X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół godziny później przystawiłam małą i leciało, bo czułam. Może laktator mam kijowy

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris laktator tu nie ma nic do rzeczy :P Zosia ssie zupełnie inaczej niż laktator sama zauważyłam jakiego bym laktatora nie próbowała im bardziej chce oddciagnać tym mniej leci mam juz w domu 4 laktatory :/ aventu reczny i elektryczny tommyy tippe elektryczny i medeli elektryczny czesto jak zalezy mi by odciagnac to nic susza Zoje przystawiam i jak jej zabiorew to tryska i znow laktator i nic .... i tak w koło a jak mi nie zalezy tylko o tak o sobie odciagne to leci i leci i leci wiec jest w tym cos prawdy ze laktacja rodzi sie w glowie wiec ja juz sie nie przejmuje a zapasow dzieki luzackiemu podejciu mam ohooooo

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używana Tula:
    http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-tula-plus-wkladka-i4615744945.html

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, jak chcesz odciągnąć mleko, to nie bedzie. Ja to przetestowałam. A jak przystawiam za chwilę Franka, to leci strumieniem. To kwestia głowy.

A co do żelaza: mi w szpitalu powiedziano, że przy rozszerzaniu diety niemożliwością jest uzupełnienie braku żelaza. Dziecko je małe ilości i żeby podnieść żelazo to musiałoby jeść jak dorosły człowiek. Więc ja po prostu daję Frankowi żelazo w proszku (rozrabiam z mlekiem, kaszką, kleikiem)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza: mam końcówkę wirusówki i już nie zarażam. Ale na przyszłość lekarz poradził mi karmienie dziecka w maseczce jak zaczyna się coś dziać.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie używaną tule to na fb jest grupa nosimy w TULA tam dziewczyny wystawiaja rówież swoje tule nawet w dobrej cenie ja nadal się waham czy jestem obrażona na tule czy nie

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, nie obrażaj się na TULĘ, ja jestem zakochana w tym nosidle, podobnie jak mój mąż. Nie wyobrażam sobie przemieszczać się z Frankiem bez nosidła. Wózek nie zawsze jest wygodny dla mnie. Znoszenie go z II piętra po to, żeby wyskoczyć gdzieś na chwilę mija się z celem.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobie was bo zgubili mi bagaż z ładowarka do tel dobre ze podziwiam rzeczy na 2 walizki ale wielka paka pieluch została w tamtej ktora nie wiadomo gdzie jest. Tymek zniosl podroz super bawił sie w samolocie cały czas i spał 40min i potem w busie ładnie spał teraz idziemy kapac sie w morzu :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hee Walabia mówisz zeby sie nie obrażać ;)

Kozgo no to niezle ale kapieli zazdroszcze i ciesze sie ze dalas znac ze jrsescie cali :)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, jak dobrze,zepodzielilas na dwie walizki. Jakbyś normalnie czula co sie swieci. Odpoczywajcie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, jednak wcisnęłam małej tą zupkę ;)

Walabia a co to za żelazo w proszku? Dostałas od pediatry na recepte?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zoja dziś znów spała 2h jakoś dziwnie mi z tym nie to że mi to przeszkadza ale jakoś tak inaczej
    spała od 16 do 18 i pewnie znów harce do 24 ttylko dziś jestem sama bo czarek w trasie ehhh...

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:

Walabia a co to za żelazo w proszku? Dostałas od pediatry na recepte?

Tak, dostaliśmy ACTIFEROL 7 na receptę. W proszku. A jego wielką zaletą jest to, że nie zmienia smaku pokarmu w którym się go rozpuszcza.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas uczulenie na gluten.
    No jak nic Franek bedzie na piersi przez 2 lata. ;)

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dumna z Franciszka dobry wybór kochanie nie ma jak cyc mamy Walabi :)

a tak pozatym pytałam się wczoraj pediatry po czym poznać nietolerancje glutenu to powiedziała że to po naprawdę długim czasie wychodzi i się nie dowiedziałam :| jak zapytala dlaczego pytam to ja okłamałam najzwyczajniej w swiecie powiedzialam ze Zoja wysypki dostala zapytała co jej dawalam to odpowiedziałam ze nanne Holle nie wiem czy jest nawet taka ale ona odparla ze to najprawdopodobniej przypadek i ze cos musiałam ja zjeść i zeby próbować dalej ehe tylko ja jeszcze nie próbowałam

a tak pozatym to Zoja dziś miała wybór
    jabłko, śliwka węgierka, brzoskwinia

i jabłko wielkie TAAAK az bylam w szoku ze tak pienie gryzla i naprawde gryzla i polykala przoskiwnia nie plula a śliwka totalnie NIEE tylko ja kladlam na blat odrazu wrzask i wyrzucanie na podloge
    do tego sprowowalam daj jej łyczeczka cos odrazu wyrywa łyzeszke i sama pakuje ja do buzi tak gleboko ze jej sie cofa wiec lyzeczka u nas napewno niet :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ja nic inego nie daję jeść Frankowi odkąd odkryliśmy uczulenie na owoce. Tylko mleko pije. No i od dwóch dni kaszka manna Nestle. Dziś na rękach wysypka. No i co ja mam teraz zrobić?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, no jakto? A gruszki WILLIAMSA?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia hmm nie mam pojęcia może idż do pediatry bo ta moja to jakaś dziwna jest :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Walabia, no jakto? A gruszki WILLIAMSA?
    No na wszystkie owoce mamy uczulenie. Wszystko już dawno odstawiliśmy. I zaczęliśmy z glutenem. I znów wysypka na rękach. :(

A film z Williamsami jest sprzed 2 tygodni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:29

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a w jakiej postaci podajesz ten gluten ?

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ