X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Buziaki dla Stasia :)

Ewelina wahań sie co do tuli po tej całej akcji myske o nosude madame goo goo ale jest jeszcze droższe i Czarek mówi stanowcze NIET albo nad Leny lamb o tym juz sama nie wiem czego chce http://pl.lennylamb.com/ergonomiczne_nosidelka_dla_dzieci

Kozgo szczęśliwej podróży i wypocznij tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:25

Ewelina lubi tę wiadomość

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super że rozmowa już za Tobą :) z tym ręcznym to niezła jazda. Ja tez robię głupoty dalej. Odkąd Franiątko jest z nami to spaliłam już 3 garnki,serio ;)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu wszystkiego dobrego. Walabia, jak goraczka ogólne samopoczucie?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo wypocznij odetchnij świeżym powietrzem i relaks ,relaks ,a mały też niech tam dobrze czuje :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ja dzięki rodzince jeszcze nie spalilam garnka , ale gdyby nie oni to chyba bym Cie przebiła ;-) heheh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Pewnie ze znajde sposob ja bez Was nie wytrzymam 2 tygodni nie ma mowy!!!!

Kiedy wylatujecie bo nie zakodowalam?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Walabia, jak goraczka ogólne samopoczucie?
    Dziękuję Tusia. Gorączki już brak. Wczoraj byłam u lekarza, ale się nie dostałam :( Dziś więc czeka mnie kolejny spacer do przychodni. Na razie na 13:00 zbieram się z Frankiem do szpitala na kontrolę u rehabilitantki, więc potem ogarnę się sama z lekarzem. W nocy tak koszmarnie bolało mnie gardło, a każdy kaszel budził Franciszka... ale i tak nie jest najgorzej. Oby tylko pozostałym domownikom się nie oberwało wirusem przeze mnie.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat stasiu :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu wszystkiego najlepszego:)
    Kaja Kozgo już wyleciała, dziś pisała już z lotniska:)

Walabia zdrówka, mi przeziębienie już przechodzi, maly jeszcze kaszle i zakatarzony ale chyba jest już poprawa.
    a co do formy umysłowej sprzed ciąży to ja mam wrażenie, że nigdy już nie wróci, najbardziej to odczuwam w pracy jak nie mogę się wysłowić;(

Ewelina, Kaja lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - udanych wakacji!!

Wszystkiego najlepszego dla Stasia :*

Olala - ja też się czasem wysłowić nie mogę :/ Słowa przekręcam, myślę o jednym, gadam drugie :/ Czuję się ogłupiała, dosłownie...Minie to kiedyś ?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was jest z obiadkami? Do tej pory Oli dostawał pół słoiczka i później pierś, dzisiaj chciałam w koncu zastąpić mleko obiadem więc dałam mu cały słoiczek, maly ale to i tak 125 gram. a ten się darł przez pół godziny szarpał mnie za bluzkę i w końcu musiałam dać jeszcze pierś. czy tylko mój jest takim głodomorem?

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala i tak super, że zjadł cały. Zazdroszczę.

U nas lipa. Zrobiłam wczoraj zupkę ziemniak marchew pietruszka i nie smakuje. Do tej pory zjadała pół słoiczka a teraz ledwie kilka łyżeczek. Wcześniej jak widziała łyzeczkę to otwierała szeroko buzie teraz nie. Jakby krok wstecz. Zaczynam działać z laktatorem bo musze odłozyc cos na czarna godzinę skoro wszystko oprócz mleka jest blee.

Szczerze mówiąc karmienie tymi papkami niechetnego dziecka to mordęga :/ nie mam do tego cierpliwości a nie moge odpuścić, bo mała ma słabe wyniki krwi i żelaza potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:37

martusia172005 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 min z laktatorem i tylko kilka smetnych kropelek z obu piersi. Ja sie chyba zastrzele!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris spróbuj z blw moze Zosi sie spodoba

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo pofrunela ulala super

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Jak u Was jest z obiadkami? Do tej pory Oli dostawał pół słoiczka i później pierś, dzisiaj chciałam w koncu zastąpić mleko obiadem więc dałam mu cały słoiczek, maly ale to i tak 125 gram. a ten się darł przez pół godziny szarpał mnie za bluzkę i w końcu musiałam dać jeszcze pierś. czy tylko mój jest takim głodomorem?

Kochana nie tylko twój mój po całym obiadku jeszcze butle bo awantura

mhsvanlih0qhtdnx.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, taka dziabdzianina to chyba nie dla mnie. Dobrze, ze mąż wraca to bedzie walczył z łyzeczką.

Dzisiaj mamy problem z kupą, może dlatego nie chce jesc.

Ta metoda BLW bazuje na tym, że dziecko samo wie kiedy jest gotowe i co chce jeść. A co jeśli uzależni sie od piersi i nic nie chce. Czy dziecko wie czego chce czy może rodzice powinni za nie wiedziec lepiej???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris,piers to nadal najlepsze co moze byc dla Zosi. Wiem,ze to musi byc frustrujace gotowanie kiedy dziecko nie chce jesc,ale chuba musisz cały czas probowac. Ja tal mam z pojeniem wodą..codziennie zachęc Frania do picia z butelki a jemu w ogóle się to nie podoba. Jestem pewna że w końcu cos jej zasmakuje i otworzy się na nowe smaki :)

doris85 lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli też nie pije mi wody, nie wiem dlaczego bo latem nie było z tym żadnego problemu a od jakiegoś czasu bawi sie smoczkiem albo kubeczkiem robi sobie z tego gryzak a wodę wypluwa ale codziennie próbujemy.
    Doris z laktatorem też trzeba często próbować, nawet co pół godziny, po nakarmieniu i z czasem leci coraz więcej, też przez to przechodziłam ja muszę mieć zapas jak idę do pracy, więc odciągami prawie codziennie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris tu masz fragment ksiązki http://www.babyledweaning.pl/images/do_pobrania/fragment.pdf

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ