Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko, Kira się taka duża urodziła, a teraz jest najmniejza! Mąż kupił zestaw bodziaków na przecenie w Smyku, rozmiar 62. Zakładam - dobre. Patrzę na metkę, a tam napis - "welcome newborn" ! A dziecko 4 miesiące skończone... No cóż, każdy maluch ma swój rytm.
-
Nieśmiała, pytałaś kiedyś o słowo grajfać. Nie jest regionalizmem krakowskim, podejrzewam, że jest gwarowe, ale skąd - nie wiem. Brzmi z niemiecka. Przejęłam je od mojej mamy, a ona pewnie z jakiejś anegdoty, bo nie przypuszczam, że z literatury. Ode mnie z kolei przejęli je wszyscy przyjaciele, bo szczezrze mówiąc - brakowało tego słowa w słowniku!
A, i ślub wziąć warto. I koniecznie musi być wesele - choćby na 6 osób. Rytuał musi być dopełniony. I podróż poślubna - choćby miałyby to być 4 dni we wsi obokWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 12:42
Niesmiala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Makcza wrote:Olala, czasem takie prezenty mogą zrobić komuś wielką przykrość. babcia chciałą dobrze, wiadomo, ale gdyby było tak, że się starasz o dziecko od lat, a nie możesz, to taki prezent na wyrost może być przykry...
-
nick nieaktualny
-
Doris, Miriam wasze córeczki obie wyglądają cudownie
Walabia mi sie marzy zeby Tymek wytrzymał w jednym miejscu czy zabawce 30minut bardzo sie systemy non stop noe zmieniac mu miejsc i pozycji ale jak sie zaczyna drzeć to nic innego nie pozostaje ;/ mundial cały ranek tańczyliśmy i śpiewaliśmy leci mucha mucholotem bo Tymek to uwielbia
co do ubran kurcze u nas tak rożnie sa Body 62 dobre a sa rzeczy 68 za małe co firma to inaczej ja teraz poluje na czapki dla Tymka i masakra dzis w reserved była jedna i to na 9-12 kurde wszędzie pustka jezeli chodzi o czapki na raka teraz przejściowa pogodę.
Ja nigdy nie chciałam wesela ale maz sie uparł i kurcze nie żałuje było cudownie i gdyby nie kasa i ilośc przygotowań to chetnie bym to powtórzyła.
Miriam a jak sprawa chrzestnej i alkoholu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:17
-
nick nieaktualnyKozgo Zoja też uwielbia muche
a co do chrzcin to nie wiem niby staneło tylko na tym że będzie wino a chrzesna to nie wiem ja nadal twierdze ze chrzcin nie bedzie a 27 mamy wesele u znajomych to sukienka sie przyda a niby 28 sa chrzciny ale widze ze czarek sie przekonuje do tego ze chrzciny sa zupelnie nie potrzebne i szkoda kasy na to bo cos jego mama dzwonila wczoraj wieczorem ze poprosila siostre cioteczna czarka z warszawy zeby byla chrzesna i coś się kucili przez telefon że jak mogła to zrobić ale ja udawałam że nic nie słyszalam bo zaparcie twierdze ze chrzcin nie bedzie ! -
U nas jeśli chodzi o ciuchy, to używamy 68 lub 74, choć i czasem z tych mniejszych rozmiarówek 80tka się przyplącze...śpiochy, które Julia nosiła już siedząc w wieku 7-8 miesięcy są teraz tylko troszkę za duże....
A się kapnęłam, że mały dostał od chrzestnej kombinezon w rozmiarze 80...zobaczymy, czy się do czegoś nada...
Prześliczne te Wasze królewny
walabia - wszystko jest z tarczycą dobrze i już!!! -
Minka Tymka bezcenna, jest genialny. Czyżby sobie myślał, mamo kolejne zdjęcie??? heheh
Miriam, Gdybym wcześniej nie słyszała o Twoich przebojach z Zojką, w życiu bym nie powiedziała, że ta śliczna dziewczynka w białej sukience jest takim wulkanem energii
Zarówno Zośce jak i Zojce sukienka super pasujedoris85 lubi tę wiadomość
-
Koral z jednego tylko jedno w pidżamie rano a drugie to juz Body. Ostatnio nawet nie musze przebierać go jakos mega czesto naszczescie
Tusia moze tak byc musze wreszcie wybrac triche i zrobic album bobjednak zawze to inaczej niz w komputerze czy telefonie.od porodu mam ponad 2tys zdjec Tymka wiec ma prawo miec dosyc :p -
nick nieaktualny