X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziadkow to mysle ze idą na łatwiznę w sensie czesc z nich nie chce im siw wychowywać wiec robia wszystko zeby dziecko nie płakali i potem mówiło ze u babci jest najlepiej heh

Rozmawiałam z moja ostatnio o tym jak zapatruje sie na zajmowanie Tymkiem jak on skonczy 2 lata i bede chciała wrocic to powiedziała ze ona napewno przyjeżdżać do Warszawy nie bedzie i ze moge zawozic Tymka w pon i odbierać w pt haha po moim trupie az mój maz sie wkurzył i mowi mamo chyba zapomniałaś ze to nasze dziecko.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha haha Kozgo, a ile km od Warszawy mieszka teściowa, że dla niej za daleko?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas od domu 30km ale teściowa nie lubi kawalerek i małych przestrzeni i u niej w domu jest najlepiej bla bla powiedziałam jej ze najwyżej nianie wezme albo do pracy nie wrócę to sie lekko zdziwiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:49

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! 20 minut spaceru i tylko jedno wyciagnięcie na ręce ! xmtxlv.jpg

Niesmiala, szczessciara, walabia, Karina1989, olala81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozycja pol leżąca bo o leżącej to moge pomarzyć :D odrazu wrzask nie z tej ziemi

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za nami kolejna lekcja muzyki:
    http://youtu.be/e92_stDWX6M

Miriam, Karina1989 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Franciszek miał być poeta a widzę ze tu mały muzyk rośnie ;)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Walabia, Twoj mąż jest najlepszy z tym klesterem, ja jestem stara jak świat a nie mam pojęcia co to takiego :) A Franciszek serio mały improwizator :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaster.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Klaster_(muzyka)

Czyli jak całą dłonią uderzysz w klawiaturę, to wyjdzie właśnie klaster. :D

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ty juz w spacerowce wozisz ? Ktoś wozi w gondoli jeszcze? Bo moja już na styk leży ale mam taki sentyment hehe to już wtedy większe dziecko nie taki niemowlak. A ja bym chciała żeby dalej taka mała była

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wożę w gondoli, ale mamy jeszcze tylko 5 wolnych centymetrów...

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak czytam o twojej teściowej to normalnie tak się wkurzam ona ma hu*a do powiedzenia ... wg po co są teściowe ? ;/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka genialna w tym wózku. Ja tez wożę w gondoli i jeszcze mam zamiar trochę powozic.

my ale muzycznie sie tu doedukyjemy:Dtez nie mialam pojęcia co to klaster:D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze wożę w gondoli, choć też nam jakieś 5 cm tylko brakuje...

walabia - już wiem, czemu twierdzisz, że pierwsza lekcja muzyki niezbyt wypaliła, bo Franciszek miał obojętną minę :P Położyłaś go i kazałaś patrzeć, a Franciszek chciał ci dać do zrozumienia, że samo słuchanie to za mało!! On sam chce grać :D Mały, kochany improwizator :D

my dziś zaliczyliśmy wizytę u pediatry, mały waży 6800g i ma 69cm...długi z niedowagą...

Eh tak to już z teściami jest...mojej też musiałam powiedzieć parę razy do słuchu...np. Julia odkąd skończyła 4 lata, sama sobie podciera pupę...a co zobaczyłam jakiś rok temu, gdy byliśmy u teściowej? Julia w ubikacji, a po chwili teściowa wchodzi i jej pupę wyciera...no myślałam, że mnie szlag trafi :/ Albo chciała mi 6-letnie dziecko w wózku wozić...bo przecież idą daleko...Oj jak jej wtedy nagadałam...Przecież nie mogę pozwalać, by babcia martwiąc się, że dziecko się zmęczy czy ubrudzi robiła z dziecka kalekę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w gondoli i w sumie miejsca mamy sporo ale Tymek niezbyt lubi gondolę wiec mysle ze jak zacznie siadać to zmienimy na spacerówke. Zojla wyglada super a Tymek walczy z minionkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:40

walabia, Tusia89, Miriam, olala81 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, genialne!

A ja cieszyłam się, że dostałam okres a tu okazało się, że to... hemoroid :( Jakieś pozostałości pociążowe chyba... ech.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zamierzam poczęstować Franciszka gotowaną marchewką, bo moja mama przywiozła kilka sztuk dla Frania prosto z ogródka. Jak ją ugotować? W samej wodzie? I potem dodać trochę wody, czy samą marchewę?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w środę dajemy :) Walabia ale blendujesz zjadł i papkę dajesz tak?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, na razie będziemy odżywiać Franciszka z łyżeczki. Czyli papka. Wyczytałam, że lepiej ugotować warzywo na parze. I zmieszać z odrobiną swojego mleka, będzie znajomy akcent. ALe nasz Franek nie potrzebuje znajomych akcentów- on rzuca się na każdy nowy smak! Miał już w buzi arbuza, melona, jabłko i ogórka i wszystko wysysał z wielkim smakiem. WIęc nie boję się o marchewę ;)

A dlaczego przy kp można oficjalnie dawać dziecku warzywa od 6 miesiąca? Bo ja nie wiem czy się naszej lekarce przyznawać do marchewki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:34

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie karmię piersią, a dziś pediatra nam powiedziała, byśmy się jeszcze z marchewką i zupkami wstrzymali kilka tygodni przynajmniej...pozwoliła nam za to spróbować jabłka...i tez w sumie nie wiem czemu...Z córcią, którą karmiłam piersią dawałam jej już w sierpniu...no zobaczymy jeszcze co powie za dwa tygodnie ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ