X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, zazdroszczę... też bym bardzo chciała zrobić ten kurs. Czytałam właśnie o kursach M. Kargi... No koszty są kolosalne... no ale super, że już drugi stopień. Myślałam tylko, że dłużej trwa kurs, ale widocznie jest rozbity na te 4 zjazdy. No to życzę Ci z całego serca, żebyś mogła otworzyć ten gabinet :) ja to dopiero zaczynam tak na serio swoją drogę w tym kierunku.

Żyrafka zakupiona :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - to chyba Twoje powołanie... Tak fajnie o tym piszesz... Rzadko spotyka się tak spełnionych w zawodzie ludzi...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral normalnie widać ze żyjesz po twoich wpisach :) cięsze sie bardzo ze masz chwile odrywu od dzieci i spełniasz marzenia :) chociaż kursu zazdrosze :P póki co mnie nie stać na niego :( a co do przesadzrnia Zoi to juz naprawde nie dało rady w gondoli z nia wytrzymać :( miała jeszcze ok 10cm może nawet wiecej bo gondola ma chyba 85cm czy 80 ale no wrzaski nie z tej ziemi :( a tu rozkłada sie na zupełnie płasko ale tex wrzaski to na pol siedząca i jest w miarę ok chodź do ideału daleko

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, ależ to musi być wciągające! A macie na kursie jakieś praktyczne ćwiczenia z takimi dzieciaczkami?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to ładnie ujęłas ;) zwykłych dyslektyków ;) ja mam dysleksję i dysortografie gdyby nie słownik w tel to byłby tu bad na błędzie :(

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanymi autystami... hehe :) jak przyjdzie do mnie w odwiedziny koleżanka z pracy to nie gadamy o niczym innym tylko właśnie o naszych autystykach :D :) no nic zazdroszczę kursu i ciesze się, że spełniasz marzenia :) jak otworzysz swój gabinet to złożę swoją CV hehe :D a jak mnie jeszcze podszkolisz to otworzę filię w Gnieźnie :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ja też się przesadzam na spacerówkę, ale z przymusu. Gondolę mieliśmy pożyczoną od mojej szwagierki, ale 24-go ma CC i musimy już ją oddać. Będę wozić Franiątko na płasko, ale mam jakieś dziwne obawy co do spacerowego wózka. W gondoli wydaje mi się taki bezpieczny :/
    Co do rozszerzania diety dzisiaj na fb był o tym wątek w grupie karmiące cyce na ulice i większość dziewczyn krytykowała pomysł rozszerzania diety przed 6 mż przy kp. Ja jednak chyba też zacznę od 5 mż - wydaje mi się , że początki to bardziej poznawanie smaków niż jedzenie.
    U nas zamiast żyrafki Sophie podaję Frankowi jako gryzak, marchewkę obraną i umytą, ale zimną z lodówki. Jest szał, uwielbia ją !

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiątko! Cudnie.

Niesmiała, napisz coś więcej dlaczego niektórzy krytykują wcześniejsze rozszerzanie diety. CIekawi mnie ten temat a nie mam fb :D

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się:)
    Walabia straszne rzeczy piszesz o twoich teściach, naprawdę szkoda, bo że tak jest bo fajnie byłoby czasem podrzucić Franciszka do dziadków, no a w tej sytuacji to odpada. Podziwiam Twój spokój.
    Miriam fajnie, ze mąż przeprosił oby teraz stanął jeszcze po Twojej stronie.
    koral super, widać ,że odżyłaś, jakie to fajne kochać swoją pracę, jesteś szczęściarą:)
    co do żyrafki to Oli tak ją gryzie, że aż piszczy. A na arbuza tak się wczoraj rzucił, że odgryzł dziąsłami kawałek, musiałam szybko mu z buzi wyławiać, to jest dzikus, aż mi rękę przyciągał. Muszę uważać co mu daję też chcę zacząć z marchewką niedługo.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasz wielkolud:)

A tu próbujemy go zarazić naszym hobby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:38

walabia, Tusia89, Kaja, Miriam lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten cudny wielkolud w objęciach taty wygląda jak kruszynka!

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, odważne hobby :)

Walabia, tak patrze na Twoje suwaczki to nie mogę sobie wyobrazić, że już za dwa tygodnie wracasz do pracy... jak ten czas leci. Masakrycznie szybko...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    ten cudny wielkolud w objęciach taty wygląda jak kruszynka!
    To akurat teść go trzyma;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was !!!!

Ratunku Marczello dziś jest nie do poznania ryczy z byle powodu spał po 30 min i jak tylko oczy otworzył ryk 20 kompiel , ubieranie i ryk, ryk ehhh gorączki nie ma co to za dziś sok czy foch na wszystko ja dzis wysiadam na maksa i tylko sie mnie każdy pyta czemu płacze , aby ja to wiedziała ?!?! Ide spać bo juz mam dosyć tego dnia !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, faktycznie fascynujących rzeczy się uczysz. A zaczynałaś od psychologii czy pedagogiki? I dziewczyny mają rację - od razu inna rozmowa! Super :) Nie słyszałam wcześniej o takiej nadwrażliwości na dźwięki. Miałam tylko kolegę, który miał nadsłuch, ale to chyba nie to samo, ta nadwrażliwość jest wybiórcza, tak? Tylko niektóre dźwięki tak drażnią?

Kozgo, dzięki za refleksję na temat kursu szycia. To już sobie dam spokój i spróbuje się z mamą nauczyć.

Walabia - to chyba jesteśmy jedyne na świecie bez fb :) I przychylam się do Twojej prośby - napiszcie dlaczego rozszerzenie diety jest tam niemiłe widziane.

Tusia, oczywiście (jak zwykle) mam podobne obawy co do rozszerzania diety co Ty. Choć też jestem bardzo ciekawa. Powiedziałam sobie, że czekam do 5 miesiąca. Ale zobaczymy. Żyrafę tez kupiłam na allegro, jest oryginalna. Pachnie obłędnie! Sama ja często wącham! :)

Nieśmiała - super pomysł z gryzaki z marchewki! Kira bardzo potrzebuje gryźć, uwielbia Żyrafę i moje palce. Zębów jeszcze nie widzę. Czy któreś dziecko prócz Zosi i Oliwiera juz ząbkuje?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez póki co wożę w gondoli. Tzn. dziś wiozłam pierwszy raz od miesiąca, bo na wsi niebezpieczna droga, wiec tylko w ogrodzie. No i super! Byłyśmy w centrum handlowym, choć obiecywał sobie, że. Nie będę dziecka ciągać, bo mnie męczy c h, a co dopiero malucha. Ale życie jak zwykle zweryfikowało plany. I wyobraźcie sobie, że mała była zachwycona! Patrzyła na wszystko, aż główkę wykręcała, śmiała się do ludzi, zagadywała. Wlozylam jej klin pod.materacyk, żeby lepiej widziała i w tle takiej pozycji polsiedzącej dopiero była radość! Jestem w szoku.

Olala, Oliwier jest taki dorosły! Ja to dopiero po Waszych dzieciach widzę, jak czas szybko leci...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ta feeria desenia to oczywiście w domu na wsi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 18:57

Tusia89, olala81, Miriam, walabia, Karina1989 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 18:57

Tusia89, olala81, Miriam, walabia, Karina1989 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

a tak dzisiaj spała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 18:58

Tusia89, Miriam, walabia, Karina1989 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 18:58

Tusia89, Miriam, Karina1989 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ