X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my do wczoraj w Domu :-) Francja zaliczona ! to dziś dom pełen gości matko jaki chaos ,krzyki,piski a to tylko 2 kuzynki trzpiotki nas odwiedzily i tak mlodego przecwiczyl ze Marczello padł o 20 i wypił 150 ml ...

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam masz Superasna Córkę !!!

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic monolog walnelam sama z sobą mogę isc spać :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak podajecie jedzenie ze słoiczka to jak podgrzewacie? wiem że to głupie pytanie, ale jak podgrzać 2, 3 łyżeczki papki?

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję do miseczki i podgrzewam w mikrofali. Jak mam małą ilość to dosłownie na kilka sekund. Chyba, że z lodówki wyciągam to na dłużej. Deserków nie podgrzewam jeżeli biorę nowy słoiczek.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyparzam wrzatkiem kieliszek z lyzeczka, odmierzam porcje do kieliszka, kieliszek wkładam na chwile do filiżanki z wrzatkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Kaja ona najcześciej tak sie spina jak sie cieszy albo jak chce sie wydostać lub wstać juz sama nie wiem co o tym myślec eh :/ w sumie z jednej strony to od jakis 2-3 tyg tak robi w wannie piastek nie zaciska nie jedtbiloxona w literke C eh nie wiem co myślec chyba udam sie z nia do fizioterapeuty niech na nia zerknie

Co do picia wody to Zoja uwielbia pic wodę w wannie i na basenie :/ az sie wyrywa zeby tylko swojego pysiaka zamoczyć i sie napić albo moczy ręce do buzi dzis jak sie z nia kapalam o pływała na brzuszku tak sie napila ze az sie jej odbeknielo :/ pije i sie cieszy a jak jej nie pozwalam to wrzask :/ jak ona na wszystkie zakazy bedzie reagowała takim wrzaskiem to sie załamie juz widzę przed oczami obraz wrzeszczącej leżącej tupiacej Zoi w sklepie na podłodze bo czegoś jej nie chce kupić ...
    A moje dxiecko miało być grzeczne i ułożone eh pomarzyć zawsze mozna ;)
    Chodź dzis nie był taki najgorszy ten dzien jak położyłam sie z nia o 16:30 to obudził nas telefon od Czarka o 20! Do 22 charcowala o 22 kapiel 40 min i spać histeria tylko od 12 do 16

benitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola polecam sposób doris ;) albo kapiel wodna :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzis ciężka noc, Tymek obudził sie o 2.30 inusypialam go do 3:/ potem wstał o 4 i juz był koniec spania. W lozku ze mna zasnal jeszcze ok 6.30 na godzinę. Mój maz juz od 2.30 nie mogl zasnąć a o 5.30 musiał wstac i zawieźć moja babcie na wyjazd wiec obstawiam ze wróci wściekły jak pszczoła bo od 2.30 nie spał :/ Tymek dzis wyciskal rano kupe plastelinę ale ile go to kosztowało wysiłku hoho

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral a ja w kwestii zimowej garderoby liczyłam właśnie na Ciebie :-) . Fajnie, że chłopcy dają Tobie pospać. U nas też dobra noc, ok. 2 smok i 7:30 pobudka. Pewnie dlatego, że mąż zwiększył porcję mleka o 23 i jeszcze dosypał łyżeczkę kleiku.
    Dziewczyny butelkowe, ile ml wypijają teraz Wasze dzieci? U nas 150 ml wody plus proszek (czyli ok. 170) już nie wystarcza, a alergolog przestrzegała przed zwiększaniem objętości. Dopóki nie uda się wprowadzić stałych pokarmów w większej ilości to będzie problem. Może pokombinować coś z kaszkami?
    Kozgo, przy marchewce to chyba nie da rady bez wody, chyba że dorzucisz owoce jak pisze Koral. Potem kupa jest marchewkowa, ale rzadsza :-) . Obstawiam, że ta kiepska noc była właśnie przez kupę, Stasiu ostatnio kilka godzin marudził i popłakiwał, a potem kupa i od razu lepszy humor. Może te ,,kolkowe'' dzieci mają też większy problem z przyzwyczajeniem się do nowych pokarmów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:25

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas noc chyba b.dobra bo podał o 20 i jedzenie o 1 i pobodka 0 6:30 i buszuje ze mną po necie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet nie musze pisać, jak zwykle co 2 godziny. Jak w końcu się coś zmieni to będę naprawdę szczęśliwa, żeby chociaż miał te 4 godziny to by się dało żyć. Teraz jestem ciągle wykończona.
    Koral fajnie, ze u Was taka poprawa.
    Kozgo współczuję tak okropnej nocy, u nas po marchewce na razie 2 kupy już, ale on zjadł malutko na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 09:29

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, ale mi się komplement trafił od Ciebie z rana! :*

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj noc koszmarna. Julka co 2 godz pobudka i wcale smoka nie chciała tylko cyca. O 7ze mną zasnęła i spalismy do 9. Piersi miałam jak naleśniki rano hehe
    Olala witaj w klubie nieprzespanych nocy

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam tak mi się przypomniało że emilka jak była mała była bardzo grzeczna żadnych ataków płaczu ani nic. Za to teraz to już nas całe osiedle zna z jej płaczu i fochów , bo ona chce to i tamto i najlepiej cały. Sklep:/ teraz już ją trochę ujarzmiłam Ale była masakra.
    Więc może Zoja da ci teraz popalić a w późniejszym wieku bedzie grzeczna :-)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śpiwory się nie sprawdziły emilka też na jesień już jeździła w spacerowce i chciala siedziec nie leżeć a wiadomo że w spiworze to niewygodnie i bardzo marudziła. Więc miała ubrany kombinezon i przykryta była grubym kocem i to nakrycie na wozek. I to wystarczyło

doris85 lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny strasznie bolą mnie piersi już od jakiegoś czau sutki bolą okropnie, ale dziś jest masakra, od sutków aż mnie rwą jakby całe piersi.
    mały je bardzo często bo co 2 godziny, tylko czasami uda mi sie go w dzień przetrzymać na 3 godz, ale w nocy tez co 2 więc one nie mają kiedy odpocząć a do tego on się na nie rzuca jakby był był wygłodniały, nie wiem czy tak bardzo potrzebuje jedzenia czy po prostu gryzaka, ale je łapczywie i mocno ciągnie, podczas karmienia chce mi się ryczeć a i po boli, nawet nie mogę się na boku położyć..

01582n0ast4hm7dp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral ja miałam nie ortalionowy tylko materiał z wierzchu był taki, jakby to powiedzieć jakby bawełna ale nieprzemakalna, taki delikatny.. na jeden zamek.. ja preferuję tylko na jeden zamek. mam dwa kobinezony po córce i oba nie są takie ortalionowe...nie wiem czy wiesz o jaki materiał mi chodzi.. śpiworek też mam ale emilka strasznie nie lubiała w nim jedzić, kręciła mi się darła a jak siedziała przykryta kocem to radosna ;) każde dziecko jest inne i nie każde lubi takie opatulenie :) moja akurat nie lubiała jak będzie u Julki to nie wiem przekonam się niebawem :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku. Normalnie czuć jesień w powietrzu. Aż mi się smutno zrobiło, jak pomyślę ile letnich ubranek i sukienek Emilka jeszcze nie zdążyła założyć.

Właśnie się zastanawiam czy kupować śpiworek do spacerówki. Pewnie kupimy bo jakoś tak ciężko przewidzieć czy dziecku będzie w tym wygodnie.
    Teraz przeglądam sukienki na chrzciny i chyba najlepiej to jest chrzcić w lecie. Bo tak w jesieni to ciężko przewidzieć jaka pogoda będzie.
    Jeszcze muszę iść do naszego proboszcza o zgodę na chrzest w innej parafii. Proboszcz z mojej poprzedniej parafii (tam chrzcimy) powiedział że musimy dobrą historyjkę wymyślić bo zna tego księdza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ