X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Buziaki dla Stasia :)

Ewelina wahań sie co do tuli po tej całej akcji myske o nosude madame goo goo ale jest jeszcze droższe i Czarek mówi stanowcze NIET albo nad Leny lamb o tym juz sama nie wiem czego chce http://pl.lennylamb.com/ergonomiczne_nosidelka_dla_dzieci

Kozgo szczęśliwej podróży i wypocznij tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:25

Ewelina lubi tę wiadomość

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super że rozmowa już za Tobą :) z tym ręcznym to niezła jazda. Ja tez robię głupoty dalej. Odkąd Franiątko jest z nami to spaliłam już 3 garnki,serio ;)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu wszystkiego dobrego. Walabia, jak goraczka ogólne samopoczucie?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo wypocznij odetchnij świeżym powietrzem i relaks ,relaks ,a mały też niech tam dobrze czuje :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ja dzięki rodzince jeszcze nie spalilam garnka , ale gdyby nie oni to chyba bym Cie przebiła ;-) heheh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Pewnie ze znajde sposob ja bez Was nie wytrzymam 2 tygodni nie ma mowy!!!!

Kiedy wylatujecie bo nie zakodowalam?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Walabia, jak goraczka ogólne samopoczucie?
    Dziękuję Tusia. Gorączki już brak. Wczoraj byłam u lekarza, ale się nie dostałam :( Dziś więc czeka mnie kolejny spacer do przychodni. Na razie na 13:00 zbieram się z Frankiem do szpitala na kontrolę u rehabilitantki, więc potem ogarnę się sama z lekarzem. W nocy tak koszmarnie bolało mnie gardło, a każdy kaszel budził Franciszka... ale i tak nie jest najgorzej. Oby tylko pozostałym domownikom się nie oberwało wirusem przeze mnie.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat stasiu :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu wszystkiego najlepszego:)
    Kaja Kozgo już wyleciała, dziś pisała już z lotniska:)

Walabia zdrówka, mi przeziębienie już przechodzi, maly jeszcze kaszle i zakatarzony ale chyba jest już poprawa.
    a co do formy umysłowej sprzed ciąży to ja mam wrażenie, że nigdy już nie wróci, najbardziej to odczuwam w pracy jak nie mogę się wysłowić;(

Ewelina, Kaja lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - udanych wakacji!!

Wszystkiego najlepszego dla Stasia :*

Olala - ja też się czasem wysłowić nie mogę :/ Słowa przekręcam, myślę o jednym, gadam drugie :/ Czuję się ogłupiała, dosłownie...Minie to kiedyś ?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was jest z obiadkami? Do tej pory Oli dostawał pół słoiczka i później pierś, dzisiaj chciałam w koncu zastąpić mleko obiadem więc dałam mu cały słoiczek, maly ale to i tak 125 gram. a ten się darł przez pół godziny szarpał mnie za bluzkę i w końcu musiałam dać jeszcze pierś. czy tylko mój jest takim głodomorem?

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala i tak super, że zjadł cały. Zazdroszczę.

U nas lipa. Zrobiłam wczoraj zupkę ziemniak marchew pietruszka i nie smakuje. Do tej pory zjadała pół słoiczka a teraz ledwie kilka łyżeczek. Wcześniej jak widziała łyzeczkę to otwierała szeroko buzie teraz nie. Jakby krok wstecz. Zaczynam działać z laktatorem bo musze odłozyc cos na czarna godzinę skoro wszystko oprócz mleka jest blee.

Szczerze mówiąc karmienie tymi papkami niechetnego dziecka to mordęga :/ nie mam do tego cierpliwości a nie moge odpuścić, bo mała ma słabe wyniki krwi i żelaza potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:37

martusia172005 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 min z laktatorem i tylko kilka smetnych kropelek z obu piersi. Ja sie chyba zastrzele!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris spróbuj z blw moze Zosi sie spodoba

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo pofrunela ulala super

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Jak u Was jest z obiadkami? Do tej pory Oli dostawał pół słoiczka i później pierś, dzisiaj chciałam w koncu zastąpić mleko obiadem więc dałam mu cały słoiczek, maly ale to i tak 125 gram. a ten się darł przez pół godziny szarpał mnie za bluzkę i w końcu musiałam dać jeszcze pierś. czy tylko mój jest takim głodomorem?

Kochana nie tylko twój mój po całym obiadku jeszcze butle bo awantura

mhsvanlih0qhtdnx.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, taka dziabdzianina to chyba nie dla mnie. Dobrze, ze mąż wraca to bedzie walczył z łyzeczką.

Dzisiaj mamy problem z kupą, może dlatego nie chce jesc.

Ta metoda BLW bazuje na tym, że dziecko samo wie kiedy jest gotowe i co chce jeść. A co jeśli uzależni sie od piersi i nic nie chce. Czy dziecko wie czego chce czy może rodzice powinni za nie wiedziec lepiej???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris,piers to nadal najlepsze co moze byc dla Zosi. Wiem,ze to musi byc frustrujace gotowanie kiedy dziecko nie chce jesc,ale chuba musisz cały czas probowac. Ja tal mam z pojeniem wodą..codziennie zachęc Frania do picia z butelki a jemu w ogóle się to nie podoba. Jestem pewna że w końcu cos jej zasmakuje i otworzy się na nowe smaki :)

doris85 lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli też nie pije mi wody, nie wiem dlaczego bo latem nie było z tym żadnego problemu a od jakiegoś czasu bawi sie smoczkiem albo kubeczkiem robi sobie z tego gryzak a wodę wypluwa ale codziennie próbujemy.
    Doris z laktatorem też trzeba często próbować, nawet co pół godziny, po nakarmieniu i z czasem leci coraz więcej, też przez to przechodziłam ja muszę mieć zapas jak idę do pracy, więc odciągami prawie codziennie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris tu masz fragment ksiązki http://www.babyledweaning.pl/images/do_pobrania/fragment.pdf

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ