X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:48

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce zrobic ten mus jakbłkowy. To wystarczy rozprażyć, przełozyć do wygotowanych słoików i zagotować jeszcze raz i tyle? Nie zepsuje się?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Zoi bidon za nic nie chce go ruszyć :/ ale za to odkryłam ze potrafi pic ze szklanki ! Co prawda z pomocą ale zawsze cos :)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede mrozić duuuuużo dyni w kostkach w małych paczuszkach.
    Miriam kurde hardcore z tym kaszlem, tez pewnie rzuciłabym się na pomoc.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednym słowem zycze czarkow powodzenia w karmieniu jak bede w szkole :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała Zoja spoko sobie radzi z nim chociaż tez mam czasem ochotę ha wyjąc hihi ale wiem ze nie powinnam bo sie nie nauczy i moge jej tylko krzywdę zrobic wiec obserwuje a ta jak juz przestanie recholi sie jak żaba

Wlasnie w krzesełku wcinam pałeczki kukurydzianą i kaszle :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz gorzej :( znów wróciła gorączka. Nie sądziłam, że opieka nad dzieckiem, kiedy się jest chorym może być takim wyzwaniem :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, trzymaj się. No tak, już nie jesteśmy same dla siebie. Normalnie zaszyłabyś się pod kordełką z ciepła herbatką i nie myślała o niczym.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja od 10 dni walczę z migdalem i chodzę już jak wampir bo migdal boli ,a jest do usunięcia i muszę poczekać aż przestanie boleć i boję się że Marcela angina zaraze ehhhh trzym sie tam kochana wiem ,że do pracy chodzisz ,ale polecam Czosnek z mlekiem ,maslem lub z miodem na chleb tez czosnek pomaga mi na ten migdal i pomogło jak w ciąży byłam zatoki wyleczylam czosnkiem nawet do nosa czosnek aplikowalam wiec POLECAM POMAGA !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, jeśli dobrze pamiętam to Franek miał brać żelazo? Bo Łukaszek ma troszkę hemoglobinę poniżej normy i lekarz kazał mu podawać żelazo, ale zastanawiam się, czy może ja mogę coś jeść, żeby jemu nie trzeba było podawać? A jak nie, to jak aplikowałaś Frankowi?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    dziewcyny, a brałyście becikowe? jak to wygląda?

Mój m jak zobaczył ile trzeba wypełnić papierów powiedział , że on tego robić nie będzie bo chore o 1000zl tyle tego :-) , ale wypelnilam i juz kaee dawno wydalam :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Jakoś dotrwałam do kąpieli. Franek już śpi :) Robię inhalację, płuczę gardło GLIMBAXem (kto nie zna tego cudownego specyfiku - polecam!) Wczoraj lekarz powiedział,że mogę płukać czymkolwiek chcę, byle nic nie połykać. Dziś mąż kupił mi glicerynę i po dodaniu witaminy A też fajne do płukania się zrobiło - bardzo nawilża. A w dodatku starałam się zakładać maseczki do karmienia, ale Franek na ich widok dostawał szału i je ściągał :) Odwołałam jutrzejsze zajęcia. Mąż ma wolne, więc jutro mój dzień na chorowanie. A dziś już z tej bezradności i niemocy bawienia się z Frankiem doczłapałam do "parku Walabii", jak to pięknie Park Skaryszewski nazywa Miriam ;) i tak przesiedzieliśmy z Frankiem na ławce godzinkę.

Beatinka, niedobór żelaza u dziecka być może wiąże się z Twoimi niedoborami - sprawdzałaś? U mnie tak było. Więc ja biorę żelazo, witaminę B i kwas foliowy. Po 2 miesiącach poszłam na ponowne badania krwi i jest dużo lepiej. A Frankowi daję Actiferol 7mg (żelazo w proszku - dosypujesz do mleka, kaszki, jedzenia, czegokolwiek) pół tabletki kwasu foliowego 5 mg i pół tabletki witaminy B. Te tabletki to rozgniata się na proszek łyżeczką o łyżeczkę i też dodaje się do jedzenia. Jak dotąd Franciszek nie protestował, więc chyba nic za bardzo nie zmienia smaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:17

Bea_tina lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Walabia, trzymaj się. No tak, już nie jesteśmy same dla siebie. Normalnie zaszyłabyś się pod kordełką z ciepła herbatką i nie myślała o niczym.

Ja właśnie tak mówiłam do mojego m !! A mój mówi , że mam jak najszybciej zlikwidować tego dziada !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo Walabia zapomnialam , że ty cyckiem karmisz i chyba czosnek odpada , ale ten glimbax b.dobry na mojego migdala juz nic nie działa :-/ nawet antybiotyk trzym sie moja droga abys szybko wyzdrowiala

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nie masz tv a teraz taka reklama jest wchodzi babka i mówi Juleczko przepraszam ale jestem chora musze iść na zwolnienie zajemiejsz sie soba? i skierowanie na zdziwione dziecko i wilekie hasło mama nigdy nie idzie na zwolnienie hehe jakies leki tak reklamuja duzo zdrowia Ci zycze:)

po wielu awanturach moja mama znalazla walizke ma byc prawdopodobnie jutro uff:)

Tymek jest tu zachwycony dzis plywal w tym pontonie i potem spal 2 h:)

buziaki dla Was i duzo sloneczka:)

Niesmiala, Bea_tina, walabia, Kaja, Karina1989 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - dobrze, że walizka się znalazła :) I super, że Tymkowi się tak podoba :D

walabia - duuuużo zdróweczka!!!

A moje dziecko jak zwykle ( od kilku dni), po kąpieli przespał się godzinkę i koniec :/ Spać nie będzie i już :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ,a Marcel ostatnio budzi sie co 3 h na jedzenie gdzie przesypila mi ładnie ehhhh ,a dziś śpi od 20 i pewnie o 24 sie obudzi na mleko

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooohaha Karin widzę ,że Mateuszek o 2 dni starszy może skok nadszedł u nich obu ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem, czy to skok czy co, a może i to...mam wrażenie, że zaczął spanie po kąpieli traktować jak drzemkę, nie wiem czemu, kiedyś tak nie było :/ A teraz będzie przynajmniej do 22 tango...

Właśnie produkuje się nad wypełnieniem zawartości pieluchy :/ Niech nie szaleje, bo do jutra zostały mi 4 pampersy :P Zapomniałam na śmierć dzisiaj kupić...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka u nas tak jest spanie po kąpieli max 30 min i balet do 23 czasem nawet i do 1 w nocy i za nic w świecie nie chce sie przestawić nawet jak ja budze o 6 rano ! To i tak tak samo wiec odpuscilam i śpię z nia do 9 :D

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ