X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pytanie do evas ;) zaproś ja do znakomych i zapytaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/nosidelko-ergonomiczne-tula,4188,2.html albo tu zapytaj

• karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:43

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa, kilka naszych dzieciaczków urodziło się w marcu. Zapraszamy! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina ślicznie wyglądacie. My już po lekarzu, gardło już zdrowe, ale inahalacje mamy robić do niedzieli.
    Teraz czekam na siostrę i sama jadę do lekarza sprawdzić co z moim mięśniakiem słychać a w drodze powrotnej jeszcze na godzinkę do pracy. Ciekawe ile zapłacę za wizytę ostatnio byłam u niego chyba w 8 miesiącu ciąży.
    Próbowaliśmy znów królika, niestety poszedł do kosza, ale za to indyk zjedzony:) dostał calutki słoiczek 190 g i jeszcze chciał pierś, ja chyba nie zarobię w przyszłości na tego głodomora, pewnie ze 3 bochenki chleba dziennie będą schodzić.
    ja też nie mam siły na mieszkanie, zwłaszcza że jeszcze praca więc czasem padam po prostu, ale wieczore muszę trochę ogarnąć bo jutro chyba wybieramy się nad morze:)) może tam naładuję trochę akumulatory.
    jak byłam na szkoleniu poniedz i wtorek to zauważyłam, że psychicznie mnie to dużo kosztowało ale fizycznie baaaardzo odpoczęłam , mimo, ze bardzo mało spałam bo wracałam do domu i raniutko musiałm jechać spowrotem, za to mąż w środę w pracy był nie do życia po tych 2 dniach z małym.

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolinaa, moja Emilka miała urodzić się 18 kwietnia ale stwierdziła, że bardziej jej się podoba data 21 marca.

Kozgo dziwne, że Ci bagażu nie dostarczą. Nam jak zgubili bagaż to dostarczyli nam pod adres wskazany przez nas, ale to był LOT. Później jak wracaliśmy z wakacji to walizka miała rozwalony zamek. Wkurzyliśmy się bo ile można w ciągu jednego wyjazdu, więc zareklamowaliśmy uszkodzony bagaż. Zwrócili nam prawie 200 zł chociaż walizka jest ok bo tylko ten zamek został ułamany :)

Ja mam nosidełko Lascal. Polecam, ma bardzo dobre opinie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:43

• walabia Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo to do mnie, karolinaaaaa. Dziękuję. każda podpowiedz cenna na wagę złota.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pojedyncze warzywka ze słoiczka sa bezpieczne, bo tylko warzywo i woda. Zupki łączone maja czesto ojej rzepakowy a w szpinaku znalazłam...smietankę.

Chyba najlepiej kupowac pojedyncze i mieszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 15:02

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę :)

Jesli chodzi o sprzątanie...to jak już któraś dostanie powera do sprzątania to zapraszam i do mnie :P Moje mieszkanie to obraz nędzy i rozpaczy :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:51

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, Kozgo, widziałam , że macie fajne puzzle piankowe. Gdzie kupiłyście?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pakuj sie nad morze !!!! Franio po marudkach dzisiaj jest najsłodszym niemowlaczkiem świata. Robilismy za lokalną atrakcję turystyczną na molo w Juracie ;) wszystkie emerytki zachwycone naszym słodziakiem ;) ja podładowałam akumulatory. Pogoda bajeczna.

Kozgo porazka z tą Itaka. Po powrocie zareklamujcie to wydarzenie, moze cos odzyskacie.

Ja tez myślę o tych puzzlach. Super sa ze Skip Hop ale drogie :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, zerknęłam na stronę Lascal i obejrzałam nosidła. Ja mam coś w tym stylu, tak skonstruowane i ze zdjęć wynika, że dziecko ma w nim tę samą pozycję. I to jest włąśnie kłopot - nóżki dziecka obijają się o nogi dorosłego i obojgu jest niewygodnie. A Tula prowokuje pozycję żabki.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita nie obraz sie ale to nosidełko nie jest dobre dla dziecka to najzwyklejsze wisiadlo ja jestem uczulona na takie jak widzę takie na ulicy to mam ochotę zabrac te dzieciaki rodzicom

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bubinkowo.blogspot.com/2013/08/nosido-vs-wisiado.html?m=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie tymi slowami nie chce nikogo urazic ale na boga takie noszenie ne jest dobre ! Lepiej juz na rekach szkoda dzieci jeseli moje slowa was nie przekonuja to skontakrujcie ske z bobrym fizioterapeuta lub rehabilitantem czy ortopeda

• Makcza Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, no właśnie. Ja mam takie nosidło i nie noszę w nim dziecka, kilka razy ją miałam na krótko i zrezygnowałam, bo sama bez jakiejś szczególnej wiedzy na ten temat czułam, że jest nie tak, jak powinno.

Miriam, evas lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ! Chociaz Twoja intuicja matczyna nie zawiodla :) wraca mi wiara w ludzi ;)

Wczoraj w auchan widzialam x ludzi w widiadlach mialam ochote pojsc i powiedziec przez megadon halo halo ludzie ogarnijcie sie cxy wy chcielibyscie tak wisiec na krocxu ! Wczoraj widzialam 10 wisiadel i jedno dobre nosidlo :( smutne to a coraz cxesciej mowia o tym ze takie noszenie moze miec oplakane skutki szczegolnoe dla chlipcow

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno Tula jest wygodniejsza, ale ja dostałam za darmo takie nosidełko także wybór mam z głowy bo nie będę kupować nowego. Na razie mało korzystam z tego nosidełka. Mam jeszcze jedno coś ala chusta, ale jeszcze nie wypróbowałam. Emilka uwielbia wózek i na razie korzystam z wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:11

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ