Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziadkow to mysle ze idą na łatwiznę w sensie czesc z nich nie chce im siw wychowywać wiec robia wszystko zeby dziecko nie płakali i potem mówiło ze u babci jest najlepiej heh

Rozmawiałam z moja ostatnio o tym jak zapatruje sie na zajmowanie Tymkiem jak on skonczy 2 lata i bede chciała wrocic to powiedziała ze ona napewno przyjeżdżać do Warszawy nie bedzie i ze moge zawozic Tymka w pon i odbierać w pt haha po moim trupie az mój maz sie wkurzył i mowi mamo chyba zapomniałaś ze to nasze dziecko.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha haha Kozgo, a ile km od Warszawy mieszka teściowa, że dla niej za daleko?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas od domu 30km ale teściowa nie lubi kawalerek i małych przestrzeni i u niej w domu jest najlepiej bla bla powiedziałam jej ze najwyżej nianie wezme albo do pracy nie wrócę to sie lekko zdziwiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:49

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! 20 minut spaceru i tylko jedno wyciagnięcie na ręce ! xmtxlv.jpg

Niesmiala, szczessciara, walabia, Karina1989, olala81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozycja pol leżąca bo o leżącej to moge pomarzyć :D odrazu wrzask nie z tej ziemi

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za nami kolejna lekcja muzyki:
    http://youtu.be/e92_stDWX6M

Miriam, Karina1989 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Franciszek miał być poeta a widzę ze tu mały muzyk rośnie ;)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Walabia, Twoj mąż jest najlepszy z tym klesterem, ja jestem stara jak świat a nie mam pojęcia co to takiego :) A Franciszek serio mały improwizator :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaster.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Klaster_(muzyka)

Czyli jak całą dłonią uderzysz w klawiaturę, to wyjdzie właśnie klaster. :D

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ty juz w spacerowce wozisz ? Ktoś wozi w gondoli jeszcze? Bo moja już na styk leży ale mam taki sentyment hehe to już wtedy większe dziecko nie taki niemowlak. A ja bym chciała żeby dalej taka mała była

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wożę w gondoli, ale mamy jeszcze tylko 5 wolnych centymetrów...

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak czytam o twojej teściowej to normalnie tak się wkurzam ona ma hu*a do powiedzenia ... wg po co są teściowe ? ;/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka genialna w tym wózku. Ja tez wożę w gondoli i jeszcze mam zamiar trochę powozic.

my ale muzycznie sie tu doedukyjemy:Dtez nie mialam pojęcia co to klaster:D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze wożę w gondoli, choć też nam jakieś 5 cm tylko brakuje...

walabia - już wiem, czemu twierdzisz, że pierwsza lekcja muzyki niezbyt wypaliła, bo Franciszek miał obojętną minę :P Położyłaś go i kazałaś patrzeć, a Franciszek chciał ci dać do zrozumienia, że samo słuchanie to za mało!! On sam chce grać :D Mały, kochany improwizator :D

my dziś zaliczyliśmy wizytę u pediatry, mały waży 6800g i ma 69cm...długi z niedowagą...

Eh tak to już z teściami jest...mojej też musiałam powiedzieć parę razy do słuchu...np. Julia odkąd skończyła 4 lata, sama sobie podciera pupę...a co zobaczyłam jakiś rok temu, gdy byliśmy u teściowej? Julia w ubikacji, a po chwili teściowa wchodzi i jej pupę wyciera...no myślałam, że mnie szlag trafi :/ Albo chciała mi 6-letnie dziecko w wózku wozić...bo przecież idą daleko...Oj jak jej wtedy nagadałam...Przecież nie mogę pozwalać, by babcia martwiąc się, że dziecko się zmęczy czy ubrudzi robiła z dziecka kalekę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w gondoli i w sumie miejsca mamy sporo ale Tymek niezbyt lubi gondolę wiec mysle ze jak zacznie siadać to zmienimy na spacerówke. Zojla wyglada super a Tymek walczy z minionkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:40

walabia, Tusia89, Miriam, olala81 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, genialne!

A ja cieszyłam się, że dostałam okres a tu okazało się, że to... hemoroid :( Jakieś pozostałości pociążowe chyba... ech.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zamierzam poczęstować Franciszka gotowaną marchewką, bo moja mama przywiozła kilka sztuk dla Frania prosto z ogródka. Jak ją ugotować? W samej wodzie? I potem dodać trochę wody, czy samą marchewę?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w środę dajemy :) Walabia ale blendujesz zjadł i papkę dajesz tak?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, na razie będziemy odżywiać Franciszka z łyżeczki. Czyli papka. Wyczytałam, że lepiej ugotować warzywo na parze. I zmieszać z odrobiną swojego mleka, będzie znajomy akcent. ALe nasz Franek nie potrzebuje znajomych akcentów- on rzuca się na każdy nowy smak! Miał już w buzi arbuza, melona, jabłko i ogórka i wszystko wysysał z wielkim smakiem. WIęc nie boję się o marchewę ;)

A dlaczego przy kp można oficjalnie dawać dziecku warzywa od 6 miesiąca? Bo ja nie wiem czy się naszej lekarce przyznawać do marchewki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:34

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie karmię piersią, a dziś pediatra nam powiedziała, byśmy się jeszcze z marchewką i zupkami wstrzymali kilka tygodni przynajmniej...pozwoliła nam za to spróbować jabłka...i tez w sumie nie wiem czemu...Z córcią, którą karmiłam piersią dawałam jej już w sierpniu...no zobaczymy jeszcze co powie za dwa tygodnie ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ