X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko jak dla mnie :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak tak

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris - kochana, doskonale Cię rozumiem, musiałaś przeżyć chwile grozy...ja dlatego ciągle nie umiem się zdecydować na jazdę autobusami z małym...bo mam właśnie taką sytuację przed oczami, że albo wydarzy się to co tobie, albo w ogóle jakoś nie będę mogła wysiąść z tym wózkiem :/ Ale najważniejsze, że nic się Wam nie stało...Przytulam :*

doris85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeżdżę od samego początku autobusem, bo nie mam innego wyjścia:) Praktyka czyni mistrza.

Czy wasze dzieci też chcą wychodzić z wanienki w czasie kąpieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 13:02

Karina1989, martusia172005 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek,ale ekstra :)kuka z wanienki;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:10

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - ja też bez samochodu, ale ja akurat mieszkam w takim mieście, że na upartego dojdę wszędzie na piechotę ;) Autobusem byłoby szybciej, no ale jeszcze nie nabrałam odwagi ;)
    Franio cudnie zagląda z wanienki :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez właśnie na upartego na piechotę z reguły chodze albo z mężem autem.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, no właśnie ja pewnie poczekam na przejażdżki autobusowe do przesiadki do spacerówki...gondola wydaje mi się bardziej problematyczna...

Powiem Wam, że ostatnio, jak jestem z małym w sklepie, czy w urzędzie, spotykam się z większą uprzejmością ze strony ludzi, niż gdy byłam w ciąży...już kilka razy przepuszczono mnie w kolejce w sklepie, bym poszła do kasy pierwsza, przytrzymują drzwi...baa, prezydent miasta ( mieszka w mieszkaniu naprzeciwko mnie) wniósł mi wózek na górę...Aż dziwnie się czuję, bo jak stałam w kolejkach w ciąży, to nikt jakoś brzucha nie widział :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Warszawie chodzenie na piechotę odpada, no chyba, że się zwiedza tylko swoją dzielnicę. Do rodziców jeździmy pociągiem - to dopiero wyczyn techniczny! Dwa razy jechałam sama.
    Tramwaje odpadają, chyba, że niskopodłogowe. Metro super.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek teoretycznie klęczy. Zawsze na koniec przekręcam go na brzuch, żeby dokładnie umyć szyję pod brodą:) no i ostatnio zawsze chwyta za brzeg wanienki jakby chciał wyjść.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16.45 dla mnie spoczko :)

Ale czadersko Franek wyglada z wanienki:)

Ja podróżuje głownie tramwajami i metrem czasem autobusami bo mi czasem szybciej niz samochodem bo mieszkam w centrum i korków sporo.

U nas kąpiemy jeszxze w leżaczku w wannie chociaz niby do 8kg wiec juz powinnismy przestać ale nie wiem za bardzo co dalej, a nasza spacerówka jeszxze za duża.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:10

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    :) to robisz dokładnie tak jak ja ;) też kładę chłopców na brzuchu na koniec kąpieli :)

:D

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he super Franciszek wygląda:) My też kładziemy na brzuszku pod koniec;) Oli to bardzo lubi tylko ostatnio kombinuje żeby napić się wody i trzeba mu rękę pod brodą trzymać.
    Doris współczuje przeżycia, dobrze że na strachu się skoczyło.
    ja podróżuje autem albo na pieszo, u nas nie ma autobusów;) ewentualnie cyb jakis minibus jeździ;)
    KOral zdradź jak wytrzymujesz bez dzieci tyle dni? Ja juz ryczę że jutro tak długo nie będę go widziała, zwariowałam dosłownie nie wiem co się dzieje, chyba chodzi o to,że zawsze nawet jak go zostawiam i jadę do pracy to wiem, że w razie czego wsiadam w auto i wracam, a jutro będę bez auta i jeszcze nie będę mogła wyjść. dobra sorry że wciąż o tym piszę, już kończę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo się dzieje na forum, jak miło! Ja całe życie wszędzie łażę na piechotę, bo w centrum mieszkam. Nie umiem jeździć komunikacją, nie orientuję się w mieście, zawsze źle wysiądę i i tak piechotą muszę ;) Za to jak była u mnie mama, to jechaliśmy z wózkiem autobusem i było super! Ja sama nawet bym na to nie wpadła :) od tamtej pory czasem jeździmy i obie z Kirką bardzo lubimy. Koral, Doris, ja mam prawko od niedawna, mało jeżdżę i generalnie nie umiem oraz się boję tak jak Ty Doris..ale pojadę. No jakoś do Koral dojedziemy. Pewnie 5 razy pomylę drogę, ale dojedziemy ;)

Koral, wszystkiego najlepszego dla polroczniaków! Po raz.kolejny napiszę, że mają piękną cerę, taką brzoskwiniową, jak wypolerowaną.

Mateusz jak nam wyrósł! Wygląda na zamyślonego, jakby był ponad te wszystkie głupie zabawki :)

Miriam, Zojka natomiast jest jedynym.znanym mi niemowlęciem, które ma m powieki! Ale będzie mogła poszaleć z makijażem, kiedy dorośnie. .. No i juz tylko ja i Tusia zostalysmy jako niedokarmiające stałym. ..

Karina1989 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:12

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, uspokój się! Przecież NIC się nie stało! I po co czytasz głupoty w internecie? I nie wyobrażasz sobie chyba, że Koral będzie 3 dzieci do auta pakowała, bo Ty masz schizy? Oczywiście, że pojedziesz!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris nie mozesz zamknąć się w donu przez taki incydent spokojnie po pierwsze nic się nie stało, po drugie wyrzucenie dziecka z gondoli nkrchcacy wcale nie jest takie "łatwe", a pp trzecie naprawde czeka nas teraz okres taki ze byś musiała cały dom poduchami mielkimi obić zeby Zosia nigdzie i w nic się nie uderzyła. Zrozumiałe ze sie zdenerwowałan ale nie mozma zwariować, pamiętasz jak mi się osunęła wanienka i tez Tymka złapałam w ostatniej chwili i rozpacz była okropna bo ale kąpie go dalej nie mam wyjścia.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:12

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ