Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNieśmiała Zoja spoko sobie radzi z nim chociaż tez mam czasem ochotę ha wyjąc hihi ale wiem ze nie powinnam bo sie nie nauczy i moge jej tylko krzywdę zrobic wiec obserwuje a ta jak juz przestanie recholi sie jak żaba
Wlasnie w krzesełku wcinam pałeczki kukurydzianą i kaszle -
Walabia ja od 10 dni walczę z migdalem i chodzę już jak wampir bo migdal boli ,a jest do usunięcia i muszę poczekać aż przestanie boleć i boję się że Marcela angina zaraze ehhhh trzym sie tam kochana wiem ,że do pracy chodzisz ,ale polecam Czosnek z mlekiem ,maslem lub z miodem na chleb tez czosnek pomaga mi na ten migdal i pomogło jak w ciąży byłam zatoki wyleczylam czosnkiem nawet do nosa czosnek aplikowalam wiec POLECAM POMAGA !!!!
-
Walabia, jeśli dobrze pamiętam to Franek miał brać żelazo? Bo Łukaszek ma troszkę hemoglobinę poniżej normy i lekarz kazał mu podawać żelazo, ale zastanawiam się, czy może ja mogę coś jeść, żeby jemu nie trzeba było podawać? A jak nie, to jak aplikowałaś Frankowi?
-
Makcza wrote:dziewcyny, a brałyście becikowe? jak to wygląda?
Mój m jak zobaczył ile trzeba wypełnić papierów powiedział , że on tego robić nie będzie bo chore o 1000zl tyle tego , ale wypelnilam i juz kaee dawno wydalam -
dzięki dziewczyny. Jakoś dotrwałam do kąpieli. Franek już śpi Robię inhalację, płuczę gardło GLIMBAXem (kto nie zna tego cudownego specyfiku - polecam!) Wczoraj lekarz powiedział,że mogę płukać czymkolwiek chcę, byle nic nie połykać. Dziś mąż kupił mi glicerynę i po dodaniu witaminy A też fajne do płukania się zrobiło - bardzo nawilża. A w dodatku starałam się zakładać maseczki do karmienia, ale Franek na ich widok dostawał szału i je ściągał Odwołałam jutrzejsze zajęcia. Mąż ma wolne, więc jutro mój dzień na chorowanie. A dziś już z tej bezradności i niemocy bawienia się z Frankiem doczłapałam do "parku Walabii", jak to pięknie Park Skaryszewski nazywa Miriam i tak przesiedzieliśmy z Frankiem na ławce godzinkę.
Beatinka, niedobór żelaza u dziecka być może wiąże się z Twoimi niedoborami - sprawdzałaś? U mnie tak było. Więc ja biorę żelazo, witaminę B i kwas foliowy. Po 2 miesiącach poszłam na ponowne badania krwi i jest dużo lepiej. A Frankowi daję Actiferol 7mg (żelazo w proszku - dosypujesz do mleka, kaszki, jedzenia, czegokolwiek) pół tabletki kwasu foliowego 5 mg i pół tabletki witaminy B. Te tabletki to rozgniata się na proszek łyżeczką o łyżeczkę i też dodaje się do jedzenia. Jak dotąd Franciszek nie protestował, więc chyba nic za bardzo nie zmienia smaku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:17
Bea_tina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Niesmiala wrote:Walabia, trzymaj się. No tak, już nie jesteśmy same dla siebie. Normalnie zaszyłabyś się pod kordełką z ciepła herbatką i nie myślała o niczym.
Ja właśnie tak mówiłam do mojego m !! A mój mówi , że mam jak najszybciej zlikwidować tego dziada !!! -
Walabia nie masz tv a teraz taka reklama jest wchodzi babka i mówi Juleczko przepraszam ale jestem chora musze iść na zwolnienie zajemiejsz sie soba? i skierowanie na zdziwione dziecko i wilekie hasło mama nigdy nie idzie na zwolnienie hehe jakies leki tak reklamuja duzo zdrowia Ci zycze:)
po wielu awanturach moja mama znalazla walizke ma byc prawdopodobnie jutro uff:)
Tymek jest tu zachwycony dzis plywal w tym pontonie i potem spal 2 h:)
buziaki dla Was i duzo sloneczka:)Niesmiala, Bea_tina, walabia, Kaja, Karina1989 lubią tę wiadomość
-
Już sama nie wiem, czy to skok czy co, a może i to...mam wrażenie, że zaczął spanie po kąpieli traktować jak drzemkę, nie wiem czemu, kiedyś tak nie było A teraz będzie przynajmniej do 22 tango...
Właśnie produkuje się nad wypełnieniem zawartości pieluchy Niech nie szaleje, bo do jutra zostały mi 4 pampersy Zapomniałam na śmierć dzisiaj kupić... -
nick nieaktualny