X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia pięknie Franio pożera żyrafką Tymel jak ninja reke do buzi wypycha palcem a potem płacze hehe moze za wczesnie bo u niego zadnych oznak na zeby nie ma podobno.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska, oczywiście masz rację. Natomiast myślę, że KAŻDA z nas kieruje się własnym rozsądkiem. Żadna wiedza nie zaszkodzi - idealne połączenie to własny instynkt oparty o wiedzę (książki, opinie lekarzy) i doświadczenie innych matek.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynek dzis bardzo złe znosi 5 miesięcy jest taki płaczliwy ogólnie spi i marudzi i płacze tylko rano miał dobry humor a od 12 daje ostro czadu i juz nie wiem jak go zabawiać taka rozpacz a nic sie nie dzieje wszystko jest BLE :/ heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie spodobało to BLW. Tyle, że 1: boje sie tych kawałków i juz sobie wyobrażam te palpitacje serca jak Zoska się zakrztusi, 2: nauczona doświadczeniem wole nowe smaki wprowadzac wczesniej, żeby nie było problemów takicj jak z butelka.

Makcza, chyba spotykasz takich jak ja osobników. Jak mi sie coś/ktos podoba powiem raz i trzeba to sobie zapamietać. Jak nie to nie powiem za żadne skarby nawet jak ktos wrecz wymusza na mnie komplement :) Taka to jestem niewychowana ;)

Sto lat dla Tymusia! Marudzi, bo bardzo przeżywa swój dzień :)

Strasznie mnie głowa boli. Mozna wziac ibuprom przed karmieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:38

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osoboscie jestem zdecydowana na BLW po tym jak widziałam Tośke w żłobie :D mam porównanie z pracy :) moja mama tez mi tak diete rozszerzała instynktownie tylko ze ja na mm nie na cycu byłam i tu różnica ;)

Zoja to ma charakterek masakra wrr wykończy mnie to dziecko :P nawet w pracy nie miałam takiego przypadku jak ona :/
    dzis odłozyłam ja do łozeczka zlapała sie szczebelka i podniosła do siadu :/ to samo wyprawia na macie i płacze w niebogłosy jaj jej nie wyjdzie :(

wiec słuchamy Niemena, Grechuty i tancujemy :)

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza a ksiazke polecam :) nawet jak nie bedziesz tak roszerzac diety warto przeczytac :)

sorry za błedy transfer mi sie skonczył i pisze z kompa jedna reka tanczac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla ząbkujących dzieciaków polecam zimnego świeżego ogórka w słupkach :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ja wzięłam ibuprom 2 razy, bo na wsi nie miałam paracetamolu. Czy można - nie wiem. A jak mi się coś nie podoba, to też nie powiem, że ładne. :) A Zosia na przykład mi się podoba i poproszę o nowe zdjęcie :)

walabia lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wow jak szybko to sie dziewczyna rozszalala moze faktycznie zacznie tak szybko chodzić jak Ty :) mojemu to nawet stop sie nie chce łapać haha.
    Dzis jakos więcej cycusia potrzebuje wiec chyba cos faktycznie przeżywa ost zwiekszyl sobie ilośc karmien z 6 na 7.
    Mieiam a odnośnie BLW co jezeli dziecko po ukończeniu 6 miesięcy nie siada ? Czeka sie az usiądzie ? Bo to mnie zastanawiało.

Ibuprofenu nie mozma chyba tylko paracetamol jest ok. Mnie za to od wczoraj okropnie bola plecy mam taki bol pod łopatka po lewej stronie ze koszmar :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibuprom mozna :) na ip mi mowili ze mozna paracetamol albo ibuprom gdy mialam zapalenie piersi

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nowa kołysankę dla Zoi padła spać :D
    Zakazane piosenki - siekiera motyka

Makcza lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, cenię i pochwalam Twój repertuar :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wykonałam pierwsza gimnastykę z dzieckiem. Radość obustronna.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [IMG]http://i57 .tinypic.c om/25rm88z .jpg[/IMG] 

pozdrawiamy z Cannes bez małego bo za gorąco było !!

Miriam, Tusia89 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    25rm88z.jpg 

pozdrawiamy z Cannes bez małego bo za gorąco było !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOZGO ogólnie jest kilka rzeczy które sie na to składają możesz np na kolanach trzymac Tymka a on wsuwa z twojego taleza ;) warzne zeby był zainteresowany jedzeniem sam chwytał i wkladał do buzi na tych zdjeciach powinno byc co nieco na ten temat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Właśnie wykonałam pierwsza gimnastykę z dzieckiem. Radość obustronna.
    ty gimnastyke ja pochłonełam tabliczke czekolady z zoja na rekach bo juz koniec spanka aaaaaaa!!

co do repertuaru uwielbiam taka muzyke a nie tam współczesne umcyk umcyk :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u was z wagą, dziewczęta? Ja mam jeszcze 2 kilo do wagi sprzed ciąży. 6 do wyglądu spoko, 9 do dobrego wyglądu i 16 do marzenia.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek padł ale pszczole wisząca przy lozku zawzięcie trzyma przez sen mój słodziak a ja zaraz musze isc z nim do mamy mam nadzieje ze sam sie obudzi bo jak ja to zrobie to raczej szczesliwy nie bedzie :/

Ja mam 3kg poniżej wagi sprzed ciazy i niezbyt dobrze się czuje w tej wadze w sumie od porodu 19kg ale wole miesc z 2-3 więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:39

Miriam, Makcza, Kaja, Tusia89, aphrodita, Karina1989 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 1 kg na plusie czyli od porodu 35kg mniej

‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ