X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio mieliśmy pominiętą 2 dawkę na pneumokoki dzięki "cudownej" pami doktor. We wrześniu idziemy na 3 dawkę to będę walczyć o swoje tzn darmowe pneumokoki.

Koral ja soczek podaję bo mi pediatra zaleciła, żeby dawać rozcieńczany. Jak dam soczek to wtedy nie daję deserku.
    Kaszkę też chciałam dawać na noc, ale u nas się to nie sprawdza. Tym bardziej, że ciężko idzie to jedzenie. Na szczęście mleko jej wystarcza i śpi do 6.

Dzisiaj chwilkę ponosiłam Emilkę w nosidełku. Wczoraj tez próbowałam, ale nie spodobało się jej za bardzo. Dziewczyny, które używają nosidełek/chust mam pytanko. Nosicie swoje dzieciaczki tyłem do siebie?? Zastanawiam się, czy takie noszenie nie sprawdziłoby się lepiej np w galerii handlowej.

Zauważyłam, że robi się z Emilki coraz większa terrorystka. Częściej wymusza żeby ją wziąć na ręce. Jak leży to podnosi tyłek i osuwa się coraz niżej. Już nie ma opcji, że nie zapnę jej pasami w bujaczku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 2 okres za sobą. Koral jak przestaniesz ściągać mleko to po niedługim czasie dostaniesz.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również skończyła się właśnie już 2 miesiączka. Po 15 dniach trwania... ;) No i zaczęły się dni płodne i masakryczny ból brzucha. Cuuuudownie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam okresu. I dobrze, i niedobrze.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już mialam jakby trzy okresy :D dwa pierwsze takie lekkie plamienia tylko w ciagu dnia a teraz ostatnio już konkretny okres. Mega szybko dostałam po ciąży... :( jakoś niedługo po połogu dostałam pierwszy, ale odpukać nie boli mnie już brzuch, tak jak to wcześniej było :D a ludzie mówili:Przejdzie jak urodzisz dziecko :) ciekawe...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres okresik okresuniek hehe właśnie przed chwila dostałam 2 miesiączke w 31 dniu .... Ale ile miałam stresu w tym miesiącu nie dlatego ze coś zbroilismy bo nie było żadnej wpadki mi sie po prostu w głowie coś uroiło miałam dziwne bóle brzucha i wmawialam sobie ze takie jak na początku ciąży masakra w sobotę robiłam test ciążowy ehhh . No ale właśnie przed chwila przyszedł i spokój mnie ogarnął hehe jedynie to mi przykro bo nie pobaraszkuje z mężem przed wylotem :-(
    Walabia .... A u Ciebie to kto wie kto wie ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to tak jest Lissa. Niby wiesz,ze cos jest niemożliwe a i tak sie boisz ;)a przez ten stres bardziej opóźniasz okres a opóźniony okres wzbudza stres, tak kolo sie toczy:D

Franko cos tak niespokojnie spi,wierci sie... Ciekawe jaka będzie nocka.

dobrej nocy mamuśki

Lissa lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu szkrab liże sobie ciacho :-))
    http://youtu.be/Rnstzu9HhbI

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu ale czytania :)

Koral chłopcy sa mega niby na zdjęciu widac ciut różnice ale obstawiam ze na żywo nie byłoby tak łatwo hehe mam nadzieje ze po tym jedzeniu o 23 ładnie pospia :)

Tusia super ze Frankowi mata sie spodobała ale on ma pucki słodkie.

Co do noszenia w nosidle niby wszyscy zabraniają noszenia dziecka twarzą do swiata i mowia ze to nardzo złe dla kręgosłupa.

Co do okresu to u mnie cisza ale biorę tabletki dla karmiacych wiec mlze dlatego teraz we wrześniu mam wizytę kontrolna Indie zobaczy.

Miriam Zojka istny aniołek ale musisz miec mleko z jakimś dopalaczem bo mój Tymek jak nie zasnie po maks 2-3h aktywnosci to jest nie do zycia.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    u nas nocka srednia, Franko sie wybudzal prawie co godzinę. Gazy,kupa,skok juz sama nie wiem... Fakt jest taki,ze lepiej sypial a od dwóch dni cos sie zmienilo...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u nas tez ale zmienilo tak jak spał juz od 20.30 do 5 to teraz wybudza sie o 1 i 3 i tez to na gazy wyglada bo nogi pod sufitem. Ja nie wiem kak wykarmicie na śpiocha mój to tak sie rusza w mocy łapie puszxza tego cyca i szaleje ze szok tak go rozbudza karmienie ze po odłożeniu to jeszxze pół godziny gada i sie bawi w lozeczku hehe chyba to jedyne dzieckp które zamiast wyciszać sie i zasypiac przy cycu rozbudza sie jak po wypiciu red bulla :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka tez sie wybudza po cycu. Po godzinie od karmienia zaczyna marudzic, trzec oczy. Wtedy cyc i Zosia jak nowa - śmiechy okrzyki.

Chyba wykrakalam, ale Zosia obudzila sie o 23 i 4. To chyba zbraku spiworma dziś.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Wczoraj trochę się denerwowałam, bo Stasiu po szczepieniu był jak śnięta ryba, ale dziś już w pełni odzyskał siły i macha wszystkimi kończynami naraz. Dałam mu na noc Paracetamol i spał super. Uwaga, waży już 6 kg! :-)
    Ciekawe, jak tam chłopaki Koral, może milczenie oznacza, że smacznie śpią do 8? U nas butla na śpiocha po 23 pomogła wyeliminować karmienie o 3, teraz śniadanie michu je o 7 albo 8, jak się obudzi wcześniej, to wystarcza smok.
    Mój okres powrócił na początku sierpnia, a skończyłam karmić piersią w połowie czerwca. Jak u Tusi mniej bolało, ale niestety jak był długi, taki pozostał.
    Tusia, ja jestem fanką tej maty, bo wcześniej nie mogłam nic w domu zrobić, a teraz minimum pół godziny mam na porządki, jak Stachu na niej szaleje. Żałuję, że tak późno ją kupiłam. Dużo zdrówka dla Frania :-)
    Walabia, jak się czujesz przed powrotem do pracy? Ja wracam najprawdopodobniej na początku listopada, Stasiu zostanie z tatą na min. 2 mce, a potem zobaczymy. Z jednej strony się cieszę, ale gdzieś tam siedzi obawa, że to jednak za szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:33

Tusia89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, Koral. Jest mi mega przykro, z powodu Twojej sytuacji ale tez dlatego,ze oprócz pewnie marnego pocieszenia, nie mogę nic zrobić... A nie ma opcji żeby mama Ci pomogla? Przyjechała na jakiś czas,albo chociaz dojezdzala co jakiś czas. Przepraszam,ze to napisze ale wkur*** mnie Twój mąż. Jest egoista i tyle. Jak mozna zostawic kobietę samą sobie z bliźniakami. A taka wybiorcza pomoc jeszcze bardziej doprowadza do szalu...
    tak sie zastanawiam,bo chlopcy maja ten sam wiek biologiczny co Franek. Moze to kulminacja skoku? Tez nie pamietam takich nocek jak ostatnie dwa dni... I tez nie jest zbytnio glodny,jak przystawię go w nocy do cyca. Tez wybudza i wierci sie co godzinę... Koral to minie. Jeszcze trochę...
    Trzymaj sie jakoś kochana. :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 09:24

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja oczywiście sie obudziła po 15 minutach wczoraj :/ pełna energi do zabawy ja to sie normalnie rozpłakałam bo mowię ze juz siły nie mam Czarek ja ogarną tzn wymrczyl poszła spać o 24 :/ i wlasnie wstała bo kupa ja obudziła oczywiście brały pobudki na jedzenie nie mam pojęcia ile może ze 4-5 cos takiego

Dziewczyny czy wasze dzieci kupy robią tez pod godzinę ???
    Ja okresu nadal nie mam i wcale nie tęsknię za nim

Koral a może gdybys zaczęła spać z chłopcami było by Ci lepiej ?

Sto lat dla Frania :) niech rośnie słodki pulpeciki :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myśle, ze to skok. Oby sie skończyło. U nas na razie końca nie widać. Dziś usypialam mała w wózku od 8 - 9 z 2 przerwami na karmienie :/ trzymaj sie Koral. Nie wiem co ci doradzić. Faceci juz tacy są a im wiecej dzieci tym bardziej to widać. U mnie maz niby wszystko robi, ale to na czym mi najbardziej zależy i co mnie najbardziej wykancza - usypianie to moja działka niestety. Mąż zabawia.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Matko, ale tęsknilam za Wami! Muszę się rozpakować i trochę ogarnąć w domu i zabieram się za obowiązki. Czyli czytanie forum :)

Miriam, szczessciara, Tusia89 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy Makcza tęskniłysny rownież czekany na zdjęcie Kiry :)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Koral,pakuj bliźniaki i Lenke i uciekaj do Makczy na wieś...

sluchaj a jakbys zwyczajnie powiedziala mężowi:idz z bliźniakami na spacer, nakarm chlopakow, zrob kolację Lence itp. Nie prosila, nie czekala,aż łaskawie jaśnie pan sie sam ogarnie, tylko dawala polecenia. Sorry,ze tak ironicznie pisze o Twoim m. Ale gotuje sie,aż we mnie...

tylko Ty chyba należysz do osób niezależnych co? I prosic sie nie będziesz? Bo ja tak trochę mam niestety

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ