X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a Tymek to śliczny jak dziewczynka :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, Kira jaka zrelaksowana po pobycie na wsi :) Słodko sterczą jej włoski, może będzie miała falowane?????

Odnośnie rozszerzania diety to większość dziewczyn uważa, że po prostu nie ma się z czym śpieszyć. Pokarm matki to jedyne i zupełnie wystarczające pożywienie dla dziecka do 6 mż. Krytykują mamy, które zaczynają rozszerzanie diety czasami już od 3 mż ( moja mama też mi tak doradzała :P ) a żołądek nie jest jeszcze na to dojrzały.

" To jest wciaz myslenie rodem z PRL-u. W kazdym (prawie) poradniku rozszerzalo sie diete tak wczesnie, wprowadzalo soczki sroczki, nikt nie wiedzialy o kryzysach, skokach, wiec myslaly, ze traca mleko, rozszerzaly diete bo niekazdy uwazal mleko za podstawowe zywieniowa do 6miesiaca. Zreszta utuczone dziecie- zdrowe dziecie z "bogatego domu". To jest po dzis dzien. Ile Mam kazdego dnia dodaje posty o tym, ze polozna/lekarz/sasiadka chca pakowac w ich dzieci mm badz nalegaja by rozszerzac diete? Co sie dziwic Mamom. Powie Ci jedna z druga- Ja jakos zyje i jestem zdrowa "

Jeden z komentarzy wkleiłam :P

Ja i tak planuję wystartować od 5 mż. dla poznania nowych smaków :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo tez mam chce stosować metodę BLW i jest przeciwna papką i dlatego czeka az dziecko usiądzie. Jedyne co przekonuje mnie to wprowadzenia nowych smaków wczesniej jest gluten duzo czytałam i piszą ze najbezpieczniej wprowadzać miedzy 5-7 miesiącem pod osłona mleka matki bo wtedy jest najmniejsze ryzyko alergii a ze ja nardzo wyczulona jestem a temacie alergii przes alergie meza to wole sie zastosować hehe i dodać kaszkę manna oczywiście malutko do warzywa za jakis czas.

Makcza Kira jest super i jaki mocny chwyt wow :)

No mój Tymus tak przez te rzesy jak dziewczynka i tak samo piszczy i gada hehe

Koral fajnie czytać Twoje posty takie pełne energii i szczęścia super ze realizujesz marzenia :)

My dzis nawet ok pobudka na cyca o 4 potem o 6 pobudka i lezenie i gadanie u nas w lozku 45 min i potem spanie do 7.45 i teraz piski, gadanie i szaleństwo :)

Tak bym chciała zeby Tynek polubił żyrafką noo

Dzis czas na kolejne zdjecie z królikiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:40

Makcza, magdalena, Niesmiala, Karina1989, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo! Wszystkiego dobrego dla królika! I dla Tymka :)

Nieśmiała, trudno się nie zgodzić z tym komentarzem, który przytoczyłaś. Tez myslalam duzo o tym, kiedy mialam kryzys laktacyjny, ze wuelokritnie slyszalam o kobietach, ktore "stracily mleko" wczesnie - a po prostu nie wiedzialy o kryzysie. Sama bym pewnie stracika w koncu z nerwow, gdybym nie wiedziala - i dala mm. Kozgo - tez mi się zawsze wydawało naturalne Zaczyna nie karmienia, kiedy dziecko samo siedzi. Zobaczymy, co będzie, jak Kira skończy 5 miesię

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy tylko pytanie kiedy dziecko usiądzie podobne te pierwsze próby to dzieci powinny po 15-20 min same siedzieć a tak stabilnie zaczynaja siedzieć ok 10 miesiące a wiec troche wydaje mi sie pozno na wprowadzanie ja mysle ze to bardzo duzo zalezy od dziecka czy interesuje sie jedzeniem kak szybko zaczyna siadać itd jak wodac po naszych forumowych maluchach kazdy rozwija sie w swoim tempie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, pewnie ze tak. Ja na razie się wstrzymuje, bo póki co nie ma potrzeby. No ale my jeszcze nawet nie skończyłyśmy 4 miesięcy. Na Was przetestujemy jedzonka :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Tymka !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35iu6ww.jpg
    2hy79x.jpg
    rlzv5t.jpg149urr7.jpg
    ib9u2w.jpg
    28mfmz5.jpg

Wrzucam fragment ksiazki mam nadzieje ze widać ;)

Co do glutenu to ja specjalnej ekspozycji z kaszka nie bede robić poprostu skórka od chleba do żucia i juz. ;)

magdalena lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    vndvdu.jpg

Makcza mamy takie body :-) :-) :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Kozgo, zdjecia z królikiem wymiatają. Gdzie zakupiłaś królika? Chce podsunąć ten pomyśl mojej szwagierce, która ma termin na listopada ;)

Tymek,wszystkiego dobrego!!!! Normalnie juz prawdziwy mężczyzna, robi sie dorosły;)5miesiecy to juz cos :D

Makcza, nie wiem co na to inni ale mam wrażenie,ze Kirunia robi sie coraz bardziej podobna do Ciebie... Szczególnie na ostatnim zdjeciu. Widać po niej,ze jest spokojnym dzieckiem. Sliczna jest

my dzis mieliśmy isc na szczepienie ale jak zadzwonilam to okazali sie,ze nie ma miejsc juz na dzis. Nienawidze jak na cos juz sie nastawie i nagle zmiana... Jutro będziemy probowac.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, czytając Twoje posty wyczuwa się pozytywną energię. Oby tak dalej :)
    Mąż też spędzi więcej czasu z dziećmi. Same plusy twojego kursu.

Makcza, moja Emilka ma już ząbka. Tzn przebiła się już dolna jedynka.
    Kirunia śliczna.

Wszystkiego najlepszego dla Tymka.

Dzisiaj idziemy do mojej mamy i idę do księdza zarezerwować chrzest. Jeszcze nie mam zgody od naszego proboszcza, bo jakoś ciężko się wybrać, ale myślę, że wstępnie nas wpiszą na 28 września. Mam pytanie. Jak wygląda u was płatność za chrzest? Ja nie mam zielonego pojęcia ile i kiedy się płaci. Wiem, że proboszcz z parafii moich rodziców nie jest łapczywy na pieniądze.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, dziękuję za Twój wpis. Na reszcie jakieś rozsądne argumenty, które warto rozważyć przed podjęciem próby podania dziecku czegoś innego niż pierś :)

Kozgo, Twój syn nie przypomina mi wcale dziewczynki. Jest cudownym mężczyzną. A powiem CI, że jak w mojej pracy o Franciszku jedna z nauczycielek powiedziała "cudny jak laleczka" to aż się we mnie zagotowało. Powiedz w ilu stopniach pierzesz królika, że tak Ci się kurczy?

Makcza, Kira jest niezwykła. Nie widziałam dziecka śpiącego w taki nietypowy sposób :) A nie przeszkadza Ci, że ma zasłonięte łóżeczko i nie może sobie popatrzeć na świat przez szczebelki? Fb to nie mam i nie będę miała - witaj w klubie. Aaaa i jeszcze mój mąż nie ma. Więc jest nas troje :D

Nieśmiała, prosze, zamieść jakąś fotkę Franiątka. Please please please!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik jest z la milou
    http://www.lamillou.com/shop/kr-lik-23-cm

Walabia na 90 stopni :p

Bardzo dzielujemy za zyczenia :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymcio, 5 miesięcy poważna sprawa :) Wszystkiego najlepszego :)

Walabia, proszę oto Franiątko

hwwuc6.jpg

2872lpl.jpg

A dziś się obudził w dobrym humorze :)

16azdoh.jpg

Miriam, Makcza, Karina1989, olala81 lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiała, no wiedziałam, że jest coraz piękniejszy!!! Ależ on mi się podoba!!!

Niesmiala lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jaki on jest piekny cudny i słodki:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toymonku buzaki na te 5 miesiecy , ale ci zlecialo ulalal

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Tymka :):) jeszcze miesiąc i już pół roczku :):)

Dziewczyny ja się wykończę ..mam taki katar i zatkane zatoki że szok nic mi nie pomaga, żadne herbatki syropki dla kobiet w ciązy i karmiąCYCh mleko miód czosnek też zero reakcji, po nocy jeszcze gorzej bo wszystko do oskrzeli poszło i kaszle.. ja potrzebuje coś mocnegoo.. :(:(:( teraz nawet kupka Julki mi nie straszna bo nic nie czuję .. smak też straciłam ...

wołam o pomoc Help !!! niech mnie ktoś cudownie uzdrowi ... :(

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ale masz usmiech boski :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, spróbuj sinus rinse. To jest taka butelka do płukania roztworem fizjologicznym. Oczyszcza naturalnie, ale trzeba regularnie stosować. Tez sie męczę ostatnio, ale mam lenia i nie chce mi sie płukać :P

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ