X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka dzis postanowiłam sprawdzać o ktorej budzi sie Zoja w nocy po 3 pobudkach zwątpiłem bo średnio co 45 min wiec uznałam ze moj system przytulania i zatkania jej cycem przez sen jest najlepszy bo przynajmniej ja sie nie rozbudzam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a może to reakcja na nabiał ?

• Lissa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

:-( Kurcze nie mam pjecia co Wam powiedziec , nie potrafie sobie nawet wyobrazic jak Ty koral mozesz funkcjonowac .
    Cos sie musi u Was zmienic bo inaczej zwycajnie zemdlejesz z przemeczenia i dopiero pojawi sie problem . Moim zdaniem trzeba męża przycisnąć do sciany , to juz jest powazna sprawa Ty kobieto jestes wyczerpana wkrotce nie bedziesz miala wcale sily na zajmowanie sie dziecmi !

kozgo, ale skad to wszytsko sie bieze , mozliwe zeby Tymek odziedziczyl po Tobie wrazliwe jelita? Bo chyba wszystko na to wskazuje …

natalinka , ehh ci lekarze ale jednak instynkt matki nigdy nie zawodzi, z pewnoscia na nic nie jest za pozno , wszytsko bedzie dobrze :-)

Mala Mi :-D hehe jaka zlosnica mała

aphrodita no wlasnie dzwonilam do mojej mamy bo wyczytalam ze na odkarpaciu powazne wichury byly i mowila ze o 3 w nocy wstala zeby wszystko powylaczac .

A ja dzisiaj ostatani dzien na pakowanie oczywiscie jeszcze nic nie zrobilam. czekam na kosmetyczke poznej zalatwianie spraw na iescie i pewnie wieczorewm dopiero zaczne sie pakowac ehhhh nie lubie tego .
    U nas dzisiaj maly tez jakis taki dziwny w nocy obudzil sie o 6 i nie chcial zasnac tylko przysypial i sie budzil, teraz spi jak kamien . ale nie nie ja wcale nie narzekam nie smiem nawet .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:35

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo moj tez ani mysli lapac nozki jak mu podaje to zlapie ale nie ma sily aby przytrzymac w raczce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:32

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka, nie byla jakas zla choć bywały lepsze,ale i gorsze tez.

kurde natalinka nastraszylas z tym napięciem. Franek nawet nie probuje ciagnac glowy jak go podciagam z pozycji leżącej. Ale jak go nosze albo przekladam, to trzyma sztywno glowe.

Koral, Lissa ma rację. Muszą zajsc jakieś zmiany, bo się kiedyś z przemęczenia przewrócisz...

biedny Tymek... Skąd znów ten brzuszek...

od paru tygodni wiekszosc dzieci ma wiecej albo mniej gorszych dni... Zbieg okoliczności? moze taki urok Czwartego,piątego misia. Moze to jakieś przełomowe miesiące... Juz sama nie wiem co o tym myslec.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirunia tez dziś się dużo wzbudzała, pierwsza taka noc ever. Pierwszy raz obudziła się na jedzenie o 1, czyli bardzo wcześnie, ale zasnęła ze mną w łóżku. Potem od 4 marudziła i kopala nóżkami, nie wiem, ile razy, bo właśnie zatykałam ja cycem i tez przysypiałam. Do 8 to trwało, potem już uśmiechy.
    Poszłam się kąpać i usłyszałam z wanny, że płacze. Zanim wyszłam i dotarłam do łóżeczka, to już przestała - znalazłam ją leżącą na brzuchu głową w stronę ściany, a zostawiłam na plecach głową w stronę okna :) Na karmiłam i śpi. W ogóle widzę w tym 4 miesiącu dużo zmian - między innymi w wyproznianiu - juz nie 6 sluzowatych dziennie, a 1-2 farbujące duże kupy. Dokładnie jak mówiła Doris.

Na wsi kilka komarów ugryźć Kirę. Szybko schodzi ślad, bo dziecko się nie drapie. Więc swędzi tez tylko przez chwilkę.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lapania,nog... Franko tez nie jest tym kompletnie zainteresowany :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, którego nie chce juz spać na pleckach - trzeba ją układać na boczku jak zasypia. Potem sama się przekreca- na plecy, brzuch, drugi bok. Ale jak się wzbudzi, to znowu trzeba ułożyć na boczku. Lub brzuchu. A do 3 miesiąca na plecach lubiła.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nas pocieszyłaś :D no nic, jak tak to tak

dqprj44jypq2k6s8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję, że u nas nie będzie gorzej. Na razie udaje się jej przespać od 21/22 do 6 rano. Tylko jak nie zje o 21 bo wcześniej zaśnie to karmimy ją na śpiocha koło 23/24.

Czy wasze dzieci też się tak wściekają jak się przewrócą same na brzuszek. Mam wrażenie, że to wynika z faktu iz nie potrafi się przewrócić z brzucha na plecy. Wczesniej tak się wściekała jak lezała na boku i nie potrafiła obrocić się na brzuszek.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Koral, oby nie! A z nowości jeszcze - dziecko przestało mówić. Nie y daje dźwięki - skrzeki i piski, ale nic nie mówi, nawet mojego ukochanego "gi" :(

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza u nas też są takie "progresy i regresy", kilka tyg. temu Stasiu zaczął zasysać stopy, a potem nagle nic, nawet nie umiał ich złapać, za to zaczął się obracać. Teraz znowu ćwiczy jogę i wcina duży paluch, a z obrotów nici, denerwuje się i płacze, bo mu nie wychodzi.
    Koral, ja też mam nadzieję, że nas ominie ten kryzys ze spaniem. Nawet w najgorszych czasach, gdzie michu wył pół dnia, noce przesypiał bez problemu. Oby chłopakom też szybko przeszło i dali Tobie trochę pospać, bo wyobrażam sobie, jak się czujesz po takiej nocy.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, dzieki za pamiec:-) ubranka tego co Tobie nie zdazylam zamowic, temu jestem wsciekla na siebie, ale kombinowalam i przekombinowalam;) ale upolowalam cos innego:-) mam tylko nadzieje ze bedzie niecolepsza pogoda, bomam krotki komplecik, a tu lekko chlodnie;)
    Ja robie wszystko sama z mezem w domu, wiec od soboty mamy roboty po pachy, ale mysle ze damy rade, bedzie tylko lub az 12 osob wiec jakby cos nie wyszlo to trudno;) a zdjecieubranka wyslalam na majowki:-)
    A stresowalam sie ze cos nie zdazy przybyc, a teraz tojuz na lajcie, tylkospowiedz jeszcze przed nami;) takze luz:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, nasz rampers też z krótkim rękawkiem, a nie bardzo opłaca się kupować coś specjalnie z długim. Jakby co w zapasach znalazłam białą koszulę z długim rękawem, mam jakieś ogrodniczki granatowe, muchę się zrobi i też będzie dobrze. Powodzenia w przygotowaniach, na 12 osób też potrzeba trochę żarełka, przynajmniej jeśli patrzę na naszą rodzinę :D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz sobie pomyślałam ze dobrze ze Zojka była jeczybula od początku :D to teraz nie mam nagłego bym jest tylko trochę gorzej ale juz sie przyzwyczaiłam :P
    Do tego poważnie sie zastanawiam nad sprzedażą wózka wczoraj próbowaliśmy spacerówke o matko tragedia !!!! I tak myśle zeby go sprzedać bo tylko miejsce zajmuje :/ i każda próba wożenia w nim Zojki kończy sie i jej i moja irytacja

Do tego dzis jedziemy do krasnika wrrr do teściowej załatwiać wszystko w sprawie chrzcin :/ trzymajcie kciuki żebym nikogo nie zamordowała !

• kozgo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa lurcze moze to i to wrażliwe jelito ciezko stwierdzić ale kuz lepiej było.
    Miriam juz przed nabiałem były takie incydenty wiec nie sadze bo po wprowadzeniu nabiału były dni spokoju i niepokoju czyli tak jak zawsze nic sie nie zmuenilo. Moze jest tak jak mowi Koral dziecko teraz bardzo intensywnie sue rozwija w sumie nie pierwszy raz słyszę ze dziecko w tym okresie zaczyna kiepsko spac.

Dzis Tynek ogarnął ze jaj pociągnie za taka kulkę to bedzie sie kręcił wiatraczek i ciagu ja cały czas mądrala mój. Teraz lecimy zrobic zdjevue i jedzies złożyć dokumenty po paszport dla małego ja niby tez powinnam zmienić bo mam na panieńskie nazwisko jeszcze.

Koral duzo uścisków i siły Ci przesyłam.

Mieiam zazdroszczę i nas nie ma szans spac z Tymkiem on nie chce z nami spac hehe

Makcza Tynek tez zasypia tylko na boku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:18

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, u nas to samo było. Wcześniej dużo gadania, ale od kiedy nauczyła się piszczeć , krzyczeć i skrzeczeć to woli robić więcej hałasu ;)

Wczoraj załozyli nam rolety i dzisiaj spanie do 7 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:19

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, zobacz na to :D
    2u5zuv8.png

aphrodita, Bea_tina, Lissa, Miriam, natalinka, Makcza, Karina1989, Kaja lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - kurcze, mocne hasło :) ale chyba prawdziwe ;)

Tusia - wybacz, nie chciałam nikogo nastraszyć. U nas na taki stan rzeczy złożyło się kilka czynników: przedwczesny poród, niska waga urodzeniowa i to, że w ciąży musiałam brać cały czas no-spę. Już przed ciążą wiedziałam, że ten lek może później powodować problem z napięciem u dziecka i dlatego obiecałam sobie, że nie wezmę, ale gdy znalazłam się w szpitalu z poronieniem zagrażającym, to nikt się mnie o to nie pytał, a i ja myślałam tylko o tym, by nie stracić dziecka. Może dlatego od początku byłam jakoś na to uczulona. Nasz Kubusiek też w sumie noszony na prosto trzyma główkę, ewentualnie przodem do świata się nieco podpiera o me ramię.

Aphrodita - ta sama burza nas zbudziła. My mamy łóżko centralnie pod oknem. Jak usłyszałam, że coś zaczyna tłuc się pod oknem, to w momencie się zerwałam, zabrałam Kubę i uciekłam w głąb pokoju. Jak się okazało - siostrze z balkonu nad nami zerwało doniczki i spadły na ziemię - Bogu dzięki, że nie w nasze okno...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś na badaniu krwi. Mały spał i nawet nie obudziło go ukłucie, więc jest super. Wyniki krwi i moczu ok. 15 dzisiaj i zobaczymy dlaczego mały jest taki cierpiący jak to określiła wczoraj pediatra...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ