Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w bonus pharma z karta lifestyle sa pampersy 3 70szt za 35zl wychodzi 50gr za sztukę wiec super cena.
Kaja a jak tan lezenie na brzuszku u Marcela polubił troche?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:38
Makcza, Tusia89, Niesmiala, Bea_tina, Lissa, Karina1989 lubią tę wiadomość
-
Wy kombinezony a ja kurtke przejsciową obczajam. Wczoraj ubrałam małą w polarowy pajac i bardzo była niezadowolona. Chyba sobie daruje kombinezon i kupie kurtke i spodnie ocieplane. Znacie jakies fajne modele, bo chciałabym coś cienkiego i ciepłego, żeby Zoska nie wyglądała jak ludek Michelin'a?
Noc fatalna. Pierwsza pobudka o 24 potem 2.30 i marudzenie u nas w łóżku do 4.30. Cycka nie chciała ewidentnie odwracała głowę. Biedna po nocy zabkuje. Zauważyłam, że dolnym dziąśle wiecej białych kropeczek. Czakamy -
Witam z rana U nas noc też okropna, 3 pobudki na karmienie! Frania też coś męczy, bo po cycku nie zasypia od razu tylko stęka i jęczy z zamkniętymi oczami i przewraca głowę z boku na bok. Biedaczek
Kozgo, ja na te szczepienia chodzę jak chcę najważniejsze żeby pomiędzy dawkami było minimum 6 tygodni
Co do ubrań to mam dwie kurteczki przejściowe ale właśnie jeszcze nic na zimę i nie mam pojęcia co kupić. -
Hejka
Franek od dluzszego juz czasu budzi sie co dwie godziny. Czasem mam wrażenie, ze wcale nie chce cyca,bo jak położę go do naszego lozka żeby nakarmić, to on zasypia. Dzis juz moją koszule położyłam na Franka poduszkę i nic. Choć zaskoczył mnie o godz. 3:15 bo pospał do 7 ale w tym dwie przerwy na smoczka, no ale juz nie cyc...
ostatnio mi zaczął ulewać, mimo,ze wcześniej zdarzało mu sie to bardzo sporadycznie.
widzę,ze na Waszym tle Frankowi funduję zimny wychów;) daje mi to do myślenia, moze za lekko go ubieram... Tylko jak kiedyś założyłam mu podkoszulke i bluzkę z długim to sie spocił... -
U nas z ubiorem zalezy czy Tynek jest w nosidle czy w wozku bo w wozku cieplej jest no i kocyk. Za to po domu śmiga tylko w Body z długim i dresach.
Kurde zastanawiam się czemu Tymek tak złe sypia i inne dzieciaczki tez czesc prez zeby ale u nas nie widac zeboli. -
Hej. U nas jest postęp w nocy, dzisiaj nie było pobudek co 2 godz. tylko co 3:) No i kilka razy pomiędzy jakieś piski, płacze przez sen, musiałam wstać , pogłaskać chwilę po policzku. Ostatnio często tak ma, że nagle śpiąc zaCZYNA PISZCZEĆ CZY PŁAKAĆ , NIE WIEM O CO CHODZI. W domu nie mam żadnej nerwowej atmosfery, żeby musiał się denerwować, nie wiem czy coś go pobolewa, czy układ nerwowy nie radzi sobie z bodźcami z dnia?
Koral ja ostatnio w H&M kupiła coś takiego http://www.hm.com/pl/product/28742?article=28742-A tylko brązową z taka buzią.
I w Zarze ta już grubsza http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-%280-12-miesi%C4%85ce%29/akcesoria/czapka-z-pomponami-c480507p2046520.html
Tu jest ta brązowa z H&M ta jest taka nie bardzo gruba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:39
Kaja, Makcza lubią tę wiadomość
-
U nas tradycyjnie o 24 karmienie na spiocha przez męża (ja już śpię), a o 6 pobódka i karmię Ja.
Ale dzisiaj chwilę pobawiłam się z Emilką i dałam ją do łóżeczka, a potem do wózka, żeby zajęła się sobą bo nie dałam rady rano słuchac jej pisków.
Ból głowy i temp 37 stopni cały czas się utrzymuje u mnie od wczoraj. Nic poza tym mi nie jest. Dziwne to.
Ja ostatnio kupiłam 3 czapeczki na zimę w Smyku. Była wyprzedaż i wyobraźcie sobie, że jedna szt kosztowała 5 zł. Ciężko nas z rozmiarem bo Emilka ma dużą głowę. Teraz ma 42 cm. Także na zimę to już kupowałam 48-50.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:47
-
Olala ale u bas w nocy tez wlasnie jest poplakiwanie a czasem mocna histeria a oczy zamknięte i czasem da sie uspokoic glaskanien czy na rekach a czasem tylko cyc pomaga.
Aphrodita współczuje goraczki. U nas Tymej ma znowu mała chyba bo niektóre czapki na 0-3 jeszzse sa dobre hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:49
-
ja wczoraj kupiłam bardzo fajna czapkę w auchan z grubej dzianiny na teraz i rekawiczki na teraz/jesień. Obczajam tez super przejsciówkę na allegro. Boje sie trochę kupować na wyrost bo te rozmiary różne są. W domu Zoska lata w body z długim cienkich spodenkach i skarpetkach. Jej jest cieplej niż mni, bo ja jestem grubiej ubrana
Fajne te czapki w h&m, chyba zakupie ta pilotke z futerkiem
No waśnie z tymi rozmiarami to dziwinie jest. Strasznie nie lubie jak cos kupuje a potem mała tego nie nosi, bo albo pogoda nie ta albo rozmiar. Praktyczna jestem. U nas obwód głowy 41 i czapeczki 40-42 za małe. teraz kupiłam 40-45 i bedzie na teraz a potem kupie cieplejszą.
A szaliczki kupujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:56
-
kozgo wrote:Dziewczyny w bonus pharma z karta lifestyle sa pampersy 3 70szt za 35zl wychodzi 50gr za sztukę wiec super cena.
Kaja a jak tan lezenie na brzuszku u Marcela polubił troche?
Mój syn rano haha
Super spi twój bombel
A Marcel nie wciąż ryczy jak opetany 4 min i koniec -
Eh ja czapki kupować muszę niestety na bieżąco nic z wyprzedzeniem nie trafię, bo ze zmieniającym się rozmiarem głowy Mateusza, to ciężko cokolwiek przewidzieć Główkę ma dużą i ciężko dobrać...
U nas pobudka o 00:30 i o 5:50 koniec spania...no ale jak widzę, to i tak nie najgorzej....
Miriam - powodzenia na szczepieniu
kozgo - Tymyś super spryciula
Martuska - ja też nawet nie chcę myśleć co to będzie z ubieraniem...starsza niby się sama ubierze, ale ten mały to będzie koszmar...i to ciągnij go już przed 7 by zaprowadzić małą do szkoły Nie chcę jesieni i zimy!!