Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwier ostanio strasznie marudzi, jak leży na macie czy w łózeczku to ciągle głowa i nogi w górze i się wścieka, chciałby juz siadać a nie umie, mam wrażenie, że ciagle jest sfrustrowany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:42
Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
he he u nas też różnie wyglądało, na początku zasypiał przy inhalacji ( pierwsze 3 razy) ale wtedy był osłabiony, później była walka, łącznie z wyszarpywaniem tych rurek , wyrzucaniem wylewaniem itd. a teraz od 2 dni chyba się poddał, wie że i tak inhalacja będzie. jak już traci cierpliwość to ja robię głupie miny, zagaduję, pokazuję zabawki itd.
-
Emilka,my sie nie rehabilitujemy.
Karina, no papierologia w Polsce straszna kurde przeciez co za problem byloby wyslac wszystko przez emaila np. takie podanie. Mam nadzieje, ze wkrotce to sie zmieni.
Makcza, ja daje Franiowi do possania i polizania dużo warzyw i owoców, ale sprawdzam czy nic nie zostało mu w buzi bo boję sie tez zakrztuszenia. W pon zaczynam z marchewka. Wymyśliłam,ze część ugotowanej marchewki zblenduję a część podam w słupkach. Zobaczę co z tego wyjdzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Makcza idz najpierw do mopsu, tam dają dokuenty do uzupełnienia o dokładnie Ci powiedzą co potrzebujesz. Na pewno zaświadczenie z US o dochodach Waszych, z ZUS o ubezpieczeniu, akt urodzenia, ksero dowodów, jeśli miałaś w 2012 dwóch pracodawców, to pity za 2012(od 1.11 będzie za 2013)i zaświadczenie od ginekologa i tyle pamiętam, a dochód to bodajże 1920 netto na osobę, jakoś tak.
Ja muszę czekać na listopad, bo pity powyrzucałam a mam za 2013 hihi taka cwana jestem:PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:29
-
Makcza, u nas oprócz standardowych papierków (akt urodzenia, ksero dowodu itd.) potrzeba PITY za 2012 r. oraz ksero umów o pracę/zlecenie, które udokumentują te dochody. Jeżeli była zmiana pracy w 2012 roku, to dodatkowo świadectwo pracy od tego poprzedniego pracodawcy. Mój mąż zmienił pracę również w 2013 r. i w związku z tym musiał jeszcze donieść zaświadczenie o zarobkach za miesiąc następujący po zatrudnieniu. Byłam zszokowana, że tyle tego jest, ale uparłam się i czekam na przelewhttps://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
Rozumiem, czyli w każdym mieśce inaczej. Tylko pewnie dochód jest określony z góry. Jak za 2012 to chyba nie przejdzie, bo mieliśmy wysokie dochody. A w 2013 to nie wiem, zarabiamy nieregularnie, więc trudno powiedzieć. Dochód dzielony na 2? Jeszcze bez dziecka?
-
Doris, u nas dochód dzielony na wszystkich członków gospodarstwa domowego obecnie, czyli na 3.
http://niejedno.pl/becikowe-2014-zasady-wnioski-wzory/
"Tak samo należy obliczyć dochód matki i ojca, zsumować te kwoty i podzielić przez 12 miesięcy, a następnie kwotę tę dzieli się na wszystkich członków rodziny – rodzice i dzieci (również te nowo narodzone)"https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
a u nas do becikowego dokumenty takie jak pisałyście tylko że nie ważne było jaki dochód bo to do rodzinnego a becikowe jest u nas dla każdego.
dziewczyny mam zamiar zrobić swoje jabłka zamiast tych sklepowych słoiczków, myślicie że jak je udusze i zblęduje i powlewam do słoików i zagotuje to będzie dobrze? tak bym chciała zrobić jeszcze gruszki i brzoskwinie. -
Lusia dokładnie tak zrobiłam ostatnio gruszki.
Przechwaliłam mojeo głodomorka. Do tej pory jedliśmy warzywka i jadł wszystko jak leciało a dziś miało być już z mięskiem no więc podgrzałam mu piękną, zdrową potrawkę z króliczkiem i co? Królik poszedł na zmarnowanie. płacz, plucie i jeść nie będzie. ciekawe czy tak będzie z każdym mięsem czy tylko dziś ma coś z jedzeniem. -
Próg dochodowy jeśli chodzi o becikowe wynosi 1922zł brutto na osobę...rodzinne a becikowe u nas to trochę co innego...becikowe swoją drogą, gdzie próg jest taki jak wyżej, a jeżeli dochody w rodzinie ( u mnie na 4 osoby) nie przekraczają 539zł na osobę, to należy się zasiłek rodzinny i jeszcze dodatkowe 1000zł...A jakie dokumenty to zależy od gminy niestety bo wszędzie inaczej...
-
A mi powiedzieli, że do końca września liczy się za 2012r...nie wiem czemu...i teraz muszę się spiąć, bo nie chcę by mi liczyli za 2013 A uczelnia mnie tak ładnie załatwiła, że dwa miesiące temu pisałam podanie o wysłanie mi zaświadczenia o wysokości stypendium i do tej pory nie dostałam...dziś tam dzwoniłam i mają mi wysłać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 13:56
-
Dzwonili do mnie jeszcze dziś z ośrodka, że zwolniło im się miejsce u neurologa na jutro i czy nie chciałabym pójść z małym do kontroli...i od razu by mi wypisała papierki do całego tego zasiłku itp...tak więc jutro jeszcze neurolog nas czeka...