X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół godziny później przystawiłam małą i leciało, bo czułam. Może laktator mam kijowy

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris laktator tu nie ma nic do rzeczy :P Zosia ssie zupełnie inaczej niż laktator sama zauważyłam jakiego bym laktatora nie próbowała im bardziej chce oddciagnać tym mniej leci mam juz w domu 4 laktatory :/ aventu reczny i elektryczny tommyy tippe elektryczny i medeli elektryczny czesto jak zalezy mi by odciagnac to nic susza Zoje przystawiam i jak jej zabiorew to tryska i znow laktator i nic .... i tak w koło a jak mi nie zalezy tylko o tak o sobie odciagne to leci i leci i leci wiec jest w tym cos prawdy ze laktacja rodzi sie w glowie wiec ja juz sie nie przejmuje a zapasow dzieki luzackiemu podejciu mam ohooooo

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używana Tula:
    http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-tula-plus-wkladka-i4615744945.html

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, jak chcesz odciągnąć mleko, to nie bedzie. Ja to przetestowałam. A jak przystawiam za chwilę Franka, to leci strumieniem. To kwestia głowy.

A co do żelaza: mi w szpitalu powiedziano, że przy rozszerzaniu diety niemożliwością jest uzupełnienie braku żelaza. Dziecko je małe ilości i żeby podnieść żelazo to musiałoby jeść jak dorosły człowiek. Więc ja po prostu daję Frankowi żelazo w proszku (rozrabiam z mlekiem, kaszką, kleikiem)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza: mam końcówkę wirusówki i już nie zarażam. Ale na przyszłość lekarz poradził mi karmienie dziecka w maseczce jak zaczyna się coś dziać.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie używaną tule to na fb jest grupa nosimy w TULA tam dziewczyny wystawiaja rówież swoje tule nawet w dobrej cenie ja nadal się waham czy jestem obrażona na tule czy nie

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, nie obrażaj się na TULĘ, ja jestem zakochana w tym nosidle, podobnie jak mój mąż. Nie wyobrażam sobie przemieszczać się z Frankiem bez nosidła. Wózek nie zawsze jest wygodny dla mnie. Znoszenie go z II piętra po to, żeby wyskoczyć gdzieś na chwilę mija się z celem.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobie was bo zgubili mi bagaż z ładowarka do tel dobre ze podziwiam rzeczy na 2 walizki ale wielka paka pieluch została w tamtej ktora nie wiadomo gdzie jest. Tymek zniosl podroz super bawił sie w samolocie cały czas i spał 40min i potem w busie ładnie spał teraz idziemy kapac sie w morzu :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hee Walabia mówisz zeby sie nie obrażać ;)

Kozgo no to niezle ale kapieli zazdroszcze i ciesze sie ze dalas znac ze jrsescie cali :)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, jak dobrze,zepodzielilas na dwie walizki. Jakbyś normalnie czula co sie swieci. Odpoczywajcie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, jednak wcisnęłam małej tą zupkę ;)

Walabia a co to za żelazo w proszku? Dostałas od pediatry na recepte?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zoja dziś znów spała 2h jakoś dziwnie mi z tym nie to że mi to przeszkadza ale jakoś tak inaczej
    spała od 16 do 18 i pewnie znów harce do 24 ttylko dziś jestem sama bo czarek w trasie ehhh...

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:

Walabia a co to za żelazo w proszku? Dostałas od pediatry na recepte?

Tak, dostaliśmy ACTIFEROL 7 na receptę. W proszku. A jego wielką zaletą jest to, że nie zmienia smaku pokarmu w którym się go rozpuszcza.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas uczulenie na gluten.
    No jak nic Franek bedzie na piersi przez 2 lata. ;)

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dumna z Franciszka dobry wybór kochanie nie ma jak cyc mamy Walabi :)

a tak pozatym pytałam się wczoraj pediatry po czym poznać nietolerancje glutenu to powiedziała że to po naprawdę długim czasie wychodzi i się nie dowiedziałam :| jak zapytala dlaczego pytam to ja okłamałam najzwyczajniej w swiecie powiedzialam ze Zoja wysypki dostala zapytała co jej dawalam to odpowiedziałam ze nanne Holle nie wiem czy jest nawet taka ale ona odparla ze to najprawdopodobniej przypadek i ze cos musiałam ja zjeść i zeby próbować dalej ehe tylko ja jeszcze nie próbowałam

a tak pozatym to Zoja dziś miała wybór
    jabłko, śliwka węgierka, brzoskwinia

i jabłko wielkie TAAAK az bylam w szoku ze tak pienie gryzla i naprawde gryzla i polykala przoskiwnia nie plula a śliwka totalnie NIEE tylko ja kladlam na blat odrazu wrzask i wyrzucanie na podloge
    do tego sprowowalam daj jej łyczeczka cos odrazu wyrywa łyzeszke i sama pakuje ja do buzi tak gleboko ze jej sie cofa wiec lyzeczka u nas napewno niet :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ja nic inego nie daję jeść Frankowi odkąd odkryliśmy uczulenie na owoce. Tylko mleko pije. No i od dwóch dni kaszka manna Nestle. Dziś na rękach wysypka. No i co ja mam teraz zrobić?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, no jakto? A gruszki WILLIAMSA?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia hmm nie mam pojęcia może idż do pediatry bo ta moja to jakaś dziwna jest :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Walabia, no jakto? A gruszki WILLIAMSA?
    No na wszystkie owoce mamy uczulenie. Wszystko już dawno odstawiliśmy. I zaczęliśmy z glutenem. I znów wysypka na rękach. :(

A film z Williamsami jest sprzed 2 tygodni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:29

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a w jakiej postaci podajesz ten gluten ?

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ