X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie, jak Zojka grzecznie pozuje :)

Walabia, my już niektóre rzeczy nosimy 80

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ale prześlicznie Zoja wygląda!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Kira się taka duża urodziła, a teraz jest najmniejza! Mąż kupił zestaw bodziaków na przecenie w Smyku, rozmiar 62. Zakładam - dobre. Patrzę na metkę, a tam napis - "welcome newborn" ! A dziecko 4 miesiące skończone... No cóż, każdy maluch ma swój rytm.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, pytałaś kiedyś o słowo grajfać. Nie jest regionalizmem krakowskim, podejrzewam, że jest gwarowe, ale skąd - nie wiem. Brzmi z niemiecka. Przejęłam je od mojej mamy, a ona pewnie z jakiejś anegdoty, bo nie przypuszczam, że z literatury. Ode mnie z kolei przejęli je wszyscy przyjaciele, bo szczezrze mówiąc - brakowało tego słowa w słowniku! :)

A, i ślub wziąć warto. I koniecznie musi być wesele - choćby na 6 osób. Rytuał musi być dopełniony. I podróż poślubna - choćby miałyby to być 4 dni we wsi obok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 12:42

Niesmiala lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, czasem takie prezenty mogą zrobić komuś wielką przykrość. babcia chciałą dobrze, wiadomo, ale gdyby było tak, że się starasz o dziecko od lat, a nie możesz, to taki prezent na wyrost może być przykry...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, mój kolega śpiewa w tym chórze - Bartek Gitis. Nawet umawiałam się z nim, że pójdziemy razem na próbę, bardzo mnie zachęcał, a ja całę życie marzyłam, żeby śpiewać w chórze. Ale zaraz jakoś zaszłam w ciążę, no i nic z tego nie wyszło.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, zdecydowanie polecam Bałkany we wrześniu. Pięknie, tanio, pyszne jedzenie, wino za grosze, przyjaźni ludzie - no i trzeba ich wspierać po powodzi.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:29

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościłam Miriam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:30

nick nieaktualny, olala81, Makcza, Karina1989, Kaja, Tusia89, Lissa lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia cudna :) nawet powiem Ci ze bardziej Zosia mi sie podoba w tek sukience :P

A u nas Zoja padła ! 29macn9.jpg dziękuje za ten wynalazek Chusto poprostu jestes genialna !

doris85, olala81, Karina1989, Kaja, Lissa lubią tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Olala, czasem takie prezenty mogą zrobić komuś wielką przykrość. babcia chciałą dobrze, wiadomo, ale gdyby było tak, że się starasz o dziecko od lat, a nie możesz, to taki prezent na wyrost może być przykry...
    Ja juz byłam w ciąży o było w zeszłą gwiazdkę czyli połowa ciąży:) ale przykro mi było że nie ma prezentu dla mnie i dotarło do mnie że już teraz najważniejsz e będzie dziecko;) taki kubeł zimnej wody.

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie dziewczyny wyglądaja w te sukience.
    Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań. Tylko, że nie wiem czy nie kupic lepiej z długim rękawem.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita no pewnie ze lepiej na długi rekaw bo już zimno jest

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Miriam wasze córeczki obie wyglądają cudownie :)

Walabia mi sie marzy zeby Tymek wytrzymał w jednym miejscu czy zabawce 30minut bardzo sie systemy non stop noe zmieniac mu miejsc i pozycji ale jak sie zaczyna drzeć to nic innego nie pozostaje ;/ mundial cały ranek tańczyliśmy i śpiewaliśmy leci mucha mucholotem bo Tymek to uwielbia :)

co do ubran kurcze u nas tak rożnie sa Body 62 dobre a sa rzeczy 68 za małe co firma to inaczej ja teraz poluje na czapki dla Tymka i masakra dzis w reserved była jedna i to na 9-12 kurde wszędzie pustka jezeli chodzi o czapki na raka teraz przejściowa pogodę.

Ja nigdy nie chciałam wesela ale maz sie uparł i kurcze nie żałuje było cudownie i gdyby nie kasa i ilośc przygotowań to chetnie bym to powtórzyła.

Miriam a jak sprawa chrzestnej i alkoholu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:17

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo Zoja też uwielbia muche :D

a co do chrzcin to nie wiem niby staneło tylko na tym że będzie wino a chrzesna to nie wiem ja nadal twierdze ze chrzcin nie bedzie :D a 27 mamy wesele u znajomych to sukienka sie przyda :D a niby 28 sa chrzciny ale widze ze czarek sie przekonuje do tego ze chrzciny sa zupelnie nie potrzebne i szkoda kasy na to bo cos jego mama dzwonila wczoraj wieczorem ze poprosila siostre cioteczna czarka z warszawy zeby byla chrzesna i coś się kucili przez telefon że jak mogła to zrobić ale ja udawałam że nic nie słyszalam bo zaparcie twierdze ze chrzcin nie bedzie !

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli chodzi o ciuchy, to używamy 68 lub 74, choć i czasem z tych mniejszych rozmiarówek 80tka się przyplącze...śpiochy, które Julia nosiła już siedząc w wieku 7-8 miesięcy są teraz tylko troszkę za duże....
    A się kapnęłam, że mały dostał od chrzestnej kombinezon w rozmiarze 80...zobaczymy, czy się do czegoś nada...

Prześliczne te Wasze królewny :D

walabia - wszystko jest z tarczycą dobrze i już!!!

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przedstawiam mojego łobuza :)
    Ta grzechotka na zdjęciu ma 33 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:38

Tusia89, nick nieaktualny, doris85, olala81, Kaja, Makcza, Karina1989, Lissa, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka Tymka bezcenna, jest genialny. Czyżby sobie myślał, mamo kolejne zdjęcie??? heheh :D

Miriam, Gdybym wcześniej nie słyszała o Twoich przebojach z Zojką, w życiu bym nie powiedziała, że ta śliczna dziewczynka w białej sukience jest takim wulkanem energii :)

Zarówno Zośce jak i Zojce sukienka super pasuje :)

doris85 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral z jednego tylko jedno w pidżamie rano a drugie to juz Body. Ostatnio nawet nie musze przebierać go jakos mega czesto naszczescie :)

Tusia moze tak byc musze wreszcie wybrac triche i zrobic album bobjednak zawze to inaczej niz w komputerze czy telefonie.od porodu mam ponad 2tys zdjec Tymka wiec ma prawo miec dosyc :p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadam juw9wz.jpg ale jestem szczęśliwa ze wkoncu sie udało :D

Kaja, Karina1989 lubią tę wiadomość

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ