X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bum cyk cyk Zoja to świetna aktorka jak jest wiecej lisci to oba zupełnie inaczej sie zachowuje a ja zawsze wchodzę na kłamczucha :| ej dlaczego ona jest taka tylko ze mną :(
    Dziewczyny ja wam mowię takie wymuszanie tego papierka to naprawde pikus w porównaniu do tego jak zachowuje sie w domu

Zoja jeszcze śpi ale słychać ze ma katar wczoraj w nocy bardzo płakała widać bylo ze jest rozżalona bardzo chciała spać w cycem w buzi ale miała nos zatkany i nie mogła oddychać wiec wyla odciągnąć Kataru tez sobie nie dawała wiec było ciezko bo co chwile cyca wypuszczała i płakała ze chce go spowrotem i tak cała noc teraz troszkę lepiej śpi bez cyca ale trzyma mnie za kciuka słychać ze ma katar ale nie az taki straszny jak wieczorem. Do lekarza mam ba 9:50 wiec póki co jej nie budze niech sie moj muchomorek wyśpi

Walabia jak zdrowie mam nadzieje ze lepiej

A Koral nie mam pojęcia dlaczego jest nie zdjęciowa to naprawde bardzo ładna młoda dziewczyna :) ja to myślałam ze jak ma bliźniaki to bedzie kobieta życiem wykończona a to wulkan energi :) cos czuje ze i trojacxki czy czworacxki jej nie straszne byłyby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 08:37

• walabia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dzięki za pamięć. W sumie nic się u mnie nie zmieniło - wieczorem położyłam się z gorączką 38 stopni, a dziś znów ból mięśni jak na grypę - ale ani kataru ani kaszlu. Dziwne. W nocy umówiłam się z mężem, że przyniesie mi Franciszka do karmienia, ale to chyba nierealne. Zanim mąż się obudził, ja już stałam przy łóżeczku i mimo, że nogi mam jak z waty to jakoś go stamtąd wydobyłam i nakarmiłam.
    Teraz piję malinki, Franciszek śpi, w domu BAJZEL, ja nie mam siły tego ogarnąć nawet:( Odwołałam lekcje, więc nie idę do pracy. Zaraz mąż wraca z pracy i przejmie obowiązki rodzicielskie :)

Spotkanie przemiłe. Franciszek dostał czarne body od Koral!!! Dziękujemy :*
    Zajęłyśmy pół parku - Zojka jadła na leżąco z mamą, TYmek na ławce a ja musiałam uciec, bo Franciszek rozkojarzony poeta nie umiał jeść słysząc głos Kozgo. W sumie, to mam coraz większe problemy z karmieniem go w miejscach publicznych.

A Koral...cóż, oczywiście, że każdy ją sobie wyobrażał po swojemu :) Ja pamiętałam, że pisała kiedyś o włosach spiętych w kitkę! WIęc to mnie nie zaskoczyło. Rzeczywiście energii ma dużo! No i łączy nas rocznik - to już coś! :D

Zojka jest super kruszynką! Wygląda jak pół Franciszka :) A Tymoteusz uśmiechnięty od ucha do ucha. A jak zaczepiał Zojkę! :)

martusia172005 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dziewczyny jak bum cyk cyk Zoja to świetna aktorka jak jest wiecej lisci to oba zupełnie inaczej sie zachowuje

Czyli na jesień masz ją z głowy, bo będzie duuuuuuuuuuuuużo liści ;)

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Walabia gorzej bedzie zuma gdy lisci nie bedzie ;)

Chodziło oczywiście o ludzi ;) słownik w tel szwankuje. :D

My juz po lekarzu Zoja przeziębiona 2x dziennie syrop 3x tantumwwrde i woda morska do noska

A Zoja tez ma pięknego bodziaka różowego w paski od Koral na zimę jak znalazł dziękujemy bardzo az mi głupio ze my takie nie przygotowane z Zojka

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteusz został obdarowany szarym czyli ulubionym kolorem swojej mamusi :) dziekujemy Koral :)

Ale mi się dziś nic nie chce nie wiem od czego zacząć to pakowanie :/

Walabia mam nadzieje ze to sie nie rozwinie i szybciutko staniesz na nogi :*

Dobrze ze u Zojki tylko przeziebienie a nie zapalenie oskrzeli. Duzo zdrowka.

Doris wszystkiego najlepszego na pol roczku dla Zosi :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :) Ale mam juz dużą panne!

Fajnie ten suwaczek wygląda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz posypią się polroczniaki a dopiero co się rodziły :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia. Czy boli Cię trochę pierś? Objawy jakie opisujesz to przeziębiona pierś. Sama przez to przechodziłam... Trwa to tylko pare dni. Mi pomogła kapusta.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Zosi!!!

doris85 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, przyjaciółka poluje na czarne body, nigdzie nie możemy dostać... Gdzie je upolowałaś?:D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Walabia. Czy boli Cię trochę pierś? Objawy jakie opisujesz to przeziębiona pierś. Sama przez to przechodziłam... Trwa to tylko pare dni. Mi pomogła kapusta.
    Tusia, no własnie tylko mięśnie (nogi, ręce) i głowa. Mam wrażenie, że to takie grypowe objawy. A piersi nie bolą.

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robicie dziewczyny przetwory na zime? Do tej pory kupowałam sklepowe soki i drzemy, ale tam jest tyle syfu, że dziecku bym tego nie dała a potrzebuje czegos do dosładzania kaszek i do herbaty dla mnie. Macie jakieś fajne przepisy?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmn bo jak ja przeziębiłam pierś to tez czułam sie jak na grypę, bóle mięśni, gorączka, w nocy nawet lekkie dreszcze, piersi miękkie ale przy ucisku w jedno miejsce, prawa pierś pobolewała. Tez myslalam,ze to jakas grypa, po trzech dniach przeszlo. Myslalam,ze moze tez Cię to złapało...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie ani w jedną ani w drugą stronę. Czuję się po prostu chora,ale na co? Nie wiadomo.
    Mój mąż robi pyszne malinki na zimę. mniam.

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka, oby szybko przeszlo. Maliny??? Tez lubię;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, 3 dni się grzać i nie przemęczać i przejdzie. No i trzeba wspomagacz jakiś - para etanol choćby. I zdrowiej kochana!

Kozgo, ja byłam pewna, że chowasz Tymona a nie Tymoteusza!

Doris, pół roku! To jest coś! Fajnie, że dziś zobaczę Zosię.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Para etanol" ha ha, lepiej go nie bierz, Walabio! Zwykły paracetamol wystarczy :)

walabia, Tusia89, doris85 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, paracetamol wczoraj zapewnił mi lepszą formę na spotkanie z dziewczynami a potem sen na noc. Dziś już nie brałam, jak dam radę dotrwać do wieczora, to wezmę znów na noc. Pamiętam jak faszerowali mnie nim tuż po porodzie, a potem przecież chyba 3 tygodnie go jadłam po wypisie ze szpitala, żeby móc siedzieć ;) więc chyba Frankowi nie może szkodzić...?

Fajnie Wam, że się spotykacie z Doris. Przejście z wirtualnego świata do rzeczywistości jest fascynujące. Po prostu wskakuje się na wyższy poziom komunikacji.

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, Doris, mozemy liczyć na Waszą fotorelację? Bo my "zazdrośnice" forumowych spotkań, chociaż fotkami możemy się ekscytować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:55

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołaczam sie do prośby o zdjecie :) warszawianki nie wybaczę braku fotki : P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ