X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to sa triche sprzeczne informacje bo zaleca sie aby do 6 miesięcy karmic piersia a jezeli dziecko interesuje się jedzeniem to zalecają wprowadzanie pokarmu w 4-5 miesiacu, a przy mm po skończonym 4. Nam pediatra powoedziala ze im pozniej dziecko proboje nowych smaków tym trudniej mu sie przestawić z mleka ile z tego prawdy nie wiem jak wiadomo kazdy pediatra mowi inaczej. Dzis dałam Tynkowi polizac takiego normalnego brokula haha normalnie minę miał jakbym mu jakiegos robaka dała haha na arbuza i gruszke lepiej reagował i lizal hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:50

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też chyba nie będę czekała do 6 miesiąca...podam szybciej... ale jeszcze nie teraz hehe jakoś stresuję się tym wprowadzaniem pokarmów... głupie, wiem. bardzo chcę dać Frankowi coś nowego ale jakoś się boję :) a mam wrażenie, ze Franko już z chęcią by coś nowego spróbował... :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ja też się bałam, ale jak widziałam jaką radość daje mu ciamkanie arbuza, jabłka, melona i ogórka, to zastanawiam się dlaczego mam nie dawać już czegoś więcej. Taka ilość do polizania to na pewno nie zaszkodzi - spróbuj koniecznie! A reakcja Franka podpowie Ci co dalej. Mój Franciszek za każdym razem płacze, jak odbiera mu się kawałek, który sobie lizał.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka my juz w spacerowce bo gondoli Zoja nie cierpi od urodzenia wiec została podjęta próba spacerówki ;)

Co do teściowej to szkoda słów i nerwów

Dzis do Czarka sie nie odzywalam az do 18.00 i przeprosił Zobacxymy jak to bedzie ale ja nie ustąpie albo chrzciny bez alkoholu ewentualne wino albo wcale !!!!

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie może coś dam mu do polizania :) jutro idziemy na szczepienie... :( jak dotąd przechodził wszystko super. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

Teraz zabieram się za zakup żyrafki Sophie, szukam na allegro, to jest oryginał tak? mogę zakupić??? czy muszę kupić z oryginalnej stronki? wolę się upewnić jak mam dać 60zł za zabawkę :D

http://allegro.pl/vulli-oryginalna-zyrafka-sophie-de-vulli-zyrafa-i4513731890.html

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda jak oryginał :D

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia u was Franciszek odrazu zaprzyjaźnił sie z żyrafa ? Bo Zoja to ja totalnie olewa :(

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a Ty skąd kupiłaś? mówisz,że to niewiarygodna aukcja?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez nie interesuje się żyrafką nawet dzis robiliśmy podejście i nic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ej... nie gadajcie... ja już praktycznie ją kupiłam... :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam wam napisać jaki numer :D dzis w dzien Zoja spała 2h normalnie szok pomijając fakt godzinnego wrzasku przed zaśnięciem nawet na rękach ale mniejsza o to spała z cycem w buzi jak to ona ale nagle ciach puściła cyca i zaczęła sie wybijać na mnie to sie odsunelam a ta przez sen na brzuszek :O co dziwne bo nigdy nie spała na brzuszku ! I tak spała godzinę ! Bez cyca! Szok normalnie szok!

olala81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ale to nieznaczy ze u Cieboe tak bedzie poprostu Zoja i Tymek to marudy i ciezko im dogodzić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis jak u kozgo królował balon tylko nasz bez Helu haha zdechly pan gąbka. :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, mówię, że wygląda jak oryginał, bo nie wyswietlają mi się zdjęcia z opisu aukcji z pudełkiem. Ja też kupiłam na allegro za podobną cenę.
    Franek najpierw śmiał się do niej jak nią piszczałam. A potem, jak nauczył się chwytać, to miłość na całego. NO, ale on ma już ją od dawna i była jego pierwszą zabawką wkładaną do buzi.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez mamy ja juz długo ale Zoja nawet nie chce na nia spojrzeć :/ widocznie nie jej kolory :/
    A Franciszek poeta to i kolory stonowane lubi. ;)

walabia lubi tę wiadomość

• Martusska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Miriam że przeprosił daj znać jak tam sprawy się mają i czy w końcu przystał na Twoje ;)

Ja już Julce dawno daje marcheweczkę, ziemniaczki, kalafiore. jabłko, morelę,banana.. wszystko toleruje bardzo dobrze a jak skończę dawać bo daję małe ilości to płacze bo chce więcej :)

a i tak na cycu co 2 godziny heh jednak cycuś to cycuś :)

Jak dobrze że mała śpi.. dzisiaj miała bardzo zły dzień... ciągle marudziła, płakała, spała po 10 minut.. nic nie dostała jeść dzisiaj oprócz cyca bo to ją uspokajało i taki oto dzień był .. nie wiem czemu ..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka toż to prawdziwa kobieta, czasem ma gorszy dzień :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia racja.. ale niech się zlituje nade mną, mój mąż zeświruje z nami same kobiety w domu ;]

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, miło Cię czytać w tak dobrej formie!!! Powodzenia na zajęciach, napisz czego się tam uczysz!

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral aż widać że jesteś szczęśliwa i tego Ci było trzeba :):)
    dokładnie jak pisze walabia napisz co tam ciekawego się dowiadujesz :):)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ