwa!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia co do wlosow to możesz ale czy jest sens dodatkowo je osłabiać ? Mi np wychodzą garściami mino ze farbowakan może max 2-3 razy w życiu
    A ogórki zycze smacznego :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie bliźniaki koral są różni. Mają inne spojrzenia i Antoś wydaje się być łagodniejszą wersją Kuby. Może się mylę.

Karina, a jak położysz Mateuszka na brzuchu to też tak marudzi?

koral, gratulacje za 5 miesięcy karmienia swoim mlekiem. Zasługujesz na dwa medale :D

Tusia, ale romantyczny powrót pod parasolem :) A swoją drogą zazdroszczę Ci, że masz tak blisko rodziców... marzenie.

Miriam, super, że siostra po sobie sprząta. Pochwal ją za postępy - ode mnie :D

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś, Kubuś Wszystkiego najlepszego.jesteście śliczni.
    Oliwierowi strasznie dokuczają dziąsła, cały dzień szuka pomocy nich wszystkim czym się da nawet moja ręką, wgryza się normalnie nimi i ryczy co wtedy bolą. Nawet przez sen jęczy i popłakuje. Biedny nie wiem jak mu pomóc.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, śliczny avtarek
    Próbowałaś smarowac dentinoxem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:08

olala81 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak smaruję ale to przynosi ulgę na kilka minut a można używać tylko 2 razy dziennie, więc robię to jak już naprawdę mocno płacze:(
    A to co on wyprawia teraz z moimi sutkami to po prostu koszmar, po każdym karmieniu chce mi się wyć z bólu, właśnie zasypiał przy piersi i nawet nie mogę się na boku położyć tak boli.
    jutro mamy szczepienie zobaczymy ile waży i ile urósł.fajnie jakby reakcja była taka jak wcześniej czyli więcej snu, przespałby też te okropne dziąsła trochę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsadź może sophie do lodówki :D nic innego nie przychodzi mi do głowy.

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to przypomnę Wam Franciszka :D

zdjęcie z cyklu: mama szybko, dłużej nie wytrzymam :)

24pmghu.jpg

a tutaj na swojej nowej macie :) strzał w dychę, poprzedniej maty, nie można było nazwać matą edukacyjną, nie dziwie się, że w ogóle nie interesowała Franka ;D (w tle babcia hehe)

2h71aw5.jpg

olala81, walabia, Miriam, aphrodita, Karina1989, Lissa lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny "pucuś" :)
    Ostatnio dostałam pajaca w takie krowy od kogoś ale długi rękaw:)
    Oli też lubi tą matę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura, witaj Franku znów na forum! Jesteś cudny :*

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czwartek kupujemy pampersy 4! zobaczymy jakie będą , bo te 3 jakieś maławe sie robią i coraz częściej coś bokiem ucieka;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie kupiłam 4, ale są duuuże. Jeszcze nie testowaliśmy, mimo, że Franek waży 7300

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, a to będzie pierwszy raz na śpiocha? Bo ja jak zaczynałam, to Franek za nic nie chciał paszczy otworzyć. Udało mi się za trzecim podejściem. No to równo o 23:00 wyciągamy nasze pisklaki z łóżeczek i karmimy! Czekam na relacje!

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko wstalo dzis o 6 spalo w dzien 20 min i nie chce spać nadal oczy przeciera a zasnąć nie chce ! Juz mi sie pomysły skończyły plecy bolą od noszenia a Zoja wyglada tak w ubranku gender od prababci Heli 2uq1376.jpg

walabia, doris85, olala81, aphrodita, Karina1989 lubią tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ