Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie wiem skąd ona bierze tyle energi może jak posłucham treserki pani H i bede karmić co 4 godziny czy 3 to nie bedzie miała siły i bedzie spała dłużej
Tusia w nocy jak a rożnie zależy jaki ma humor czasem buzi sie co dosłownie kilka minut po to by cycka w buzi podtrzymać i śpię w dziwnej pozycji cała noc zeby tylko cycek z dzioba nie wypadł czasem budzi sie (w zależności o ktorej łaskawie dama pójdzie spać ) o 23 3 6 jakoś cos w tych godzinach ale ze śpi z nami to nawet na zegarek nie zerkam zeby siebie i jej nie rozbudzać tylko cycek do dzioba i spać
Poprosiłam Czarka by zrobił melisy może jak wypije to i na nia zadziała
Koral widziałam na którymś zdjęciu i tak w paski Zojka tez ma bo babcia uznała ze to dla dziewczynki a nie na chłopca ale nie mamy od kapletu tej jednej kotwicy z napisem tylko jakieś rakiety bo ktos rozkaplwtowal i babcia takie kupiła w boedronce -
nick nieaktualnykoral wrote:dzięki walabia, ale jakoś nie jestem w stanie przemóc się i kupić używanych kąpielówek, dla mnie to jak bielizna, mimo, że cena super kusząca
-
koral wrote:dzięki walabia, ale jakoś nie jestem w stanie przemóc się i kupić używanych kąpielówek, dla mnie to jak bielizna, mimo, że cena super kusząca
aaaa nie doczytałam opisu aukcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 21:47
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
natalinka wrote:Mam pytanie do Was dziewczyny: ile ukłuć jest w szczepionce 5w1 (drugie szczepienie)?
Zojka jest przesłodka, niby niewinny uśmiech ale bije z niej taka fajna Łobuziarka:) -
Koral śliczne chłopaki. Wszystkiego najlepszego dla nich z okazji 5 - miesięcznicy.
U nas karmienie wygląda tak: 6 rano - 180 ml mleka, 9.00 - kaszka 150 ml, ok 12-13 zupka/warzywko (zdarza się, że zje cały słoiczek, a jeśli nie chce jeść lub zje mało to po ok godzince daje jej 120 ml mleka), 15.00 - 150 ml mleka, 16/17 - deserek w malej ilości (nie chce zjeść dużo), 18.00 - 150 ml mleka ok 21.00 lub 24 150 ml mleka. Z tym, że Emilka ma czasami taki dzień, że o niektórych porach nie wypije nawet 150 ml . Najczęściej ok. godz 18 ma taki kryzys i karmienie trwa godzinę. Jeżeli w ciągu dnia daję jej soczek to nie daje jej wtedy deserku. Pomiędzy karmieniami staram się jej dawać herbatkę, wodę lub rozcieńczony soczek. Wydaje mi się, że za mało tego mleka je ale jak nie chce więcej to przecież na siłę w nią nie wcisnę. Wieczorne karmienie czasami mnie do szału doprowadza bo zamiast jeść to potrafi gadać ze smoczkiem od butelki w buzi, albo udaje, że je. Najlepiej karmi się ją na śpiocha i z samego rana.
Co do zakończenia ściągania pokarmu to ja już pod koniec ściągałam raz dziennie,a potem co 2 dzień i na tym się skończyło.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Boże, jeśli sądziłam, że ostatnie dwa dni było żle, to dzisiaj jest najprawdziwszy koszmar!! Zwątpiłam już zupełnie...mam dość, tylko wyjść, trzasnąć drzwiami i nie wracać...nie dość, że wycie cały dzień, spać nie chciał, może z 20 minut na cały dzień, a wieczór to już w ogóle...zasnąć nie mógł, a jeszcze go chyba brzuszek coś męczył, bo puścił kilka bolesnych bączków i zrobił jedną taką luźniejszą niż zwykle kupkę...z czego to to nie wiem...przecież jest na mm...pierwszy raz od dwóch miesięcy taka akcja:/ Idę zaraz spać póki on zasnął...
koral - u mnie na mleku pisze, że w 4. miesiącu powinien mały jeść już 6 razy po 150 ml...ale nie ma szans by na każdy posiłek tyle zjadał...raz, dwa razy dziennie czasami mu się udaje, ale zwykle je po 120...tylko jak tak liczyłam jego posiłki na dobę to zwykle mniejszą wypitą ilość odbija sobie 7 posiłkiem...
Franuś super
Zojka ma śliczny anielski uśmieszek
Mykam spać dziewczęta póki skarabeusz śpi... -
Ja na razie nie szczepię nic dodatkowego...5w1 i żółtaczka i tyle...
Ja swój pierwszy dostałam 24 lipca...jakieś 6 tygodni po odstawieniu od piersi...Myślę koral, że jak odstawisz całkiem cycusia to się doczekasz @Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 22:22