X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszka manna NESTLE do której dodaję leki.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bezmleczna czy mleczna ? moze to od leków hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo na cos co jest w skladzie kaszkii nestle spróbuj z inna firma

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm. Mleczna. Jutro przyjdzie kurierem bezmleczna Holle (taka, którą podawałaś Zojce ;) ) to spróbuję jeszcze na tym naszym króliku doświadczalnym.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia moze to uczulenie na to mleko w proszku

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby tak było bo już tracę pomysł na karmienie Franciszka

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia napisze Ci to co Doris BLW :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, gdybym nie chodziła do pracy to w życiu bym nie rozszerzała jeszcze diety Franciszka. I w ogóle nie zależałoby mi na tym, żeby jadł cokolwiek innego. Ale... możliwość zmniejszenia ilości butelek zostawianych mężowi chociażby o jedną, to już sukces dla mnie i wielkie ułatwienie.

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po prostu jestem wygodnicka :D

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, gdybyś była wygodnicka, to Ziabka byłaby na mm od urodzenia ;)

A dziś zadzwoniłam do mojej położnej i powiedziałam o Franku, że budzi się częściej w nocy na jedzenie (2-3 razy!) a ona na to, ze to całkiem normalne! Im starszy niemowlak, tym częściej będzie chciał sprawdzić, czy jest mama blisko i czy może się przytulić do niej w nocy. Podobno dzieci na mm tak nie mają ze wstawaniem w nocy.

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:44

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris żadnej soli dla dziecka, im później tym lepiej jak teraz jej zasmakuje samo warzywo o później nie będzie takim niejadkiem, niech pozna smak warzywa poza tym sól strasznie niezdrowa:)
    Walabia jak mój mąż był ostatnio u pediatry, to pytał o uczulenie na gluten, ona mówiła, że to najczęściej bardzo sucha skóra na pupie a baaaardzo rzadko jakaś wysypka.
    Oby to jednak nie był gluten, a wy z mężem macie uczulenia jakieś, czy tylko Franciszek taki wrażliwiec?

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie sole i zoi też nie sole :D

• Martusska Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja też jada zupki, warzywa i nigdy nie solę, mimo że ma to okropny smak dla nas. Dzieci małe nie mają dobrze wykształconych kubków smakowych także czy słone czy nie to nie poczują.

Moja Julka to po obiadku zawsze musi popić cycem, i teraz wiem że będę musiała czekać aż sama odrzuci, ponieważ Emilka to po 4 miesiącach nie chciała już cyca i piła z butelki. A Julka nie chce pić nic z butelki nawet mojego odciągniętego pokarmu :( także z nikim nie mogę jej zostawić.. kłopot to troszkę dla mnie :(

A powiem Ci Tusia i Makcza że jest zupełnie odwrotnie niż mówicie :) Emilka to od urodzenia była szatanem wcielonym i tak jej zostało do dzisiaj, wiecznie pobudzona, wiecznie biega, ciągle siniaki, zadrapania, a Julia to oaza spokoju i radośći. Zachowuje się inaczej niż Emilka jest spokojniejsza i radośniejsza ;)

martusia172005 lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Oby to jednak nie był gluten, a wy z mężem macie uczulenia jakieś, czy tylko Franciszek taki wrażliwiec?

A może w takim razie ja źle interpretuje te wyspki na rękach? No ale pediatra nam powiedziała, że wysypka przy zgięciach jest reakcją alergiczną na pewno.

Ja jestem uczulona na trawy i zboża, żadnych alergii pokarmowych w rodzinie nie mamy, tym bardziej dziwi mnie to, co dzieje się z Frankiem.

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia musisz obserwować a najlepiej notować, co kiedy jadł, w czym prałaś itp. i czy się nasila wysypka czy nie. Ja taką metodą w 80% rozszyfrowałam alergię Emilki jak była mała. Jedynie tak możesz dojśc do tego co go uczula. I zapobiec temu. Takie dzieci często mają alergie, ta cała "chemia" robi swoje

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wysypka nie jest od środków do prania, bo od urodzenia Franka nic nie zmieniałam. Ewidentnie pojawia się po jedzeniu, najszybciej było po jabłku - już po 15 minutach. Jak rozmawiałam o tym z lekarzem na Karowej, to powiedział mi, że nie spotkał się jeszcze z przypadkiem dziecka uczulonym na tak wiele rzeczy. Więc może o coś innego tu chodzi...?

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DORIS PRZEPRASZAM OLŚNIŁO MNIE Actiferol 7 nie jest na receptę! Na receptę to był kwas foliowy.

doris85 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może mu to przejdzie z wiekiem po prostu. Albo w pózniejszym czasie zostaną testy jak się to będzie utrzymywać..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to powstrzymam sie z solą.

Wysypka w zagięciach to czesto oznaka skazy więc może to to mleko w kaszce.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ