X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę ;) byłam w ciazy i było fajnie dziewczyny ktore były mowia ze fajne ;)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam idziesz z Zoją??

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - super Zojka :D Ale powiem ci, że dopiero na tych zdjęciach gdzie siedzi widać, że jest drobniutka...na pozostałych wcale się taka drobna nie wydaje ;)

U nas niestety nikt takich imprez nie robi :( A bym się wybrała...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zojka taka kruszynka porównując do Franciszka i Tymka ;)

A na warsztaty z Zoja idę nie mam z kim zostawić :D a zreszta dxiewczyny ktore były w innych miastach mowia ze duzo było maluszkow ;)

• karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:43

Karina1989 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurde rozpedzilyscoe sie z ta dieta my tu słoików jednak nie dajemy goraco jest o Tymek głownie pije cyca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:43

doris85, olala81, Tusia89, walabia, Miriam, Karina1989, Kaja, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Tymuś, ale mu błogo!

Sto lat dla Mateuszka :)

Zdolniach z Zojki. Zoska jeszcze nie siedzi, ale za to bardzo ruchliwa jest. Przewroty w te i we wte. Jak ja położe na środku dużego koca to za chwile ja znajduje na podłodze pół metra od koca :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaczęliśmy w weekend sezon spacerowkowy

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:10

Miriam, Karina1989, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateuszku 100 latek i duuuużo zdrówka i usmiechów:)
    Tymuś ... ale Ci dobrze.
    Zojka aparatka za mamą, bez dwóch zdań.
    U nas do królika w śmietniku dołączyła wołowina, też nie smakuje, za parę dni spróbuję w innej kombinacji moze akurat z innymi warzywkami, kurczę wybredny się robi ten mój żarłok.
    Miałam dziś okroopny dzień w pracy, dziecko, które niedawno sąd przywrócił z rodziny zastępcze do biologicznej ( pomimo negatywnej opinii pracowników PCPR) trafiło dziś do szpitala i z bezdechem i walczy o życie,chłopiec 8 miesięczny, a jego braciszek 2 letni jak policja przyjechała z interwencją, przebywał u dziadków oczywiście pijanych w cztery d... nienawidzę takich dni!!!! nie rozumiem sądów, ich postanowień i bezduszności, w takich momentach nasza praca jest kompletnie bez sensu:(
    Przeprasza, że Was tym obarczam, ale musiałam się wygadać.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo jaka zadowolona Ziaba:)

doris85 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna historia Olala, wyobrażam sobie, jak musi byc ci cieżko.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa

Wysłany: 22 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:43

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Czy spotkałyście w jakichś sieciowych sklepach kaszki Holle? Nie ma u nas w mieście sklepu ze zdrową żywnością, ale może gdzieś są tylko ja o tym nie wiem.
    Doris, Zosia na pewno się rozkręci i będzie wcinać coraz więcej.
    Walabia, polar z Allegro?

Jesli robisz zakupy w aptece gemini, to mozesz tam kupic kaszki Holle i nie tylko (maja tez sloiczki tej firmy).

Polar mamy z Allegro:)

Doris, ale fajna ZIABA w zielonym wózku. A! Miałam Ci powiedzieć: mój mąż zachwycił się urodą Twojej córy ze zdjęcia z Makczą.

doris85, Ewelina lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Karolina, teraz jest ciężej bo zawsze myślę o moim małym, przeryczałam dziś już swoje, obojętnie ile się pracuje, z takimi sytuacjami nie da się jakoś odciąć emocji, tym bardziej wkurzają nas decyzje sędziów, bo oni naprawdę są bez emocji ich nic nie interesuje, sprawa schodzi z wokandy i dalej niech dzieje się co chce. ech szkoda słów.

01582n0ast4hm7dp.png

Wysłany: 22 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:44

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, ja też bardzo ciepło myślę o Tobie i o pracy którą wykonujesz. A to, że przeżywasz... to tylko świadczy o Tobie dobrze. Praca Cię nie znieczuliła.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola - Straszna historia :( Ciężko sobie nawet wyobrazić, co musisz czuć :( Przytulam mocno :* Oby jak najmniej takich sytuacji :*

doris - Ziaba super wygląda w spacerówce :D

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA WSPARCIE:)
    no to mam jeszcze pytanie a propos mojej pracy. jest to pytanie zwłaszcza do dziewczy, które mają starsze dzieci. Mam rodzinę która ma opiece 6 letnią dziewczynkę, która miała bardzo ciężkie przejścia wcześniej i z tego powodu ma trudny charakter. Jest bardzo zaborcza i zazdrosna. Ciocia, która wzięła ja w rodzinę zastępczą jest w ciąży a mała mówi czasem jak jest zła, że i tak jej to dziecko wyrzuci z wózka itd. Jak przygotowywałyście starsze dziecko na rodzeństwo, macie ajkieś pomysły. Na razie tak na gorąco dordziłam tylko sposób z kupieniem bbasa, żeby go przewijała, karmiła itd., ale nie wiem co dalej?

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala - przede wszystkim dużo rozmawiać, zapewniać, że ją też będą kochać, może czytać bajki, w których bohaterom rodzi się rodzeństwo, bajki terapeutyczne i opowiadać jak to będzie, gdy dzidziuś się urodzi...ale też nie oszukiwać mówiąc że się nic nie zmieni, przygotować na to, że czasami dzidziuś potrzebuje więcej uwagi...no i zapewnić, że będzie mogła pomagać..jeżeli kupują rzeczy dla dzidzi...warto też choć najmniejszą rzecz dla niej kupić, by nie było, że teraz wszystko tylko dla dzidziusia...
    A jak już będzie małe na świecie...dobrze by było wydzielić czas, kiedy będzie ktoś tylko dla niej, bez malucha...

Nie obejdzie się pewnie bez scen zazdrości, Julia też ma okresy, że jest zazdrosna...baaa, w chwili złości potrafiła powiedzieć, że ona chce, byśmy oddali Mateusza obcym ludziom, ale po chwili przepraszała i mówiła, że go kocha i nikomu nie odda...

Tu też pewnie jest trudniejsza sytuacja, bo to jednak nie są jej biologiczni rodzine i może się czuć zagrożona..i stąd pewnie ta zaborczość...mam nadzieję, że uda im się jakoś okiełznać ją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:28

olala81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trzeba dziewczynke przekonac, ze bedzie maleństwu potrzebna jako starsza siostra. Każdy lubi byc potrzebny, dziecko też.

olala81 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ