X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia pięknie Franio pożera żyrafką Tymel jak ninja reke do buzi wypycha palcem a potem płacze hehe moze za wczesnie bo u niego zadnych oznak na zeby nie ma podobno.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska, oczywiście masz rację. Natomiast myślę, że KAŻDA z nas kieruje się własnym rozsądkiem. Żadna wiedza nie zaszkodzi - idealne połączenie to własny instynkt oparty o wiedzę (książki, opinie lekarzy) i doświadczenie innych matek.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynek dzis bardzo złe znosi 5 miesięcy jest taki płaczliwy ogólnie spi i marudzi i płacze tylko rano miał dobry humor a od 12 daje ostro czadu i juz nie wiem jak go zabawiać taka rozpacz a nic sie nie dzieje wszystko jest BLE :/ heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie spodobało to BLW. Tyle, że 1: boje sie tych kawałków i juz sobie wyobrażam te palpitacje serca jak Zoska się zakrztusi, 2: nauczona doświadczeniem wole nowe smaki wprowadzac wczesniej, żeby nie było problemów takicj jak z butelka.

Makcza, chyba spotykasz takich jak ja osobników. Jak mi sie coś/ktos podoba powiem raz i trzeba to sobie zapamietać. Jak nie to nie powiem za żadne skarby nawet jak ktos wrecz wymusza na mnie komplement :) Taka to jestem niewychowana ;)

Sto lat dla Tymusia! Marudzi, bo bardzo przeżywa swój dzień :)

Strasznie mnie głowa boli. Mozna wziac ibuprom przed karmieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:38

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osoboscie jestem zdecydowana na BLW po tym jak widziałam Tośke w żłobie :D mam porównanie z pracy :) moja mama tez mi tak diete rozszerzała instynktownie tylko ze ja na mm nie na cycu byłam i tu różnica ;)

Zoja to ma charakterek masakra wrr wykończy mnie to dziecko :P nawet w pracy nie miałam takiego przypadku jak ona :/
    dzis odłozyłam ja do łozeczka zlapała sie szczebelka i podniosła do siadu :/ to samo wyprawia na macie i płacze w niebogłosy jaj jej nie wyjdzie :(

wiec słuchamy Niemena, Grechuty i tancujemy :)

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza a ksiazke polecam :) nawet jak nie bedziesz tak roszerzac diety warto przeczytac :)

sorry za błedy transfer mi sie skonczył i pisze z kompa jedna reka tanczac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla ząbkujących dzieciaków polecam zimnego świeżego ogórka w słupkach :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ja wzięłam ibuprom 2 razy, bo na wsi nie miałam paracetamolu. Czy można - nie wiem. A jak mi się coś nie podoba, to też nie powiem, że ładne. :) A Zosia na przykład mi się podoba i poproszę o nowe zdjęcie :)

walabia lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wow jak szybko to sie dziewczyna rozszalala moze faktycznie zacznie tak szybko chodzić jak Ty :) mojemu to nawet stop sie nie chce łapać haha.
    Dzis jakos więcej cycusia potrzebuje wiec chyba cos faktycznie przeżywa ost zwiekszyl sobie ilośc karmien z 6 na 7.
    Mieiam a odnośnie BLW co jezeli dziecko po ukończeniu 6 miesięcy nie siada ? Czeka sie az usiądzie ? Bo to mnie zastanawiało.

Ibuprofenu nie mozma chyba tylko paracetamol jest ok. Mnie za to od wczoraj okropnie bola plecy mam taki bol pod łopatka po lewej stronie ze koszmar :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibuprom mozna :) na ip mi mowili ze mozna paracetamol albo ibuprom gdy mialam zapalenie piersi

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nowa kołysankę dla Zoi padła spać :D
    Zakazane piosenki - siekiera motyka

Makcza lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, cenię i pochwalam Twój repertuar :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wykonałam pierwsza gimnastykę z dzieckiem. Radość obustronna.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [IMG]http://i57 .tinypic.c om/25rm88z .jpg[/IMG] 

pozdrawiamy z Cannes bez małego bo za gorąco było !!

Miriam, Tusia89 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    25rm88z.jpg 

pozdrawiamy z Cannes bez małego bo za gorąco było !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOZGO ogólnie jest kilka rzeczy które sie na to składają możesz np na kolanach trzymac Tymka a on wsuwa z twojego taleza ;) warzne zeby był zainteresowany jedzeniem sam chwytał i wkladał do buzi na tych zdjeciach powinno byc co nieco na ten temat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Właśnie wykonałam pierwsza gimnastykę z dzieckiem. Radość obustronna.
    ty gimnastyke ja pochłonełam tabliczke czekolady z zoja na rekach bo juz koniec spanka aaaaaaa!!

co do repertuaru uwielbiam taka muzyke a nie tam współczesne umcyk umcyk :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u was z wagą, dziewczęta? Ja mam jeszcze 2 kilo do wagi sprzed ciąży. 6 do wyglądu spoko, 9 do dobrego wyglądu i 16 do marzenia.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek padł ale pszczole wisząca przy lozku zawzięcie trzyma przez sen mój słodziak a ja zaraz musze isc z nim do mamy mam nadzieje ze sam sie obudzi bo jak ja to zrobie to raczej szczesliwy nie bedzie :/

Ja mam 3kg poniżej wagi sprzed ciazy i niezbyt dobrze się czuje w tej wadze w sumie od porodu 19kg ale wole miesc z 2-3 więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:39

Miriam, Makcza, Kaja, Tusia89, aphrodita, Karina1989 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 1 kg na plusie czyli od porodu 35kg mniej

‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ