Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Franko mój ma brązowe oczy,tzn. robią sie brązowe. Juz dokładnie to widać.
ja na plamy polecam niemieckie mydło. Kiedyś juz wstawiałam link. Nigdy mnie nie zawiodło. Nie trzeba nawet zapierać. Wystarczy przed praniem natrzeć plamę.
Walabia jak badanie?
Franciszek, ma swoje ulubione bajki. Musza byc rymowane. Tez mu czytamy w ciągu dnia;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:03
-
Właśnie położyłam Staszka, zasnął dopiero na rękach - straszna rozpacz po tym jabłku. Nie wiem, czy podawać mu je dalej, czy odstawić i spróbować później? Ewidentnie boli go po nim brzuszek.
Makcza, gratulacje z okazji rocznicy i dużo szczęścia na kolejne lata!
Walabia, daj znać, jak po wizycie, ale też wierzę, że wszystko jest oki. Masz duże szczęście, że mama Cię wspiera i pomaga w wychowaniu Franciszka. Mojej bardzo mi brak, choć czasem zastanawiam się, co by mi doradziła.
Tusia, w takim razie jutro uderzam po niemieckie mydło, bo mam na osiedlowym ryneczku sklep z niemiecką chemią. Dziś zaplamiony pierwszy bodziak, mimo śliniaka.
Czytam Staszkowi od jakiegoś miesiąca, czasami słucha dłużej, czasem krócej, ale chodzi o wyrobienie nawyku, a nie o ilość, więc jak widzę, że ma dosyć, to kończymy.https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ewelina moja kuzynka mówiła ,że jak dawała marchew pierwszej córce to placz był i odstawili ,a teraz z drugą tego nie zrobiła i małej nastepnego dnia bóle przeszły nie wiem kurcze ja na razie z podawaniem czego kolwiek musze sie wstrzymać do wizyty u alergologa tak mi poradzila nowa pediatra bo młody ma smietnik w brzuszku po tych wszystkich zmianach mleka ohhh szkoda mi Stasia bo cierpi biedak , ale może tak to nie , które dzieci przechodzą ehhhh
-
Chyba tak zrobię, mam jeszcze w zapasie gruszki i banana, będę dodawać do marchewki, bo ją dobrze toleruje.
Koral, ja ubrałam Staszka w bodziaka z długim rękawkiem, ciepłe ogrodniczki, bluzę i cieplejsza czapkę z takiego dresowego materiału. Przykryty był polarkowym kocykiem i nie zmarzł, był nawet cieplutki, jak go rozbierałam do kąpania.
Dużo wyszło tego ciepełkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:54
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
A u nas w domu atmosfera smutna nasza młoda psina dziś została uśpiona 3 letnia psina przez 3 tyg leczenia nie dało jej uratować ,a Marczello lubił na nią patrzeć jak skacze i szczeka to piszczal !!!!weterynarz podejrzewa otrucie jestem ciekawa co za Menda Społeczna to zrobiła jak się dowiem to nie recze za siebie bo mielismy na osiedlu ponad 30 szt dzikich kotów ,a teraz jest ich może 2 lub 4 sąsiedzi poznajdywali padniete koty ,ktoś wytrul koty ,a teraz za psy się zabrał !!!!!! Ide spac bo mam doła
-
Nie polecam słoiczków z owocami Gerber, wszystkie mają wit C i sa kwaśne Zoska tak sie wściekła, że mało mi łyzeczki z dłoni nie wytrąciła.
Kupiłam dziś fajną czapkę, rekawiczki, spodnie dresowe, leginsy i skarpetki. oczywiscie dla Zosi. jestem zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:21
-
yo yo yo
ah ta marchewka ja tez nie moge doprac ubranek i sliniakow no ale sprobuje z ta zimna woda
Makcza piekna tradycja - kolejnych wspanialych lat zycze
a moj uwielbia gerbera i to chyba kwestia gustu bo dla mnie deserki sa wrecz slodkie nie kwasne hehe
Mi tez sie wydaje ze malemu zeby ida bo usilnie wszystko pcha do buzi ale ja niczego nie widze .
Pogoda beeee ja ubieram mojego bodziaki z krotkim rekawkiem na to bodziaki lub bluzeczka z dlugim rekawkiem , rajstopki i na to spodenki dresowe a po domu tylko rajstopki albo tylko spodenki . oczywiscie czapa musi byc
A maly cos usnac nie moge tylko zaglada mi caly czas od laptopa Caly czas spimy razem ]
Aaaaa i maz przylatuje tydzien wczesniej - no nie dajey juz rady bez siebie -
TUsia, dzięki za pamięc o badaniu. Guz się nie zmniejszył ani nie zwiększył. Kobieta na USG wyśmiała sugestie poprzedniego lekarza, że może to być krwiak związany z porodem "a ktoś panią dusił za szyję w trakcie porodu?" - zapytała.
No i powiedziała "najlepsza wiadomość dla Pani jest taka, że jest to guz nieunaczyniony". Sęk w tym, że na poprzednim USG w czerwcu na opisie mam "mocno unaczyniony", chyba, że nie umiem czytać ze zrozumieniem. A więc jedno badanie zaprzecza drugiemu. Muszę iść za kilka dni do mojej dr do której trafią dzisiejsze wyniki badania i to skonsultować, bo trochę jestem skołowana.
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Walabia ah Ci lekarze kazdy po swojemu obu na wizycie wyszło wszystko dobrze.
Ja tez Tymka ubieram w Body na ramiączka, bluzka z długim o bluza a na dol rożnie rajstopy i spodnie albo same spodnie i kocyk, a jak w nosidle to trampki jeszcze.
Ja narazie bez sloiczkow zobaczymy jak jutro brokul tylko nie wiem czy powinnam mubdawac wode do picia bo on nie chce pic za bardzo.
Koral tez chce je kupic na jaki rozmiar masz dla chłopców bo mam w domu jedna czapkę 6-9 i mega duża jest. -
To chyba kwestia gustu, bo jak pisałam, mi się jabłko gerbera wydaje słodkie...i Mateuszowi też smakuje Zrobiłam mu parę dni przerwy i wczoraj zaczęłam znów dawać...i cisza:) Zero płaczu, widzę, że zaczął dobrze tolerować Ale on też nie wydaje się grymaśnikiem jeśli chodzi o jedzenie czy picie...wodę też pija namiętnie bez grymaszenia...
koral - ja daję małemu cieplejsze spodnie, body z długim rękawem i ciepłą bluzę lub kurteczkę, albo krótkie body, bluzka z długim i bluza...no i czapkę oczywiście.
walabia - Ah ci lekarze...jedni mówią tak, drudzy inaczej...skąd ja to znam? No zobaczymy co ta twoja lekarka powie na konsultacji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:58
-
kurczę Walabia, pozostaje tylko czekać na opinię Twojego lekarza, szału można z nimi dostać. Mam nadzieję, że jednak okaże sie wszystko ok.
a mi się przypomniało że przed ciążą miałam mięśniaka na tylnej ściance macicy, muszę iść przy okazji go sprawdzić, bo ostatnio ciągle boli mnie podbrzusze, ale to może być też od kręgosłupa. -
Dzien dobry mamuśki
Ale u nas noc od 24 wstawanie co godzinę normalnie nie ogarniam nic heh, a jak tam u Was?
Wczoraj taki piekny kombinezon wynalazlam dla Tymka za 36zl i przespalam koniec licytacji :Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 07:51
-
Koral ja jedna kurtkę kupiłam w Tesco w zeszła zimę za 30zl a jedna dostaliśmy ale one sa na 74 i to takie jesienne parki a ma zimę szukam na Allegro czegos.
Ja chyba wstawalam dzis milion razy co Tynka uspokoilam i szlam do lozka to za 10 min płacz:( chociaz dzis obeszło się bez histerii.
To chyba tez kupie 3-6 najwyżej zwrócę ale nie wydaje mi się zeby za małe były a uszy dobrze zakrywają ? -
Koral znam ten bol tez ich nie lubie hehe no ale na zimę nie bedzie innej opcji.
Oby nam sie udało gdzies uciec na 2 tyg w ciepłe strony to troche mniej zimna chociaz. Moze zima bedzie tak łaskawa jak ta ostatnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 08:23
-
nick nieaktualny