SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:48

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce zrobic ten mus jakbłkowy. To wystarczy rozprażyć, przełozyć do wygotowanych słoików i zagotować jeszcze raz i tyle? Nie zepsuje się?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Zoi bidon za nic nie chce go ruszyć :/ ale za to odkryłam ze potrafi pic ze szklanki ! Co prawda z pomocą ale zawsze cos :)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede mrozić duuuuużo dyni w kostkach w małych paczuszkach.
    Miriam kurde hardcore z tym kaszlem, tez pewnie rzuciłabym się na pomoc.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednym słowem zycze czarkow powodzenia w karmieniu jak bede w szkole :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała Zoja spoko sobie radzi z nim chociaż tez mam czasem ochotę ha wyjąc hihi ale wiem ze nie powinnam bo sie nie nauczy i moge jej tylko krzywdę zrobic wiec obserwuje a ta jak juz przestanie recholi sie jak żaba

Wlasnie w krzesełku wcinam pałeczki kukurydzianą i kaszle :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz gorzej :( znów wróciła gorączka. Nie sądziłam, że opieka nad dzieckiem, kiedy się jest chorym może być takim wyzwaniem :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, trzymaj się. No tak, już nie jesteśmy same dla siebie. Normalnie zaszyłabyś się pod kordełką z ciepła herbatką i nie myślała o niczym.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja od 10 dni walczę z migdalem i chodzę już jak wampir bo migdal boli ,a jest do usunięcia i muszę poczekać aż przestanie boleć i boję się że Marcela angina zaraze ehhhh trzym sie tam kochana wiem ,że do pracy chodzisz ,ale polecam Czosnek z mlekiem ,maslem lub z miodem na chleb tez czosnek pomaga mi na ten migdal i pomogło jak w ciąży byłam zatoki wyleczylam czosnkiem nawet do nosa czosnek aplikowalam wiec POLECAM POMAGA !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, jeśli dobrze pamiętam to Franek miał brać żelazo? Bo Łukaszek ma troszkę hemoglobinę poniżej normy i lekarz kazał mu podawać żelazo, ale zastanawiam się, czy może ja mogę coś jeść, żeby jemu nie trzeba było podawać? A jak nie, to jak aplikowałaś Frankowi?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    dziewcyny, a brałyście becikowe? jak to wygląda?

Mój m jak zobaczył ile trzeba wypełnić papierów powiedział , że on tego robić nie będzie bo chore o 1000zl tyle tego :-) , ale wypelnilam i juz kaee dawno wydalam :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Jakoś dotrwałam do kąpieli. Franek już śpi :) Robię inhalację, płuczę gardło GLIMBAXem (kto nie zna tego cudownego specyfiku - polecam!) Wczoraj lekarz powiedział,że mogę płukać czymkolwiek chcę, byle nic nie połykać. Dziś mąż kupił mi glicerynę i po dodaniu witaminy A też fajne do płukania się zrobiło - bardzo nawilża. A w dodatku starałam się zakładać maseczki do karmienia, ale Franek na ich widok dostawał szału i je ściągał :) Odwołałam jutrzejsze zajęcia. Mąż ma wolne, więc jutro mój dzień na chorowanie. A dziś już z tej bezradności i niemocy bawienia się z Frankiem doczłapałam do "parku Walabii", jak to pięknie Park Skaryszewski nazywa Miriam ;) i tak przesiedzieliśmy z Frankiem na ławce godzinkę.

Beatinka, niedobór żelaza u dziecka być może wiąże się z Twoimi niedoborami - sprawdzałaś? U mnie tak było. Więc ja biorę żelazo, witaminę B i kwas foliowy. Po 2 miesiącach poszłam na ponowne badania krwi i jest dużo lepiej. A Frankowi daję Actiferol 7mg (żelazo w proszku - dosypujesz do mleka, kaszki, jedzenia, czegokolwiek) pół tabletki kwasu foliowego 5 mg i pół tabletki witaminy B. Te tabletki to rozgniata się na proszek łyżeczką o łyżeczkę i też dodaje się do jedzenia. Jak dotąd Franciszek nie protestował, więc chyba nic za bardzo nie zmienia smaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:17

Bea_tina lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Walabia, trzymaj się. No tak, już nie jesteśmy same dla siebie. Normalnie zaszyłabyś się pod kordełką z ciepła herbatką i nie myślała o niczym.

Ja właśnie tak mówiłam do mojego m !! A mój mówi , że mam jak najszybciej zlikwidować tego dziada !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo Walabia zapomnialam , że ty cyckiem karmisz i chyba czosnek odpada , ale ten glimbax b.dobry na mojego migdala juz nic nie działa :-/ nawet antybiotyk trzym sie moja droga abys szybko wyzdrowiala

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nie masz tv a teraz taka reklama jest wchodzi babka i mówi Juleczko przepraszam ale jestem chora musze iść na zwolnienie zajemiejsz sie soba? i skierowanie na zdziwione dziecko i wilekie hasło mama nigdy nie idzie na zwolnienie hehe jakies leki tak reklamuja duzo zdrowia Ci zycze:)

po wielu awanturach moja mama znalazla walizke ma byc prawdopodobnie jutro uff:)

Tymek jest tu zachwycony dzis plywal w tym pontonie i potem spal 2 h:)

buziaki dla Was i duzo sloneczka:)

Niesmiala, Bea_tina, walabia, Kaja, Karina1989 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - dobrze, że walizka się znalazła :) I super, że Tymkowi się tak podoba :D

walabia - duuuużo zdróweczka!!!

A moje dziecko jak zwykle ( od kilku dni), po kąpieli przespał się godzinkę i koniec :/ Spać nie będzie i już :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ,a Marcel ostatnio budzi sie co 3 h na jedzenie gdzie przesypila mi ładnie ehhhh ,a dziś śpi od 20 i pewnie o 24 sie obudzi na mleko

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooohaha Karin widzę ,że Mateuszek o 2 dni starszy może skok nadszedł u nich obu ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem, czy to skok czy co, a może i to...mam wrażenie, że zaczął spanie po kąpieli traktować jak drzemkę, nie wiem czemu, kiedyś tak nie było :/ A teraz będzie przynajmniej do 22 tango...

Właśnie produkuje się nad wypełnieniem zawartości pieluchy :/ Niech nie szaleje, bo do jutra zostały mi 4 pampersy :P Zapomniałam na śmierć dzisiaj kupić...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka u nas tak jest spanie po kąpieli max 30 min i balet do 23 czasem nawet i do 1 w nocy i za nic w świecie nie chce sie przestawić nawet jak ja budze o 6 rano ! To i tak tak samo wiec odpuscilam i śpię z nia do 9 :D

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ