X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale taką sama wysypkę miał po gruszkach, moreli i śliwce. Jedynie od jabłka miał na policzkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:46

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Martuska i potwierdza sie zasada, ze nie mozna oceniac ludzi po wyglądzie

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a za uszami ?

• walabia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za uszami czysto ;) A co może być za uszami ?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skaza białkowa uczulenie na laktoze

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Franciszek... Moze tak jak napisala Martusia, to kwesia wieku, i jak spróbujesz za jakiś czas to juz nie będzie alergii.

po slowach Twojej położnej Walabia, rozumiem dlaczego Franek potrafi dluzej spac z nami w lozku, niż w lozeczku

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Walabia, niedobrze z tymi wysypkami. Oby to nie była alergia! W ogóle mnie przerażają te wszechobecne alergie. Sami to sobie zrobiliśmy, choroba cywilizacyjna.

Ja właśnie uważam karmienie piersią za wygodę - zawsze ze sobą, nie trzeba podgrzewać, wyparzać, zawsze jest. No i dla mnie karmienie jest po prostu przyjemnością, często patrzę na zegarek, czy to już pora karmienia i doczekać się nie mogę. Nawet w nocy - przebudzam się i czekam, czy to już będzie można przytulić to małe ciałeczko i usłyszeć jak sobie pomrukuje przy jedzonku :)

A co do ostawiania, to wydaje mi się, Doris, że nie masz racji. Gdyby było ryzyko "uzależnienia" od cyca po 3 miesiącu, to właśnie wtedy rosłyby dzieciom zęby i przystosowane by były brzuszki do jedzenia pokarmów stałych. Natura inaczej to zaplanowała. I na ogół to się sprawdza. Z rozmów z kobietami w rodzinie wynika, że dzieci na ogół same się odstawiają przed pierwszymi urodzinami. Tak przynjmniej w moim otoczeniu bywało. Choć chłopcy zwłąszcza czasem chcieli dłużej być przy cycu :) No i tak im już zostaje...

doris85, Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie miałyśmy badania krwi po wyjściu ze szpitala. Wasze dzieciaki miały? Pediatra zleca tak kontrolnie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, a podeślesz większy fragment BLW? A może masz całość? Bardzo rozsądne to mi się wydaje. Kirka bardzo interesuje się jedzeniem, wydaje mi się, że jej przykro, kiedy my jemy, a ona nie dostaje... Zaraz kończy 5 miesięcy i może spróbuję jej coś dać? Ale właśnie nie zastępować jeszcze mleka posiłkiem stałym, tylko tak, dla zabawy, spróbowania. Kawałek gotowanej marchewki? Co najlepsze na początek?

Tusia, Nieśmiała, dawałyście już coś?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, nie dawałam jeszcze nic...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello matki no Marcel już powoli zajada i tylko chce wiecej niż pojemność słoika ehhh nie bałam mu sie podawać co kolwiek teraz jeszcze gluten do podania ,ale tego sie troszke lękam ehhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a jak często karmisz i jak Kira sie zachowuje podczas jedzenia? Bo u nas karmienia bez ładu i składu a Zośka wierni sie,odwraca,szczypie mnie, drapie i gryzie brodawke. No i trudno gdzieś sie wyrwać

U nas było zaleceniem ze szpitala, zeby zrobić badanie z uwagi na niezgodność grup krwi rodziców.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLw mi sie nawet podoba, ale dla starszego dziecka tak 7-8 miesiac. Na razie papki. Nic bym jeszcze nie dawała, ale boje sie, ze będzie jak z butelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 07:53

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że niektórym piersiowym dzieciaczkom trudno przestawić się na coś, co nie płynie z cycusia ;)

Muszę przyznać, że tęskni mi się momentami za karmieniem piersią...dla mnie najprzyjemniej było właśnie karmić już tak w 4-5 miesiącu...zarówno z córcią, jak i z małym pierwsze miesiące to był KOSZMAR...Tyle, że z Julą udało się ten najgorszy czas przetrwać i później już do dwóch lat cieszyłyśmy się z przytulania do cycusia, a tu niestety stres pokazał swoją siłę :( No cóż, pozostaje mi się cieszyć przytulankami bez udziału piersi...

BLW jak na razie to wydaje mi się bardziej zabawą jedzeniem niż jedzeniem ;) Dla trochę starszego brzdąca to może i sensowne...
    Ja jestem chyba zbyt pedantyczna ostatnio na BLW :P

Kaja - od kiedy masz zamiar wprowadzać gluten? Bo ja sama już nie wiem...gdzieś słyszałam, że na mm, to po skończeniu 6. miesięcy...czuję się głupia w tej materii...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja też tak czytalam ,ale dopytam pediatry jak z tym glutenem bedzie bo sama nie wiem kuzynka ma starsze dziecko o 2 tyg i karmi cyckiem i szybciej podaje niż my i gluten też zaczęła podawać ja ci powiem,że co pediatra inna teoria ja tam sie cykam tego glutenu bo z mm takie acje były to co to bedzie z kaszka ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLW to zabawa bo młody sie bawił w najlepsze :-) jak na razie !

mhsvanlih0qhtdnx.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem jak sie zabrać za ten gluten. Myślicie, ze skórką od chleba będzie ok?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris no pewnie że będzie ok :) ja Julce już jakiś czas daje do gryzienia skórke a jaką ma przy tym radochę :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to jest fragment który dostępny jest w necie ja mam książkę papierową jeżeli bardzo chcesz to w przyszłym tyg mogę Ci ją pożyczyć tzn wysłać listem :D

Kaja ty dajesz Marcelowi jedzenie BLW? on już siedź jest gotowy?? :O

Doris dobrze Ci się wydaje póki co to jest to zabawa naprawdę niewielkie ilości trafiają do brzuszka

Ale fajnie naprawdę fajnie jest to opisane w książce :)

Doris a może to wiercenie jest spowodowane kryzysem laktacyjnym który często pojawia się w 6 miesiącu?

A ja muszę się pochwalić Zoja od wczoraj wieczorem ma faze na mamamamamamamamamamama jestem taka dumna :)

martusia172005 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tula z 330zł nówka info dokładne na prv :D

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ