Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wiem co sie dzis dzieje spac nie chce cyca moze z 3 minuty possie i smieje sie wygina w luk albo płacze normalnie juz sie smieje przez łzy nic noe rozumiem co tu sie dzis dzieje co tylko zje to zaraz ulewa normalnie nie wiem co mu biednymu dolega w wielkim płaczu potrafi nagle zacząć sie glisno śmiać normalnie czesciej minusie humor zmienia niz babie przy okresie.
oby to przez brak snu i jutro niech bedzie lepiej bardzo ładnie proszę.
Ewelina my od środy ruszamy z marchewka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 19:50
-
No musze powiedzieć,ze Franek ladnie zasnal,sam w łóżeczku. Ale widać,ze zęby juz go męczą,swędzą dziasla, rak z buzi nie wyciaga i gryzakami tez nie gardzi. Zastanawiam sie czy mu nie smarować czasem żelem...
Lissa w wolnej chwili napisz,ze juz jestes w Polsce. Pewnie teraz nie w glowie Ci forum ale chociaz krotkie zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 19:51
-
Kozgo dobrze, że w końcu zasnął, ja też dzisiaj się śmiałam, że nasz syn jest dwubiegunowy smieje się i płacze równocześnie, a jak będzie dojrzewał to będzie gorzej niż z babą, tak do męża mówiłam.
Ewelina to trzecia dawka była, do 8 października sokój ze szczepieniami, wtedy wzw i chciałam dać pneumokoki ale teraz to zaczyam się zastanawiać po tej reakcji.
dziś już było lepiej po południu znów dużo przysyp0iał ale musiałam go ciągle przytulać bo jak się odsuwałam to budził z piskiem jakimś dziwnym.
jutro jedziemy na jarmark dominikański mam nadzieję, że autostrady będą przejezdne i że dzień na świeżym powietrzu dobrze mu zrobi, bo u as dzisiaj cały dzień burze i deszcze więc w domku wciąż. -
Kozgo mogę spytać , gdzie Wy byliście nad morzem to był pensjonat czy hotel i jak przystosowany do małego? Chcemy we wrzesniu gdzieś pojechać ale nie wiem gdzie. fajnie jakby był dostęp do kuchni no i łazienka w pokoju.a czasem są też w pokojach łóżeczka ale nie znam nic takiego polecnego, może któraś z Was coś poleca?
-
Jejku dziewczyny ja dzisiaj też nie ogarniam, potworny ból głowy do tego Julka która spała mi dzisiaj 2 razy tylko po 15 minut.. wieczorem tez nie chciała usnąć tylko się darła musiałam na rękach usypiać i póżniej w naszym łózku ze mną leżala, od dwóch dni nie chce zasypiać wieczorem w łózeczku..
czy to po szczepieniach taka marudna może byź juz nie wiem miała w środę.
olala ja też byłam nad morzem ale miałam swoje łózeczko, i w sumie wystraczy ze wynajmiecie pokój z kuchnią i łazienką a reszte to w sumie i tak musisz wziąć, pościel itp,, -
Olala to pensjonat nie ukrywam super tanio nie było ale w cenie wanienka, lozeczko z ikei wiec nie trzeba było brać, kuchnia i łazienka i super właściciele nawet pościel była uprana w specjalnym proszku dla dzieci ale mielismy swoja, jest tez dostęp do pralki i mozna wozek zostawić w holu bo strzeżone wszystko. Bylismy w debkach link poniżej to jest pensjonat głownie nastawiony na rodziny z dziecmi.
http://debkiplaya.pl/?homeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 21:27
olala81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina właśnie i tu teściowej nie rozumiem bo ona najbardziej broni tego alkoholu maz ewidentne alkoholik chociaż nie wyglada jak menel ale problem ma nie ukrywajmy tylko Czarka mama to taki typ ze w domu sodoma i gomora a przed otoczeniem cud miód i orzeszki ja tego nie rozumiem noe rozumiem takich ludzi ma sie problem to powinno sie o tym mowić i jakoś go rozwiązać a nie udawać ze wszYtko ok no ale pomijając to to powinna w sprawie alkoholu stanąć po mojej stronie a ta w zaparte ze jak to tradycja co goście pomyślą yyyy nie czaje naprawdę liczę na księdza ....
A u nas dzien ok Zoja nawet u znajomych jak byliśmy leżała ładnie w gondoli szok normalnie szok !
Biedny Tymek -
nick nieaktualnyOla jeżeli sa katolikami (a twierdza ze sa) to powinni posłuchać księdza prawda ? No może ja nie jestem dla nich odpowiednim autorytetem ale jezeli sa tacy wierzący to księdza powinni posłuchać bo przeciez to grzech bedzie....
Mam taka nadzieje bo jak to nie podziała to ja sie poddaje i niech sie na tych chrzcinach zapija !
Zycze zeby Oli wrócił do normy Zoja dopiero teraz zasnęła ale wstała dzis o 8:30 i w dzien spała od 13:15 do 15:05 wiec długo -
Hej
u nas tez częste pobudki, mniej wiecej co dwie godziny, choć tez co godzinę. Smok i karmienie pomagało do ok 6 a potem juz musielismy zabrac malego do nas... cos mu sie te nocne pobudki zrobimy częstsze ciekawe na jak długo. Aktualnie bawi sie u nas w lozku,robiąc przewrotki na brzuch... -
U nas też pierwsza od jakiegoś czasu pobudka przed 6 i smok nie pomógł, musiało być wczesne śniadanie. Potem przekazałam go tacie i śniło mi się, że mamy drugie dziecko, ale starsze od Stasia
Koral, a może ta nocna porcja będzie potrzebna tylko przez kilka dni/tygodni, może to jakiś intensywby okres rozwoju?https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
A u nas dzis domiana po ciezkim popołudniu wczoraj Tynek spał do 4.30 potem cyc i o 6 wzielam go do nas o 7.30 cyc ma śpiocha i spał uwaga do 9!!!! I teraz śmiechy chichy w lozku
Mi się wydaje ze obi jakos chyba potrzebują więcej jedzenia w nocy chociaz z drugiej strony Tymek bardzo mało zjadł na wieczor jeszcze bardzo duzo ulał a obudził sie o 4.30, a czasem je duzo i długo a budzi sie 1-2 i o 3 musze karmic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 10:11
-
Kozgo, może Tymcio da odpocząć Życzę Wam super dnia
Miriam tak myślę o tych % na chrzcinach. Może zgódź się, ale tylko na wino do obiadu. Teściowa nie będzie się miała do czego doczepić, a wino to zawsze i bardziej eleganckie że tak powiem no i mniejsze stężenie, hehe.
Koral, myślę podobnie jak Ewelina- może rzeczywiście dodatkowa porcja w nocy da Ci odpocząć. Ja jak Franek się budzi czasami w nocy częściej niż raz, to go przystawiam i nie widzę żeby się przyzywczaił do tego.
A ja walczę od wczoraj z kamieniami w prawej piersi. Chyba mam zastój pokarmu. Przystawiam małego jak najczęśćiej. Ogrzewam piersi prysznicem przed karmieniem, a teraz siedzę z kapustą w staniku... ech boli jak cholera. Mam nadzieję że te kamole jakoś zejdą i nie skończy się na zapaleniu piersi -
Nieśmiała współczuje podobno najlepiej karmic w takiej pozycji zeby brodka była w kierunki grudek bo maluch je rozmasowywuje. I ogrzewać przed karmieniem a schładzac kapusta po i waxne zeby liście były rozbite zeby sok z nich był niestety ale potem długo smierdZi sie kapusta hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 10:39
-
No właśnie chodzę z tym smrodkiem po domu hehe Wydaje mi się, że ten zastój zrobił się właśnie z tego że Franio lubi być karmiony tylko na leżąco. Od wczoraj ćwiczymy karmienie spod pachy i wbrew moim obawom nawet nie ma przy tym wielkiej awantury.
-
U nas nocka w porządku, o 22 zjadł mleko i potem obudził się dopiero o 4...no, ale nadal widzę, że te pierdki go męczą, choć odkąd daję małemu espumisan to przynajmniej nie płacze...
Miriam - szkoda, że twój mąż nie stanie z tym po twojej stronie...gdybyście oboje tak chcieli bez %, myślę, że łatwiej byłoby postawić na tym...bo to w końcu powinna być decyzja rodziców, a nie teściowej...U nas na chrzcinach nie było alkoholu...to była impreza dziecka...tak samo zresztą na urodzinach małej nigdy nie stawiamy %...ja mam uraz do alkoholu jako dorosłe dziecko alkoholika ( mój nieżyjący już ojciec pił), mój mąż nie pije również...naprawdę dziwię się teściowej, że tak broni tego alkoholu...jako żona faceta z problemem alkoholowym tym bardziej powinna być przeciwko...jeśli ktoś chce się napić, są inne okazje niż imprezy dzieci... -
Czesc kochane dopiero uruchomilam internet u rodzicow
No wiec mialam szczęście bo mały spał 2 h w samolocie po przebudzeniu był rozkoszny i wszyscy sie nim interesowali panie z przodu co chwile sie odwracały hehe moja mała gwiazda . Generalnie lot super 3 h załoga super nawet robią mleko na pokładzie hehe . Mały trochę marudny ale nowe otocenie ludzie zapachy mam nadzieje ze wkrótce wróci do normy buziaczki dla wasWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:11