X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral , tak mi przykro ze jestes z tym sama . Sadzac po Twoich wpisach mąż nie jest skory do pomocy i wykazania inicjatywy . Wytrzymasz jeszcze chwile i odpoczniesz jak tylko chlopaki beda sie soba zajmowac , wtedy to my z zazdroscia bedziemy obserwowac i czytac ile to czasu masz dla siebie kiedy my bedziemy latac za pociechami :-) I tego Ci zycze oby jak najprędzej !

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia fajna ta mata, ja mam taka zwykłą tomylove i maly interesuje sie zabawkami ktore wisza nad nim , chcetnie bym sprobowala czegos innego ale zastanawiam sie czy jest sens kupowac teraz nowa mate ? ile tak naprawde maly bedzie lezal jeszcze na niej ?
    W polsce bede miala jakas mate brat mi zostawil po jego dzieciach ciekawa jestem co to za mata , tak czy siak wezme ze soba wiszace zabawki ktorymi uwielbia sie bawic i w razie czego podmienie , nigdy nic nie wiadomo .
    Zoja ! to imie pasuje na 1mln % strzal w dziesiatke Miriam !

A my pojutrze wylot , a ja nawet troby nie wyjelam aby zacza c sie pakowac ehhh chyba dziisaj zaczne .
    Jestem taka niezorganizowana chyba najpierw napisze liste rzeczy do zabrania i potem sukcesywnie bede wykreslac to co juz spakowane . na szczescie w domu mam wszystko po bracie ubrania, lozeczko wanienke etc bo jego dzieci dopiero co wyrosly z tego i wszystko czeka na nas wiec tak naprawde malemu chyba zabiore tylko kilka par bodow i zabawki no i mleko , bo nie wiem czy dobrze jest tak zmieniac skoro tyle czasu pije to tutejsze hmmm nie wiem .

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, czy Twój mąż jest starszy od Ciebie? Odnoszę wrażenie czytając o Twoich perypetiach, że jest po 40. Tusia ma chyba racje- spróbuj wydawać polecenia. I to nie jest proszeni się, bo wychowanie dzieci jest tak samo jego obowiazkie m jal Twoim. Rozumiem, że poważną rozmowę na ten temat macie za sobą?

Tusia89, Lissa lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa mysle,ze mleko jak jest przyzwyczajony to powinnaś podawac to samo.

a Franki smieje sie do stop ale nie chwyta ani nie próbuje...

Makcza, jak milo!!! Brakowalo tu Ciebie. Czekamy na relacje foto ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirka tez patrzy na stopy i nie probuje jeszcze ich lapac.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, 4 miechy! Pulpecik juz jest dorosły :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Makcza, no mam juz dwóch mężczyzn w domu

dziekujemy za zyczenia;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    dziewczyny to nie tak do konca, mąż poproszony zwykle pomaga, ale faktycznie inicjatywy zwykle mu brakuje.
    mam wrazenie, ze czesciej pomaga sam tam, gdzie szybko i wygodnie - bo spedzenie jednej nocy z blizniakami graniczy z cudem..., za to zabranie gdzies samemu lenki to przyjemnosc
    jakbym czytała o Czarku ...

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral niestety ale wychowanie ma tu ogromne znaczenie znam wielu mężczyzn kalek po 30 za których do tej pory rodzice robia i współczuje ich partnerka. Współczuje Ci ale niestety duża czesc facetów taka jest ze jak nie powiesz im co maja robic to sami z siebie sie nie garną nie bez przyczyny matka natura to nas wybrała do rodzenia dzieci, oni sa typowo zadaniowi. Dobrze ze wychowasz synów inaczej beda Ci kiedyś synowe bardzo wdzięczne :)

Makcza super ze wróciłas :) czekamy na zdjecie Kiry :)

Wszystkieho najlepszego dla Frania :)

Tymek jak mu podam stopke złapie na sekunde i puszcza jeszcze siły nie ma.

Lissa współczuje palowania my dzis do domu wracamy i tyle tych gratów i tyle prania i prasowania mnie czeka i jesXze zakupy bo lodówka pusta ale mimo wszystko dobrze byc w domu.

Mój syn robi soboe dzis 10-15 min drzemki o taka nowość.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral daję rumianek (hipp, bobovita), a soczki kupuję od 4 miesiąca. Piła już jabłko, jabłko z winogronem, jabłko z marchewką i banana. Wszystkie soczki rozcieńczam, chociaż nie mają cukru. Robię w ten sposób, że 2 dni pije soczek (butelka starcza na 2 dni), w kolejny dzień pije herbatkę, albo wodę.

Co do mężczyzn to niestety jesli chodzi o ich podejście do obowiązków rodzinnych to najczęściej winne są ich mamusie. Ja jestem wdzięczna teściowej za to jak wychowała mojego męża. Nie muszę go prosić, aczkolwiek polecenia wydaję. Faceci tacy są....., z resztą mój mąż sam powtarza, że mają inne rozumowane niż kobiety, dlatego często trzeba im powiedzieć co mają zrobić.
    Także czasami jak się rozłoży na kanapie to podchodzę z Emilką i bezpośrednio mówię "Emilka chce iść do tatusia" i daję mu ją na ręce. Jak jest pora karmienia to mówię, żeby ją przebrał, a ja w tym czasie zrobię mleko lub odwrotnie. Potem np. żeby ją nakarmił bo ja chcę ogarnąć dom. Nie ma próśb są proste polecenia. Zawsze koło 23 czy 24 na śpiocha karmi mąż, ja o 6. Chyba, że jest weekend to wtedy o 6 też czasami on wstaje.
    Także Koral może spróbuj w ten sposób. Na spokojnie, czasami na wesoło trzeba mężczyznom podpowiadać. Bo z nimi jak z dziećmi :)

Makcza, fajnie że wróciłaś. Pochwal się jak Kiri urosła :)

Wszystkiego najlepszego dla Franusia.

Lissa jakie cypryjskie wino polecasz?? Moja siostra przylatuje na urlop, na chrzciny i robi zakupy dla mnie. Mam parę swoich ulubionych, ale może Ty znasz jakieś fajne. Kiedyś zakochałam się w winie Valentina.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa czasem sie zastanawiam czy jak bym została przy imieniu Lily czy nie była by spokojniejsza :|

Makcza lubi tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do "pomocy" przy dziecku - ja nie uznaję czegoś takiego. Pomoc można udzielić komuś przechodzącemu przez pasy, pani z wózkiem wychodzącej z autobusu albo wskazać komuś drogę. Ale żaden rodzic nie pomaga przy swoim dziecku!!! Po prostu wykonuje swój obowiązek. Jak teściowa ostatnio powiedziała mi, że mi dobrze, bo mąż POMAGA MI przy Franku to aż zdębiałam ze zdziwienia. Jak to pomaga? Mamy wspólne dziecko, wspólny obowiązek i nikt tu nikomu nie pomaga! Ale jakoś później to do mnie dotarło, więc nie zdążyłam jej wyjaśnić tego zagadnienia. Może na działce będzie okazja. ;)
    Tusia, 4 miesiące, to już prawie jak pół roku!!! ALe zleciało, co?
    Kozgo, wydaje mi się, że Franek nie rozbudza się podczas karmienia na śpiocha dlatego, ze karmię go na leżąco i w sumie nie zmienia pozycji w czasie całej operacji.
    Koral, współczuję nocki :( Widać tu nie chodzi o głód. Po prostu aktywność zwycieża. Oby to było przejściowe!
    Ewelina, jak się czuję przed powrotem do pracy? Koszmarnie. Nawet nie chce mi się o tym myśleć :(

Lissa lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam wam mój bałagan w szafie :D i przy okazji Zojke :D http://youtu.be/maxRaO1G804

walabia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia co do obowiązków świetnie to ujęłaś niech no mi się tylko okazja przytrafi to pożyczę od Ciebie Twoich słów :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ZOja cudna! Spokojna i wesoła!!! Jeszcze 12 minut do jedzonka na pewno wytrzyma :D
    Im więcej o niej opowiadasz tym większą ochotę mam na poznanie jej na żywo. Może w końcu uda nam się spotkać jeszcze w sierpniu!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 12:21

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia co do obowiązków świetnie to ujęłaś niech no mi się tylko okazja przytrafi to pożyczę od Ciebie Twoich słów :D
    Wracając do tematu pomocy - owszem, mąż pomógł mi przy... PORODZIE. Bo to było zdecydowanie moje zadanie, a mimo wszystko chciał mi w tym pomóc :D

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ona jadła juz 3 razy od tamtej pory haha a film z godziny 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mam nadzieje ze sie uda chociaż ja teraz uziemiona jestem bez auta bez prawka :/ dzwoniłam na komendę pan policjant ktory prowadzi moja sprawę jest na urlopie dodatkowo sprawa jest w prokuraturze podobno tak ta sekretarka mówiła bo kobieta niby dłużej była w szpitalu ja do niej mowię ze w poniedziałek była juz w domu a to stało sie w środę a ta mówi taaaak? A ja mam zapisane ze dłużej :/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, podoba mi sie Twoje spostrzeżenie na temat pomagania przy dziecku. Bardzo to mądre i prawdziwe. Zapisuje sobie to w mojej głowie ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia,zlecialo? Malo powiedziane, nie wiem kiedy to minelo. Juz 4 miechy...

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ