X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie 40zł za czapkę dla niemowlaka to obłęd, w życiu bym tyle nie dała - i nie dlatego, że nie mam, tylko że się po prostu nie zgadzam! Jeśli chodzi o bodziaczki czy spodenki, to kupiłam ostatnio kilka sztuk w sklepie, ale po kurtki, bluzy itd. wybieram się na szmaty - w tej kategorii nie mają sobie równych, bo za kilka zł można kupić piękne rzeczy, które w sklepie kosztują stówkę. A właściwie - których w sklepie często nie ma. No i poszłyśmy dziś z Dziobakiem na polowanie, ale akurat nic takiego nie było, za to kupiałm kilka cudeniek na wyrost, nie mogłam się powstrzymać. Zaczął padać deszcz, więc polowanie zakończyłyśmy na jednym sklepie, ale jutro pójdziemy znowu - mieszkamy w zagłębiu ciuchowym, a czasu nam nie brakuje :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zaś chodzi o wymyślne zabawki, to moje dziecko preferuje sznurek. Troczek od ochraniacza, tasiemkę przy mojej koszuli nocnej i tego typu atrakcje :) Moja koleżanka zaś powiedziała mi ostatnio, że jej 3 letnia córka dostała na urodziny folię aluminiową, bo to jej ukochana zabawka, i była w siódmym niebie :) Śmiałyśmy się, że wstyd tylko będzie, jak w przedszkolu powie, co dostała :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, ja też wybieram się na szmaty. Dużo mam ubranek, sukienek firmowych w super cenie kupionych. W CH kupuję rzeczy z promocji. No i moja mama dużo mi kupuje ubranek. Z resztą wystarczy powiedzieć mojej teściowej czy mamie, że mam mało bodziaków z długim rękawem w rozmiarze 68 i zaraz je mam :)

A co do zabawek to moja przyjaciółka mi opowiadała, że dla jej rocznego syna najlepsze zabawki to są artykuły domowe np. łyżka. Szkoda kupowac dużo zabawek bo nimi się nie bawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:54

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bajek to polecam te książeczki. Kiedyś kupiłam w jakimś sklepie "Mała owieczka". Emilka ją uwielbia, jest bardzo ładnie wydana.
    Czasami trzyma sobie sama i gaworzy. Wygląda jakby sama czytała :)

http://allegro.pl/ksiazka-dla-dzieci-ksiazeczki-bajki-wiersze-i4480224859.html Szukałam innych tytułów i dopiero na allegro znalazłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 14:03

Makcza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afro, a wrzuć jakieś zdjęcie Emilki.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, zajrzałam na tę aukcję - "Mała owieczka", "Mały lisek" i... "Mała policja"! :D

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Tymku widze ze nie na co mu kupiwać duzo on ma z 4 zabawki którymi jest zainteresowany a reszta leży nie używana w ogole.

Aphrodita to tylko pozazdrościć mamy i teściowej moje sie nie garną hehe:)

My po brokule i jak zwykle zachwyt i ile on gada podczas jedzenia to szok haha mistrz :)
    Ale dałam mu tylko kilka łyżeczek chociaz pewnie zjadlby i więcej hehe:)

Kaja on tak nie spał przekręcił sie i rozpaczał.

Makcza zgadzam sie z Toba ze te ceny to koszmar:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a macie tak, że np. kupicie czasem jakiś drobiazg, choć wiecie, że dziecko teraz go już nie wykorzysta? Np. za małe ubranko, czy coś ewidentnie dla płci przeciwnej, myśląc "będzie dla następnego"? :) Bo ja dziś kupiłam rampersik letni dla chłopca :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza właśnie polowałam na zęby Emilki, żeby zrobić zdjęcie, ale niestety to nie jest takie łatwe. Chowa je pod językiem i nie chce pokazać.

Ja takie droższe rzeczy typu wózek, pościel, kocyki zawsze kupowałam neutralne z myślą o kolejnym dziecku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral co do używek mam tak jak Ty kurtki, bluzy, spodnie ok ale Body, czapki, rajstopy, skarpetki nie bardzo. Ja mega duzo rzeczy kupuje na Allegro firmy next bo ich ciuchy naprawde sie mało niszczą i bluzy po 10zl potrafią byc i spodnie po 5 wiec mega tylko czas musze miec zeby poszukac.

Ja kupuje wszystko na wyrost teraz ale zmieniłam tok myślenia bo w ciazy myslalm ze bede od razu sprzedawać wszystko a teraz mysle ze jednak zostawię te rzeczy i jak sie okaże ze dziewczynka to wtedy sprzedam. Wozek mam granatowy, hustawka kremowa wiec moze byc dla jednego i drugiego. Chociaz mój masz jest przekonany ze bedzie drugi syn hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 14:37

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupowałam wszystko neutralne z myślą że będę miała parkę :) a tu wyszła nam 2 Juleczka i już teraz kupuję wszystko dla dziewczynek :) bo 3 nie planuję ale wózek zostawiam bo mam czerwono szary więc może kiedyś się przyda komuś w rodzinie..a sprzedać go za grosze to mi sie nie kalkuluje bo juz jest troche zrysowany jak to juz 2 bobas w nim jeżdzi to wiadomo..

ja kurtki bluzy kupuje w komisach a i jeszcze na fb są grupy utworzone np. BOBookazje albo CIUSZKOLANDIA! :) WSZYSTKO DLA MALUSZKOW!, trzeba tylko dołączyć do grupy i tak kobiety sprzedają ciuszki po swoich dzieciach i mozna wychaczyc kilka perełek, ja juz tyle rzeczy nakupiłam Emilce na tych grupach i Julce też bluzę i gacie kupiłam :) poszperajcie a jest tego mnóstwo na facebooku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 14:48

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie dowiedziałam, ze moja kochana siostrzenica jest w ciąży, ona ma 19 lat. Młoda, no ale cóż zdarzyło się jej mama czyli moja siostra zaszła z nią w ciążę dokładnie w tym samym wieku, ale najgorsze jest to, ze Ta moja siostra stara się od ponad roku o dziecko! A tu zamiast mamą zostanie biedna babcią! To musi być dla niej mega trudne, bo oni już nawet myślą o In vitro a tu taki news. Zycie lubi zaskakiwać. no więc ja też nie sprzedaję ubranek bo mam dla kogo trzymać, mam jeszcze młodszą siostrę, więc na pewno któraś z tego skorzysta.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ale historia z tą Twoją siostrą. Ciekawe czy dalej będą myśleć o dziecku.

Dla mnie też 40 zł to bardzo dużo za czapeczkę. A może w Tesco coś fajnego będzie, tam mają troszkę taniej i często jest promocja na ciuchy dziecięce minus 30%.

Znalazłam fajną stronkę szukając książeczek dla Franiątka.
    http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com/ - można podglądnąć książeczki od środka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:47

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo no to rozpacz ehhh biedy jakiś powód dobry by rozpaczac :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral oby to nie był jakis wirus :( Tynek dzis cały dzien je, płacze i spi i tak w koło tez juz ledwo zyje masakra niczym nie da się go zając wszędzie mu złe heh nawet na raczkach juz nie chce masakra jakas.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja powód jeden chce byc na brzuchu ale jak sie juz przekręci to nie chce i tak w koło.
    Kaja kiedy wizyta u nowego pediatry i alergologa?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas... WIDAĆ kawałek ZĘBA!!!!!!!!!!!! A dokładniej lewą górną jedynkę.

Ale jaka histeria... o 5:00 wybłagałam męża, żeby zabrał Franka z sypialni, ja walczyłam o jeszcze 20 minut snu przed hotelem... same jęki od rana. Teraz jakby nieco lepiej :) Hurra!

olala81, Tusia89, Karina1989, Kaja, Lissa lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli od jakiegoś czasu ma silną potrzebę przytulania. Mógłby ciągle być na rękach i po prostu sie wtulać we mnie albo w męża, dziwne to bo zazwyczaj po chwili mu się nudziło i chciał coś porobić a tera zwłaszcza po spaniu tak mocno się w nas wtula a jak się go odkłada to płacz ale taki żałosny, skarżący się, przytulisz spowrotem cisza. ja lubię go przytulać i korzystam póki on to lubi, ale jest coraz większy problem z odłożeniem go. Chociaż jak już się uda zagadć i odłożyć to potrafi sie bawić nawet godzine na macie. Oczywiście w trakcie trzeba coś zagadać, zaśpiewać podać zabawkę itd ale długo potrafi jednym się bawić.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Gratulcje:) to mój najszybciej jęczał na te zęby a pewnie najpóźniej wyjdą;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko muszę robić dokumenty i tak mi się nie chce,jutro do pracy;( Mały śpi a ja zamiast pisac to siedzę na forum, praca w domu jest pod ty względem beznadziejna. znowu będę do nocy siedziała.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ